3 Февруари, 2021 23:18 1 644 11

Филип Попов: 12 промени преди изборите?! Това е порочна практика

  • филип попов-
  • явор божанков-
  • бсп-
  • избори

Всички точки от предизборната ни платформа са изстрадани и изговорени с избирателите в страната, заяви депутатът от БСП Явор Божанков

Филип Попов: 12 промени преди изборите?! Това е порочна практика - 1
Снимка: БГНЕС

"Има порочна практика по отношение на промяна на изборните правила. Непосредствено преди изборите са внесени 12 промени. Правилата са необходими, но трябва да има доверие в изборния процес.

Това заяви депутатът от БСП Филип Попов в предаването „Референдум“ по БНТ, цитиран от novini.bg.

Той смята, че се създава законодателен хаос.

"Натоварва се ЦИК с несвойствени дейности", заяви той.

Относно идеята за видеонаблюдението по време на броенето на бюлетините от БСП посочват, че са били съгласни с тази идея и преди четири години. От показана в ефира разпечатка от пленарната зала, обаче става ясно, че БСП са гласували против това предложение.

Текстът, който касае видеонаблюдението тогава касаеше целият изборен процес. Сега предлагаме видеонаблюдение само при броенето на бюлетините, уточни депутатът от „БСП за България" Явор Божанков.

Той каза, че настояват за актуализиране на избирателните списъци.

„Машинният вот ще има ефикасност, когато се въведе 100% машинно гласуване. Това ще минимализира и грешените бюлетини. Тогава ще има прозрачен изборен процес, защото няма как да се манипулира“, заяви Филип Попов.

"Надяваме се на висока избирателна активност. Нуждаем се от легитимно правителство. Ако нямаме висока избирателна активност, ще изпаднем в дълбока политическа криза", прогнозира Божанков.

"Кампанията няма да е традиционна. Ние от БСП ще използваме всички законови методи, за да стигнат посланията ни до хората. Ние сме единствената партия, която има ясна предизборна платформа. Всички точки от нея са изстрадани и изговорени с избирателите в страната. Тя е базирана на „Визия за България“, обобщи Попов.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Главоч

    4 3 Отговор
    Седем кила капацина,бузе као карпузе,как да му вярваш..
  • 2 Никой не каза че ще съди боко

    6 0 Отговор
    Някои хора си живеят като Богове, а други си живеем като простосмъртни. И все пак ние допускаме това да се случва и за жалост октопода е толкова голям, че вече няма спиране. Всички цветове са еднакви, алчни. Дори и някой да е там с желание да свърши нещо, системата го препрограмира и той става като тях. В противен случай системата го изтрива.
  • 3 Аз да ви кажа нещо

    4 0 Отговор
    Ти Бойко като си живял такъв живот сега имаш много специален живот жилище дори за приятелка и фабрика за платове в Турция и т н за каква заплата всичките пари са за него горкия не носи пари неговите пари са в чужди банки ха ха бял ден няма да види да не се надява че ще продължи така да живее от гърба на народа не ядеш халал Бойко ще ти излезе през носа не казва колко е заплатата те са много дори и той не ги помни за да каже Бог вижда нищо друго няма да кажа
  • 4 Гост

    1 0 Отговор
    Ще може ли да се гласува с чужда карта, вместо братчеда и балдъзата? А вместо леля и свако, които от 35 годин не живеят в България и няма как да дойдат?
  • 5 Боко :30 дни..

    4 0 Отговор
    Защо да носиш пари у себе си,когато народа плаща рибните плата за 1500 лв и скъпото вино.Ти си бездушен човек и мямаш обноски.Краката на стола и люпиш семки в чинията от основно в елитен столичен ресторант
  • 6 Гошо

    4 1 Отговор
    Тоя па хобит къде го намерихте бе, 4 г. лежат и се скатават и като дойдат време за избори се активизират, като вируси са!
  • 7 Фактология

    2 2 Отговор
    А бе Попов.Стига с тая Визия за България.Тая визия я предлагахте на последните избори за депутаските места..Стара претоплена манджа.
  • 8 ГЕРБ НА СЪД.Лъжат ви не вярвайте на Боко

    5 0 Отговор
    Най- малко , това правителство трябва да се забрани! Единствено президента Радев не можаха да купят!
  • 9 Историческа победа! За пръв път българс

    2 0 Отговор
    Историческа победа!

    За пръв път български граждани надделяват над правителството в спор за концесионни договори в съда.
    Това е едно от десетките заведени дела срещу администрацията на министерския съвет и спечелени на няколко инстанции.
    То е първото с категорично издадена присъда без възможност за обжалване.

    Над 1000 българи поискаха писмено от правителството да покаже на обществото договорите на 6-те най-големи концесии за подземни богатства в България:
    Асарел Медет - 2 концесии в Панагюрище
    Дънди Прешъс - Челопеч
    Дънди Прешъс - Крумовград
    Горубсо Кърджали
    Елаците Мед

    Правителството отказа на всички граждани с мотива: "Концесионерите не разрешават, а и Вие не искате информация, а документ...".
    Фарс.

    В хода на делата, които продължават, правителството извади от ръкава си фокуси, достойни за международен магьоснически конкурс:
    - отказва входящи номера на писмата на гражданите;
    - бави до последно сроковете за отговор;
    - разшиява обхвата на точките за ОТКАЗ;
    - не се съобразява с точните и ясни доводи на вече излезлите съдебни решения по предходни дела в полза на гражданите - не уважава съдебната експертиза;
    - тайно свиква работни групи да променят Закона за достъп до обществена информация, за да ликвидира завинаги възможността граждани да се доберат до важни държавни документи;
    - работните групи за промяна на Закона са с членове от НПО-та, финансирани от чуждестранни фондации като "Америка за България"...

    Правителството не знае ед
  • 10 Боко вече не си фактор

    4 0 Отговор
    Срам за пловдивчаните , гласували за това нищо@еств@ БОРИСОВ ,толкова ли не разбрахте този нагаждач и подлизурко колко пари струва - певец на всички партии от които има полза!Преди1989 година - ДПС след 1989 -ДПС,ГЕРБ, сега ГЕРБ...абсоютна баданарка...и като се има предвид че в ГЕРБ повечето по високите етажи са бивши комунисти които поради некадърност не са се реализирали в онова време познайте пак за кой пее"демократа"!А този с коженото якенце в първата редица до деятелите на ОК и в Пловдив на поредната манифестация е бореца против комунистите...Отвратително!
  • 11 Нямам срам

    2 2 Отговор
    Ако Бсп спечелят с Дпс е ясна работата гласували са доста кумонисти от преди 89 които ме са сред живите ... само комунист може да лъже краде и обира народа
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове