Last news in Fakti

17 Март, 2021 21:11 3 088 69

Доц. Кунчев: Шансът смъртните случаи да са резултат на ваксинацията е много малък

  • доц. ангел кунчев-
  • ваксинация-
  • нежелани реакции

Предложението е мерките да бъдат приети за период от две седмици, но по-точната прогноза е да говорим за 3-4 седмици, посочи той

Доц. Кунчев: Шансът смъртните случаи да са резултат на ваксинацията е много малък - 1
Снимка: БГНЕС

Въпросът дали има връзка между ваксинацията с препарата на "Астра Зенека" и смъртните случаи в последните дни е доста сложен и изисква много подробен анализ. Това заяви в "Още от деня" по БНТ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Той посочи, че в предишни години е имало поводи да бъдат спирани партиди ваксини, използвани за детския календар. Изключителен труд и безспорни доказателства коства отговорът на въпроса дали едно нещо е причинено от ваксината или не.

Доц. Кунчев изрази лично мнение, че шансът смъртните случаи да са резултат на ваксинацията, е много малък, но това трябва да се докаже. "Тук няма чувства, а факти и данни".

Той подчерта, че всяка ваксина трябва да отговаря на две неща - безопасност и ефикасност.

"Аз бих казал, че безопасността стои преди ефикасността, защото, ако не сме убедени, че е безопасна, дори и да е много ефикасна, пак не би трябвало да я ползваме. Така че разчитаме на мнението на нашите експерти, които работят по въпроса, както и на органите от Европейската агенция по лекарствата. Тази лаборатория има значителен потенциал от учени и лаборатории, които могат да дадат съвсем точно решение", отбеляза доц. Кунчев.

Главният държавен здравен инспектор добави, че количествата заявени ваксини от другите фирми са недостатъчни не само за България, а за целия свят. Към средата на април се очакват първите количества от разрешената вече ваксина на "Джонсън и Джонсън", която е еднодозова и ще облекчи процеса на ваксинация. Очакват се и нови дози на ваксините на "Пфайзер" и "Модерна" и това би спомогнало имунизационния процес.

Доц. Кунчев коментира, че е факт увеличеното настаняване на деца в ковид отделенията в страната, но допълни, че те не боледуват тежко. Той изрази притеснение по повод нарасналия брой на болни бременни жени.

Главният държавен здравен инспектор заяви, че в момента тече заседание на областния щаб в София, на което се обсъждат мерките във връзка с коронакризата. Той подчерта, че подкрепя предложенията на директора на Столичната районна здравна инспекция (СРЗИ) Данчо Пенчев за необходимите забрани за работа на всички заведения, където болестта може да се разпространява. Целта е да не се претоварят болниците.

Предложението е мерките да бъдат приети за период от две седмици, но по-точната прогноза е да говорим за 3-4 седмици, посочи той.

Доц. Кунчев заяви, че подкрепя предложението на ЕК за цифрово зелено удостоверение, което ще ни даде възможност да пътуваме. То е много необходимо, особено за страните, които разчитат на международен туризъм. Това не е дискриминация, а документ, с който хората много по-бързо и по-лесно ще могат да пътуват. България вече има такъв документ, каза в заключение той.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ти ше кажеш

    45 3 Отговор
    Ама с управляващите се ваксинирате с най скъпите и надежни ваксини.
  • 2 Майна

    64 7 Отговор
    ТОЗИ, ЧЕ ЕПРОСТ ЛИЧИ ОТ КИЛОМЕТЪР АМА ТОВА ,КОЕТО ГОВОРИ МОЖЕ ДА ГО ИЗПРАТИ ТАМ ОТКЪДЕТО ИЗГЛЕДЪТ Е ..РЕШЕТЪЧЕН...БЕЗМОЗЪЧЕН ..ЗАМАЯНЯК..

    Коментиран от #10, #27, #57

  • 3 😷😷😷

    47 5 Отговор
    Я дайте някой математик врачка от Канал 2001 да обясни математически, какви са шансовете !? Плещите си, колкото да не е без хич и се чудите, как да заметете и покриете фактите !
  • 4 Да,бе

    54 4 Отговор
    Кажи го на роднините на починалите, какви са късметлии.Свириш на тъпан,но не си музикант,просто ти идва от вътре.
  • 5 очевадно

    60 5 Отговор
    този лакей на боко няма грам достойнство!
  • 6 Доценте

    50 1 Отговор
    Уволнен си!
  • 7 Филм

    48 4 Отговор
    Л@йнар
  • 8 тъпи та тъпи

    45 5 Отговор
    Егати и шанса , тоя изби рибата.
  • 9 Реалист

    60 7 Отговор
    Ваксините СЕЯТ СМЪРТ❗❗❗ c0vid Е ИЗМАМА❗❗❗❗❗❗❗❗❗

    Коментиран от #41, #48

  • 10 Истинск мйна

    10 26 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    А на теб колко ти личи какъв си 0лиг0френ представа си нямаш...

    Коментиран от #13

  • 11 Шансът

    30 1 Отговор
    Да оцелееш ако падне Боко =0
  • 12 Аргонавт

    22 3 Отговор
    То според този и корона вируса не беше опасен, ама...
  • 13 НаМайкативсьолайна

    12 3 Отговор

    До коментар #10 от "Истинск мйна":

    За теб Друже.

    Коментиран от #16

  • 14 Фончо

    1 46 Отговор
    За антивсксърите никакво лечение. Да се лекуват сами и да не напускат града си.

    Коментиран от #30, #44

  • 15 82403

    43 3 Отговор
    Кунчев бих ти казал мнението си за теб, но от сайта ще ме изтрият защото ние трябва да спазваме добрия тон, до като вие от щаба НОЩ и ГЕРБ може по цял ден да лъжете и манипулирате, да ни страхувате! Кунчев усещаш ли вятъра който се движи свободно между двете ти ушни миди, сещаш ли се защо вятъра се движи свободно? Кунчев съд и затвор те чака за престъпната ви небрежност, некадърност, лъжа и опити за манипулиране! ОСТАВКА некадърник ненормалнико колко българи умряха защото от вас нищо не става!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Ангела

    32 3 Отговор
    Този го видях в бургас на хепи посред пандемията так наречена в най големия тьпканак между хората щото е много опасно наврян там и той льжат като цигани продажници долни

    Коментиран от #18

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Гост

    28 2 Отговор
    Овцете на задължителна всксинация
  • 20 Оги

    23 0 Отговор
    Ачка, ти боцна ли се?

    Коментиран от #22

  • 21 Диверсант

    37 2 Отговор
    Доцент Маймунчев, в ПРОГРАМА 2030 на световния икономически форум пише НАМАЛЯВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО. как смятате ще се постигне. ??? Защо в Израел ги задължават да пишат. ИНФОРМИРАН СЪМ ЧЕ УЧАСТВАМ В МЕДИЦИНСКИ ЕКСПЕРИМЕНТ И ГО ПРАВЯ ДОБРОВОЛНО.

    Коментиран от #26

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Лакърдиев

    22 1 Отговор
    Здравните власти трябват да отговорят на два въпроса:
    Защо лекарите, БЛС и др. си траеха за абсурда при нарастваща заболеваемост да се махат мерки и ограничения?
    Защо лекарите ваксинират хора, които се оказва, че в момента на ваксинирането са били болни от коронавирус и не са могли да знаят това особено що се отнася до т.н. зелени коридори?
    Последиците от тези действия се вижда че са много сериозни.
  • 24 Шили

    38 1 Отговор
    Колко още хора трябва да умрат от тези ваксини, за да се спре тази лудост? Имали още зомбита да се редят на опашки да искат отрова? Родните да заведат дела за умишлено убиййство
  • 25 пройчо

    2 15 Отговор
    Проф. Кантарджиев е горе -долу нормалния в сбирщината НОЩ--на която черешката на тортата са математици:))
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Коронавирус

    18 0 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Тоя вече може да се кандидатира за работа в кабеларките като Маг Куньо.
  • 28 Кумчо Локума

    26 1 Отговор
    Кумчо Локумчев да пробва ваксината че като гледам вече ходи леко наведен и накуцва с ляв крак а това са симптомите на заразените със спин и айде сега оди и се лекувай и защо за такива като теб спинозните няма карантина и ходиш и разнасяш вирусът из Българските телевизии
  • 29 Фурус

    34 3 Отговор
    Ваксинирането доведе до бум на заразени. Грешно е да си мислите, че с поставянето на ваксина сте защитени, напротив. Тогава ви вкарват вирус в организма, ставате немощни, разболяват ви с уж отслабен вирус, но ставате заразни за всички останали и затова има толкова много болни. Всеки около вас става застрашен в рамките на три-четири дни след поставянето на вируса в тялото ви. Достатъчно е да се закашлята, да се изплюете, да пръднете дори в асансьора или в офиса за да заразите всички в близост. Ако ви бият ваксина най-добре се изолирайте, за да не заразявате близките си и околните, не ходете на работа, не се срещайте с никой, не ходете в магазини за да не бъдете несъзнателно разпространител на това биологично оръжие. Мои познати с поставена ваксина около 60г разказват, че много тежко са се чувствали след интервенцията, като изцедени и горещо препоръчват гореспоменатите мерки също така ме вярват, че им помага и не се чувстват защитени. Продължават да носят маски!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Хмммм

    21 1 Отговор
    Ще се боде,много ще се боде,после още по-яко ще се мре.
  • 33 Какво стана

    26 0 Отговор
    С огнищата в циганските махали,нали преди там беше страшно. Мои близки работят в завод до голяма циганска махала с колеги от същия етнос,та колегите от етноса са казали,че няма болни и нито един починал от това страшно нещо.Незнам защо повече вярвам на тях...
  • 34 Ваксините са Опасни!

    21 1 Отговор
    мРНК ваксините, т. с Американските са много опасни. Веднъж като се боцнеш всеки 6 месеца трябва да се боцкаш, за да живееш. При тях е като при цигарите, пушиш и тялото спира да произвежда никотинамид, трябва да пушиш за да го набавиш. При тези ваксини, като се боцнеш, тялото спира производство на антитела против широкият спектър от Ковид Вируси и тялото ползва инжектираните антитела да не се разболееш, след 6 месеца запаса от инжекцията свършва и се разболяваш от Ковид ако не се Ваксинираш. Целта е да ти продават правото да дишаш въздуха на Земята с Дробовете си, който е от Бог и да откупваш това право на 6месеца. Така ти продават Въздух и си осигуряват пълен контрол над всеки човек и трябва да слушкаш и да си доволен на трохичката, защото няма да дишкаш. Забременяването също ще е невъзможно, ще трябва изкуствено оплождане, ама ако слушкаш Господарите. Това не са Ваксини. Ваксини са само Руската и Китайската и те не задължават гражданите си и няма да го направят, защото не преследват целите на САЩ. САЩ имунизират партньорите си с техни ваксини, за да не се откажат партньорите им във Война с Русия, Китай и всички, който не им се подчиняват и не искат да воюват с неподчиняващите се на САЩ. Това искат САЩ от много време. Коя е Империята на Злото?
  • 35 Ваксинираните с астрата се кълдупкат,..

    18 1 Отговор
    А ваксинираните с Фазер и Модерна ,почнаха да лъжат два пъти повече и да крадат като за световно...
  • 36 МАЛЪК

    12 1 Отговор
    МАЛЪК КОЛКО ДА Е МАЛЪК?? БУДАЛКАТ СЕ С ХОРАТА БЕ. КАЖИ КОЛКО Е МАЛЪК ВЪЗ ОСНОВА НА КОИ ИСЗЛЕДВАНИЯ ГОВОРИШ???
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 ДО ШИЛИ 24

    19 3 Отговор
    ДО ШИЛИ #24 НЕ МОГАТ ДА СЪДЯТ ЗАЩОТО СА ПОДПИСАЛИ ИНФОРМИРАНО СЪГЛАСИЕ. НЕ МОГАТ ДА ВХОДИРАТ ДЕЛОТО ДОРИ.
  • 41 123

    5 12 Отговор

    До коментар #9 от "Реалист":

    Ти слабоумен ли си? Колко от твоите познати се разболяха?!?
  • 42 психар

    20 4 Отговор
    докога бе герберасти ще налагате цензура и ще триете постове.Всичкокоето е писано е вярно.Четете рецензията на немския професор и ще научите кой е преписвача.Това вече го знаят извън българия.
  • 43 брей

    28 3 Отговор
    Малък е шансът? Верно ли бе, Кунчев? А какъв е шансът да им се появят тромби до няколко дни след ваксина, а не преди това или след повече време след ваксина? Ти големи каръци ги изкара бе! Таман се ваксинирали и то така се случило, че умрели? Ма не, няма връзка с ваксините, как ше има!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 100000

    23 3 Отговор
    И това е доцент? Много интересно. Това не са негови мисли. Този човек се е обезличил.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Просветен илюминат

    16 3 Отговор
    И какво сега стана за пореден път?
    Някой там отгоре измисля нещо и го подава на някой под него да го изпълнява и така докато накрая стигне до робите и те послушни започват да го изпълняват.
    Е,това ли е живота ви да стоите и да чакате нареждане от тези над вас да ви кажат кое е добро полезно и безопасно за вас и вие да им вярвате?
  • 48 xaxaxaxaxa

    10 3 Отговор

    До коментар #9 от "Реалист":

    Ето го още един кух бантускот ...

    Процент заети легла в Интензивните Отделения в Бразилия.

  • 49 Достойна присъда

    14 3 Отговор
    Кратунчев,провалихте се в Здравната криза и знаеш ли защо, защото слушахте един неграмотен човек и благодарение на него България е лидер по смъртност от всякакви болести,кой ще понесе отговорността за това?
  • 50 Достойна присъда

    20 3 Отговор
    Кратунчев в събота има световен протест срещу мерките такъв ще има и в София, ще дойдеш ли да кажеш нещо на хората?
  • 51 Активист на БКП

    11 2 Отговор
    Малък, малък,ама хората почнаха да капят като зрели круши...
  • 52 Достойна присъда

    17 4 Отговор
    Тази вечер срещнах двама приятели на спирката пред нас,мъже на по 40 години,така се бяха увили с маски,шалове и качулки че трудно ги познах, даже единия чак след 20 минути, повтаряха че познавали човек умрял от ковид,добре бе хора ами ако ковида убиваше толкова хора,щяхте да познавате поне 20,на входа има 3 некролога на хора,които умряха от друго, стига страх бе хора,докога ще позволявате едни разбойници да ви плашат и ограбват?

    Коментиран от #54

  • 53 Този е

    14 3 Отговор
    само един от слугите, продали се за пачките на неграмотника.
  • 54 xaxaxaxaxaxa

    4 5 Отговор

    До коментар #52 от "Достойна присъда":

    Бантускот ...понеже си порядъчно кух и необразован няма да се повтарям

    1918г САЩ, популация 103,208,000
    жертви на испанския грип - 675,000
    засяга 25% от населението

    Колко от тях са се "познавали" бе тиквопитек бантускотски?

    Все на умни и хитри се правите и все ганьовци си оставате.
    Крий си мускалите в ъза на топло.

    Коментиран от #59

  • 55 Алфа Ромео

    21 3 Отговор
    Не се напъвай продажен родоотстъпник, 70% от българите не ви смятат за лигитимно правителство, гответе се, в ада ви чакат с широко отворени порти за престъпления срещу народа си!!!
  • 56 Не е нужно да казваш, че нямаш сестра

    12 3 Отговор
    Не е нужно при вече починали (умрели) да казваш, че нямаш сестра. Дори един да е с летален изход от поставена ваксина следва да се води УМИШЛЕНО УБИЙСТВО. Руска рулетка?
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Минаващ

    7 2 Отговор
    Кунчев няма как да даде реален отговор ,без лабораторни изследвания на партидите да са приключили.Проблема ,че има проблем ,а Астра Зеника упорито мълчат,за да не бъдат дискредитирани,което означава,че трети страни трябва да установяват причините за страничните ефекти.Прокуратурата в Италия иззе партидите в районите където е имало смъртни случаи за да не се злоупотреби.Но за да възникне тромбоцитопения-нарушено съсирване на кръвта след ваксинация трябва действително да е абсолютно ясна причината и коректно без да се прикрива,защото в листовката пише точно обратното.Много жалко за тази сага.
  • 59 Достойна присъда

    7 3 Отговор

    До коментар #54 от "xaxaxaxaxaxa":

    Ти сигурно не излизаш от къщи и затова не познаваш никого, но благодарение на съвременните средства за комуникация, естеството на работата ми и това че не се страхувам да излизам от къщи познавам около 2000 души и знаеш ли нито един не е умрял от ковид!

    Коментиран от #61, #62

  • 60 Iva

    10 4 Отговор
    От днес мой познат е болен с Ковид-5 дни след ваксина.
    Лекар починал след ваксинация. И той "случайно" Колко хора трябва да се разболеят и умрат та да ви уврат главите.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Ццц

    4 0 Отговор
    Супер ме дразнят такива философи-тиквеници, дето си пишат и си се смеят. Представям си какъв би бил живия контакт с теб. Но няма да разбера, защото за щастие нямам приятели с твойто мислене. Вирус има и какво от това? Да не би да е първият или най-страшният? Абе облъчен? На теб говоря?
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 факт

    0 0 Отговор
    колкото от ковид-19
  • 67 lexparsy

    3 0 Отговор
    :-)))
    Щом са позволени само определени медии за цитиране а вашата заглавни статии започват с ваксини вменяващи ни стрес и дезинформация и вие сте от същата секта на малоумници, вече фатално зомбирани, и ограничаващи свободното мнение нормални хора, докато не четете че просто ти и те които се коментират и допускате са обидни за нормалното мислене и духовност на човеците... Всеки си плаща накрая... а зомбирания народ както и вие вече сте си платили...
  • 68 4834

    3 0 Отговор
    Дрън -дрън. Никой не ви вярва.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове