7 Октомври, 2024 23:13 690 0

Важните новини във ФАКТИ на 07.10.2024 г.

  • димо гяуров-
  • избори-
  • стрелба-
  • цик-
  • йосеф леви сфари-
  • джевдет чакъров-
  • евгений кънев-
  • михаил екимджиев-
  • димитър главчев-
  • илия налбантов-
  • георги киряков-
  • прострелян-
  • прегазена-
  • загинал-
  • загинала-
  • адвокат-
  • костадин костадинов-
  • дете

Ние сме интересни като междинна точка

Важните новини във ФАКТИ на 07.10.2024 г. - 1

Димо Гяуров: Невероятна драма може да се случи в България

Никой не може да даде отговор на въпроса как ще се развие ситуацията в Близкия изток. Със сигурност палестинска държава няма да се появи в района в обозримо бъдеще, със сигурност разрухата ще продължи. Ливан от години е раздиран от вътрешни противоречия. Не знам какъв е изходът. Трябва да разчитаме на здравия разум и от едната, и от другата страна. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ бившият директор на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров.

Ето колко гласа осигуряват едно депутатско място

Колко гласа осигуряват едно депутатско място? Отговорът на този въпрос се крие в броя на гласувалите и по-точно в броя на тези, които са дали подкрепа на партиите, успели да прескочат бариерата от 4% за вход в парламента.

Стреляха по офис на политическа сила в Русе

Стрелба с въздушна пушка по офиса на политическа сила в Русе. Той беше открит преди няколко дни в центъра на града.

На 27 октомври председател на РИК ще вземе близо 5 бона, но едва 234 лева еднократно за член на СИК

Централна избирателна комисия (ЦИК) определи месечните възнаграждения на членовете на РИК и СИК в страната и на наетите специалисти за изборите за Народно събрание в края на месеца.

Посланикът на Израел: Войните имат правила. Когато се биете с терористи, те нямат правила, а религиозни вярвания

„Вярвам, че все още има около 70 живи заложници и ще се погрижим те да се приберат вкъщи”. Това заяви Н. Пр. Йосеф Леви Сфари, посланик на Израел у нас, в извънредното издание на предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS. Днес се навършва една година от атаката на „Хамас” срещу Израел, при която загинаха около 1200 души, а повече от 250 бяха отвлечени.

Джевдет Чакъров: В момента виждаме една превзета държава. Обект на репресии и заплахи са хора от автентичното ДПС

„ДПС ще участва в изборите под формата на „Алианс за права и свободи“. Пред ЦИК се явихме ние, но след като бяхме възпрепятствани от кръга около Делян Пеевски, впоследствие абсолютно ненормално се извърши регистрация едновременно".

Евгений Кънев: Възможно е догодина да имаме бюджетен дефицит над 3%

"Аз съм скептик и е много вероятно догодина да имаме бюджетен дефицит над 3%. Напълно е възможно да започнем годината без държавен бюджет, това всъщност е най-вероятния сценарии", смята финансистът Евгений Кънев. Той коментира възможностите и условията за определяне на бюджета за 2025 година в студиото на „Пресечна точка”.
„Нямаме редовно правителство и стабилна парламентарна власт. От тази гледна точка се правят всякакви спекулации, които обслужват една или друга политическа сила, свързана с този кабинет. Не може постоянно да се вдигат разходите за различни прослойки на обществото или пера на държавните служители, които също представляват голяма тежест на бюджета в момента, без да има реформи. Примерно електронното правителство, за което говорим постоянно, още не е факт. Кения има електронно правителство, България няма", каза Кънев. Той подчерта, че съпоставката вече не е с европейски, а с африкански държави.
"Винаги лесно се намаляват данъците и трудно се вдигат. Тези, които ги намалиха, не искат да понесат отговорността. Понеже постоянно сме в изборни цикли, никой не иска да поеме отговорност, а да вдига разходите", поясни финансистът.

Адв. Екимджиев: Не са законни доказателствата по случая с Джейхан Ибрямов, нямат шанс да издържат в съда

Не са законни доказателствата, събрани по случая с Джейхан Ибрямов, защото не може да се води наказателно производство срещу депутат и кандидат за такъв, без да му е свален имунитетът и от ЦИК, и от НС, а първите действия срещу него са извършени преди това.

Главчев проверява актуалното състояние на оградата по българо-турската граница

Служебният премиер Димитър Главчев проверява актуалното състояние на оградата по българо-турската държавна граница.

Илия Налбантов: КСНС при Радев не е решавал за Закон за защита на отечеството, това е предложение на президента

Консултативният съвет за Национална сигурност при президента не е решавал за Закон за защита на отечеството, това е предложение на президента и той го артикулира на пресконференцията. Това коментира пред БНР Илия Налбантов, военен експерт и началник на политическия кабинет на военния министър Николай Ненчев.

Киряков: Радев изчаква следващи избори и загрява на тъч линията. Няма да скочи преди да му е свършил мандатът

Политиката в такава трудна ситуация не е за страхливи, а егото трябва да бъде загърбено от стремежа за оцеляване. Това коментираха политолозите Георги Киряков и Христо Панчугов в ефира на Дарик радио и предаването “Кой говори”.

Простреляха мъж по време на лов в Софийско

Мъж бе прострелян по време на лов в Софийско.

Влак прегази жена край Белово

Влак е блъснал 54-годишна жена, която е изскочила на линията в района на жп гарата в Белово.

Тийнейджър без книжка се заби с мотор в дърво и почина

Тийнейджър на 17 години без свидетелство за правоуправление загина след удар с мотоциклет в дърво до харманлийското село Остър камък, съобщиха от МВР.

20-годишна шофьорка загина при катастрофа

Млада жена загина при катастрофа в Старозагорско, съобщиха от полицията.

Адвокат Силвия Петкова за ареста на Ибрямов: На този етап данните сочат за незаконосъобразност

Адвокат Силвия Петкова и конституционалистът Орлин Колев с коментар в „Здравей, България” за ареста на депутата Джейхан Ибрямов. „Завареното престъпление означава да се хване извършителят на местопрестъплението. В случая в публичното пространство има данни, че подкупът е поискан още на 25 септември, когато г-н Ибрямов все още е бил лице с имунитет. Белязването на банкнотите и даването им на потенциалния заподозрян представлява процесуално-следствено действие по разследването срещу конкретна личност. Но ограничението на депутатския имунитет забранява да се извършва действие срещу личността на това лице. Това означава, че на този етап данните сочат за незаконносъобразност на ареста, тъй като не става въпрос за заварено престъпление, а за подготвяно разследване по престъпление, за което се е знаело, че е извършено. Завареното престъпление е буквално случайно установеното”, твърди Петкова.
„Засилената юридическа защита, която Конституцията и впоследствие Изборният кодекс дава на народните представители и на кандидатите за такива, изключва хипотезата на заварено престъпление. Идеята на имунитета е от една страна да пази съответния му носител, да не бъде неоснователно обвинен, но той не може да се крие зад него”, коментира Колев.

Костадинов: Ще махнем американските бази, само нашата армия може да гарантира сигурността ни

Най-вероятно ще има правителство по модела на "сглобката" - ПП-ДБ, Пеевски и ГЕРБ, заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов пред NOVA NEWS.

Бащата на пострадалото при катастрофата с Анелия дете: То никога няма да бъде същото

В средата на август автомобил, в който пътувала певицата Анелия, катастрофира. При инцидента тежко пострада 7-годишно дете, което беше транспортирано с медицински хеликоптер до „Пирогов“. Едно от обвиненията на бащата на раненото дете - Николай Бояджиев, беше, че никой от пътниците в автомобила на Анелия не се е притекъл на помощ. Певицата от своя страна посочи, че мъжът се е държал агресивно и ги е заплашвал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол