Last news in Fakti

18 Декември, 2020 14:45 3 301 18

Свиленски: Милиардите от тол такси се оказаха мираж

  • тол такси-
  • пътни такси-
  • георги свиленски-
  • бсп-
  • народно събрание

Министър-председателят и неговите министри ни убеждаваха, че с електронната система за събиране на пътни такси ще се въведе справедливият принцип, който замърсява и руши пътищата, плаща повече. Равносметката от първата година показва, че собствениците на леки автомобили са платили двойно повече от тези на автобуси и камиони, възнегодува опозиционерът от БСП

Свиленски: Милиардите от тол такси се оказаха мираж - 1
Снимка: БГНЕС

Милиардите от тол такси се оказаха мираж, разкритикува управляващите заместник-председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски от парламентарната трибуна по време на разискванията за реформата в политиката за пътните такси, цитиран от "Фокус".

"Ако направим една бърза справка в деловодството на настоящото Народно събрание, ще установим, че по искане на граждани са зададени стотици въпроси от народни представители във връзка с ремонта и строителството на различни пътища и пътни съоръжения в цялата страна. Отговорите на тези въпроси от г-жа Аврамова са практически бланкетни и могат да се обобщят с едно единствено изречение: "Ремонт е необходим, но ще бъде направен, когато заработи тол системата", започна своето изявление Георги Свиленски.

"Това се превърна в една мечта от нашите мечти, защото милиардите от тол таксите се оказаха мираж. Министър-председателят и неговите министри ни убеждаваха, че с електронната система за събиране на пътни такси ще се въведе справедливият принцип, който замърсява и руши пътищата, плаща повече. Равносметката от първата година показва, че собствениците на леки автомобили са платили двойно повече от тези на автобуси и камиони", допълни още Свиленски.

По думите му "печатницата за пари" не покрива дори направените инвестиции за изграждането на тол системата.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ...

    50 5 Отговор
    Милиарди в шкафчето да...никъде не пише, че народа ще вземе и стотинка обратно!
  • 2 Денчо Сладоледаджията

    47 4 Отговор
    Целта беше крадене пак: коли, софтуер, други договори... Като навсякъде и за всичко!!
  • 3 БМБ

    43 4 Отговор
    Мираж са за вас, при мен вече са зачекмеджени.
  • 4 сектант

    23 3 Отговор
    Е МНОГО ЯСНО ЧЕ ЩЕ СА МИРАЖ КАТО БИЗНЕСМЕНИТЕ ПЛАЩАТ РУШВЕТИ НАЛЯВО И НАДЯСНО
  • 5 сектант

    32 3 Отговор
    осъдиха лиланата, взеха парите и за проектчето стиснаха ръце и ето ти миражче
  • 6 Верно

    19 3 Отговор
    ГЕРП е един мираж !
  • 7 Българка

    39 1 Отговор
    Милиардите от тол такси са мираж за обикновените хора, но са действителни за шайката управляващи и техните фирми, които усвояват/крадат нашите пари, за да ги върнат на господарите.
    Гордостта на шизофреника магистрали и пътища са некачествени (пак от ограбване за шкафчета на властниците). Българските пътища са с дупки като лунен пейзаш. За да е още по-голямо ограбването сборището гласува още милиони за външна фирма, която ще "консултира" тол системата.
    Докато ЗАВИНАГИ НЕ ИЗРИНЕМ УПРАВЛЯВАЩАТА МАФИЯ, ще бъдем покорна рая, стригана и доена за облагодетелстване на мутри
    На изборите - масово гласуване и с червен картон за бандата, която разграби страната, опростачи поколения и наложи престъпността като норма на поведение
    Съд и затвор за геноцида и националната катастрофа!!!!!!!!!!
  • 8 БСП КОМУНОИДИТЕ.....ПРОМИТИТЕ МОЗЪЦИ

    12 13 Отговор
    КОЛКОТО ТОЛКОВА...А ВИЕ КВО СЪБРАХТЕ ЗА НАРОДА, ЧЕ НЕ СЕ РАЗБРА??????
  • 9 СходнаТехника

    5 1 Отговор
    Наскоро участвах е един МВР проект със сходна техника ... какво да ви кажа, купиха си по-евтини, много по-добре работещи техники по един проект ... за 2 месеца те се изплатиха при положение, че не повее от 20% я натоварваха... и накрая драпат да направят нов конкурс за подобна техника ... и да вземат от "старите и пробелмни", но за сметка на това скъпи устройства. Така протича търга за момент, изришно в условието упоменават технологията, так че да може да спечели само един кандидат, който са си набелязали... иначе по телевизията се хвалят с новото решение, което макар и като малка поръчка го ползват много и то изменно изкарва парите за трошене по доказани глупости.
  • 10 Ами естествено, че по време на пандемия

    7 2 Отговор
    пътуванията и вътрешни и международни ще паднат като брой, а фирмите за превози ще роптаят, че са прекалено високи толтаксите. Изначално бяха заложени твърде високи очаквания към системата. Че тежкотоварните камиони рушат пътната мрежа е факт, че чрез винетките няма как да се отразява реално колко се е движил по пътищата един камион така че като замисъл е добре, но ако Свиленски е имал по-добри идеи и предложения как да се случи това, защо не ги е дал. Все пак е представител на парламентарно представена партия.
  • 11 ЛЛЛ

    12 1 Отговор
    То май всичко в държавата в крайна сметка се оказва мираж
  • 12 БСП КОМУНОИДИТЕ.....ПРОМИТИТЕ МОЗЪЦИ

    7 7 Отговор
    СВИЛЕНСКИ, ТЕ МИЛИАРДИТЕ НЕ СЕ СЪБИРАТ КАКТО ТИ СЕ ИСКА....НА ЗАПАД Е С ТОЛ СИСТЕМА...И НИКОЙ НЕ СИ ПЛЮЕ ЗЛАТНАТА КОКОШКА...

    Коментиран от #16

  • 13 Просветен илюминат

    6 1 Отговор
    Ето ви една проста аритметика.
    Замислете се колко хора работят в държавата и колко са останалите,които издържат те?
    Само така можете да разберете излизат ли сметките и какво говорят политиците и какво е всъщност реалността?
    И пак говорете за избори и нови правителства.
    Сметките и правилата не създават предпоставки за развитие на човека в България.
  • 14 Тол таксите

    6 0 Отговор
    я изгражда милиционерска фирма. Тъпаците какво очакват?
  • 15 Политолог

    4 5 Отговор
    Глупак си Свиленски, щом жена ти избяга с фатмака... и за секс не ставаш
  • 16 Прокурора

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "БСП КОМУНОИДИТЕ.....ПРОМИТИТЕ МОЗЪЦИ":

    Само че липсва, лицето Делян Пеевски и Ахмед Доган ?
    С две думи, не е едно и също нали?
  • 17 българин

    3 0 Отговор
    Лилана нагледно, по телевизията описа, как парите от тол таксите, ще бъдат усвоявани от една определена частна фирма, а не от държавата.
  • 18 123

    1 0 Отговор
    Как да получат пари от Тол системата какви им са таксите? На запад за 1252 км тол път за лека кола цената е 158 лв тол такса 0.12,6 ст на км, а за ТИР цената без транспондер е 544 лв тол такса 0.43,5 ст на км, за ТИР с транспондер цената е 426 лв 0.34 ст на км.Колко и кой плаща тол в България?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове