Last news in Fakti

25 Февруари, 2021 17:12 3 159 30

Адв. Екимджиев: Не се надбягваме с вируса, тичаме срещу него

  • михаил екимджиев

Европа няма в своята история подобно събитие, за да има готови рецепти и готов протокол на действие

Адв. Екимджиев: Не се надбягваме с вируса, тичаме срещу него - 1

”Настъпва страхотна бъркотия, заради неадекватната българска политика, а и на фона на удържането на втората вълна на Covid-19, поне можем да бъдем с по-адекватни мерки. Готвим се да отворим ресторанти и нощни заведения, а министърът на здравеопазването казва, че ние се надбягваме с вируса, не - ние тичаме срещу вируса...”, заяви адвокат Михаил Екимджиев.

"Гледам с все по-нарастващо безпокойство и объркване на това да се пътува, ако имаш документ, че си ваксиниран, още повече, че България се проваля във ваксинационната си кампания и план", каза още пред БНР адвокат Екимджиев по повод днешното обсъждане на международни ваксинационни сертификати.

"Европа няма в своята история подобно събитие, за да има готови рецепти и готов протокол на действие. Затова сега трябва да се види какво точно се случва с пандемията, особено на фона на ваксинацията, не могат да се прогнозират конкретни решения. И се тръгва от принципите за свобода на движение, кои са основни и кои подлежат на ограничение - като това да посещаваш ресторанти и нощни заведения. Но висшият пилотаж е как държавите и ЕС ще отреагират на тези предизвикателства", коментира още в "Хоризонт до обед" адвокат Михаил Екимджиев.

"Сега трябва да се види дали ще се въведе някаква обща политика в рамките на съюза или всяка държава сама (или друга) ще решава как да подходи към придвижването на хората, които са ваксинирани или не са ваксинирани", отбеляза още той.

И уточни, че е важно да се знае какви ще бъдат последиците от въвеждането на международни ваксинационни сертификати, паспорти или приложения, както и каква ще бъде степента на задължителност:

"Ако бъдат въведени само ваксинационни сертификати или паспорти, това неизбежно ще постави в дискриминационно отношение хората, които не са ваксинирани, но имат антитела. Възниква въпросът защо в тези документи да не се включват данните от тестовете за антитела".

Според адвокат Екимджиев държавата се е провалила във ваксинационната си политика и така хората, дори да искат, не могат да се ваксинират и няма да могат да пътуват.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    10 34 Отговор
    Тоо па, какво се прави на чукнат? Не е ли чувал за Черната смърт и как се е подхождало към проблема през Тъмните векове. Който откаже васкината - концлагера, или на кладата.

    Коментиран от #17

  • 2 Майна

    42 18 Отговор
    АБЕ СПРЕТЕ СЕ ВСИЧКИ, БЕЕ...КАКЪВ ОПАСЕН ВИРУС ВИ ГОНИ??? ПРЕСТАНЕТЕ ДА ГО НАБИВАТЕ В ГЛАВИТЕ НА НЕМНОГО УМНИТЕ...ДНЕС И СТАНИШЕВ ПРИЗОВАВА ЗА ВАКСИНАЦИЯ...ПРОДАЖНИЦИ БЕЗСРАМНЙ !!!
  • 3 др Гей Билтс

    12 5 Отговор
    Баце е преболедувал, това означава, че късметлиите Ганчовци, които са преболедували и те и имат положителен PCR тест ще оттърват шота и ще им дадат зелени паспортчета. Останалите - за предпочитане е да се разболеете сега, отколкото с усложнения след шота.
  • 4 123

    21 9 Отговор
    Той ковид грипа изчезна вече. Гоните вятъра и се правите на луди.

    Коментиран от #6

  • 5 Хайл

    26 3 Отговор
    Трябва с оръжие да излекуват тия вируси
  • 6 ЕС Натовец

    11 6 Отговор

    До коментар #4 от "123":

    Ама много ли си сигурен, че е изчезнал?
  • 7 !!!?

    29 7 Отговор
    Всякакви лалугери изпълзяха от дупките си преди изборите с изявления и мнения извън компетенциите си !!!?
  • 8 Еврика!

    18 8 Отговор
    Един от стадото се осмели да каже, че царят е гол, че държавата се е провалила с ваксините. Да попитам, освен в лапането и неоснователните хвалби на всички нива, има ли нещо друго, освен крах и провал?
  • 9 ПЕНКО

    16 2 Отговор
    ОТДАВНА "ПРАВНИТЕ НИ ФАКУЛТЕТИ " ПРОИЗВЕЖДАТ -АДВОКАТИ -МЕДИЦИНСКИ ЕКСПЕРТИ !!!! СЛЕДВАТ ВСИЧКИ КАЧЕСТВЕНИ -БЪЛГАРСКИ - ПС УВ НИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #11

  • 10 Мил Милко

    17 7 Отговор
    Генералът с какво допринесе, освен, че много пари у тях си занесе. Първо каза ни слагайте маски, после добави и каски. Дорде ни заклеваше да пазим дистанция, си изкара една гръцка ваканция. После прибра се и се досети, че от парите останали само монети. И захвана се без умора, да ни докара вълната втора. За да продължи с благия живот, му трябваше народния вот. И бързо ни прокълна, че иде трета вълна. Единствено не можа да се пребори горкия с на шефа голямата простотия. И вместо да бие ваксини, му дадоха три години. Защото макар и голям драматург, вирус не се бори с хирург!
  • 11 Свети Панталеймон

    8 4 Отговор

    До коментар #9 от "ПЕНКО":

    Що математици ли трябва да са специалистите по медицина???? От една година им изреждам всички псувни...
  • 12 Абе

    14 4 Отговор
    Щом и адвокатите почнаха да разбират от вируси , а тираджиите да стават доктори ......🤔

    Коментиран от #19

  • 13 Майна

    13 8 Отговор
    ПРОЧЕТЕТЕ..ДЕЙВИД МАРТИН ЗА ,,ВАКСИНИТЕ,,..ТОВА НЕ СА ВАКСИНИ А ГЕННИ МОДИФИКАЦИИ.,КОИТО ВИ ПРАВЯТ БОЛНИ И ОТНЕМАТ ВЪЗМОЖНОСТТА НА ТЯЛОТО В ДА СЕ СПРАВИ С ВИРУСИТЕ...ЧЕТЕТЕ!

    Коментиран от #15, #27, #28

  • 14 Лайка

    6 3 Отговор
    Екимджиев, ти си адвокат и разбираш от нещо си. От кое разбираш и какво си учил, никой не знае. Не се изкавай по теми и неща които не разбираш дори и малко. По добре си мълчи и не ставай за смях и ти.
  • 15 Шайка

    3 5 Отговор

    До коментар #13 от "Майна":

    Стига с фейкове и простотия. Сопри се Майна.
  • 16 До боклуците

    7 11 Отговор
    От 2 месеца сме ваксинирани 11 човека. И нищо му няма на никой. Само плашите хората боклуци, дето клатите държавата. Като няма ваксина, що няма. Като дойде. , що дойде. Като свърши, що свърши. Като затвориха кръчмите що затвориха. Сега що отварят. Този известен интелект на мутрите критикува държавата. Що бе адвокате? Всичките тези плювачи искат само едно: слаба държава. Не ги интересува кой ще управлява. Трябва им слаба държава. За да си разиграват делаверите свободно. Сега това се чака. Да стане коалиция от 5/7 партии и юруш на делаверите. Баз слагам , че до коледа ще се върнем 20 години назад.

    Коментиран от #22

  • 17 НАЙ _ДОБРЕ ДА ДОЙДЕ

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    ДОКТОР ГИЛOTEH
  • 18 Фаро

    7 4 Отговор
    Херо Мустава призова българите да не вярват в конспирации,които впоследствие се оказват истини.Когато българите вярват в нещо то винаги се оказва истина има купища доказателства в историята,но Херо идва от държава с 300год история с измислени герои
  • 19 АМИ ИМАМЕ

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Абе":

    ДОЦЕНТА ТИРАДЖИЯ

    Коментиран от #23

  • 20 ПИЛЕТО

    4 5 Отговор
    ЕКИМДЖИЕВ -КОРУМПЕТО,ТАКА МУ ВИКАТ.НА ВСЯКО ГЪРНЕ МЕРУДИЯ,МНОГО ГОЛЯМ ГЛУПАК,АМА СЕ НАГАЖДА,НИЩОТО
  • 21 савио

    8 2 Отговор
    Дрън дрън бла бла ! Ограничения и нови ограничения . Няма пандемия ! Има диктат и репресия ! И това е само началото . Ами при следващото грипче , А , кво прайм ?
  • 22 Догодина

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "До боклуците":

    Да не забравиш пак да се ваксинираш цървул :D

    Коментиран от #26

  • 23 Абе

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "АМИ ИМАМЕ":

    Именно ...🤭😁
  • 24 савио

    3 2 Отговор
    Дрън дрън бла бла ! Ограничения и нови ограничения . Няма пандемия ! Има диктат и репресия ! И това е само началото . Ами при следващото грипче , А , кво прайм ?

    Коментиран от #25

  • 25 ми ,

    3 1 Отговор

    До коментар #24 от "савио":

    Кво прайм ли ??! Чайчета и чорбички ...
  • 26 Добре

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "Догодина":

    бе галош. Отвън трандафор отвътре миризлив галош. От дупката където си се заврял не можеш да видиш ден ли е нощ ли е. Чукаш по бутоните чужди мисли за стотинчица от някой жалък политик.
  • 27 Ей глупостта човешка

    2 5 Отговор

    До коментар #13 от "Майна":

    Е безмерна.Ваксините са имуномодулстор, обучават клетката да разпознае вируса и да го унищожи, никакво моделиране на гените ти.Чел не дочел, не разбрал
  • 28 😂😂😂

    2 3 Отговор

    До коментар #13 от "Майна":

    За ваксините е ясно, неграмотен си, ама я кажи, майна, Замята плоска ли е? 😂
  • 29 Няма Страшно

    1 0 Отговор
    Боят настана и всеки Български гражданин на се готви за самоотбрана и после като се юрнем на юруш и ще победим управляващите малки смешни Мафиозчета и после по Дереците
  • 30 Антон

    0 0 Отговор
    Абсолютно не става ясно за какво говори адвокатина. Аз очаквах да науча нещо важно, като например мога ли да ги съдя след, като ми се ограничават основни човешки права! Това не успях да разбера! А вие?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове