Last news in Fakti

9 Януари, 2021 12:47 3 335 27

Глобиха с 300 лв. дядото на 10-годишния шофьор от Пещера

  • пещера-
  • шофьор

Детето се отглежда при отлични битови условия

Глобиха с 300 лв. дядото на 10-годишния шофьор от Пещера - 1
Снимка: БГНЕС

Глоба от 300 лева е наложена на дядото на 10-годишното момче, което беше заснето да шофира автомобил по улиците на Пещера, предаде БНТ.

Видеоклипът, от който се вижда как детето кара мощен лек автомобил, предизвика вълна от коментари в социалните мрежи. По случая се самосезираха от полицията и от отдела за закрила на детето.

Полицейската проверка е показала, че видеото е заснето от дядото на момчето, който сам е позволил на внука си да седне зад волана.

"Става дума за 50-годишен мъж, който е собственик на въпросния автомобил и го е предоставил на малолетния си внук, който е на 10 години, което е в пълен разрез със закона. Съставен му е акт по закона за движение по пътищата, който предвижда санкция и глоба в размер на 300 лв." - заяви Мирослав Стоянов, говорител на ОДМВР-Пазарджик.

Проверка по случая са извършили и от отдела за закрила на детето в Пещера. Установено, е че семейството живее в Англия от 9 години. Малкият Фончо бил в България за празниците заедно с част от семейството си.

"Детето се отглежда при отлични битови условия, презадоволени базови потребности. Живо, енергично дете, в добро здравословно и психоемоционално състояние. Съжалява за извършената постъпка." - посочи Невена Стефанова от отдел "Закрила на детето" в Пещера.

От снимки в профила на роднините се вижда още, че детето позира с газов пистолет. Проверката е установила, че оръжието е законно закупено от бащата на детето.

"Тук нямаме нарушение. По-скоро морално укорим е фактът, че някой предоставя на дете, и то толкова малко, да държи в ръцете си газово оръжие, което би могло да бъде опасно и да позира с него за снимка." - коментира Мирослав Стоянов.

Семейството вече е напуснало страната. Днес от Министерството на труда и социалната политика са сезирали за случилото се социалния аташе на Кралство Великобритания. Очаква се властите в Англия да проведат незабавни разговори с родителите и близките на детето.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    30 0 Отговор
    А дали ще ги плати ?

    Коментиран от #26

  • 2 Последния Софиянец

    35 0 Отговор
    От лилав глоба да вземат не съм видял.
  • 3 zeus

    34 0 Отговор
    Интересно ми е дали могат да докажат от къде са им парите? Това, че са в Англия не значи, че са ги заработили законно.
  • 4 гост

    19 0 Отговор
    Ceмeйcтвoтo вeчe e нaпуcнaлo cтрaнaтa. Днec oт Миниcтeрcтвoтo нa трудa и coциaлнaтa пoлитикa ca ceзирaли зa cлучилoтo ce coциaлния aтaшe нa Крaлcтвo Вeликoбритaния. Oчaквa ce влacтитe в Aнглия дa прoвeдaт нeзaбaвни рaзгoвoри c рoдитeлитe и близкитe нa дeтeтo. ??????????
  • 5 Бацо

    24 0 Отговор
    Го снимаха как кара с 200 в двете ленти глоба кога
  • 6 Бълха

    20 0 Отговор
    го ухапала !
  • 7 ан он имен

    9 9 Отговор
    Барневернет в действие!Детето карало кола на 10 годишна възраст.Голямо чудо.На село с моя дядо,лека му пръст,съм карал жигулата още в първи клас.Пък жертви нямаше.А глоби и затвор за тия дето карат с 250?Или дето избиват журналисти по кръстовищата по поръчка?Той закона е еднакъв за всички,ама за някои май е по-еднакъв.
  • 8 Наркос

    16 0 Отговор
    Не ни стигаха мамините друсалки , а сега и 10 годишни с джипове и пистолети... Защо не конфискуват джипа за 1 година. Подозирам, че сега ще го карат и без регистрация.
  • 9 маргинал

    22 0 Отговор
    Тоя, дето са го глобили с 300 лева е станал "дядо" на 40 години ...Аз на неговите години водех единствената си щерка на училище в Първи клас.
    Миналата година станах и аз "дядо"...на 63,ама виж пенсионер още не съм ... Ще има да се гърбя поне до ...70 (ако съм жив де) ,че тая "демоКРАДЦИя ми изяде много години осигурителен стаж.
    Те това е ..."Бъдещето на България" ...Нас няма да ни има след някоя и друга година , даже единственото ми внуче се роди в чужбина ...до още едно поколение (мах 20-25 г.) НИЕ -българите ще сме ...малцинство ...който доживее и е останал да живее на тази ...ТЕРИТОРИЯ !
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ПСР

    24 0 Отговор
    Цялата история е толкова емблематична и пошла!
    Фончо кара дЖип.Дъвче дъвка и размахва пистолет.Баба и дядо му се кефят на"тарикатчето".Липсва единствено едрогърдеста блондинка,до Фончо-Бонбончо.Апропо,Фончо се справя много добре с управлението.От височината на моите години щофоьорлък и над 900К км.,изобщо не мисля,че му е за първи път.
    Заминал си Фончо за Англия....ех,живот здравей,здравей!
    Мангалмутро Фончо.
  • 12 Биде

    13 0 Отговор
    Абе, то като нямат акъл в главата си и дедото и семейството с колкото и да ги глобят нещата ще се повтарят докато някой невинен не умре ! А за глобата-толкова е „голяма” ,че се чудя как ще я съберат!!!
  • 13 Бай Р0м

    5 5 Отговор
    300 лева ги изкарвам за 1 час в Англия! и друго бмв ще си купя! ама малкия баровец какъв шофьор е! има и други шофьори

  • 14 Васил

    3 0 Отговор
    Малко му е глобата от 300 лева.
  • 15 Петър

    7 1 Отговор
    То от издаване на глоба до плащане на същата огромна разлика. Толкова и ще я плати лилавият.
  • 16 А номерата що не са СВАЛЕНИ

    9 1 Отговор
    Моинимум за 6 месеца..?!?!????!
  • 17 Занимавате България с едно дете карало

    2 2 Отговор
    Кола с придружител!! МАСОВА ПРАКТИКА ПО СЕЛАТА, МАЛКИТЕ ГРАДЧЕТА, КРАЙНИТЕ ТИХИ КВАРТАЛИ!!! НИТО СА ПИЛИ, НИТО СА ДРОГИРАНИ, ДО ДЕТЕТО СЕДИ БАЩАТА!!! 21век!!!Това е Единствения проблем на Държавата! БИЛО Е ТАКА И ПРОДЪЛЖАВА!!!!
  • 18 защо

    5 1 Отговор
    малкотао индианче - дедо ще ме вземеш ли от детската градина - накараи мъжа ти аз съм на училище :))))
  • 19 Гост

    9 1 Отговор
    с такава кола 300 лв са му джобните за днес на това 4аве. На другия клип сурвака дядо си със сурвакница със златни пендари, а той му даде някаква сума паунди, колкото заплатата на учител от село. Малкия размахва газов пищов но той бил законно притежаван от дъртия и нямало проблем. За капак, социалната служителка едва ли не щеше да иска и нейните деца да отгледат в дивите ориенталски луксове на тия. Още ли има вярващи в системата? Още ли да вярвам в изборите?
  • 20 Наркос

    2 1 Отговор
    Ако искате да ви напиша нови закони , че явно легислаторите от 15 години насам не знаят на кой свят са...
  • 21 Адвокат

    2 1 Отговор
    ВИДЕО МАТЕРИАЛ И СНИМКИ НЕ СА ДОКАЗАТЕЛСТВО В СЪДА ЗА НАЛАГАНЕ НА НАКАЗАНИЕ.

    Коментиран от #22

  • 22 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Адвокат":

    А кое СА? Брътвежите на двама неграмотни от махалата ли? Или свидетелските показания, писани от примати, които и имената си ме могат да напишат? От лобизмът и алчността на адвокатите страда справедливостта и закона.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Гост

    1 0 Отговор
    Ф0нчо тарикатъ ,шафиор номер ено
  • 26 Валентин

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Е що за вупрос, много ясно, че няма тоя е от електората на Боклука Борисов, ако беше по бял може
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове