Last news in Fakti

19 Февруари, 2021 09:41 2 108 32

БСП с големи предизборни обещания към земеделците

  • бсп-
  • корнелия нинова-
  • земеделие-
  • земеделни-
  • земеделци

Левицата предвижда създаване на Национален електронен поземлен регистър

БСП с големи предизборни обещания към земеделците - 1
Снимка: Пресцентър на БСП

БСП предвижда създаване на Национален електронен поземлен регистър, който да реши проблема с т.нар. „бели” и „червени” петна в земеделието. Според левицата земеделските субсидии трябва да бъдат преразпределени така, че по-голямата част от тях да се насочат към производителите на плодове, зеленчуци, месо и мляко. Тази позиция на БСП остава непроменена през последните години и е залегнала в управленската програма на партията, пишат от пресцентъра на социалистите.

Според Корнелия Нинова земеделските стопани се нуждаят от помощ от страна на държавата, за да могат да осигурят по-голяма част от храната за българските граждани. Българското производство е чисто и качествено, но е неконкурентоспособно спрямо вносните стоки заради по-голямата субсидия на другите европейски страни.

Стъпките в подкрепа на българското производство включват и възстановяването на напоителните системи. Именно напояването е една от болните теми за родното поливно земеделие и по думите на много стопани ни спъва да бъдем конкурентни на европейските производители.

По отношение на реализацията на земеделската продукция БСП се ангажира с изгрaждaнeто нa мрeжa oт фeрмeрcки пaзaри c пряк дocтъп нa прoизвoдитeлитe. Целта е да бъде скъсена веригата от прекупвачи и така да се намали ocкъпявaнeтo нa cтoкитe. Предвижда се и cъздaвaнe нa eлeктрoннa бoрca зa oнлaйн търгoвия нa зeмeдeлcки прoдукти. Така ще бъде изградена единна информационна система, обединяваща пазарите за селскостопанска продукция с платформа за електронна търговия. Чрез нея ще се даде достъп на фермерите до пазарите и големите търговски вериги.

Пчеларството също е изведено като приоритет в управленската програма на БСП, която подкрепя политиките за биологично производство и екологичното земеделие в сектора. На среща с представители на бранша в Деня на пчеларя Корнелия Нинова ги увери, че левицата ще подкрепи родното производство на мед и пчелни продукти, за да бъде конкурентно на европейския и световен пазар.

Като част от визията за модерно държавно управление и реално действащо Електронно правителство БСП предвижда създаване на Национален електронен поземлен регистър. Той трябва да реши проблема с т.нар. „бели” и „червени” петна в земеделието. Регистърът ще дава информация в реално време за структурата на земеделието: какво може да се очаква като продукция във всеки един момент, как тази продукция стига до пазара, кой я произвежда, кой и за какво взема субсидии и как те се отразяват върху доходите на заетите в земеделието.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й ‼

    13 3 Отговор
    ЩЕ, ЩЕ ЩЕ ❗ Все ще , аз пък ЩЕ гласувам за лидера който се пише последен в листата на партията си , която и да е тя‼

    Коментиран от #13

  • 2 КОТарАК

    12 15 Отговор
    БСП в момента с тая лидерка стават-безпощадна е! дано се откъснат от корените си , да се отърват от измекярите и да имаме истинска партия на социалистите

    Коментиран от #14, #16, #22

  • 3 Българка

    18 4 Отговор
    Българското земеделие- зеленчукопроизводство, животновъдство умишлено беше унищожено от управляващата ОПГ. Субсидиите от ЕС стигат основно до големи зърнопроизводители, на които се помага да изнасят българското зърно на ниски цени и приятелски кръгове. Огромен принос за това има върхушката на ДПС, която е превзела министерство на земеделието, горските стопанства

    Коментиран от #20

  • 4 МОРО

    14 1 Отговор
    БСП вкараха когато беха на власт белите петна по нивите. Не работиш нивата дадат я да е работи некой, но ти не го знаеш и от него не получаваш лента.Имаш ливада, но немаш животни не получаваш нищо. Немаш животни ,но имаш връзки можеш да имаш хиледи декара пасища и да гушкаш субсидийките.
  • 5 Аз40🏴‍☠️

    4 2 Отговор
    То хубаво това да се съкратят прекупвачите, само че с такива високи данъци пак ще ги карат да качват цените всички.
  • 6 АМОН

    16 2 Отговор
    ПО ДОБРЕ Е ДА КАЖЕШ КАК ЩЕ РЕШИШ ПРОБЛЕМА С ПЛОСКИЯ ДАНЪК КОЙТО ПАРТИЯТА ТИ СЪЗДАДЕ. Нали се сещаш , че той обслужва БОГАТИТЕ , което става за сметка на БЕДНИТЕ.
    Не чувам и дума за това как ще продължи облагането и дали сте склонни да се разделите с този създаден от вас порок, който ГЕРБ също не желае да промени.

    Всъшност Нинова, каква партия е БСП - СОЦИАЛИСТИЧЕСКА , СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ИЛИ ПЪК ДЯСНА ПАРТИЯ?!

    ВСИЧКО ДРУГО СТЕ , НО НЕ И КОМУНИСТИ!
  • 7 А така

    13 3 Отговор
    Като импекса ли.Тоз го знаем, блаженни са вярващите.
  • 8 Като си

    7 2 Отговор
    пееш Пенке/Нелке/ ле, кой ли ми те слуша....?
  • 9 Танас

    10 3 Отговор
    Какво могат да обещаят комунистите на земеделците,може би нова национализация.
  • 10 хатче

    7 0 Отговор
    докога доган ще се ВАСПОЛЗВА от кадруването на негови вав ЗЕМЕДЕЛИЕТО
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 СЕГА ВИДЯХТЕ ЛИ

    2 4 Отговор
    За 11 години субсидията за земеделието беше 30%Другите пари отидоха в шкафа
  • 13 чичо

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Прав си,може да обещае всичко.Но„едно е да искаш,друго да можеш,а трето да го направиш".То обещанията,нали са все в бъдеще време...ЛЕВСКИ не случайно е казал-не думи,дела трябват.
  • 14 Кси

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    Блажени са вярващите, имат опит да вземат от едни и да дадат на други /национализация/ които ще ги държат на власт, само потребяват и преразпределят, не създават, след тях е потоп
  • 15 Факт

    13 0 Отговор
    БСП са мъртва партия!
  • 16 Факт

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    Тая е капиталит бе!

    Коментиран от #19

  • 17 БСП

    5 0 Отговор
    Въпреки усилията за борба с организираната престъпност и корупцията‚ недоверието на Европейския съюз към държавните институции се засилва. През февруари 2008 г. е спряно финансирането на три програми с европейски фондове за над 200 милиона евро. Един месец по-късно започва скандал в МВР поради изтичане на информация за действията на полицията‚ ареста на висши служители на МВР и обвиненията на опозицията срещу министър Румен Петков за нерегламентирани контакти с престъпни групировки. Правителството е принудено да предприеме значителни промени в управлението.
  • 18 дпс

    12 0 Отговор
    На 14 юни 2013 г. по предложение на премиера Пламен Орешарски парламентът избира депутата от ДПС Делян Пеевски за председател на ДАНС. Това предизвиква многохилядни протести в София и други големи градове в страната, с искане за оставка на правителството. В някои градове, като Пловдив и Благоевград, протестират и срещу назначените областни управители от квотата на ДПС.
  • 19 КОТарАК

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Факт":

    кой да намерим ангел..
  • 20 чичо

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    „Българке",стига с тоз Доган.Не един път съм писал-никой не е виновен,че другия е тъп.На теб кой ти пречи да си като Доган?Само не ми говори за морал.

    Коментиран от #23

  • 21 Гост

    5 0 Отговор
    Чували сме ги вече.
  • 22 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    С такъв народ, като тебе, няма как да се промени нещо.
  • 23 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "чичо":

    Местата за догановци са ограничени, небългарино. Мераклий има, места няма.

    Коментиран от #24

  • 24 чичо

    1 2 Отговор

    До коментар #23 от "Гост":

    Умници,използвайте едно и също име,иначе,принципно,с какво сте по-добри от Доган„големи българино".И продължавайте да пишете,че сте българи,че иначе не ви личи.
  • 25 аожжжж

    3 0 Отговор
    Да върнат парите от 1990 България ще стане Швейцария.Знаем ги.........потоп.
  • 26 Кукуригу

    3 2 Отговор
    Имам голяма дилема!
    Коя е по противна?Нинова или Сачева?

    Коментиран от #27

  • 27 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #26 от "Кукуригу":

    Кака Корни с нейното заучено, комсомолско, намахано сценично поведение пред камерите, сякаш чете доклад за успехите на партията за последната петилетка. Абсолютен фалш ми е тая.
  • 28 мдда

    1 1 Отговор
    E те БСПедерастията са силни само предизобрно.
  • 29 Харизанката

    1 0 Отговор
    Напоителните системи са ми специалитетът. Вий ги постройте,а пък аз ще ги нарежа за скрап,ха,ха,ха...
  • 30 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    НИЕ ВИ ДАДОХМЕ МИЛИОНИ ДЕКАРИ И "МАЙБАХ " - ВРЕМЕ Е ЗА "ОТВЕТНИЯ УДАР " !?!?!?!?
  • 31 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    БЪЛГАРСКИТЕ ЗЕМЕДЕЛЦИ НЯМАТ ОБЩО СЪС СУБСИДИИТЕ !!! ИМАТ МОРАЛ И ЧОВЕЧНОСТ И НЕ ПРОИЗВЕЖДАТ БОКЛУК- ЗА СУБСИДИИ !!! ЗНАЕМ,ЧЕ ХРАНИМ И СВОИТЕ ДЕЦА !!! НИЕ НЕ СМЕ АМЕРИКАНЦИ ИЛИ ГЕРМАНЦИ С ХИБРИДНО ПРОИЗВОДСТВО - ХАРТИЕНО МЕСО И ГЕННО-МОДИФИЦИРАНА ЦАРЕВИЦА И ПРОЧИЕ ...И ПРОЧИЕ !!!!
  • 32 АЙДУЦИИИ

    0 0 Отговор
    ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ ? - ЧЕ ТЕ НЕ СЕ ЛИ БРОЯТ НА ПРЪСТИТЕ НА ЕДНАТА РЪКА И НЕ СА ЛИ ОТ БСП , КОЛЕГИ - КРАДЦИ ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове