4 Януари, 2021 15:01 2 874 38

Радан Кънев: Г-н Борисов, не управлявате "майсторски", а неадекватно

  • радан кънев-
  • бойко борисов-
  • противоепидемични мерки

Данните за смъртността през 2020 г., които показват, че неадекватното и закъсняло поведение на управляващите е струвало близо 15 000 (петнадесет хиляди) български живота за последните два месеца на годината, през които България бележи световен рекорд по смъртност. Показват също, че безкрайно закъснелите мерки работят – и тези животи е можело да бъдат спасени..., пише гневно евродепутатът

Радан Кънев: Г-н Борисов, не управлявате "майсторски", а неадекватно - 1

Евродепутатът Радан Кънев остро атакува твърденията на премиера Бойко Борисов, който днес изтъкна, че правителството му майсторски управлява кризата. Кънев е убеден, че мерките на властта в коронавирусната криза са неадекватни и безкрайно закъснели и е било възможно да се спасят много повече човешки животи с друга програма на действие. Евродепутатът определи действията на "Борисов 3" като пълен провал.

Ето и цялото му изявление, адресирано лично към премиера Борисов:

Гледах Ви, г-н Бойко Борисов, да казвате, че "майсторски управлявате кризата".

Проверих и данните за смъртността през 2020 г., които показват, че неадекватното и закъсняло поведение на управляващите е струвало близо 15 000 (петнадесет хиляди) български живота за последните два месеца на годината, през които България бележи световен рекорд по смъртност. Показват също, че безкрайно закъснелите мерки работят – и тези животи е можело да бъдат спасени...

Запознах се и с плановете за ваксинация, например на Чехия и Германия, в които ваксинацията на 80+ годишните започва след десет дена. И чух министър Ангелов, който предвижда у нас да започне ... в края на май.

Публикувах и данните на Европейската профсъюзна конфедерация, според които България е сред единствените три страни (заедно с Кипър и Хърватия), които не подкрепят самонаетите лица - свободни професии, търговци, занаятчии, собственици на семеен бизнес - по инструмента за борба с икономическите последици от кризата SURE. (Участвах активно в подготовката на този инструмент и знам колко усилия положихме, за да бъдат включени самонаетите...)

Прочетох внимателно и т.нар. "Национален план за възстановяване". И виждам, че той не отговаря на никои от заложените от ЕС цели и критерии на NextGenerationEU - рестарт на икономиката след COVID-19, изпреварващо технологично и цифрово развитие, адаптация към нисковъглеродната икономика на Зелената сделка.

Не, господин Борисов. Нищо майсторско няма в управлението на кризата. 2020 г. беше провал - не просто за Вас, а заради Вас - за цялото ни общество.

В началото на 2021 г., националните задачи остават неизпълнени - успешна ваксинация на възрастните и болните, спасяване на малкия бизнес в кризата, възстановяване на икономиката и ускорено развитие на модерна зелена икономика.

Тези задачи явно не са Ви по силите. Затова има и още една - изработване на национална спасителна програма и изграждане на управленски екип, който да я приложи, след като Вие бъдете отстранен от власт.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стойко

    18 5 Отговор
    Прав е Радан! Васил Божков благодари за десетките хиляди пожелания които са му изпратили Български граждани !

    Коментиран от #31

  • 2 ехо

    38 15 Отговор
    точно така той управлява неадекватно просто си пълни джобовете

    Коментиран от #6, #7

  • 3 Фен

    18 35 Отговор
    Ооо, Рада! А Елена какво мисли?
  • 4 ЛЛЛ

    41 7 Отговор
    Управлява се майсторски ама не кризата
  • 5 Стоян

    43 18 Отговор
    Така е Г-н Кънев! Заради неадекватните мерки на правителството България е първа по смъртност от Ковид-19. А и от всички други болести. Управляващите не взеха адекватни мерки както призоваваше Радан Кънев още края на септември а това струваше 15 хиляди живота на клети Българи. Нарича се геноцид и умишлено убийство!
  • 6 гост

    22 33 Отговор

    До коментар #2 от "ехо":

    На тоя ли русопитеците му викаха до скоро Рада дълбоката ?
  • 7 Стойко

    36 15 Отговор

    До коментар #2 от "ехо":

    Буда не го вълнува смъртността на Българите Важно е да е пълно чекмеджето.
  • 8 Некърното и лакомо управление

    29 13 Отговор
    Доведе до мизерия , смърт , фалити и несигурност Поквари напълно политическият морал. Заемите унищожяват настоящето и бъдещето на българина като му оставят избор между емиграция и мизерия.
  • 9 Съгласувал

    20 21 Отговор
    ли го е с Елена. Резолюция, нещо, на европарламента по въпроса?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ТОЙ СЕБЕ СИ

    23 14 Отговор
    НЕ МОЖЕ ДА УПРАВЛЯВА ПЪК СЕ ХВАНАЛ ДА УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВА.НЯКОЛКО ЖЕНИ ГО НАПРАВИХА ЗА СМЯХ И СЕ КРИЕ КАТО МИШКА.ДА СЕ ЧУДИШ КАК СА МУ СЕ ВЪРЗАЛИ НА ТАКЪВ
  • 12 !!!?

    24 31 Отговор
    А Радан какво направи за България, освен да я клепа в Брюксел !!!?
  • 13 Мазнейков

    2 0 Отговор
    О времена, о нрави!
  • 14 КОТарАК

    23 15 Отговор
    как може хора да си правят труда да анализират действията на една шизофренясала мутра е чудно! самия факт че сме се смъкнали на последно място по всичко , че изнесоха с кашони една безценна колекция на друга мутра , която не се разбра с бившия фин. министър колко да му плати и в крайна сметка и двамата ги няма..че от тия неизброими записи и снимки няма никакви последствия не става ли ясно колко сме смотани и как си заслужаваме управлението като блеещо стадо , станало за смях на вълците
  • 15 СССР, ЗАЕДНО С ПОЛИТБЮРО РЕШИХА

    18 16 Отговор
    Хм, навремето Тодор Живков беше даден на съд, че през 89-та година остави страната ни с 11 милиарда лева дългове, въпреки, че с тях построи стотици заводи, предприятия и язовири !
    Бочко, сега колко външен дълг ще ни оставиш на 28-ми март и къде са тези заводи, които Живков ни остави ?
    Ти си за разстрел бе, човек !
  • 16 Аз съм от време оно.. БОКО ЗА ЗАТВОРА СИ

    24 12 Отговор
    ТОВА Е НАВЯРНО БОЛЕСТНО СЪСТОЯНИЕ ДА ПЛЮВАШ ПОСТИГНАТОТО ПРЕДИ И ВЕПРЕКИ ПЛЮВНЯТА ДА ОТИВАШ В ЗАВОД КОЙТО БЕ ПОСТРОЕН ВЪВ ВАРНА ИМЕННО ОТ ТОЗИ СТРОЙ И ОТ ТАМ ДА СЕ ПЪЧИШ ЧЕ СИ НАПРАВИЛ НЕЩО А ТО Е ПРОСТО ЕДНО НИЩО, А Е СМО РАЗЗСИПИЯ ПО ВРЕМЕТО НА ТИКВАТА.
    ЗА ПРИМЕР БУЛЕВАРД ЛЕВСКИ ОСТАВИХА СИ РЪЦЕТЕ И ЗАТАПИХА ГРАДА ОТ ВСЯКЪДЕ САМО ДЕТО ИЗТОЧИХА ОГРОМНИТЕ ПАРИ С ШИ-ШИ.
  • 17 Абе

    17 7 Отговор
    Много е майсторски даже. Вместо да крадът и изнудват бизнеси ги оставят да фалират, техните хора ще налазят на пометеното.
    Това цивилизацията даже не може да си го помисли.
  • 18 Говедороб

    12 5 Отговор
    Май май Сите сте в грешка

  • 19 Тодор Живков, е велик човек и политик

    20 10 Отговор
    Външният ни дълг сега/2021г/ е 59,8% от БВП, а преди да вземете властта бе 20% от БВП. Лъжеш раята мошенико ,но няма да ти се размите БЪЛГАРОУБИЕЦО.
  • 20 ЮРУШШШ КЪМ

    15 9 Отговор
    чекмеджетата на Боко тиквата.
  • 21 По лъжите ще го познаете

    20 5 Отговор
    Баце, кажи нещо за цените на газа дето влизат в България - от азерите, от турците, другото сме го слушали десет години, файда йок !
  • 22 3,14К

    20 14 Отговор
    Радан Кънев е единственият последователен и свестен политик, от тези които оглавяват дясното пространство.

    Коментиран от #23

  • 23 Бай Тошо ви обича

    11 6 Отговор

    До коментар #22 от "3,14К":

    БОКО🧗‍♀️Да мине покрай пандиза - свободна килия да си избере. Да я санира, ремонтира, изглед да има, да оправи кенефи, площадката за футбол..... . Щото може да му е доживотно.
  • 24 ДЯДО ТОДОР ЖИВКОВ ПОСТРОИ БЪЛГАРИЯ

    13 4 Отговор
    Продължаваме и вноса на боклук, за да тровим въздуха на децата ви, каза Борисов. Също така запазваме и първото място по смъртност в света, първото място по бедност в Европа и първото място в свта за най-бързо изчезваща нация!
  • 25 !!!?

    6 15 Отговор
    Статистиката на смъртността е огледално отражение на старта за разпространение на COVID-19 даден на Шипка от Радев, вдигнатия юмрук, протестите и последвалите ги въстания !!!?

    Коментиран от #28

  • 26 Behemoth

    11 4 Отговор
    На Баце всичко му е великолепно и по 3.14....кръгъл идиот Ко да го прайш...
  • 27 Единственото

    15 3 Отговор
    нещо което Боко може да прави майсторски е да простее.
    Нищо друго.
    Краде но не майсторски.
    И въобще не управлява майсторски, дори жипката.
  • 28 Браво

    5 2 Отговор

    До коментар #25 от "!!!?":

    тролейче, отиде до десет кладенеца и донесе вода.
  • 29 Даам

    14 2 Отговор
    Той даже Жипката не може да управлява, ако нямаше гард до него, щеше да събере мантинелите.
  • 30 Ха ха ха

    6 12 Отговор
    Крадане, Крадане ..... на две прасета кофа с помия не можеш да хвърлиш !
  • 31 Стоян

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "Стойко":

    Благодарим и ние за пожеланията господин Божков. Аз съм един от близо 8-те хиляди които са харесали вашето пожелание. Хареса ми и отговора на въпроса който са ви задали Българи! На въпроса какво ще бъде възмездието за Тиквата ,Свинята и машата им каскета и много са ви писали предложения като например да ги разчлените ,режете къс по къс или варите в казан с вряла вода ,вие сте отговорили че и на тях пожелавате здраве за да излъжат докрай присъдите си. Поздрави
  • 32 BGЭХП

    2 11 Отговор
    РАДА - ДЪЛБОКАТА
  • 33 Бацо

    5 1 Отговор
    Ти ши кажиш шкафа ми е пълен
  • 34 Матей

    2 9 Отговор
    Тоя Радан си измисля,не знае ли че през зимата смъртността винаги бележи ръст,простудни заболявания,грип.А той вади ковид пред скоби и бойко бил много либерален в мерките.Ми то е като нож с две остриета,ако избегнеш въображаемия ковид,ще се нахенд-риш на всички останали прелести,на една тежка икономическа криза,повишена смъртност от реални заболявания.Тоя филм вече сме го гледали ,че и ни принудиха да участваме в него.
  • 35 Бай Пешо

    2 7 Отговор
    Казват, че мълчанието е злато! Хубаво би било Дъбока Мара да го знае!
  • 36 БХОРТЕИ

    2 0 Отговор
    За някои по важно е да се управляват джобчетата.България на последната дупка на кавала.
  • 37 Просто човек

    2 3 Отговор
    Поздравления, г-н Кънев! Унищожително точна картина на ситуацията, уви... Желая ви здраве и сили да премахнем това зло - Тиквата...
    #ОСТАВКА!
  • 38 Баш гербаджия

    1 0 Отговор
    Много е добър за дебилните българи (80% по проф. Иво Христов) - "аз съм прост и вие сте прости" (по ББ). Управлява човекът каквото най-може.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове