17 Март, 2021 14:43 8 636 29

Мистерията със смъртта на ваксинирания с "АстраЗенека" благоевградчанин се заплете

  • починал-
  • ваксинация-
  • благоевград

РЗИ – Благоевград вече са извършили проверка по случая, като по системата е установено, че мъжът е бил ваксиниран на 11 март в имунизационния кабинет на здравната инспекция

Мистерията със смъртта на ваксинирания с "АстраЗенека" благоевградчанин се заплете - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Починалият след ваксинация мъж от Благоевград е бил с коронавирус, пише "Монитор", позовавайки се на лекари от болницата в града.

47-годишният Ивайло Даламангов беше открит мъртъв снощи към 22 часа на земята от свой роднина в дома си, в жк. „Орбита“ на благоевградския квартал "Грамада". Пристигналите медици от Спешна помощ, след подаден сигнал от роднината на тел. 112, само са констатирали смъртта му.

Пред "Фокус" д-р Калоян Калоянов, директор на Регионална здравна инспекция – Благоевград пък обясни, че мъжът е бил ваксиниран още на 11 март, не е съобщил за придружаващи заболявания .

Той уточни, че починалият е ваксиниран с „Астра Зенека“ един ден преди забраната на ваксината.

„Вчера около 22.30 часа мъжът е починал вкъщи. След посещение на колегите от Спешен център е констатирано, че е починал. Ако роднините разрешат, ще се извърши аутопсия, ако не разрешат - няма как да се извърши“, каза още д-р Калоян Калоянов.

Той добави, че от Регионална здравна инспекция – Благоевград вече са извършили проверка по случая, като по системата е установено, че мъжът е бил ваксиниран на 11 март в имунизационния кабинет на здравната инспекция.

Д-р Калоянов допълни, че мъжът доброволно е посетил кабинета, за да се ваксинира. Не е бил член на СИК и не е съобщил да има някакви здравословни проблеми.

Регионалният сайт pirinsko.com твърди обаче обратното - че починалият Ивайло Даламангов е трябвало да бъде член на СИК и е решил да се имунизира заедно с майка си. Според регионалната медия той е намерен мъртъв на земята в дома си в 22 часа на 16 март.

Според първоначалната информация по случая, мъжът, починал на 16 март, е бил ваксиниран преди 2 дни.

Това е съобщил човекът, който е подал сигнала на телефон 112.

В последствие, след извършените проверки става ясно, че починалият е около 40-годишен и е бил ваксиниран на 11 март, ден преди да бъде издадена забрана за поставянето на ваксината на „Астра Зенека“ в България.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    90 16 Отговор
    Убийците от НОЩ ,до стената!

    Коментиран от #9, #12

  • 2 Номер 11, за да си върнем България

    60 16 Отговор
    Боко вече не си фактор... Спасението е здрав и силен организъм който не е ТРОВЕН ОТ ДОКТОРИТЕ С ВСЕВЪЗМОЖНИ ХАПЧЕТА ЗА ЩЯЛО И НЕЩЯЛО С ГОДИНИ

    Коментиран от #7

  • 3 ШАЙКАТА ИЗГОНИ ДЕЦАТА НИ

    43 8 Отговор
    Dir. Bg.. Лъже... Не вярвайте на БТВ, Нова... Само Факти казва истинста

    Коментиран от #15

  • 4 Къде

    2 2 Отговор
    ходиш бе, хапче?
  • 5 Агент Мълдър

    13 3 Отговор
    Истината е някъде там!
  • 6 asd

    38 5 Отговор
    " не е съобщил да има някакви здравословни проблеми "

    За ганчовците всичко вече стана "проформа". Ако е имал здравословни проблеми какво щяхте да направите? Уж да го прегледате на 2 на 3 и после пак същото...
    "проблемни пациенти" да поставяте под наблюдение случайно?

    Не помня някой Ганьо да е носил някаква отговорност... само мрънка, усуква и се оправдава. Най-малкото ще каже "Ееееее ама аз ли съм най-големия ви проблем? Хората милиони откраднаха пък вие с мен се занимавате"
  • 7 подкрепям

    12 21 Отговор

    До коментар #2 от "Номер 11, за да си върнем България":

    Единствено бюлетина № 11 ще ни отърве от всички разновидности на комунистите - ГЕРБкомунисти, БСПкомунисти, ДПСкомунисти, ВМРОкомунисти, Копейкикомунисти, Малинкикомунисти ,Чалгамутри ..
  • 8 Преди

    16 2 Отговор
    имунизацията не са ли му правили тест да видят , че е СOVID ?

    Коментиран от #16

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Врачка

    22 2 Отговор
    Здравната служба,която е ваксинирала починалия носи отговорност за смъртта му ако не са спазили протокола за ваксинация.
  • 11 ТХ11

    12 7 Отговор
    С номер 11 ще си избърша "задното стъкло"... на колата де... ама тя и за бърсане не стаа...
  • 12 Татко Махно

    7 10 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Точно така! По примера на Русия - всеки, който не ти харесва, куршум в тила!

    Коментиран от #13

  • 13 Последния Софиянец

    12 7 Отговор

    До коментар #12 от "Татко Махно":

    Тези в НОЩ са масови Убийци.Какво предлагаш да правим с тях?
  • 14 ужас

    13 4 Отговор
    Избраха най евтината ваксина, за да има за чекмеджетата.
  • 15 овчеубиец

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "ШАЙКАТА ИЗГОНИ ДЕЦАТА НИ":

    Какво е това Факти бе. Я го погледни. Сбирщина от разни, които не са журналисти и които печелят от трафик. Пускат провокативни теми и вие започвате да виете. Виете, плювате ама генерирате трафик. Това, че пишат каквото ви изнася, не значи че пишат истината. Истината е в БТА и винаги е била. Дори едно време, по живково, ако трябва не пишеха за дадено събитие , за да не лъжат.
  • 16 Кой бе

    11 2 Отговор

    До коментар #8 от "Преди":

    Кой да прави тоя тест. Хората се редят на опашки като за захар през 80те..сигурно повече са се върнали болни, отколкото ваксинирани. Дупчат като животни и следващият. Може да не е толкова лоша ваксината, но трябва да си здрав, а тук ваксинират наред, щото Ким Чен Ун каза така
  • 17 Здравният

    14 5 Отговор
    министър е виновен, каза, че който се ваксинират, няма да го изкара тежко. И Борисов е виновен, че създаде зелени коридори, където се струпаха хора, създаде хаос и смърт. Оставка и затвор за всички от Нощ, и цялото правителство.
  • 18 Санитар

    12 2 Отговор
    Не,никой не ви проверява и на никой не му пука за вас и вашето здраве докато вие не разкажете за себе си.Бият ви ваксината и шута отзад вие сте бройка.Това го дудням под различни обяснителни форми на всеки с риск да си навлека беля колкото за всички,но не мога да мълча и гледам,как се гаврят с хората
  • 19 Ужаси

    7 2 Отговор
    Астра Зенека е за БОКЛУКА. Само малоумници се биха ваксинирали с нея.
  • 20 незнайко

    11 1 Отговор
    ПО ТЪПА СТАТИЯ В КОЯТО НЕ СЕ КАЗВА НИЩО РЕАЛНО НЕ СЪМ ЧЕЛ !!! КАКВИ СА ТЕЗИ РЕПОРТЕРИ ???
  • 21 Чичо Тони

    6 3 Отговор
    Защо трябва да се иска разрешение от близките за аутопсия??? Ако има съмнение за убийство (5 минути възглавница на главата) ще искат ли разрешение? Това с аутопсиите и с причините за смърт започва да мирише.
  • 22 aaaaaa

    3 0 Отговор
    да почива в мир....
    а нещо "разплетено" има ли в БГ?
  • 23 Гребена

    3 2 Отговор
    Защо търсите от под вола теле!На вас все друг ви е виновен!ВАЖНОТО Е ЧЕ Е ВАКСИНИРАН С ЗЕНЕКА!!!А НЕ КОЙ ГО Е ПРАТИЛ КОЙ ГО РЕГИСТРИРАЛ!ВИНАГИ ЩЕ СИ НАМЕРИТЕ ПРИЧИНИ ДА ИЗЛЕЗНЕТЕ ЧИСТИ АМА НЕ СТЕ!НАЛИ ЗНАЕТЕ НА КРИВ............И ........МУ ПРЕЧИ!
  • 24 Напредък

    5 2 Отговор
    Българските лекари ваксинират хора с коронавирус, за което им се плаща.
  • 25 а сега де

    4 1 Отговор
    Още една бройка за починал от covid. А нещо тестове преди ваксиниране? Който влезе и хоп.
  • 26 Аман от тролове

    1 2 Отговор
    Завартяли плочата с опрки и генерират не трафик, а фейк. Толкоз ли са глупави работодателите ви, та са ви наели.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 един от стадото

    2 1 Отговор
    разбира се, че е с вирус. Здрав човек направил си имунизация, след това тест, винаги е положителен. Дори е опасен за околните, не само за себе си първите дни. Една от причините за повишаване на болните е тази.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове