20 Февруари, 2021 17:34 14 259 27

Веселин Плачков рамо до рамо с доц. Мангъров

  • веселин плачков-
  • абв-
  • мангъров

Любимият на Марияна Попова става водач на листата на ПП АБВ в 15 МИР Плевен

Веселин Плачков рамо до рамо с доц. Мангъров - 1
Снимка: АБВ

Актьорът Веселин Плачков е водачът на листата на ПП АБВ за депутати в 15 МИР Плевен. Той ще стои начело и в Пловдив град. Това съобщи на пресконференция в Плевен председателят на партията Румен Петков.

„За нас, като политическа партия, отношението към българската култура и българския дух е първостепенен въпрос. Националната сигурност е изключена без родовата памет. За нас едно от големите предизвикателства в следващото Народно събрание е възстановяването на историческата ни памет, чувството ни за принадлежност, защото принадлежността към една нация е повод за гордост, но във всички случай е голяма отговорност”, подчерта Петков.

Той допълни, че отношението към културата намира израз и в други представители от състава на листата на ПП АБВ, която е балансирана като пол и представителство на общности.

„Сред нашите кандидати е Аня Михова – директор на Регионална библиотека „Хр. Смирненски”, и съм сигурен, че това ще бъде оценено по достойнство от представителите на културните среди и читалищната общност в региона”, категоричен е Петков. В листата ще участват още Красимир Грунчев – член на настоятелството на НЧ „Христо Ботев” в Белене, дългогодишен служител на правоохранителната система, д-р Марлена Цанкова, кардиолог и др.

„Влизам в листата на ПП АБВ с надеждата да проведем една стойностна кампания. Моето желание е повече да се говори за проблемите и развитието на културата и образованието като две взаимосвързани понятия и да бъдат решени редица проблеми, за да има къде да работим и да бъдем нужни ние – хората на изкуството - не само актьори, но и музиканти, художници, скулптори”, каза водачът на листата Веселин Плачков, като подчерта, че това е тясно свързано с икономиката. Сред проблемните теми в тази област той изброи развитието на читалищната дейност, заетостта на актьорите, базите в които се работи, а темите ще бъдат развивани в процеса на кампанията. За Плевен един от акцентите, по които ще работи, е изграждане на Летния театър, който в условия на пандемия ще е изключително нужен. „Отдавна ми се иска повече да се работи с децата в училище, винаги съм апелирал към отглеждането на публика, създаване на потребност у децата да бъдат в театъра, в операта. И повече да разчитаме на местните творци”, допълни Веселин Плачков.

Друг наболял проблем в региона е този с читалищата. Заради съдебни дела от четири месеца всички читалища на територията на община Плевен са със спрени субсидии.

Румен Петков подчерта, че лично е запознавал министър Боил Банов с този въпрос и е търсил вариант за разрешаването му. Той поясни, че проблемът с читалищата е много по-дълбок и не е само плевенски. „Ако се върне човек в генезиса на взаимоотношенията вътре в читалищната общност има неща, които са твърде нелицеприятни и се стига до абсурди. При разпределението на този тип субсидия нормативната уредба е такава, че не дава ясен отговор на принципите на разпределение на субсидиите. Защото аз в къщи ще регистрирам някаква библиотека с 3000 тома, ще направя няколко състава, в които участвам аз и няколко знаменити плевенски танцьори и ще трябва да бъда съпоставен с читалища със 120-150 годишна история и са част от облика на културна България, не на отделна община. Въпросът е голям и трябва да бъде задаван на всички кандидати за народни представители.

Тук не става дума само за традиции, а за принципи на управление на ограничени ресурси, свързани с културата – нещо, което за съжаление последните 7-8 години не е разтревожило нито един народен представител. Аз все си мисля, че хора с дух, като Веселин Плачков, ще имат волята и енергията да го направят обект на парламентарна дискусия”, подчерта лидерът на АБВ.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Моканина

    63 21 Отговор
    Боже,колко много г-лупаци има по тая земя,Боже!
  • 2 Алфа Вълкът

    50 16 Отговор
    Нали са баджанаци с Гоце, няма как!
  • 3 Давид

    53 16 Отговор
    Супер , Румен Петков освен с наркоразпространители работи и с актьори . Нищо не каза какво си шушнаха с Маджо и Дражков на погребението на Гоцев .
  • 4 един българин

    46 20 Отговор
    Простотията няма край, комунистическите издънки също! АБВ - РУСОФИЛИ!!!

    Коментиран от #6

  • 5 ТО всички

    37 14 Отговор
    ЛУЗЪPИ СА В ТАЯ ЛИСТА НА АBBA!!!!
  • 6 ke da

    20 10 Отговор

    До коментар #4 от "един българин":

    МУТРИТЕ ВЪН - ОТ ЗАТВОРИТЕ! КАТО ГАЛЕВИ НА СВОБОДА!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ГОЛЕМАНОВ

    62 5 Отговор
    БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА ОСТАНЕ БЕЗ НАСЕЛЕНИЕ , НО БЕЗ КАНДИДАТИ ЗА ДЕПУТАТИ НИКОГА.ПИСАНО Е ПРЕДИ 100 ГОДИНИ

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Hoho Boho

    14 12 Отговор

    До коментар #8 от "ГОЛЕМАНОВ":

    Нали искаш нови лица? Какво мрънкаш?

    Коментиран от #13

  • 11 Христо Иванов - Демократична България

    19 14 Отговор
    Бюджетът на прокуратурата на Гешев продължава да расте главоломно. Вместо да бъде поставена под ясна демократична отчетност, българската прокуратура постепенно създава „държава в държавата“ – там Гешев остава недосегаем, засега … #ИдватИзбори

    Коментиран от #25

  • 12 неееее

    7 3 Отговор
    пьпуни....не е ли срам.Не е...прокаратура няма ли.
  • 13 ДА БЕ ДА

    48 12 Отговор

    До коментар #10 от "Hoho Boho":

    РУМЕН ПЕТКОВ , МАЯ МАНО;ОВА , СЛАВИ ТРИФОНОВ , ХРИСТО ИВАНОВ.АМИ ТЕ ОТ 20 ГОДИНИ СЕ ТЪРКАЛЯТ В ОБЩЕСТВОТО.КАТО НЯМАТ ПРОФЕСИОНАЛНА РЕАЛИЗАЦИЯ И ТЪРСЯТ ДА СЕ ЗАКАЧАТ НА ДЪРЖАВНАТА ЯСЛА
  • 14 Миризлив пор

    42 3 Отговор
    Време е да се промени изборния кодекс, един човек да може да се кандидатира са за един район! Сега Мангъров във 2 района, накрая в единия район се подменя вота, хората гласуват за един а в парламента влиза друг! Е това ако не е лъжа здраве му кажи. За актьорчето важи абсолютно същото.
  • 15 pepy

    49 2 Отговор
    "... става водач на листата на ПП АБВ в 15 МИР Плевен"

    В Плевен има много шадравани /фонтани/, дори водна каскада, но...

  • 16 тип топ

    39 4 Отговор
    Мариана си я бива и баджо Гоце го е наредил. Остава само една реклама да пуснат като Перуката, Николета и Божи гол.
  • 17 Политолог

    31 4 Отговор
    Напъват се, ама са смешни!!!
  • 18 Алфа Вълкът

    2 21 Отговор
    Аз съм гербераст и обожавам Бойко Борисов! Като го видя се възбуждам!
  • 19 Оги

    15 6 Отговор
    Къв е тоя Весо Ревльов, на съм го чувал.
  • 20 шефа

    16 6 Отговор
    Пияницата и баджанака,явно Гоце още я плющи тая Мара и това е отплатата Простачков да си затваря очите ха,ха,ха.Какви жалки създания.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 КРУШКА

    5 6 Отговор
    2006,2007,2008, имахме през тези години президентска република. Първанов беше създател и продължение на управлението. Той днес критикува Радев за това, че не е продължение на властта? Но Радев не е от ГЕРБ! ПЪРВАНЧО? Та ако бяхме президентска република, ГЕРБ ще загубят властта, ИМАТ САМО 27%, а на втори тур вотът се обединява срещу втръсналото управление.
  • 23 MOLI

    12 1 Отговор
    ТОЗИ ПОНЕЖЕ ЗА НИЩО НЕ СТАВА,СЕГА ОТИВА В ПАРЛАМЕНТА ДА НИ ОПРАВИ.
  • 24 Мисля си

    7 1 Отговор
    Нали Кутев беше казал, че левичарството им било в кръвта като спин-а... и ей го- верно се предава по оня ...път
  • 25 Реалист

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Христо Иванов - Демократична България":

    А нещо за бюджетите на НПО-тата? Милиони левове източихте и НИЩО не се подобри или промени! Сега милионите от Брюксел са целта. Добре, че заблудените овце стават все по-малко!
  • 26 Валентин Ангелов

    6 2 Отговор
    Плачков , плачков , и ти ли при тези Боклуци , Гоце , петков и останалата паплач от АБВ .
  • 27 ares

    2 1 Отговор
    Бъркате имената,този клоун до пияницата Румен е Веселин Попов,мъж на Мара Гоцева известна с прозвището Поразяващата уста.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове