Last news in Fakti

18 Февруари, 2021 17:20 4 646 8

Средна европейска класа: ДПС и казусът с парк „Росенец“ са причината ЦИК да откаже регистрация

  • средна европейска класа-
  • избори-
  • цик

Партията публикува позиция

Средна европейска класа: ДПС и казусът с парк „Росенец“ са причината ЦИК да откаже регистрация - 1
Снимка: БГНЕС

ДПС и казусът с парк „Росенец“ са причината ПП „Средна европейска класа“ да не получи регистрация в ЦИK. Това се посочва в позиция на Георги Манев, председател на „Средна европейска класа“.

“ПП „Средна европейска класа“ е участвала на всички видове избори от 2007 год. до ден днешен. С моите колеги отлично познаваме изборното законодателство. Не присъствах лично на подаването на документацията в ЦИК, но гарантирам, че тя беше подготвена и внесена в пълния и обем от зам.-председателя Стоян Царев", добави той.

"Относно изискването за представяне на необходимия брой подписи, в нашата подписка бяха внесени над 2500, т.е повече от необходимото. Възмутени сме от решението на ЦИК, тъй като членовете и отхвърлиха нашата регистрация буквално заради една запетайка. Според законовите изисквания в комисията биха могли при несъществени пропуски да изискат от нас липсващите детайли от документацията. Всичко това беше само претекст да се опитат да ни спрат.

Най-вероятно причината за нашето недопускане до регистрация се крие и в това, че непарламентарно представените партии, включително и ПП СЕК, нямат свой представител в комисията, който да защитават техните интереси. В ЦИК има представители само на парламентарно представените политически партии. Предполагаме, че с отказа на чисто формално основание ДПС ни наказаха за твърдата ни позиция по казуса „Росенец“, а интересно е какво е било становището на представителите на НФСБ в ЦИК. Припомням ви, че с тях скъсахме коалиционното ни споразумение преди около година.

И въпреки всичко. Гарантираме на нашите членове, симпатизанти, поддръжници и последователи, че ще имат възможност да изразят подкрепата си към ПП „Средна европейска класа“, за да им даде политическо представителство в бъдещото Народно събрание”, се допълва в позицията.

Със свое решение от 17 февруари ЦИК отказа регистрацията на партията за следващите парламентарни избори.

„Заявлението не е подпечатано с печата на партията; липсва образец от подписа на представляващия партията, както и образец от печата на партията; не е представен списък на избирателите, подкрепящи регистрацията на партията, в структуриран електронен вид; в подписката на хартиен носител липсват имена и подписи на лица, пред които са положени подписите на избирателите, подкрепящи регистрацията на партията.

Констатираните непълноти и несъответствия са отразени в регистъра от приемащите членове на ЦИК, за което е уведомен вносителят на документите. Тъй като документите са заведени в крайния срок за подаване на документи за регистрация в ЦИК, указания не са дадени“, се посочва в решение № 2097-НС на Централната избирателна комисия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еми

    35 4 Отговор
    Събаряне на всичко в Росенец
  • 2 ООО

    35 3 Отговор
    Тиквата трепери, иска да е само той в бюлетината...
  • 3 Много

    6 7 Отговор
    Се радвам
  • 4 Бурки

    24 1 Отговор
    Потурчването трябва да спре
  • 5 Дедото

    21 3 Отговор
    ДПС, Ахмед Доган с псевдоним агент Сава от тоталитарната и репресивна дс служба има обръчи от фирми и подставени лица и работят само с руски партньори. Другият герой е Пеевски и той също има обръчи от фирми и руски партньори. ДПС винаги е била стратегически партньор на Русия и руските служби. При акцията на Христо Иванов край Росенец се видя, че в сарая на Доган до българското знаме се вееше знамето на една чужда държава Русия. Срам и позор бе този факт със руското знаме случващо се в европейска България.

    Коментиран от #8

  • 6 Деди

    13 2 Отговор
    Изтриване на всички турски партий
  • 7 porek

    3 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Заявлението не е подпечатано с печата на партията; липсва образец от подписа на представляващия партията, както и образец от печата на партията

    Вие нормални ли сте ? Документите им не са подпечатани, подадени в последния момент, после друг им бил виновен. Всички сте едни и същи !
  • 8 Дедо Стоян

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "Дедото":

    Ти забрави ли, че точно руснаците ни освободиха от турско робство бе? Какво толкова ви направиха руснаците на всички вас профажници? Като едно време точно такива като теб са били с руснаците, а сега са със запада. Остави други, ами има и тулупи като теб дето те подкрепят. Заради такива като вас народа обедня, избяга и намалява с критични темпове всяка година!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове