Last news in Fakti

1 Март, 2021 17:39 1 251 28

Радев: Сътрудничеството при иновациите и научните изследвания е ключово за „Три морета“

  • румен радев-
  • три морета-
  • научни изследвания

По думите на българския президент засилването на този акцент на инициативата ще мотивира българските млади специалисти да развиват потенциала си в страната и едновременно с това да допринасят за визията на „Три морета“ за добавена стойност и трайно повишаване на стандарта на живот в Централна и Източна Европа

Радев: Сътрудничеството при иновациите и научните изследвания е ключово за „Три морета“ - 1
Снимка: Пресцентър

Сътрудничеството в сферата на иновациите и научните изследвания е ключово за реализирането на целите за свързаност в областите енергетика, транспорт и дигитализация на инициативата „Три морета“. Това заяви държавният глава Румен Радев, който днес на „Дондуков“ 2 проведе среща с председателя на Държавната агенция за научни изследвания и иновации Мартин Дановски.

Обсъдена беше идеята за създаване на мрежа от агенции и органи в областта на иновациите, функциониращи на територията на държавите участнички в инициативата. По думите на президента подобна среда на сътрудничество и обмен на опит би могла да мултиплицира потенциала на страните от „Три морета“ да планират, гарантират финансиране и реализират високотехнологични проекти в по-голям мащаб.

На срещата бе предложено Агенцията да съдейства и за идентифицирането на ключови национални проекти в областта на науката, образованието и иновациите, които да намерят реализация в рамките на инициативата „Три морета“. По думите на българския президент засилването на този акцент на инициативата ще мотивира българските млади специалисти да развиват потенциала си в страната и едновременно с това да допринасят за визията на „Три морета“ за добавена стойност и трайно повишаване на стандарта на живот в Централна и Източна Европа.

Президентът Румен Радев посочи, че събитията, съпътстващи провеждането на срещата на върха на инициативата „Три морета“, ще създадат възможности за привличане на сериозен инвестиционен интерес към български проекти и чрез сътрудничество с големи технологични компании.

Председателят на агенцията Мартин Дановски изрази принципното съгласие за намиране на ефективни начини за партньорство в рамките на Инициативата „Три морета“. България ясно е заявила амбицията си за икономически растеж, базиран на иновации и наука, а Държавна агенция за научни изследвания и иновации ще способства за синхронизиране на всички ключови български проекти в тази област, както и за идентифициране на инструменти за финансирането им, посочи по време на срещата Мартин Дановски.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Последния Софиянец

    12 15 Отговор
    На трети март всички истински българи сме на Шипка заедно с най достойния президент Румен Радев.

    Коментиран от #20, #22

  • 3 Целомъдрин

    10 5 Отговор
    Каква наука има в бивш източен блок? Какви иновации? Всичко отдавна ликвидирано. Още една цедка за младите специалисти да ги подготвят за работа на запад.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бони

    15 12 Отговор
    РАДЕВ РАДЕВ И ТИ СИ ЕДНА КУХА ЛЕЙКА,ЗАПРИЛИЧВАШ НА МЪЖКИЯ ВАРИАНТ НА ПКП.

    Коментиран от #10

  • 6 сПас

    16 7 Отговор
    Тъпако кви 3 морета те гонят,кви 5 лв.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Опорно в точката

    3 10 Отговор
    Статия за РАДЕВ ало Колцентъра плюенето да започне СЕГА

    Коментиран от #19

  • 9 Кучеяж

    11 4 Отговор
    Радев, чуй неукия българин. Три морета, един гроб и един ковчег, който няма джобове. Има неща, кото не са необходими на държавата и на отделния и човек.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Поп Андрей

    8 3 Отговор
    "Изпращаме 120 военнослужещи за мисията на НАТО в Афганистан" - За чий интерес ги изпращаме? - Български или краварски?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Защо

    5 2 Отговор
    изтрихте коментара за близача на Статуята на Свободата?:))
    Какво си помислихте? :))

    Пинвинът на трите морета девствен ли е?:))
  • 17 Сйолйондур

    3 3 Отговор
    Бат румине голем сладур си селски. Слагуй жолано и ракииката, на трети сме с теб на кючека.
  • 18 Фактически

    7 5 Отговор
    президентът Румен Радев отново се изплю на лицата на 85% от българите - на лицата на българите, които знаят кой ги освободи от турско робство и разбират, че американо-полската русофобска инициатива "Три морета", освен че е кьорфишек в икономически аспект, е предназначена и да раздели Западна Европа от Русия по вкуса на вашингтонските господари на Румен Радев.

    За награда ще му дадат да оближе Статуята на Свободата, а може и някоя жива персона...

    Румен Радев не е българин вече! Натовец бил... Гласувах за предателя и се разкайвам! Няма да се повтори!!!

    Румен Радев в русофил само за пред наивните!

    По делата ще го познаете!
  • 19 Ами

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "Опорно в точката":

    не "опорно" ами гледай Радев в порно. Американците са се погрижили да го хванат за топките.
  • 20 Дори

    8 4 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    с мърша като теб бих се качил на Шипка!

    Радев обича близалките!

    Прави се на президент, а е ПИНГВИНЪТ на ТРИТЕ МОРЕТА!

    Гласувай си за близача на американската статуя на свободата!

    Аз веднъж се излъгах. Втори път - НЕ!

    Даже Боко-чекмеджето ще излезе по-мъж от този военен клетвопрестъпник, заклел се през 1982 г. да защитава Народната си република България с чест и достойнство, и дори с цената на живота си, а днес ни продава на американските си господари за едно близане...
  • 21 Алооо

    4 6 Отговор
    Най-великият президент досега, хвала тебе. Много мнения на продажни агенти гледам в този сайт. На 04.04.2021 ще излезе истината.

    Коментиран от #23

  • 22 ГЕРБ завинаги

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Дай Боже да се съберете повече и по възможност без маски,та да се изпозаразите и таман за изборите ще оредее и без това рехавия ви електорат на БСП и Клепоухия помияр.

    Коментиран от #24

  • 23 Ти си

    4 3 Отговор

    До коментар #21 от "Алооо":

    глупав, а пингвинът на трите морета е ГОЛЕМИЯТ ПРОДАЖНИК, КОЙТО ПРОДАВА БЪЛГАРИЯ ЗА ЕДНО БЛИЗАНЕ НА АМЕРИКАНСКАТА СТАТУЯ НА СВОБОДАТА.

    Деса с мерцедеса вече му е скучна.
  • 24 Който

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "ГЕРБ завинаги":

    зло миски, зло намира.

    Коментиран от #26

  • 25 paduo Гъзubapu FM

    3 2 Отговор
    Радев на трети да пали чушкопека и скарата и да изстуди бирата ,че ще е пълно с гладни циганя
  • 26 paduo Гъзubapu FM

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "Който":

    СЕЛТО е тук , пази багажа !
  • 27 КРОКОДИЛА

    2 1 Отговор
    РУСКИ ШПИОН НА ДРОН ............
  • 28 Ганьо Балкан

    0 2 Отговор
    Кви "иновации" го гонят този. В БГ не могат още електронни рецепти да въведат, пък за електронен документ за ваксинация да не говорим. А уж сме имали "най големите програмисти" в света.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове