Last news in Fakti

19 Март, 2021 10:51 2 600 19

Росен Димитров: Предимството ни пред другите е, че ДПС говори на експертен език и чете правилно знаците, които дава ЕС

  • дпс-
  • росен димитров

Кандидат-депутатът е категоричен, че България не стои добре на европейската политическа сцена, а маниерът на управляващите не дава увереност, че България работи активно по важните проблеми

Росен Димитров: Предимството ни пред другите е, че ДПС говори на експертен език и чете правилно знаците, които дава ЕС - 1
Снимка: ДПС

Проведе се второто издание от поредицата онлайн дискусии, инициирани от кандидат-депутатите от ДПС за 25 МИР-София. Темата на събитието е изключително актуална към днешната ситуация, а именно „Европейският план за възстановяване и устойчивост. Какъв е планът за България?”. В онлайн дискусията взеха участие евродепутатът Илхан Кючюк, който е и втори в листата за 25 МИР-София и неговият колега и кандидат-депутат от същата листа - Росен Димитров.

По време на онлайн срещата и двамата дадоха своята гледна точка и експертен опит по темата, обсъдиха важни пропуски в националния план за възстановяване и устойчивост, свързани с икономическия растеж, европейските средства, програмите и инструментите на ЕС.

При откриване на дискусията евродепутатът започна с добрата новина от Нидерландия, където според него либералите определено са във възход.

„Забелязва се тенденция, свързана с възхода на либералните политически сили и упадъка на популистките националистически сили, които през годините правеха едно и също нещо, даваха лесни отговори на трудните въпроси. Настоящите резултати внесоха оптимизъм в целия ЕС. При 83% избирателна активност, изборите в Нидерландия илюстрират точно доверието на гражданите в либералните сили и институциите .”, коментира Кючюк.

Илхан Кючюк каза още, че е крайно време по важните въпроси да се подхожда отговорно. ДПС винаги е призовавала за диалог между политическите сили. Относно плана за възстановяване и устойчивост на национално ниво, става ясно, че има времеви хоризонт от около две правителства напред и точно затова според евродепутата не е логично да не бъде отворен за разговори с бизнеса, науката и т.н.

„Европа дава 29млрд. евро по плана за възстановяване, а всяка държава членка трябва да насочи средствата в 6 области, а те са: екологичен преход, дигитализация, устойчив растеж, нови работни места, социално и териториално сближаване и образование. От плана на правителството обаче виждаме елементи, които са без амбиция и фокус. Правителството трябва да дава увереност на гражданите и бизнеса като създава среда и политики, които всички да усещат по най-благоприятния начин. Преодоляването на пандемията ще изисква мащабни реформи и инвестиции. ДПС има опита от предприсъединителните програми, програмният период 2007-2013г., програмният период 2014-2020г., това ни дава основание да искаме да сме част от преговорния процес и в реализацията и изпълнението на тези политики. Предимството ни пред другите е, че ДПС говори на експертен език и чете правилно знаците, които дава ЕС и това е разковничето. ”,

Според Росен Димитров България не стои добре на европейската политическа сцена, защото маниерът на управляващите не дава увереност, че се работи по важните проблеми.

Илхан Кючюк смята, че недостатъкът на плана е идеята да се угоди на всички, но това е традиционен подход на ГЕРБ. За фокусиране на политики е необходим политически кураж и усилие. Най-лесно е да се даде на всички и да се разводни разговора. Тук се изисква фокусиране и интензитет, за да се постигне наситеност на програми и проекти.

За втори пореден път дискусията предизвика интерес у аудиторията, а основната цел на тези събития е всеки от членовете на листата да даде своя поглед и експертна гледна точка по актуалните теми на максимално разбираем и достъпен език за хората. Защото е важно гражданите да са запознати с възможностите, предоставяни на държавата от ЕС, както и посоката на работа от страна на институциите, а и алтернативите за развитие, които тези образовани и млади хора предлагат.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Изумен

    21 0 Отговор
    Сънародници! Драги клети и онеправдани Българи! От днес в БНТ1 на мястото в предаването на Люба Пашова( която е в листата на ГЕРБ в Кюстендил) е назначена 57 годишната Юлиана Дончева! Съпруга на президента на ММА федерацията Станислав Недков -Стъки който миналото лято и есента организираше контрапротести в подкрепа на правителството и се заканваше на справедливо протестиращите Български граждани! Същия Стъки за който бе доказано с документи че получава по 3 милиона държавно финансиране за федерацията си от ММС, тоест пари от нашите данъци и от държавния бюджет. Бившия съпартиец на Дончева от "Новото време" Емил Кошлуков директор на БНТ назначи Дончева чийто хонорар ще е по 5 хиляди лева на предаване. И понеже предаването й не е външна а вътрешна продукция на обществената телевизия заплатата й ще идва също от парите на Българския данъкоплатец. Ето това е благодарността на управляващата клика за верността на Недков -стъки. Лице осъждано ефективно за рекет, побои и изнудване. Лице рекетирали къмпингуващи по морето да му плащат по 1800 лева на каравана такса спокойствие. Лице хванато с белязани банкноти да изнудва търговка от град Долна Оряховица. Лице отрязало главата на бяла болонка с цел собственичката му да му плати рекет. И понеже в момента нямат приходи са назначени на държавна ясла. А вие отрудени хорица блъскайте само за храна,консумативи и битови разходи. От с вашите пари грабителската хунта да плаща на подобни дегенерати .
  • 2 Що за наглост

    11 0 Отговор
    Грабят и мамят народа 30 години наред с всички управляващи. Пеевски, Доган, Карадайъъъ... Четяли правилно знаците?! Наглост и подигравка с България!
  • 3 адаша

    8 0 Отговор
    Шефа на фесов.те нито говори правилно , нито може да чете ...дпс- аут!
  • 4 Българка

    12 0 Отговор
    ДПС упртавлява задкулисно с шайката ГЕРБ-ВМРО-НФСБ-ВОЛЯ. Те са едно котило- произлизат от най-долните мътни нива на ДС- доносници
    ДПС с обръча си от фирми винаги се насочва към проекти, за които ЕС изсипва милиарди и от където могат да усвояват/крадат
  • 5 Кяр и берекет

    10 0 Отговор
    ДПС най-добре краде!
    Тука са "експерти" начело с хидроинженера и Шиши!
  • 6 Ех, да можеше да

    9 1 Отговор
    говори и правилен български...
  • 7 Ахи Дога

    10 0 Отговор
    Тези няма какво да се напъват. Доказали са своята некадърност базапелационно! Дърпат България само и единствено надолу! Умело крадат и манипулират!
  • 8 НЕ на ДПС и Дост!

    9 1 Отговор
    Уважаеми честни Българи, тези са само едни от вашите политически, икономически и социални убийци, протовоконституционни грабители и унищожители на майка България вече повече от 30 години! В комбина са с другите уж български политици, а целта им е пълно заличаване на всичко българско.
  • 9 Ох Баня

    9 0 Отговор
    Ко викаш ко? Ко читети бре тюрлюгювечи? Не мои ва разбира кат говорите нит знаците дет гледати. Знака от Европа ви казва " Гит гит урда" .
  • 10 ха ха хаааа

    7 0 Отговор
    Ако експертният ви език , е като езика на Карадайъ ...🤭😁
  • 11 ада

    7 0 Отговор
    Ах какви сте ми мазници само, ояли се та чак преяли и не искат да стават от масата. Ей измекяри, ако не знаете от глад се умира много по - трудно и бавно от преяждане!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Карадайъ

    0 2 Отговор
    Всички ще станете ДПС!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Пуйкоед

    5 0 Отговор
    Кой ще ни изведе до просперитет?!?!?
    Доган, Пеевски, Данчо Ментата ли? Нека първо оправят избирателите си, че тънат в страх и мизерия. Когато те просперират, да дойдат да говорят за България.
  • 18 4343

    4 0 Отговор
    Нови раб. места в провинцията, особено в смесените райони, няма да има, за образованието знаем как се "усвояват" поръчки и чии кадри са назначени за учители и директори, социалното сближаване е химера.
  • 19 4343

    4 0 Отговор
    ГЕРБ никога не са угаждали на хората. ГЕРБ 11 год. угажда на олигарсите. Човешките права бяха потъпкани. Репресивните органи следват стария съветски модел на Сталин.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове