Last news in Fakti

12 Януари, 2021 21:08 16 624 74

Ивайло Мирчев пред ФАКТИ: Доган е може би най-голямото зло, случвало се на България

  • ивайло мирчев-
  • да-
  • българия-
  • демократична българия-
  • ти броиш-
  • герб-
  • дпс-
  • ахмед доган-
  • росенец

Членът на Изпълнителния съвет на партия ''Да, България'' обяви, че скоро ще има ново посещение на Росенец

Ивайло Мирчев пред ФАКТИ: Доган е може би най-голямото зло, случвало се на България - 1
Снимка: ФАКТИ

''Ние отидохме там с много конкретни предложения (б.р. на консултациите при президента Радев). ''Демократична България'' преди две години внесе законопроект за пощенско гласуване и законопроект за електронно дистанционно гласуване. Ако тогава някой в Народното събрание беше обърнал някакво внимание на тези законопроекти, сега те щяха да бъдат от полза за тези избори. Отидохме при президента съвсем градивно, той ни изслуша. В интерес на истината доста градивни предложения имаше и от двете страни. Основното ни предложение за видеонаблюдение в момента на броене на изборите президентът го прие добре, за съжаление то не бе толкова добре прието от ГЕРБ днес''. Това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ членът на Изпълнителния съвет на партия ''Да, България'' - Ивайло Мирчев.

Припомняме, че партия ''Да, България'' е част от политическото обединение ''Демократична България'', в което са още Демократи за силна България (ДСБ) и Зелено движение. Посредством него трите формации се явяват заедно на избори.

''Очевидно някой се притеснява след края на изборния ден да бъде записван със смартфон и излъчван на живо в интернет процесът на броене на бюлетини. И тук е много важно да разграничим. Не става дума за тайната на вота и това всеки да може да изрази своя вот, а след приключване на изборния ден, тогава когато секционната комисия се събира и когато доказано стават най-голям брой измами, да може един човек, доброволец от нашата инициатива ''Ти броиш'' например, да снима и да излъчва в интернет. Днес ГЕРБ заявиха, че това е притеснително и трудно осъществимо'', допълни Мирчев.

Водещата и гостът ѝ коментираха смехотворните оправдания на управляващите, според които не навсякъде имало достатъчно добро интернет покритие. ''Ако има подобни проблеми е странно, защото ГЕРБ управлява от 10 години и това е едно нещата, с които те се хвалят. А именно, че вече във всяка българска община има достъпен и хубав интернет. По европроекти бяха пръснати милиони. Това са факти, огласени от ГЕРБ, а не казани от мен. Странно е, ако все още се твърди, че няма добро покритие. Истината е, че има известни проблеми с интернета, те може би са в 1-2% от секциите. Нека приемем, че ще има проблем в 1-2% от секциите с интернет и с възможността видео сигналът да бъде изпратен, но да се концентрираме върху другите 98% от секциите, в които е добре да може да се извършва такова видеонаблюдение'', призова Ивайло Мирчев.

''Има достатъчно време. Има много ясен текст, има възможност в Изборния кодекс да се запише, че видеонаблюдение може да бъде извършвано след края на изборния ден. Изрично казвам: след края на изборния ден, когато се броят бюлетините и се вписват преброените бюлетини в изборния протокол. Всеки застъпник да може да го прави (б.р. да снима с мобилно устройство). Ние в платформата ''Ти броиш'' сме готови да осигурим в 12 000 секции 12 000 души, които да извършват едновременно видеонаблюдение. Стриймингът от това видеонаблюдение ще се визуализира в платформата и тогава абсолютно всеки може да отиде на сайта tibroish.bg, да си отвори произволна секция и да наблюдава изборния процес в конкретната секция, като след това ще остава и запис от самото броене'', обясни членът на Изпълнителния съвет на партия ''Да, България''.

''Това, че ГЕРБ реагира толкова негативно на това означава, че има определени притеснения. Ние сме наясно какви са тези притеснения. Кратката версия е, че изборите са ключови. Освен оцеляването на Бойко Борисов, тук става дума и за над 20 млрд. лева, които спешно трябва да се преразпределят. Пари, които се отпускат след COVID пандемията, пари, които се отпускат на страните в Европейския съюз, за да могат да преживеят по-лесно шока, да се предотврати икономически шок и т.н. Става дума за европейски средства, става дума за пари, идващи от ЕС отделно. Това нещо цялото - ''Зелена сделка'' и всичките тези неща, те трябва да бъдат усвоени, трябва да се намери една пътека. Хората вече са готови, които трябва да ги усвоят, само остава досадната подробност да бъдат спечелени изборите, или поне да бъдат доведени до такава фаза, в която спокойно да могат те да преразпределят тези средства'', заяви още той.

''Тъй като залогът е голям на тези избори, това, което ние получаваме като сигнали от нашите областни представители, е, че се привикват вече хора, които получават социални помощи. Избори ще купуват ГЕРБ и ДПС основно. Ясни са т.нар. хилядници, стотници, десятници, тоест хората, които отговарят за хиляда гласа, тези, които отговарят за сто гласа и тези за десет гласа. Вече се купуват гласове. Това е информация, която получаваме почти от цялата страна, без няколко области. Привикват се хора от определени социални слоеве и вече се уговарят за начина на гласуване. Това е изключително притеснително, това е и една от основните причини ние да създадем платформата ''Ти броиш'', която има за цел във всяка секция да има застъпник, който може да гарантира като минимум, че правилно ще бъдат преброени подадените бюлетини. Полицията трябва да се справи с това да не бъдат купувани гласове, но полицията за съжаление, както и г-н Цветанов правилно отбеляза онзи ден, тя е в този процес. Полицейските началници в страната, и това е добре всички хора да го знаят, те гарантират, че процесът на купуване на гласове ще мине гладко. Полицията в случая не е добрият герой, който трябва да предотврати купуването на гласове. Тя пази този процес'', добави Ивайло Мирчев.

''Решение е цялостната им бърза замяна (б.р. на полицейските началници) и съответно изключително големи наказания за участие в нещо подобно. Ние трябва да разберем, че не е нормално една страна от Европейския съюз, ние сме 2021 година, все още да сме на ниво покупка на половин милион гласа, в които полицията играе основна роля, за да гарантира вота. За това беше назначен и министър Терзийски. Защото след гафа на Росенец, след всичко, което този човек направи, сега той, негово задължение ще бъде да гарантира изборите да минат по правилния за ГЕРБ начин'', каза още Мирчев по темата за важната и всъщност престъпна роля на българската полиция в изборния процес у нас.

По отношение на АМ ''Хемус'', Ивайло Мирчев заяви, че тя със сигурност не струва три пъти повече от АМ ''Тракия'', намеквайки за поредно непрозрачно разходване на публични средства от властта.

''Магистралите, които се правят, на третата година не стават за каране. И това го знаят всички. Всяка магистрала, която се прави в България, с много малко изключения. И не са виновни фирмите, които ги правят. Това е много важно да се каже. Защото в момента, в който те отидат да участват на обществена поръчка, на тях им казват: ''Виж, печелиш, обаче 40% отиват тука''. Вариант 2: ''Печели друга фирма, ти ставаш четвърти подизпълнител и взимаш 40%''. Същият е случаят на тунел ''Витиня''. Там самият тунел се прави от четвъртия подизпълнител, който взима около 1/4 от цената, която е дадена по обществена поръчка. И на всичкото отгоре се прави четири години'', коментира политикът.

Ивайло Мирчев говори и за срутилата се наскоро скала по пътя за Рилския манастир. ''След като Борисов обявява, че обектът е приключен, всичко е готово, всичко е открито... Каква е работата на Борисов да ходи на Акт 14, по-рано и преди да е готов обектът? След това, забележете нещо много важно. Всякакви чиновници - от АПИ, от Министерството, започнаха да кършат пръсти и да обясняват, че парите не били дадени, било наполовина готово. Защо Борисов го открива тогава и защо се хвали с това нещо, като е наполовина готово? Защо отдолу минават коли? Отдолу минават автобуси с деца и там, където те минават пада шесттонна скала. Това на какво прилича?'', запита активистът на ''Да, България''.

''При кой да се понесе отговорността, когато същият човек, който ходи и открива обекти като картичка, контролира прокуратурата? В България не работят регулаторите, не работи съдебната система, не работи прокуратурата, полицията обслужва властта, за да си направи изборите. Кой точно трябва да се сезира, пред кой точно трябва да се изправят тези хора? Нали прокурорът ще отиде и ще внесе един лош обвинителен акт, след което това нещо пада в съда и всички обясняват как съдът е виновен. Давам само пример. Когато някой даде задачка да не бъде осъдено или да не бъде преследвано определено лице, чиновник, фирма, компания, или някаква група, то просто не се случва. Това ни е дереджето в момента. Никой през 2007 г., когато влизахме в Европейския съюз, не вярваше, че това може да се случи. Че през 2021 г., 14 години по-късно, нивото ще бъде по-ниско от това, на което бяхме 2007 г. Такава организирана престъпна шайка, група, която да управлява държава, не е имало тогава'', припомни той.

Ивайло Мирчев обясни, че у нас в много случаи се дават парите на държавната фирма ''Автомагистрали'' и тя си избира каквито иска подизпълнители без обществена поръчка. ''Това е престъпна практика, нещо, което никъде не се прави. И няма аргумент то да се прави, защото по този начин, освен че се краде от държавния бюджет, така се съсипва бизнесът. Защото, ако аз имам строителна фирма и искам да кандидатствам за строежа на АМ ''Хемус'', аз не мога, ако не успея в държавното дружество, което е получило парите, да издействам определени канали, по които да получа поръчка като подизпълнител в държавното дружество. Така оцеляват фирмите и се дава предимство на фирмите, които участват в тези корупционни актове.'' Той отбеляза, че има и честни фирми, добри строители, които обикновено са между втори и четвърти подизпълнител по дадена поръчка. Активистът на ''Да, България'' бе категоричен, че това е масова практика.

''Първата, втората и третата фирма нямат нищо общо със самата поръчка и накрая има една, която върши работата, само дето тя взима 30-40% от общата сума. Всичко останало потъва по фирми, които са преди тях и обикновено са свързани с властта. Аз съм сигурен, че навсякъде има подобни случаи, но не е нормално тези случаи да са 80-90% от всичко, което ни се случва'', каза с възмущение Ивайло Мирчев.

'Ние получаваме множество сигнали от фирми, които са т.нар. пътищари. Казват: ''Разберете, подкупите минаха 40-50%''. И това в този бранш е обществена тайна. Което означава, че някой се чувства безнаказан да ги взима тези пари, безнаказан да прави тези схеми с подизпълнителите. На това трябва да се сложи край, трябва да се промени'', категоричен бе той.

Лили Маринкова цитира заключение на архитект Калин Тихолов, според когото плажът край Росенец е нива и пясъкът някак си се е прилепил. Той пледира плажът да не бъде плаж, а част от земеделска земя, поради което и пътят ще стане излишен. Относно това, на първо място Ивайло Мирчев отбеляза, че въпросният архитект Тихолов е близък до ДПС и Ахмед Доган, а след това заяви следното: ''Ние друго забелязахме, че там са посели райграс. И мислим скоро с Христо Иванов отново да посетим Росенец. Да косим, да плевим, да почистим малко този райграс, защото аз имам доста опит с райграс и искам да ви кажа, че не е добре в такъв хубав пясък, като на плажа на Росенец, да се слага райграс. Може да се сложи на следващата линия, за да е по-комфортно и удобно, но не и на самия пясък, който трябва да се използва за друго. Това безспорно е плаж и г-н Тихолов, ДПС и г-н Доган опитват да направят безсмислен пътя до там. Всеки, който е ходил, знае, че този път им бърка в очите, той им разделя т.нар. владение от това да си направят самия плаж частен, кеят да е частен. Там има и незаконна постройка, така че ние няма да спрем, ще предприемем нови мерки и това няма да се случи. Гарантирам ви'', закани се членът на Изпълнителния съвет на ''Да, България''.

Водещата попита Ивайло Мирчев дали е изненадан от тези постъпки, а той отговори така: ''Селска хитрост. Изненада ме като безпардонност и арогантност, защото това показва, че тези хора очевидно не се притесняват от нищо.''

Според Мирчев в България трябва да спрем да вярваме, че европейците или американците ще ни решат проблемите, защото те си има свои собствени, и ние сами трябва да решим своите проблеми.

''Можем да припомним и Турски поток, който беше условие на Путин да бъде построен, за който бяха похарчени 3 млрд. лева, също без никакви поръчки и абсолютно апокрифно. 3 млрд. лева за една безсмислена тръба, 3 млрд., които ги плащаме ние'', каза с възмущение той.

''В ''Демократична България'' страх няма. Нямаме страх да споменем името на Иван Гешев например. Нямаме страх да споменем името на Бойко Борисов в негативен план и да кажем, че това е най-корумпираният министър-председател, който България е имала. Нямаме проблем да споменем името на Ахмед Доган, който можем да кажем спокойно, че е може би най-голямото зло, което се е случвало на България, защото благодарение на него са произтекли доста от негативните последици за тази страна. Надяваме се хората да ни повярват на тези избори, надяваме се да успеем да ги убедим, че ние можем наистина да разбием този модел и ще направим всичко възможно това да се случи'', завърши Ивайло Мирчев.

Целия разговор можете да изгледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 76 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 реалистъ

    64 98 Отговор
    Стига с този Доган. 10 г. на власт е лицето Бойко Методиев Борисов.

    Коментиран от #8

  • 3 истина е

    161 15 Отговор
    Това не е държава ,а мафиотска структора ,управлявана от тикви , и населена с роби !
  • 4 Сашо Симов

    55 55 Отговор
    И от вас нищо не става, десносектанти. Сигурно ще се коалирате с ГЕРБ и ще преглътнете премиер Никито Младенов, щото иначе на власт ще дойдат комунистите и Доган...на такива глупости сме се наслушали.
  • 5 Сатъра на Хана

    53 11 Отговор
    Казва се Ахмед Исмаилов Ахмедов ,
    има брат Иван Атанасов Мечо ......
    .....
    Ахмед Демир Доган става на 35 години по нареждане на Тодор Яшаров Живков Сакскобургота . УБО на Тодор Живков създавалегендата че е дисидент . А това че е "румънец" не е случайно , самия Живков когато е нелегален има софиски регистации Живко Яшаров - майка му е от румънския " род Маруца Яшарова - прислужница ц двореца Враня , докато забременява с Тодор :))
  • 6 Мислещ

    87 4 Отговор
    И аз мисля така но освен Доган има и мноого други от държавна сигурност те са на власт след 10 ноември и до днес Доган е един от тях голям м.....к, жална му майка на българина докога

    Коментиран от #7

  • 7 Сатъра на Хана

    40 8 Отговор

    До коментар #6 от "Мислещ":

    Заинтересувай
    се кой е Цоло Вутов - Касичката на Живкови и кой му е ортак в Германия :))
  • 8 Сатъра на Хана

    41 19 Отговор

    До коментар #2 от "реалистъ":

    Лицата Ахмедов -Доган и Бойо Борисов
    са създадени от УБО на Диктатора Тодор Яшаров Живков Сакскобургота
    .....
    Диктатора Тодор е незаконен син на Фердинанд
    .....
    В тоя смисъл България се управлява от Живковистите - Царистите - най-простите селяни ...... Не е правилно те да се наричат Комунисти , понеже Тодор Правешкия никога не е бил Комунист по сърце

    Коментиран от #12

  • 9 Пловдив

    91 11 Отговор
    Онази сган, която стои зад Доган, Пеевски, Борисов и сие, е още по-голямо зло!
  • 10 Абсолютно

    77 7 Отговор
    Догане мразим те!!!!!
  • 11 Гост

    76 12 Отговор
    Доган беше първият, но вече се размножиха и всеки със своя си етническа партия набира башибозук за общата кауза. Процентът им в Странджа стана сериозен и като нищо утре ще поискат да я присъединят към султаната, под претекст, че и без това е населено с техни. Нали със същият предтекст отцепиха Косово от Сърбия, че и запада ги подкрепи. Ще го подкрепи и тук, а ние дори и на руснака вече не можем да се молим за помощ.
  • 12 Гост

    41 1 Отговор

    До коментар #8 от "Сатъра на Хана":

    Къде ги четеш тия бе? Не съм тошовист, но къде видя, че бил син на царчето?

    Коментиран от #14

  • 13 Доган и

    68 8 Отговор
    Всички турци и ДПС вън от българския парламент унищожават България

    Коментиран от #27

  • 14 Сатъра на Хана

    12 20 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Гугъл Тодор Живков Фердинанд син

    Коментиран от #17, #25

  • 15 Амет Доан

    47 10 Отговор
    Тая торба нещо се е пообъркала.
    НАЙ-ГОЛЯМОТО зло са "българите", които пуснаха на нас турците тая аванта.Натъпкахме се с пари, благодарение на продажните ви политици.ТОВА Е.
  • 16 Стойко

    82 5 Отговор
    Дръндарския циганин е най голямото зло и проклятие не само в новата история на България! Ааамееет Демиир Доааан ! Мерзавеца който1997 година в парламента каза че е в парламента за да работи не за България а да защитава интересите на Мултигруп! Дръндарския циганин който каза че има толкова пари че ако има да се продава летяща чиния би си купил и нея! Същия мерзавец предложил банкянския крадлив тулуп за Генерал на Георги Първанов - Агент Гоце Ага. Същия мерзавец удостоен с най високото държавно отличие орден "Стара Планина" по предложение на Бойко Методиев Борисов и удостоен от агент Гоце. Дръндарския циганин е проклятието на България!

    Коментиран от #18

  • 17 Бай Ганьо

    52 6 Отговор

    До коментар #14 от "Сатъра на Хана":

    Приятел, дъртата ТИКВА Тошо е ВЛАШКИ ЦИГАНИН, а сегашната ТИКВА Боко е ШОП, но не от село Банки.Някъде от селата след Божурище е.Крият откъде са, защото са селяни и се срамуват.същата работа е и с КАСКЕТА.Месеци наред пишеше, че е от Софийска област!!!!!!Пишеше и, че е израсъл в "Младост', а накрая се разбра, че е селянин от село Мирково(Бургаския път, след Гълъбец).
  • 18 Амет Доан

    43 1 Отговор

    До коментар #16 от "Стойко":

    Не бе приятел, мерзавци са тия, 'дето ми пуснаха аванта, да се натъпкам с пари.Те си продават душите на дявола, а аз само лапам(и се напивам).Това е.На тях се сърди.Продажници са.Запомни го.
  • 19 Ники

    13 11 Отговор
    Оле божкееееее - човек с два пръста чело УМУВА 👀
  • 20 Милен

    48 4 Отговор
    Доган бей беше в зандана, що го пуснахте, че и почетен го направихте!!!
  • 21 КАПИТАН СМЪРТ

    2 20 Отговор
    ЛЪЖЕ МРЪСНИКА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    НАЙ-ГОЛЯМОТО ЗЛО, КЕТО СЕ Е СЛУЧВАЛО С РАЙСКАТА МИ ГРАДИНА СА ЕДНИ, ЧЕРЕШОВИ ТОПЧЕТА, КОИТО Я ПРЕВЪРНАХА В ТУРСКИ.... :(
  • 22 КАПИТАН СМЪРТ

    5 15 Отговор
    КЪДЕ МИНЕ ЧЕРЕШОВО ТОПЧЕ, ТРЕВА НЕ НИКНЕ!
    СЕГА НЕЩО СА СЕ ОГЛЕДАЛИ И НА ЖАЛНА МАЙКА МАКЕДОНИЯ :(
    Е, ЖАЛНА И МАЙКА, АКО Я ДОКОПАТ.
  • 23 Българин

    47 2 Отговор
    НАРОДЕ???? НА 28 МАРТ МИСЛЕТЕ ПРЕДИ ДА ВЛЕЗЕТЕ В ТЪМНАТА СТАЯ.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Гост

    18 1 Отговор

    До коментар #14 от "Сатъра на Хана":

    Приятел, научи се да отсяваш зърното от плявата (фактите от апокрифната литература). Не кълви на гол бастун, като най-заобления шаран.
  • 26 Реалист

    12 23 Отговор
    Всички българи отново ще са под турско:) ако дотогава бойко не ги умори:)
  • 27 Реалист

    10 10 Отговор

    До коментар #13 от "Доган и":

    Къде вън ве куйчо:) по конституция имам права колкото теб:) един ден ще са повече и от това :)

    Коментиран от #31, #38

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Пфф

    37 2 Отговор
    Айде все едно Доган еднолично е свършил цялата работа. Останалите корумпирани депутати и министри къде ги забрави? Насила им е тикал пачки сигурно?
  • 30 ПРЕСТЪП

    32 5 Отговор
    доган и борисов са на едно ниво по престъпления ПРИ ТОВА СА И ОРТАЦИ В ПОЧТИ ВСИЧКО !!
  • 31 Гост

    34 5 Отговор

    До коментар #27 от "Реалист":

    По конституция, Асане, нямаш право на антибългарска политика и пропаганда. Нито на етническа партия. Но живееш в България, защото в любимата ти Пуйкия нямаш никакви права. Твоят възлюбен султан бие и гони инакомислещите. А теб дори не те брои за един от техните. Викат ви гя.ури, нали? За султана вие сте просто средство за мътене на водата в България, защото сте про3ти и лесни за манипулиране от подставените му шпиони. Ако ти е сложно за разбиране не се напъвай.

    Коментиран от #32

  • 32 ГАН ' ЮДИ !

    12 16 Отговор

    До коментар #31 от "Гост":

    Вие превърнахте България в КОЧИНА, а не Доган.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Хехе

    12 5 Отговор
    Това коледно прасе, което отъркаляха на Росенец,после извади много пясък от г*за си!
    А след това се чудим къде изчезнаха дюните..
  • 36 Мдаа

    5 16 Отговор
    Аз не съм чул Доган да е направил нещо лошо на някой

    Коментиран от #39

  • 37 В.В.П.

    22 4 Отговор
    Злините за България,са безкрай.Доганов е една от тях...Мястото му е в затвора.Ако щеш и за данъци..Б.Б,щеше да го гласи за пандиза,2008,ама му даде един ТЕЦ..и една голяма лятна ,,къща на морето.Плюс бонуси..Вс. е разядено.и съсипано..От Велика България,остана малка територийка за статистика.Коста Рика на Балкана.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Сатъра на Хана

    11 4 Отговор
    Истинското Отровно Трио
    са Станишеф , Джолана и Рапона
    ..... Кучките на Семейство Живкови - Сакскобургота
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Бойко е

    15 1 Отговор
    Буда а Доган -Сергей - Ахмед Демир Доган е български политик, основател на Движението за права и свободи (ДПС) през 1990 г. и негов председател до 2013 година. Депутат в 7-о Велико народно събрание и народен представител в 36-о, 37-о, 38-о, 39-о, 40-о и 41-во Народно събрание на България.[1] Агент на Държавна сигурност от 1974 г

    Коментиран от #43

  • 43 Още Истина

    14 2 Отговор

    До коментар #42 от "Бойко е":

    През 1985 година завършва и Академията за обществени науки и социално управление (АОНСУ) на Централния комитет на Българската комунистическа партия. През 1986 година защитава кандидатската си дисертация и постъпва на работа като научен сътрудник в Института по философия.
    Агентурна дейност и престой в затвора

    Още по време на военната си служба през 1974 година Доган става агент на Държавна сигурност (Управление III Военно контраразузнаване). През 1979 година е прехвърлен към Окръжно управление на МВР – Варна, а през 1979 година – към Първо главно управление. По време на агентурната си дейност използва псевдонимите „Ангелов“, „Сергей“ и „Сава“, като за работата му са запазени собственоръчно написана и подписана декларация за сътрудничество, собственоръчно написани агентурни сведения, документи за получени възнаграждения, разходни документи, отчетени от оперативния работник, документи от ръководилите го щатни служители, лични и работни дела и други. Свален е от оперативен отчет през 1988 година.[8]

    Според официалната му биография, през 1985 година Ахмед Доган се включва в организиране на съпротивата срещу т. нар. „Възродителен процес“, като става един от основателите на нелегална организация.[9] През 1986 година е арестуван, заедно с други участници в Турското националноосвободително движение,[10] и лежи в Пазарджишкия затвор в килия за смъртници, а през 1989 година е осъден при закрити врати от Варненския окръжен съд на 10 години лишаване от свобода
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Дядо бг

    14 2 Отговор
    Доган има къща на Цюрих езеро! Там много сте спали. От другата страна, другият боклук мажо! Ако някой се прави, че не знаеееееее, ние ще напомним!
  • 46 Руми Стоева

    19 1 Отговор
    Ном 43, защо тогава гръмнаха пловдивската гара и после гара Буново , вагонът Майки с деца ?????????де факто и Болоня, същата година !?!?казаха в Бургас е имало уж " агенти" турски???Всички тези боклуци ще ги търсим и трябва прокуратурата най вече да ги търсииииииииииии иначеееееее!!!!!!
  • 47 Язък

    5 8 Отговор
    Стига сте хулили човека. Малко ли направи за катер Бг.Ние не можахме да разберем от неговата особа оти сме си малко прости. Ако утре или други ден имаме проблем с Путин той ще бъде човека който ще управи положението
  • 48 аха

    10 1 Отговор
    Залогът на тези избори са 60 милиарда ! толкоз. няма никакво съмнение,кой ще спечели властта ! НИКАКВО!
  • 49 Аз ще карам

    8 3 Отговор
    Валякът а другите ще вардят да не се хвърлят камъни по стъклата и като почнем да мачкаме Сараите стават писта за Формула
  • 50 Зайко Байко многознайко

    17 5 Отговор
    Основно чувство което предначертава съдбата ни това е эабравата, другото чувство е детската ни наивност, эатова простихме на Эелю, на Гоце, на Мадридския айдук, на Р. Овч. на СерГей, на оригиналния индоевропеец Костов, на Божков 10та %, на Стефчо маэната усмивка, Румен Пикльото, на крадлата Поптодорова, на ония маэни ко#еленца сподвижниците на царя , които эамениха неиэгодно външния ни дълг, на Пешо Коня, на Болен Сидеров, на патриотарите на недораэумението наречено ирландска пастирка и мистър Бийн, на Цецо Ушавия Шлифер с апартаментите от тъщата, Владко Портфейла, на Пацо Терасата, на Трайковци, на Батко и братко, на Баневци, на Вътковци (Арабаджиев), на Стайковци и всички надолу по веригата! Накрая не съм эабравил и Премиера "Слънце", великият "сроител" еднокнижник, който раэдава пара и маэнинка , но эа съжаление само на отбрани! Къде се скри " Обединителят на нацията иэлеэе, като аслан с вдигнат юмрук а се върна, като ...... пингвин на топло? Докога бре слепи и глухи народе, докога? Единственото решение е 1. Нов намален на половина Парламент 2. Лустрация , от която и комунисти и либерали и националисти и сини и червени и жълти и пембени бягат, като дявол от тамян! 3. Печеливши отрасли(които ги няма вече), комуникации, желеэници и енергетика да се върнат под контрола на държавата, едва тогава ще има пари эа эаплати, пенсии и эдравеопаэване и други социялни дейности! Не эабравяйте , ако ви эвучи много комунистически спомнете си старата Българска пог
  • 51 Зайко Байко многознайко

    11 4 Отговор
    оворка: " Който не работи, не трябва да яде". 4. У младото поколение трябва да се въэпитава чувство эа отговорност от една страна а от друга да се съэдаде чувство, че държавата е майка а не мащеха! 5. Иэграждане на неэависим съд, прокуратура и полиция ( беэ нея не може эа съжаление), които да спаэват буквата на эакона и да не слугуват на партии и олигарси.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 ИМПИЙЧМЪНТ!

    12 5 Отговор
    БКП - БСП ТЕ СА НАЙ ГОЛЯМОТО ЗЛО НА БЪЛГАРИЯ, ТЕ СЪЗДАДОХА ДПС И ДОГАН!
  • 55 9567

    4 2 Отговор
    Браво!
  • 56 Бивш левскар

    5 2 Отговор
    Първото със сигурност. Но за най-голямо има конкуренция с бочко и шиши.
  • 57 колелото на ист

    9 1 Отговор
    Попита Крум аварските пленници:
    „От какво, мислите, че загина началникът (архонтът) ви и всичкият народ?“
    И те отговорили:
    „От това, че се умножиха взаимните обвинения, загинаха по-храбрите и по-умните; после несправедливите и крадците станаха съучастници със съдиите; после от пиянството, защото, като се умножи виното, всички станаха пияници; после – от подкупничеството; после – от търговията, защото всички като станаха търговци, взаимно се мамеха. И наистина погибел произлезе от това“.
  • 58 любител

    10 1 Отговор
    прав си пич но има една истина пълна приватизация на всички мръсни сделки и отрасли от които зависи живота на хората.всички олигарси милиардери милионери с крадени пари плюс всички мачкали и издевателствали над тоя народ в затвора до живот.там да си карат яхтите и самолетите но колелото за разходка.
  • 59 Анонимен

    3 8 Отговор
    Доган не управлява, а бойко Борисов управлява България от 2001 година, а що не и от падането на тодор живков. Доган не е лошо момче. Не настройвайте турци срещу българи. За рях той е бог. Сладур е Доган. Млади сте, 1989 на ръба.. Танкове пред автогарата, но бяхме млади, 1984 имахме бебета и не ни беше до танкове. Очевидци сме. Но минало е от нас. Доган е умен. Не ми се вярва да се е ороменил. Българина по рушветите. Те го знаят и така с рушвети по живково и сега кво си пожелаят имат. Но да са живи и здрави всички. Много българи и турци не можаха да се примирят с много неща и не мислят връщане в БГ. Страдат родителите, но те като са ок там. Тук само връзкари. Не става. Стана хубаво от балкана. Накупиха от българите жилища и се радват на бойко и на сорос. Същите ще са, промяната ще им е в банковите нагоре сметки. Невидели пари. Паднало им се е, а и в сащ жените им състарени, те са на 53.бойко може да ги прати посланички при сорос
  • 60 Мартин

    8 8 Отговор
    Интересно как слугата на Христо Иванов - Ивайло Мирчев коментира само Ахмед Доган, а не казва и дума за другото най-голямо зло, случвало се на България - фараон Иво Прокопиев!
  • 61 Гост

    0 3 Отговор
    В Европа сме. Всички близки ни са извън България и там никой не ги интересува, кой кой е, а какво можеш. Доган го оставете. Той е над всички ви. Не само думи, но и дела. Ела и виж. Един от най-красивите градове. Приказка. Те си имат Ердоган. Навлизаш в много дълбоки води, всички пишещи. Турчина слуша, жал ми става за тях. На улицата са в студ и пек. Много добри турци има. Само като им кажа доган, и почват да плачат. Децата им са на запад. Нищо не сме получили, от никого, но така виждам и пиша. От младите има и там много надъхани националистки. В магазинети работят, кварталните, колко мидлите получават. 300 лева. Хубав ден!
  • 62 112

    4 2 Отговор
    Комунистите им сменихте имената и всеки ви е виновен. Страдат българите невинни хора. Бай тошо умря, но остави много хора да страдат.
  • 63 дедо Шишарко

    3 2 Отговор
    Хапчето което лекува такива бацили се обозначава с инициалите
    22 WMR - Stinger!
  • 64 Син боклук си

    5 1 Отговор
    Най-голямото зло за България се нарича Иван Костов!!!
  • 65 Хайде, ся.....!

    2 0 Отговор
    Наш човек е Доган. Обича рашките, освободили българите,за да могат свободно да мразят турците. Иначе как ще създадеш партия, изпълнена с такива "любовни" чувства към юнака балкански. Обича и швабите, поднесли ни на тепсия Южна Добруджа. Ако не бяха те, една голяма част от електората му, днес щеше да нагъва мамалига и да мечтае за качамак. Обича и Щатите, дарили ни с Демокрация и ДПС - Движение, тласнало напред прогреса в ракиджийските казани. Напоследък, за да превземем Одрин, се налага, вместо две, да обръщаме по три ракии; пък ако работата се закучи и четири. А от приветствието на Сахиба Ердо, разбираме, че и Анадола е влязла в сърцето му. Ам' чи, хаирлия да е !
  • 66 Анонимен

    1 0 Отговор
    На 40 г. Кой ти каза, че доган е зъл. Оправяйте вие младите. Фоган си е свършил каквото е трябвало, на 65... По зле сте от старото поколение. Не се обиждайте, но не вие, а някои с мускули, наперени, налитащи на бой.. Пратили го да въвежда ред. Просто ченге. Без да знае с кого си има работа, та младеж и твоята. Не ни се обиждай, но от вас младите, не вие, а.. Не ставате. Лека и спокойна вечер.
  • 67 112

    2 0 Отговор
    Бил зъл. Той на мравката прави път. На турците това ми харесва, че много уважават възрастните хора. Бъди жив и здрав!
  • 68 кочо

    0 0 Отговор
    младите турци който дойдаха в росенец видяха със собстените си очи в какъв разкош живее тяхният баба но от срам замълчаха.но прекрасно разбраха че това не Е ВЕЧЕ ДПС.
  • 69 Анонимен

    0 0 Отговор
    Пенсионер, 1954/67 г. Да е жив и здрав. Да си гледа живота, Аметчо.
  • 70 Анонимен

    0 0 Отговор
    Като станеш и ти на Неговите години и вие ще имате. Молете се за здраве, че с тия килограми... Имаш две деца, млад сте. От това по-голямо щадтие, здраве му кажи. Много на вашитр години, нищо нямат, като кучета самотни ще измрат. Навремето нашите баби са били 7,9 деца, а днес 0.
  • 71 112

    0 0 Отговор
    Бъдете Здрави. Пари се печелят, но Здраве не. Изгубиш ли го и милиони да имаш, пет пари не правят. Виж в какъв свиреп свят живеем. Не е за радване. Не всичко е милиони, Сорос и сие. Ако имате две риьи, дай една на нямащи.
  • 72 Васил

    2 0 Отговор
    Дай, България много обичат да им дават, това е всичко, в противен случай надуват вувузелите!
  • 73 Иван

    3 0 Отговор
    Ивайло Мирчев е просто смешен: този човек не може да се погрижи сам за здравето си, изглежда като сумист, пък ще се погрижи за българския народ – глупости!
  • 74 МАЛКА пенсИЯ

    0 1 Отговор
    А да не би аз да му дадох,да разпределя,порциите,но тогаз,Вие се хилехте.Трябваше,всички,на екскурзия.