10 Февруари, 2021 13:51 15 980 56

Контрера: Циганската мафия вече официално управлява гробищата в София

  • карлос конрера-
  • вмро-
  • централни софийски гробища-
  • гробища-
  • цигани

Общинското предприятие е дадено на концесия на една определена циганска фамилия. То работи основно в нейна полза, когато остане време и в публичен интерес, твърди общинският съветник от ВМРО

Контрера: Циганската мафия вече официално управлява гробищата в София - 1
Снимка: БГНЕС

Циганската гробищарска мафия вече управлява гробищата в София. Съвсем официално, с подпис и печат от "Московска" 33. Такъв е резултатът от липсата на политика, по-скоро от провеждането на грешна политика. До това водят действията в частен интерес. Това написа в официалния си профил във Facebook общинският съветник в Столична община от ВМРО Карлос Контрера.

Ето и останалата част от публикацията му, публикувана без редакторска намеса:

Имаме си от понеделник нов-новеничък директор на гробищните паркове в София. Столична община ще разчита на добро управление от човек, наказван дисциплинарно като служител два пъти. Човек, който при провеждането на конкурса излъга мен и останалите членове на комисията, че няма никакви предпоставки за конфликт на интереси. После се оказа, че семейната фирма на новата директорка заработва на гробищата. Класика в жанра. И с такива хора ни се предлага да правим реформи... Новият екип, новото начало, новите идеи.

Дълго говорихме с колегите общински съветници от ВМРО по темата. И позицията ни е категорична – новият директор на ОП „Гробищни паркове“ Яна Паскалева започва мандатата си отрицателен кредит на доверие от наша страна. Не смятаме, че избирането на човек в потенциален конфликт на интереси, прикрил това по време на конкурс, може да разчита на какъвто и да е кредит на доверие. Не смятаме, че човек, който ходи на почивки с един от тарторите в погребалната дейност, е добър атестат за управленски качества. Цялата работа смърди на уговорени мачове и конфликт на интереси. Както казва народът – оплели са се като свински черва. Дали има или няма потенциален конфликт на интереси ще каже КПКОНПИ, за което ще я сезираме.

По-интересното е как администрацията на "Московска" 33 си подбра точно човек, който е част от проблема с вандализма в гробищата, с въртележките с циганските банди, които тероризират и мамят опечалените. Странен избор. Интересно ми е да чуем за политическите обяснения за този избор. Още по-интересно ще е да се се каже пред широката българска общественост как от два месеца по-рано един от циганските барони, занимаващи се с погребално-обредната дейност, развежда въпросната нова директорка (тогава кандидатка) и обеснява, че това ще е новият шеф.

Общинското предприятие е дадено на концесия на една определена циганска фамилия. То работи основно в нейна полза, когато остане време и в публичен интерес.

Оттук насетне за нас, съветниците от ВМРО в СОС, по тази тема нещата са ясни – пълна липса на какъвто и да е капацитет да се решават проблемите. Виждаме или нежелание или пасивна съпротива в ръководните фактори в общината да превърнат гробищата в истински паркове, такива каквито са в Европа. Стилът на управление, наложен от партийния апаратчик на ГЕРБ до момента, ще бъде запазен. Дори подозирам, че ще бъде доразвит до нови висоти. В това вече сме абсолютно убедени. Всякакви приказки за промени, подобрения са бошлаф работа. Ние не желаем да съучастваме. До момента не видяхме нито един ясен знак, че Столична община иска да решава проблеми. Напротив.

Да припомним - поругаха гроба на Стоянка Мутафова – набързо общината замете случая. Когато стане скандал, бързо се поправят щетите и се чака да поутихне интереса, а нещата по старому. Разбира се, ако се случи на някой не толкова известен гражданин, отношение не се взима. Същото беше и с откраднатия бронзов бюст от гроба на Стефан Стамболов. Тихомълком го поставиха реплика, а съдбата на бронзовият бюст и извършителите е в графа „неизвестно“. Темата със състоянието на софийските гробищни паркове е в режим на свободно подане от поне година. Всичко постигнато през миналия мандат на СОС с много усилия и разправии вече е заличено.

Няма да се уморя да повтарям, че там все едно са кърджалийски времена. А тези времена не минават без активното участие на разни българи колаборационисти, които бързат да се подложат на циганските шайки. Защо го правят - оставам на всеки да прецени. Провалът на Столична община по тази тема е видим. Вероятно ще чуем оправдания и обеснения. И така в оправдания и обеснения за три десетилетия циганските банди превзеха гробищата и се гаврят с мъката на хората. Сега вече ги вкарват през централния вход.

За да е ясно на всички, че циганите командват гробищата, а не общината.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РАДИО ЕЛТО

    144 9 Отговор
    политиката на БОЙКО БОРИСОВ циганите гласуват за герб

    Коментиран от #7, #9, #28

  • 2 Мангалофил

    28 9 Отговор
    Хахаха..

    Коментиран от #50

  • 3 Петреоте чао

    43 30 Отговор
    Абе тоя патреот Контрера досега все беше в схемите, сега май останал на сухо и се разревал.

    Коментиран от #42

  • 4 Последния Софиянец

    95 8 Отговор
    Всички в гробището ще гласуват за партия ГРОБ.Мъртви души.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Фундъкова е за затвора

    79 3 Отговор
    Тя поругава паметта на Софиянци с тия действия за да вземе парите. Как е правен търг за обекта след като е даден на мафиоти.
  • 7 БГ МАФИЯ В МС

    55 3 Отговор

    До коментар #1 от "РАДИО ЕЛТО":

    ГЛАВНИЯ УПРАВЛЯВАЩ МАФИОТ СИ ИМА ПОДИЗПЪЛНИТЕЛИ СРЕЩУ КОМИСИОННА ОТ 50%.
  • 8 дай боже

    77 1 Отговор
    Браво,право куме в очи.Но господин,Контрера вашата партия близо четири години управлява с другата мафия и нейните барони.
  • 9 Даа

    68 4 Отговор

    До коментар #1 от "РАДИО ЕЛТО":

    Ами нали вие от ВМРО сте на власт цели 4 години патерици и какво направихте по въпроса ??????????????????????????????

    Коментиран от #21

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Град козлодуй

    57 3 Отговор
    Вие не бяхте ли от управляващите

    Коментиран от #23, #24

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Нужно е

    8 14 Отговор
    Аз па незнам каква е тая маниакалност да се редят бетонни отпадъци насред града а отдолу да се заравят труповете на умрелите ??? След няколко века живите няма да има къде да ходят заради собствените си налудничави навици
  • 14 ОПГРОБ

    39 3 Отговор
    Партия ГРОБ завършен цикъл !
  • 15 Патреот

    44 2 Отговор
    А вие открихте "топлата вода"! Нали сте от управляващата коалиция? Не се правете на ощипани моми.
  • 16 Мхм

    46 1 Отговор
    Казах ви много отдавна това е Мангалия

    Коментиран от #49

  • 17 Ясно е

    33 0 Отговор
    Идват избори!
  • 18 емзеперикс

    30 0 Отговор
    това е най-перспективната професия в бг ,след IT-то
  • 19 Азазел

    34 2 Отговор
    Все едно не сте в управлението! Или наближават избори и е полезно леко да се разграничите от ГЕРБ?
  • 20 Добре бе Карлос

    32 3 Отговор
    Ти си част от управляващата коалиция
    Ти какво направи по въпроса а?
  • 21 РАДИО ЕЛТО

    14 3 Отговор

    До коментар #9 от "Даа":

    гербераски троле не съм от вмро

    Коментиран от #35

  • 22 Превзеха не само

    43 1 Отговор
    Гробищата,но борсата ,за цветя,и всички общински пазари в града.Ромул до Хайше,асан до хатидже.Само на женския от 100 сергии, 86 са хразбираш ли,брат ми! Няма касов апарат,няма директно връзка с НАП.Разходи за наем сергия.Това е. На Пешо с кварталнлто кафе със три маси и девет стола му късат трътката от проверки.Да не укрие някое кафе.И задължително онлайн връзка с НАП.Че току виж натрупал милиони.Хразбираш ли" държи три сергии,една до друга,няма апарат,няма видимост на кантара.За него няма регистър по ДДС.А прави чиста печалба от сергия между 5-600 лева на ден.
  • 23 АНОНИМЕН

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "Град козлодуй":

    ои ако си аз не съм
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ха ха

    13 4 Отговор
    Ти да не си им тартор, бе Контрера??
  • 26 Лост

    7 9 Отговор
    Кажи за българската мафия.
  • 27 Ибн Ал Циган

    35 3 Отговор
    Отдавна казвам че циганската мафия управлява цяла България те ми говорят за гробищата
  • 28 м да

    16 2 Отговор

    До коментар #1 от "РАДИО ЕЛТО":

    и точно циганите ще го погребат и заровят
  • 29 Bai nudals

    11 0 Отговор
    Като те гледам,и ти си жив ц.....н.
  • 30 КРАДОГЕРБ

    7 0 Отговор
    Съратник на Навални обсъждал с ЕС санкции срещу Русия
  • 31 гробаря

    31 0 Отговор
    крематориума също е продаден на италиански чичка който не знае къде се намира България но лежейки на дивана получава милиони а софийската община реве ,че няма пари и дере десет кожи от данъци Седесарите продадоха дори и труповете нали софиянски?
  • 32 Винаги съм казвал

    17 0 Отговор
    Прави бизнес какъвто правят рoмите!ТЕ занят как се прави бизнес без да се „мине”!!!
  • 33 ЗАТВОР ЗА ГРОБОРИСОВ

    29 3 Отговор
    Главният ГРОБар от Банкя покровителства циганската мафия, защото му осигуряват гласове за изборите. МЯСТОТО НА ГРОБОРИСОВ Е ЗАД РЕШЕТКИТЕ!
  • 34 53156

    19 1 Отговор
    "Контрера: Циганската мафия вече официално управлява гробищата в София, твърди общинският съветник от ВМРО!" Цитат от Факти. бг.
    Как го допуснахте това, как ВМРО?
  • 35 ГрУЮ

    6 5 Отговор

    До коментар #21 от "РАДИО ЕЛТО":

    В малко неграмотно написаната статия, пише, че е от ВМРО и е недоволен.
  • 36 Кремация му е мкята

    8 1 Отговор
    Голем праз
  • 37 КРАДЦИИИ

    25 2 Отговор
    ВЧЕРА СЪР КАРАКАЧАНОВ ЯХНА ЦИГАНИТЕ , ДНЕС И КОНТРЕРА ГО ПИОСЛЕДВА , УТРЕ ОЧАКВАМЕ ДЖАМБАЗКИ , ДЕЙСТВИЯ ОБАЧЕ НЕ ОЧАКВАЙТЕ , ТОВА ЩЕ СТАНЕ В КРАЯ НА МАНДАТА -- АКО ГИ ИЗБЕРЕТЕ ЗА ДА ПАРАЗИТСТВАТ ОЩЕ ЕДИН МАНДАТ ! ТОВА ИМ Е СТАР СЦЕНАРИЙ !
  • 38 Наблюдател

    23 2 Отговор
    Елементарно, ГЕРБ си купуват гласоподаватели и както обикновенно цигански! Б.Борисов и майка се ще продадае за да остане на власт!
  • 39 инчхай

    25 1 Отговор
    те гласуваха за фандъковата и тя сега ги възнаграждава
  • 40 Кметицата се Отплаща за изборната си

    23 1 Отговор
    Победа!! За какво беше срещата в Банкя с Ромските Барони поминалата Събота в клуб ресторанта на тенис кортовете?? След обяд от 14и30 до 16 00 часа??
  • 41 Така говорят на Пазара в Банкя

    13 1 Отговор
    На почиващи те им е направило впечетление многото лимузини, и кой слиза от тях, Почиващи те от "Ясен"Санаториума.
  • 42 Коронавирус

    14 1 Отговор

    До коментар #3 от "Петреоте чао":

    То от шкембе войводите ли беше патериците на ГРОБ.
  • 43 Вай вай !

    14 0 Отговор
    Циганите командват гробищата. Значи, завладели са подземното царство на България. Малей, очертава се люта битка с братята Зевс и Посейдон Балкански.

    Коментиран от #48

  • 44 любител

    21 1 Отговор
    вмро как може да плачите като сте патерицата на герб и всичко става със съгласието на шкембе войвода. не заблуждавайте хората предизборно продадохте Б-я.
  • 45 ПЕНКО

    12 0 Отговор
    КОЯ ДРУГА МАФИЯ ДА УПРАВЛЯВА ГРОБИЩАТА - ПРИ ОТДАДЕНА
    "КОНЦЕСИЯ " !?!?!? КОЙ В ОБЩИНАТА ОТДАВА КОНЦЕСИИТЕ ???????
  • 46 БПФ

    19 1 Отговор
    Гнусната фъндъкова се отблагодарява на хелектората, който я крепи на власт !!!!
  • 47 Ром

    6 15 Отговор
    Е... Кубински негър, не ни наричайте цигани ние сме Роми, и ако България е държава трябва веднага 10,000 лв глоба и три месеца ефективен затвор за расисъм.
    След което веднага дело за клевета (мафия) докажи го, и се научи какво означава мафия.
    Грижете се за нас и ни погответе да управляваме нашата България , иначе един Кримски референдум и ти ще си заминеш при Кубинската тръстика.
  • 48 Ром

    4 9 Отговор

    До коментар #43 от "Вай вай !":

    E... Кубинcки нeгър, нe ни нaричaйтe цигaни ниe cмe Рoми, и aкo Бългaрия e държaвa трябвa вeднaгa 10,000 лв глoбa и три мeceцa eфeктивeн зaтвoр зa рacиcъм.
    Cлeд кoeтo вeднaгa дeлo зa клeвeтa (мaфия) дoкaжи гo, и ce нaучи кaквo oзнaчaвa мaфия.
    Грижeтe ce зa нac и ни пoгoтвeтe дa упрaвлявaмe нaшaтa Бългaрия , инaчe eдин Кримcки рeфeрeндум и ти щe cи зaминeш при Кубинcкaтa тръcтикa.
  • 49 Ром

    4 10 Отговор

    До коментар #16 от "Мхм":

    E... Кубинcки нeгър, нe ни нaричaйтe цигaни ниe cмe Рoми, и aкo Бългaрия e държaвa трябвa вeднaгa 10,000 лв глoбa и три мeceцa eфeктивeн зaтвoр зa рacиcъм.
    Cлeд кoeтo вeднaгa дeлo зa клeвeтa (мaфия) дoкaжи гo, и ce нaучи кaквo oзнaчaвa мaфия.
    Грижeтe ce зa нac и ни пoгoтвeтe дa упрaвлявaмe нaшaтa Бългaрия , инaчe eдин Кримcки рeфeрeндум и ти щe cи зaминeш при Кубинcкaтa тръcтикa.
  • 50 Ром

    4 9 Отговор

    До коментар #2 от "Мангалофил":

    E... Кубинcки нeгър, нe ни нaричaйтe цигaни ниe cмe Рoми, и aкo Бългaрия e държaвa трябвa вeднaгa 10,000 лв глoбa и три мeceцa eфeктивeн зaтвoр зa рacиcъм.
    Cлeд кoeтo вeднaгa дeлo зa клeвeтa (мaфия) дoкaжи гo, и ce нaучи кaквo oзнaчaвa мaфия.
    Грижeтe ce зa нac и ни пoгoтвeтe дa упрaвлявaмe нaшaтa Бългaрия , инaчe eдин Кримcки рeфeрeндум и ти щe cи зaминeш при Кубинcкaтa тръcтикa.
  • 51 Цигани като

    11 1 Отговор
    Бойко управляват цяла Държава а истинските цигани едно гробище ли няма да купят ако подкупят
  • 52 Просветен илюминат

    9 0 Отговор
    Като погледнем какви права имат ромите и в какви схеми са,колко са работливи то сега за едни гробища има ли нужда да говорим и коментираме?
    В тази държава се питам вече кой изобщо работи?
  • 53 Лудата Мара

    3 0 Отговор
    Хубава работа ама си***ханска въртят алъш вериш и не дават на кон***трерата аванта и затова плаче не***гъра
  • 54 Българин

    4 0 Отговор
    фъндъкова Господ ще ти реши присъдата мърша корумпирана.
  • 55 ОСТАВКА, СЪД И ЗАТВОР

    4 0 Отговор
    На най ГНУСНО и КРАДЛИВО ПРАВИТЕЛСТВО В ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ НАЧЕЛО С ДИКТАТОР бойко методиев борисов и коалиции престъпници симеонов, марешки, ШИШИ ПЕЕВСКИ И БУХАЛКА КАСКА ГЕШЕВ. ВИЕ СТЕ УВОЛНЕНИ ОТ НАРОДА И СТЕ ВРЕДНИ ЗА ДЪРЖАВАТА И СЪСИПАХА МНОГО ЧОВЕШКИ СЪДБИ. ЗАТВОРА ВИ ЗОВЕ ВСИЧКИ ДО ЕДИН БЕЗБОЖНИЦИ ТАКИВА НАГЛИ ЗА СЪСИПВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ!!!!
  • 56 Карлос

    0 0 Отговор
    Кво било било сега съм друг 🤫
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове