Last news in Fakti

22 Февруари, 2021 11:16 2 143 26

Арх. Борислав Игнатов: Столична община е келява, не работи

  • арх. борислав игнатов-
  • борислав игнатов-
  • столична община-
  • йорданка фандъкова-
  • токов удар

Много от процедурите са тенденциозно неработещи, за да прикриват схемаджийство, необходими са огромни реформи, коментира зам.-председателят на Столичния общински съвет

Арх. Борислав Игнатов: Столична община е келява, не работи - 1
Снимка: БГНЕС

Замeстник-председателят на Столичния общински съвет от „Демократична България – Обединение“ – арх. Борислав Игнатов, е категоричен, че системата на Столичната община не работи и не е ефективна.

„Това е някакво чудо на чудесата с огромен щат, което не може да свърши елементарни задачи. Системата е келява, лоша е, неработеща“, заяви Игнатов в предаването „Преди всички“ по БНР. Много от процедурите са тенденциозно неработещи, за да прикриват схемаджийство, необходими са сериозно изриване на тази система и огромни реформи, добави той.

Борислав Игнатов анализира случая със смъртта на 16-годишния Людмил, който бе убит от токов удар на централен столичен булевард.

„Още по-грозна е реакцията на различните т.нар. отговорни фактори. Сякаш не става дума за смърт на дете, а кой как да се измуши от някаква отговорност.“

„Виждаме паническо бягство от отговорност, размиване, търсене на бележки и неща в миналото, само и само да се отклони вниманието на обществото от главните виновници“, смята Игнатов, който вижда виновните в лицето на управлението на партия ГЕРБ от последните над 10 години и на кмета Йорданка Фандъкова, която по думите му не е направила нищо „да се въведе прозрачност, яснота и ред в този град“.

Игнатов описа „до болка познати отвратителни схеми, които се движат от дребни павилиончета, които правят доста големи обороти, до огромни катастрофи от архитектурна и градоустройствена гледна точка като пропадналото метро, течовете в подлезите“.

Според Игнатов са налице „маневри на обиграни администратори, които представят пред обществото изкривени и неверни факти“. Оставката на архитекта на район „Триадица“ Иван Шишков Борислав Игнатов смята за „уговорена маневра“, а мотивът – за неясен.

„Той по този начин негласно, с някакво замитане прехвърля в общественото съзнание някаква вина, несъществуваща, към района и отново отклонява вниманието, че проблемите са в централната община“, коментира той.

В правно-архитектурния свят е невъзможно преместваем обект да е вписан като непреместваем, категоричен е Борислав Игнатов, визирайки вписването на павилион в кадастралната карта. „Все едно да си впишете автомобила, който е паркиран на улицата, като недвижим имот или къща на колела.“

За този павилион най-важното е да се чуят две мнения и тези хора да бъдат накарани да говорят, подчерта арх. Игнатов – това са собственикът на павилиона и собственикът на имота – болницата.

„Да пуснат кабел през основен булевард в столицата, през шахта за комуникации, за слаботокови кабели, да пуснат кабел 220 волта и той да върви по метален парапет и то по ремонтирания булевард. Тези свински опашки и пластмасови гофрирани тръби – те не могат да издържат на атмосферни условия повече от 1-2 години. Всичко това, което е направено и, разбира се, спящият инспекторат, спящата полиция, всичко това води до високи протекции, съмнения за нещо, което там не бива да се пипа.“

Арх. Игнатов вижда изход в „тотална реформа на устройството на Столичната община“, общинският съвет да избира кметовете на райони, за да може по всяко време на ги държи отговорни.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тарикату

    8 23 Отговор
    тоя не е у ред, гласувам за фандъка, за да си карам голфу още 20 години.

    Коментиран от #25

  • 2 555

    18 23 Отговор
    Пишман архитект!

    Коментиран от #6, #11

  • 3 Емил

    14 19 Отговор
    Защо разни провалени "професионалисти" (лекари, архитекти, адвокати...) все искат политици да стават и все големи приказки снасят?

    Коментиран от #9

  • 4 Така е само пари прибират

    21 6 Отговор
    Парите на Софиянци. А кметицата се крие от протести и недиволни граждани. София е станала стройтелна площадка за делаверите на ГЕРБ.

    Коментиран от #22

  • 5 Как така

    8 19 Отговор
    при голям поток от хора всеки ден на това място,точно това дете пострада. Дайте камерите,за да се види какво е станало. А този архитект да си види дипломата и после да бълва глупости наред.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Българка

    20 5 Отговор
    Да, столична община , начело с кметицата Фандъкова, не работи в интерес на гражданите. Там се шири корупция, безхаберност, некомпетентност и административна циничност. Фандъкова след инцидента с екзекутираното с ток момче се държи все едно е паднала от друга планета, а не е дълги години кмет на София. Нищо не знае, за нищо не е виновна! Ама кметската заплата и комисиона си получава години !
    Фандъкова да подава ВЕВДНАГА ОСТАВКА, да не се ослушва!

    Коментиран от #10

  • 8 Ами така

    4 2 Отговор
    Пробутваш версията, че се е опитало да открадне кабела ?
  • 9 Още малко ви остана

    9 3 Отговор

    До коментар #3 от "Емил":

    Защото само така може да се озапти чумата герб с олигофренясалия си крадлив и нагъл матрял
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    3 0 Отговор
    ПРЕДИЗБОРНО ЛИ СЕ СЕТИ???
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 хохохохо

    6 3 Отговор
    Общината келява, ти също си келяв/плешив. Лика прилика сте, като два стърка иглика.
  • 15 чичо

    5 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Системата е келява, лоша е, неработеща“, заяви Борислав Игнатов ЗАМЕСТНИК ПРЕДСЕДАТЕЛЯ на Столичния общински съвет от „Демократична България...!
  • 16 боби

    7 0 Отговор
    Как е дилдото не приятелката ти?

    Коментиран от #17

  • 17 бибо

    6 0 Отговор

    До коментар #16 от "боби":

    Каква "приятелка" бе? ГОДЕНИЦА ,му беше...щеше да се жени за нея след изборите...Смятай каква щее да става ,ако го бяха и избрали за КМЕТ и тая да му е жена ...Софето щеше да свети в ...ЧЕРВЕНО :)))
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Реалиста

    2 1 Отговор
    Даскалицата е заета с изборите.След това ще видим.
  • 20 Реалист

    4 1 Отговор
    Ти мани ги тия неща, ама твоята приятелка какви яки ххх върти само
  • 21 Васил

    2 0 Отговор
    Много ясно че не работи София не е Европейска столица а долнопробно гето.
  • 22 Селянин

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Така е само пари прибират":

    Некадърните раионни кметове за какво са Факдъкова ли да им върши работата и отговорноста а те да получават високи заплати А общинския съвет за какво отговарят освен да получават пари
  • 23 Сефко

    2 0 Отговор
    Софиа да бяра кюра
  • 24 Тра-ла-ла

    0 0 Отговор
    Тоя нали е заместник прецедател на общинския съвет? Да не би и той да е келяв? На снимката изглежда лис, а може и да си е направо плешив.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Хвала на такива електротехници!

    0 0 Отговор
    А АЗ СЪМ УБЕДЕН, ЧЕ ПАТЛАДЖАНЧЕТО СЕ Е ОПИТАЛО ДА ОТКАЧИ КАБЕЛА ЗА ДА ГО ПРОДАДЕ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове