Last news in Fakti

7 Януари, 2021 12:09 4 864 22

Завръщане на наглостта: Доган иска да си запази Росенец (ВИДЕО)

  • мартин димитров-
  • специалист по реклама-
  • анализ-
  • росенец-
  • ахмед доган-
  • бойко борисов

Обстоен социално-политически коментар на специалиста по реклама Мартин Димитров

Завръщане на наглостта: Доган иска да си запази Росенец (ВИДЕО) - 1
Мартин Димитров, кадър: ''Честно казано с Люба Кулезич''

''Лош знак е, че Доган иска да си запази Росенец. Това е новина от днес (б.р. вчера). Това е завръщане на наглостта, която бе затихнала по време на протеста. И днес той пак иска плажът да е частен. Наглостта да обикаляш с хеликоптер също е знак''. Това заяви специалистът по реклама Мартин Димитров в предаването ''Честно казано с Люба Кулезич'' по телевизия Евроком.

''Хвърлянето на пари носи радост, но от друга страна моите антропологични подозрения са, че това десетилетие ни е нанесло специфични щети. Мисля, че има подмяна на ценностната ни система, която е създала контекст, който позволява нашето оцеляване. Случва се нещо, което е много опасно - инфлуенсърите изместиха авторитетите. Липсата на авторитети подсили Борисов и му даде възможност да натрапва визията си'', каза още Димитров.

''Не става въпрос за алтернатива. Борисов е затворил фантазията на огромна част от нацията за нещо различно от него. Протестите показаха събуждане на сериозна социална група, част от тези хора се върнаха и мисля, че това е техният добър резултат. По принцип протестите успяват все по-трудно, по протести ходят по-малко хора, защото е много по-лесно да застанеш вкъщи, да си включиш стрийма и оттам да пишеш, че без кръв няма да се случи'', добави той.

''Във всяко общество има популисти. Проблемът е затормозеният преход и че 12 години имаме реплика на Байтошовизъм в тялото на Борисов. Той копира необразования начин на поведение'', продължи специалист по реклама.

''Не мога да преценя дали е в режим на оцеляване или настъпление. Борисов укрепи позициите си. Той се е отървал от страховете да види кръв. Той постоянно внушава безалтернативност. Привличането на човек от семейството на Живков да говори на Нова година е продължение на тази безалтернативност'', смята Мартин Димитров.

Нормално е в групата на протестите да има разнородни интереси. Не ме тревожи, че не бяха толкова единни. Но бе изместен фокусът. Озадачи ме бързата организация на Отровното трио след Росенец. Оттам тръгна протестът. Имаше първоначален заряд. Но това не трябва да ни отчайва. Няма как да победим лице 11 години на власт и лице на задкулисието'', заяви още той.

''При нас има много ентуасиазъм, а при Борисов и клика има много опит'', отбеляза той и даде пример с Харалан Александров.

''Има хипотеза, че Борисов ще се кандидатира за президент. Не знам дали има сила за това. Той има тежки амбиции да остане в историята. При него всичко е материално - кюлчета, строителство, църкви. Това е човек, който не може да си се представи извън властта'' смята Димитров.

Целия разговор на Люба Кулезич с Мартин Димитров можете да изгледате след 10:29 във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Доган

    8 2 Отговор
    Е защо са не се пробвам! Кой ще ми каже нещо. Най-много да ми подарят по някое цвете или да хвърлят яйце.

    Коментиран от #13, #14

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Костов

    21 2 Отговор
    Доган май ще ме задмине с 200 по наглост.
  • 4 сила

    24 0 Отговор
    НАГЛОСТА НА СОПОЛА НИКОГА НЕ ГО Е НАПУСКАЛА
  • 5 сигурно

    20 0 Отговор
    Боко и каскета отдавна са обрязани вече !!!И един депесар на високо ниво не е барван от МВР ,защото те ги пазят !!

    Коментиран от #10, #22

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Фарс, че дрънка

    15 0 Отговор
    Герб, ДПС... И побътканият Сидеров на съд
  • 8 Като емигрирате завинаги

    6 2 Отговор
    Тиквата и доган нема да грабят от вас

    Коментиран от #17

  • 9 С.С

    15 2 Отговор
    Падне ли Борисов-пада и Доган. Като скачени съдове са.

    Коментиран от #16

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Русенец

    3 1 Отговор
    Доган иска да си запази България, ама още не се усещаме.
  • 16 Русенец

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "С.С":

    Доган ще се пришие към новите управляващи. Прави го вече няколко пъти.
  • 17 Русенец

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Като емигрирате завинаги":

    Ако имигрираме, ще забранят и последното, което ни остава от България. И с по-малко доходи ще карам, но ще съм си в родината.

    Коментиран от #19

  • 18 Бодак

    4 0 Отговор
    "Тoй имa тeжки aмбиции дa ocтaнe в иcтoриятa. При нeгo вcичкo e мaтeриaлнo - кюлчeтa, cтрoитeлcтвo, църкви. Тoвa e чoвeк, кoйтo нe мoжe дa cи ce прeдcтaви извън влacттa''

    Това прилича на психиатрична диагноза
  • 19 Човек

    6 1 Отговор

    До коментар #17 от "Русенец":

    Тези, които напуснаха страната ни се прецакаха.
    Децата им и внуцитте им няма да говорят на родния, майчин език. Ще са се поамериканчили, поиспанчили, погерманчили, поангличанили, по същия начин, по който някога някои се гърчееха, турчееха, посръбчваха, помакедончваха....

    В древни времена едно от най-голямото наказание е било да те изгонят от родината ти. Някои сънародници се самоизгониха доброволно.
    Моля се Богу повече от тях да се вразумят и да се върнат, но не на дърти години сами и с деца оставени в чуждий край.

    Коментиран от #20

  • 20 Джим Бийм

    4 1 Отговор

    До коментар #19 от "Човек":

    Прав си, така е, но това е и наказателен вот за родината, която не те припознава като ценност и те прогонва навън, а после някои индивиди коментират, че си отчужден. Родината отчуждава милиони от себе си като ненужни. Самият аз все още чета и коментирам в някои сайтове като факти.бг, но все повече се интегрирам в местното общество и така трябва да е, защото иначе няма да мога да се реализирам въобще. Виновниците са онези, които сътвориха и проведоха Прехода, погубвайки съкровени неща, които ни обединяваха като българи - родолюбие, любов към родината, към българското... Всеки втори през комунизма беше патриот, накрая всеки втори мрази държавата България. И 3 млн отидохме в чужбина едно, защото искахме нормален и стабилен живот без мъки, друго, че в България нямаше работа, трето, че парите вечно не достигат. Приятно ли е да си 1 година без работа в България в активна възраст, всеобща криза, нямаш 2 лв в джоба поне за кафе сред приятели?! Как да създадеш семейство така, да срещнеш жена, да отгледаш деца?! Имигрантите ли сме виновни, че безродниците се изплюха върху нас и ни държаха бедни, самотни и нещастни?!
  • 21 Хитър Петър

    2 0 Отговор
    ДОКАТО НЕ ПОЧНЕМ ДА ГИ ТРЕПЕМ НЯМА ОПРАВИЯ В БЪЛГАРИЯ.
  • 22 Селянин

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "сигурно":

    Обрязани са президенти и партии те на протеста /Тои ги създаде и те са му задължени Щом минават през сараите обрязването е сигурно Щом всички без Герб са с дпс всичко е ясно
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове