Last news in Fakti

29 Януари, 2021 16:14 3 323 24

МВР-шефът за идея на Цветанов: Няма смисъл

  • урна-
  • гласуване-
  • мвр

Задочен спор в пленарна зала

МВР-шефът за идея на Цветанов: Няма смисъл - 1
Снимка: БГНЕС

Няма причина за съмнения в професионализма на шефовете на полицията по области, обясни по време на парламентарния контрол министъра на вътрешните работи Христо Терзийски като коментира идеята на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов директорите на областните структури на МВР да се ротират дни преди изборите. Например шефът на Благоевград да бъде изпращан в Силистра, беше дал пример Цветанов при консултациите при президента в началото на месеца.

"Няма да коментирам бивши вътрешни министри. Имах възможността вчера в в една обществена телевизия да кажа, че всички директори на областни дирекции на МВР са дългогодишни професионалисти, които са извървявали кариерата си стъпка по стъпка. Има и областни директори, които са назначавани от времето на БСП. Има такъв директор.

Нямаме основание, аз като доскорошен директор на национална полиция, да се съмнявам в техния професионализъм, тяхната безпристрастност и техния авторитет сред служителите. Освен директорите на областните дирекции имаме и над 170 началници на районни управления. Те също са извървели дълъг кариерен път и на тях се крепи честността за провеждането на изборите", коментира Христо Терзийски.

Тази година пандемията ни предоставя предизвикателство с нуждата от спазване на противоепидемични мерки. В този смисъл ключовите думи за нас са "активното взаимодействие" за спазването на мерките. Имам предвид активното взаимодействие на всички наши звена както с институциите пряко ангажирани с провеждането на изборите като ЦИК, така и с РЗИ, обясни още Терзийски.

МВР е създало оперативен щаб под ръководството на главния секретар за следене на изборния процес. Изготвен е план с конкретни организационни и управленски методи. Със сили и средства ще се гарантира охраната на масовите прояви, помещенията за печатане на изборни книжа, транспортирането на книжата и техническите устройства за машинно гласуване. Ще се направят проверки и за пожарната безопасност на секциите за гласуване както и печатниците. Ще се следи и за кибер атаки, посочи още министърът.

Ще има и горещ телефон за гражданите, на който може да се подават сигнали за нарушения в изборния ден. Водят се и регулярни срещи с кметове и областните управители за осигуряване сигурност на вота.

Създава се организация за издаване на изгубени, откраднати или повредени лични карти и паспорти. От медицинския институт на МВР се създава преносими урни и избирателни списъци при не по-малко от 10 заявили, посочи още Терзийски.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Всеки

    23 0 Отговор
    си пази мястото на хранилката !
  • 2 Запознат

    23 0 Отговор
    Щом ти казваш, че няма смисъл - значи има.
  • 3 Анализатор

    23 1 Отговор
    Еее, това страха е голямо шубе.
    Отивате си......... Наред.
  • 4 Българка

    24 2 Отговор
    Чудя се как Цветанов се съмнява в професионализма на полицейските шефове. Нали ги познава от вътре, правил е с тях изборни кампании. Още повече сега са мноооооого притеснени, че ще имаме избори на католически празник. Не зная тия шефове православни или католически вярвания имат, ама ако целунат кръста, то той ще се огъне! Те вярват в парите и ДС
  • 5 Румен

    16 1 Отговор
    Не така. Преди изборите всички шефове да здадът поста. Е това трябва
  • 6 ПТШ

    20 0 Отговор
    Всички областни директори на МВР са били отлични професионалисти някои и пенсионери на директорска пенсия и директорска заплата.
  • 7 Просто човек

    12 0 Отговор
    Има, има смисъл...г-н Нос!
  • 8 Крис51

    13 1 Отговор
    Ако някой знае дали може да има съмнения за шефовете на РДВР в страната, това е Цветанов. Веднъж като бивш вътрешен министър, втори път като главен организатор на изборите на ГЕРБ. Не ми е приятен, не ми допада, но е ясно, че всички изпълняват политически поръчки, естествено на управляващата върхушка.

    Коментиран от #9

  • 9 ЛЛЛ

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "Крис51":

    Ако всички действат като Цветанов значи трябва да има съмнение, но интересно е за какво е измислил платформа за преброяването
  • 10 питащ

    8 1 Отговор
    Що говориш глупости бе некадрник? Защо разследващ полицай не посещава мстопроизшествие за да регистрира следите от него и нанесените вреди, а кара пострадалия да ходи да пише жалба в РПУ-то? Така не могат да се съберат необходимите веществени доказателства, които да послужат като основание за разкриване на извършителя. Сама че, то трябва реална преценка за работата на органите на МВР, които са се превърнали в канцеласки плъхове и не излизат от кабинетите си на терен където им е мястото. Има на кого да приличаш.
  • 11 Мнозинство

    7 0 Отговор
    Има и 1 началник, още от времето на Б_П, ама той се е доказал човекът... По делата ще ги познаем, не им сочете партийната принадлежност.

    Коментиран от #12

  • 12 КИП

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "Мнозинство":

    Само един единствен останал човека областен началник на ЧМР от времето на БСП, всичко останало сменено. Когато се смени власта ГЕРБ да не вдигат вой тогава, че са им сменени кадрите. Защоно вече нема нито умни нито красиви, а само гладни.
  • 13 ТРОПЧО

    7 2 Отговор
    КАДЕ ГИ ВИДЯ ТЕЯ ПРОФИСИОНАЛИСТИ БЕ ХРИСТО ТЕ СА ПРОФАНИ А НЕ ПРОФИСИОНАЛИСТИ НЕЩО СЕ БЪРКАШ МАИ ПЪЛНО ИЗПРОСТЯВАНЕ НА ТИЯ КУКИ ДАЖИ И ФИЛМИТЕ С ТЯХ СА ПЪЛНАТА ДЕИСТВИТЕЛНОСТ ЗЕМИ ГЛЕДАИ ПОД ПРИКРИТИЕ ТОВА Е ПЪЛНАТА ДЕИСТВИТЕЛНОСТ В БГ. НАЛИ ЗНАИШ АДИ ЧАО
  • 14 Лелее

    6 1 Отговор
    Що бъдещи " пътници" ще е има сред ушев- шеф! Цяла композиция от вагони на експрес- София- Варна няма да ги побере.Стига да се обърне палачинката.
  • 15 chi

    5 0 Отговор
    Как ще има причина за съмнение, всички са мутри!
  • 16 кочо

    3 0 Отговор
    кой нареди на министъра на мвр да се меси във изборният процес-не вярвам той самият.изборите са дело на партиите и комисията по провеждането им.мвр трябва само да осигури общественият ред в градовете и селата.редно всяко населено място да си избира шериф на полицията.иначе полицията става зависима политически.
  • 17 Мерак

    2 0 Отговор
    Тоя ще намаже хурката на бай Ставри!
  • 18 То е ясно

    2 0 Отговор
    Щом Цвъки го предлага,значи има смисъл.Той най-добре знае как се манипулират избори.
  • 19 Гост

    0 0 Отговор
    Напомня ми, как възродителите хасан и осман са ги пращали в югозапада, а югозапада в югоизтока. Мръсна политика, но Цветанов е на Ти за много неща. А преди години нашите от вън, германия.. Той е много богат, рицар ли бил, прост човек съм. Ще обере много други към републиканците и без Републикаманго ще останете. С пръст в уста. Дано се усети цвък, за кво иде реч квартала република. Ще го подкрепят, но нещо хотро трябва да измисли, че не са прости, тарикати са Република.
  • 20 2424

    0 0 Отговор
    Не зная, но преди 10,15,18 години, имаше в мвр диктатори. Защо искате да работите, тук не е хубаво дърадъра. По живково време много бяха.. Влиза девойче красиво в стола на мвр, в сградата отдолу на съда, с не много големи обеци халки и управителя на стола, могат няколко ххх да влязат.. Ужасно беше, бяха по на 23 години. Сега да си там, но дпс, бойко не даваха. Само от малцинствата. Минало, бешело.
  • 21 щИРЛИц

    0 0 Отговор
    Ако е толкова сигурен в хората си , значи МОЖЕ СПОКОЙНО ДА ГИ РАЗМЕНИ !
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Валентин Ангелов

    1 0 Отговор
    Христо терзийски , ти птицо проклета?? Какъв Боклук си само ти , Изрод безподобен????
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове