Last news in Fakti

5 Февруари, 2021 13:49 4 491 28

Васил Тончев: Нов кабинет на ГЕРБ или нови избори

  • васил тончев-
  • парламент-
  • избори-
  • партии

Предстои един много по-труден начин за излъчване на следващо мнозинство

Васил Тончев: Нов кабинет на ГЕРБ или нови избори - 1
Снимка: БГНЕС

Партиите не са в добра кондиция, предстои шарен парламент и сформиране на нетрайно правителство. Това прогнозира пред Dir.bg социологът Васил Тончев.

Той направи анализ на парламентарно представените партии и новосформирани такива, какви са вариантите за правителство и как заявката за втори мандат от Румен Радев влияе на кампанията.

Все пак е по-вероятно то да бъде дясноцентриско с участието на ГЕРБ, но нетрайно. Може би ще се наложи да имаме нови парламентарни избори - има вероятност те да бъдат заедно с президентските или половин година след това, за да се търси по-стабилно парламентарно мнозинство, смята Васил Тончев.

Предстои един много по-труден начин за излъчване на следващо мнозинство. Поради факта, това което вече казах, че с ДПС явно и открито трудно някой ще се ангажира да работи, което ще доведе до това, че техните гласове трябва да бъдат преодолени. И ако например се сформира мнозинство отдясно около ГЕРБ, които биха могли евентуално да бъдат те участници в него, ако ли не патриотите, което вероятно ще стане със сигурност, вероятно "Демократична България", които въпреки че на протестите бяха с искане оставка под предлога Бойко Борисов няма да е следващият премиер, най-вероятно ще влязат в такава коалиция. Но и това може да не стигне. Може да се наложи да се търси помощта и на Слави Трифонов, който ако не участва открито в коалицията, поне в парламента да се състави мнозинството и да застане като "златната акция" за това мнозинство. Такава сложна комбинация би могла да се получи.

А вляво ще видим - БСП, Мая Манолова до тях. И тук вече трудно се намира трети партньор - пак евентуално Слави Трифонов, който обаче категорично заяви, че не би искал да има нищо общо с левицата и Корнелия Нинова. Тук би могло да се появи и ДПС, но би могло да се появи и от другата страна, въпрос на програма, въпрос на преговори, смята Васил Тончев.

На този етап е доста опасно за всички.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 боко

    78 14 Отговор
    ГЕРБ ще е както НДСВ, от едно котило мафиоти са!

    Коментиран от #26

  • 2 Асан

    19 82 Отговор
    До последно само Герб!

    Коментиран от #4

  • 3 За Българите

    46 6 Отговор
    Смърт или Свобода.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Българка

    63 5 Отговор
    Спрете да ни облъчвате с опорките за ляво и дясно. Престъпници има и от ляво и от дясно, те нямат цвят! Битката е на почтените данъкоплатци срещу мафията. Мястото на престъпниците е в затвора, а не да редят листи, още по-малко кабинети! Хората от площада ясно заявиха, че срещу глутницата трябва всички , които искат промяна и върховенство на закона да са ЗАЕДНО!
  • 6 Винкело

    46 6 Отговор
    Белгия от три години я кара без правителство. Да не им е зле...

    Коментиран от #16

  • 7 ТаУмВзе

    27 11 Отговор
    За какво са ни Партийки? 31 годин крадът и безчинстват до Последна национална Катастрофа. Бий фалит и когото монтират краварите за колонията, това е. 2 милиона Евакуирани. Мутропитека отсега си е Купил, не само изборите, но уж партиите. Учиндолския чалгар е Диагноза на Разпад.
  • 8 асен

    17 4 Отговор
    асанчо бегом марш в диарбекир турция.
  • 9 ПЕНКО

    9 18 Отговор
    ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ПАСИАНС !!!ВОДАЧИТЕ В ЛИСТАТА НА БеСиПи- 90% СА С 3-5 МАНДАТ --- НАЛИ НЯМАШЕ ДА ИМАТ ПОВЕЧЕ ОТ ВТОРИ !?!? КАК ДА СА ВЪВ"ФОРМА "-ПАРТЕТАТА--- КАТО ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ ГИ МРАЗЯТ ????????
  • 10 Шпек

    12 4 Отговор
    В България се краде.Политиците крадат за страх .При тях на а ляво и дясно.Има престъпна задруга между всички.А най—смешното в случая е,че са успали бедният Българин да гласува за десни партии.Патетично.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 щаб за честни избори в България

    16 3 Отговор

    До коментар #11 от "ПОЖЕЛАВАМ НА ВСИЧКИ ОТ БТВ":

    Във всички държави "пресата" е фактор вече! Не случайно е клишето 4тата власт! Няма изкореняване! Единственото добро ,което може да се направи е да натиснем червеният бутон на дистанционното и спрем да четем целия този кенеф!
  • 13 element 05

    29 10 Отговор
    Няма да има коалиция с герб . Никой не иска да умира, а който се докосне до герб умира. Герб ще останат изолирани защото на изборите се очаква ГОЛЯМА ИЗНЕНАДА. А БСП никой не ги брои.
    Долу герб, оставка , съд и затвор.....................

    Коментиран от #17

  • 14 1234

    12 27 Отговор
    Христо Иванов, Слави и Мая ще са явни патерици, а ДПС ще е както е сега-тайна патерица. Борисов ще управлява до когато си иска.
  • 15 !!!?

    13 19 Отговор
    Червената русофилска Мафия пак ще вие на умряло !!!?
  • 16 гост

    14 2 Отговор

    До коментар #6 от "Винкело":

    Е да ама тук не може , по конституция ако всички парламентарни групи не успеят , служебно правителство и нови избори до 3 месеца !!
  • 17 !!!?

    5 5 Отговор

    До коментар #13 от "element 05":

    елеметн'тарен си...извади си главата от пясъка и изтрий пяната от злобата си !!!?
  • 18 РАДИО ЕЛТО

    21 8 Отговор
    герб са хунта мутри мафийоти
  • 19 РАДИО ЕЛТО

    29 12 Отговор
    РУМЕН РАДЕВ е най достойния БЪЛГАРСКИ👌👌👍👍❤❤
    ПРЕЗИДЕНТ
  • 20 Така е

    20 7 Отговор
    Хубавите работи стават бавно ! Никога повече ГЕРБ !!! 10 години бяха прекалено много !!!
  • 21 Електра

    7 12 Отговор
    След далаверите на корумпирания Каун, народа на Импексовата крадлива БСПдирастияи и Костинбродската корвета, повече власт няма да даде...
  • 22 chi

    6 8 Отговор
    По-скоро референдум за президентска република!
  • 23 българка

    14 5 Отговор
    Стига сте "бабували" - целта ви е ясна - опитвате се да обърквате хората, но не сте познали, защото най-близкият и верен съветник е дереджето, в което се намираме - ПРАЗНИ ДЖОБОВЕ, ЛОШО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, ЛОШО ОБСЛУЖВАНЕ В ОБЩЕСТВЕНАТА СФЕРА, ЛОШО ОБРАЗОВАНИЕ, ЛОШО, ЛОШО...
  • 24 Слави

    3 3 Отговор
    Много ще се набута ако застане до бацо. Всички помним какво се случи със златните акции на бацо Яни Янев, Куневица, Рамадан и Патреотите
  • 25 Смешно

    7 0 Отговор
    Васката Тончев що не каже как Бареков го обезпечаваше да говори глупости и манипулации със социологията по ТВ7?
  • 26 Политанализатор

    12 6 Отговор

    До коментар #1 от "боко":

    Ще има " избори ДО ДУПКА!! Докато Боко Кюлчев Чекмеджиев не падне в дупката!! Ясно??
  • 27 Стефан

    1 0 Отговор
    Заглавието е ясно, но написаното по долу е боза, такава гъста и кисела дето само придворните социолози могат да я разберат, Тончев от 32 години си на хранилка при партията майка и нейната дъщеря ГЕРБ, но и твоето е до време , стига тия бози и айряни дето ниги пробутвате с червен Кольо, Кънчо и мунчо с голф игрищата и пет - шест журналиституки на щат, вие сте по отровни и токсични от политиците дето са ни управлявали досега и вечната Амбър си имаше край.
  • 28 Васил Тончев какъв ГЕРБ ти се при вижда!

    0 2 Отговор
    Със Симеонов, Марешки, Каракачанов, те са АУТ!! ДПС явно няма да се качат на Потъващ кораб!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове