Last news in Fakti

21 Март, 2021 19:20 9 520 67

Д-р Гълъбова: Г-жо Сунгарска, ние не сме нация от идиоти

  • катя сунгарска-
  • цветеслава гълъбова

Хората са много, ама много уплашени, а страхът и паниката демобилизират и деморализират

 Д-р Гълъбова: Г-жо Сунгарска, ние не сме нация от идиоти - 1

В последните дни в сутрешните блокове често виждаме г-жа Катя Сунгарска - пиар /тази чудна българска абревиатура/ да мрънка /съжалявам, че се налага точно тази дума да употребя/ и да вменява вина на хората, че са болни, че са тревожни, че търсят спешна помощ. С хленчещ и внушаващ драматизъм глас моли да пощадим колегите спешни медици. Не зная дали наистина мисли всичко, което говори или има някакъв интерес, но бих я попитала какво ако правим ние, редовите българи, ще се води, че сме пощадили колегите.

Да, броят на повикванията е увеличен, което съответства на информацията, че има нов пик на корона вирусната инфекция. Да, много хора нямат нужда точно от спешна помощ, защото нямат животозастрашаващо състояние, но всички живеем една година в непрекъснат страх, угнетени сме, напрегнати, тревожни, уплашени и търсим помощ. За сведение на г-жа Сунгарска, която напоително и драматично говори за "колегите" /все пак тя е завършила НАТФИЗ/ при паническите кризи, които неимоверно зачестиха, симптомите могат много да наподобят инфаркт, инсулт, остър корем, т.е. все наистина спешни състояния. И г-жа Сунгарска очаква всеки българин да знае тези неща, сам да си направи диференциялната диагноза и да не звъни на ЦСМП.

Г-жо Сунгарска, хората са много, ама много уплашени, а страхът и паниката демобилизират и деморализират.

И Вашето включване с дълбок и драматичен глас не помага. Тактиката ви - на Вас и службата, която представлявате, би трябвало да е съвършено различна - много добър пример беше младият лекар, който вчера гостува на Георги Любенов - умерено и спокойно говорене за реално съществуващата болест, без изхвърляне и излишен драматизъм.

Г-жо Сунгарска, ние не сме нация от идиоти и спрете да вменявате на хората чувство на вина. Достатъчно ни е, че една година сме в режим на десоциализация, ама предостатъчно.

Драмата е, че Вие не подхождате с емпатия към пациентите, а назидавате и поучавате. Нека думата имат колегите, които наистина се срещат с болните и техните проблеми, а не да слушаме Вашите интерпретации по темата. Друг път ще напиша в отделен пост каква е нашата практика с ръководството на ЦСМП, когато става дума за психично болни. Подчертавам - ръководството, а не медицинските специалисти. И този пост е към Вас персонално и към ръководстсвото на ЦСМП, не се опитвайте да си играете с думите, защото не сте убедителна.

Facebook, д-р Цветеслава Гълъбова


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 111 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гьобелс

    133 3 Отговор
    Хората се управляват най лесно чрез страх.

    Коментиран от #37

  • 4 Цецке ма

    107 10 Отговор
    кога ще диагностицирате Тиквонии Велики?
  • 5 Да,бе

    137 12 Отговор
    Съгласен съм, че не сме нация от идиоти, но защо допускаме да ни управляват най-големите такива?

    Коментиран от #38

  • 6 ПРав е

    62 6 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Абсолютно верно!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Артиом

    79 3 Отговор
    Малко са свестните лекари.

    Коментиран от #34

  • 9 Браво

    111 5 Отговор
    Истинският лекар лекува 60% с осезаема добронамереност,не се държи като намръщена сервитьорка,недоволна от бакшиша..
  • 10 123

    82 5 Отговор
    МНОГО ТОЧНО КАЗАНО
  • 11 истина е

    100 9 Отговор
    Д-р Гълъбова е смела жена и не се страхува да каже истината за шайката ,а Сунгарска прави това което и заповядат мафиотите и крадците , оня с боокса каза ,че няма политика за това ,че точно преди изборите ще е премахнат локдауна -абсолютна лъжа !!
  • 12 Якоумрял

    74 6 Отговор
    За бога братя, не звънете на линейките, мрете си вкъщи.
  • 13 нннн

    90 6 Отговор
    Един час стрес може да докара на човек язва, диабет и др. болести. А една година ? На маймуни ни направиха. Болни маймуни...
  • 14 Пръв на село

    9 12 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    А даваха ли те по телевизията,или по това време си беше на село ?
  • 15 Хахаха

    78 8 Отговор
    Благодаря, госпожо! Наистина Вие сте един честен човек и лекар. Абсолютно точно е написоно всичко. Не знам защо, не се обръщат към вас за консултации, когато психясват методично народа.
  • 16 Тази Сунгарска да каже защо не Рева за

    58 4 Отговор
    Още линейки и за още Екипи към тях Цяла година Мълчи!! Да каже на кой са частните линейки????
  • 17 Просперитет

    41 6 Отговор
    Права е, 80-десет процента са "дебили"(заявено е било публично),за другите 20-сет няма достоверна информация.България - страна на неосъдени крадци и вечно бъдещо щастие!
  • 18 мед. сестра

    91 8 Отговор
    Другарко К. Сунгарска как лекуваш в ЦСМП-София с образованието си на актриса - говорител на бърза помощ ???? Защо не се засрамиш и да потънеш в дън земя , а нахално , арогантно , гадно ни внушаваш вина , отговорности , задължения , необходимости само и само защото си любовница на мошеника д-р Георги Гелев и паразитираш в службата ни със заплата петцифрено число ?
  • 19 Миролюб Бенатов

    45 14 Отговор
    Лекарите са част от най-големите крадци и убийци в България! Те също имат огромна вина за сегашната ситуация.....щото са бездарници , и алчни т@лупи!
    Реформа на здравната и съдебната система трябват, ама никой няма топки да пипа там

    Коментиран от #24

  • 20 Пловдив

    54 9 Отговор
    Сунгарска е член на бандата тъпаци, които всяват паника в населението съвсем умишлено, по заръка на банкялийския олигофрен! За такива като тях има член в НК!
  • 21 Верно ли??

    25 7 Отговор
    И как бе, госпожо нация от НЕидиоти допусна разграбване на държавата, как нация от НЕидиоти ги управляват само крадци!?Как нация от НЕидиоти са винаги първи във всяка една класация, ама отзад напред!????
  • 22 Вирусът е политически от САЩ.

    22 9 Отговор
    Налага се умишлено СТРАХ от КОРОНА, за да не преминат КОЛОНИИТЕ на ЕВРАЗИЙСКИЯТ БРЯГ. ТОВА Е! В БГ единствената опозиция която ще Унищожи КОРОНА СТРАХ вируса е БСП, всички други играят за САЩ КОРОНА СТРАХЪТ. Българино гласувай за БСП без СТРАХ и МАСОВО на 4.4.21г. друг избор просто НЯМАШ.

    Коментиран от #43

  • 23 Уйке

    40 8 Отговор
    Д-р Гълъбова, ние си знаем, че не сме нация от идиоти, но също така знаем, че държавата се управлява от идиоти, които ни правят на идиоти!От тази идиотска ситуация можем да излезем само, ако на 04.04.21.с общи усилия изметем истинските идиоти от управлението!
  • 24 Да бе

    16 14 Отговор

    До коментар #19 от "Миролюб Бенатов":

    Сигурно е така, както казваш!!! Само да питам едно:като ти казах миналата година по великденските празници че трябва да си стоиш в къщи Ти къде беше!?? Като ти казаха че балове не трябва да има що имаше!??? Като ти казваха че на почивка не трябва да се ходи Ти що ходи бе!?? Защо беше у Занзибар!??? И сега някой друг ти виновен.... Типично по български!!!!

    Коментиран от #27

  • 25 РАДИО ЕЛТО

    9 5 Отговор
    Аз обичам Гълъбова

    Коментиран от #39

  • 26 ваксиниран

    12 18 Отговор
    Ама май сме нация от идиоти. След като по 1000 пъти трябва да ни се обяснява едно и също нещо. А тези, които се имат за велики и умират за 10-те минути слава в някоя медия, като тая, Мангъра, оня дето прави ваксина, коята не трябва да се използва, изобщо всички с голямо его, си заслужават определението идиоти.

    Коментиран от #29, #32

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 РАДИО ЕЛТО

    1 6 Отговор
    И ракия
  • 29 Милена

    20 4 Отговор

    До коментар #26 от "ваксиниран":

    Това , че ти си иди0т не значи , че нацията е такава. А нацията не разбира, защото обясненията са от иди0ти.
  • 30 Матей

    21 4 Отговор
    Ний хората не бива да ги безпокоим,в никой случай,дори да се сплуем ,да дремем болни у дома си,и само за ковид да се обаждаме.Първо шашардисват хората с бомбастични приказки и превъзнасят ковид като новата чума,испански грип,невероятна пандемия,а после затишие,ни глас ,ни вопъл ,ни стон.Предпазни мерки като в средните векове,нелепости,лутане,налучкване,нагнетяване на напрежение чрез средствата за масова дезинформация.Сега пък игра с ваксините,на руска рулетка,с астра-зенека,тука има-тука нема,сръчност на ръцете.И искат спокойствие,да си броят придобивките,докога?
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Циганка

    10 9 Отговор

    До коментар #26 от "ваксиниран":

    Хубаво е , че си ваксиниран. Такива /двама/ мои познати вече умряха. Чакай и тиПоне ще се разчисти света от 0лиг0френи.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Санитар

    19 4 Отговор

    До коментар #8 от "Артиом":

    Свестните медици не са никак малко,но и те както останалото население са уплашени и заплашвани,контролирани от герберски калинки по месторабота и докладвани на по-горно ниво,страх от загуба на работното място и др.Повечето не смятат ковид за опасна болест а обикновена настинка с грип или без грип
  • 35 Стрелата

    11 3 Отговор
    Ваксинирвааайййй аиде овци щто няма опашка тва е проблема за тва всяка подлога е по телевизиите цял ден.
  • 36 xaxaxaxax

    4 3 Отговор
    Абе вие и нация не сте ... ботъм фийдъри такива.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 3859

    15 4 Отговор

    До коментар #5 от "Да,бе":

    Не ние го допускаме - те си организират изборите, те броят бюлетините - резултата винаги ще бъде в тяхна полза. И това нещо не е измислено от тях - те просто се учат от колегите си. В интерес на истината дори и господарите им са наясно със ситуацията - колко много са омръзнали на хората и този път съм склонен да вярвам, че ще има някаква промяна, но тя няма да е към по - добро, просто ще пренаредят играчите - друга коалиция, нещо такова. Блажени сте вярващите в тея избори и тука троловете как бясно се пенят гласувайте, на 4.4 ще ги изринем и т.н. Как може хора на които им се плаща какво да пишат, да пропагандират за нещо по - добро, като те самите са част от проблема ...

    Коментиран от #51

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Кой68

    6 4 Отговор
    Но се водим по акъла им и ги избир@ме да ни управляв@т !!!
    З@що ли ?!
  • 41 щъркел

    22 5 Отговор
    Сунгарска за пари ще изиграе и сюжет на изнасилена , пребита , ограбена и умъртвена по особено жесток начин гугутка , както й поръчат началниците и любимият й д-р Георги Гелев известен с подлости , кражби , далавери , корупция и други престъпления .
  • 42 Павел пенев

    21 4 Отговор
    Тази комедийна актриса Сунгарска не беше ли дъщеря на един виден седесар автомоньор, личен приятел на Костов?

    Коментиран от #44

  • 43 3225

    16 7 Отговор

    До коментар #22 от "Вирусът е политически от САЩ.":

    Единствената партия която говори това което аз мисля, а именно, че короната е измислица е ВЪЗРАЖДАНЕ! И не само това ами и за златните ни мини, за излизане от ЕУ-то, за възстановяване на отношенията ни с така наречената империя на злото, заради която съществувме вмомента! Освен това човека като го погледнеш само и чуеш по какъв начин говори и сравниш с всички останали - просто няма място за сравнение ... Плюс това той говори открито против соросоидите и циганизацията ни, затова тук в този сайт не се споменава нищо за него - нито добро, нито лошо (явно наистина лоша реклама няма!), освен една платена предизборна публикация и 2 статии за опита на прокуратурата да закрие партията му (нещо което се е случвало само с 1 друга партия през новата ни история - БЗНС). И преди да са започнали тука да ми пишат някакви тролчета за някакви субсидии, къщи, коли и копейки ще кажа, че аз лично не вярвам да успее да премине 4-те %, но моят глас е за него ... Успех на всички залагащи, и честито на победителите - те си знаят предварително кои са, вие се надявайте на промяна ...

    Коментиран от #56

  • 44 коко

    16 3 Отговор

    До коментар #42 от "Павел пенев":

    Да , така е татко й е Иван Сунгарски от Мототехника уше на ДС , а после стана депутат от СДС прост човек със средно образование , ама много нагъл и нахален , бил е попски син и за това стана член в комисията по вероизповеданията на Народното Събрание , където направи сумати поразии и спечели много пари . Дъщеря му е достойна наследничка , семейство мошеници .

    Коментиран от #66

  • 45 Европа

    7 2 Отговор
    Оставка на режима!
  • 46 човек

    11 2 Отговор
    Браво за смелостта на д-р Гълъбова!
  • 47 безпартиен

    7 2 Отговор
    Който заменя свобода за временна сигурност,не заслужава нито свобода,нито сигурност!
  • 48 Фюри

    9 3 Отговор
    Сунгарска е отврат като баща си.

    Коментиран от #50

  • 49 Killer

    8 2 Отговор
    Ето затова сме на това дередже.
    Актьорите и актрисите трябва да се занимават със филмите, сериалите и пиесите.
    Това, че си добър лекар в "Откраднат живот", не означава, че си добър лекар и във ИСТИНСКИЯ ЖИВОТ.
  • 50 Бай Шиле

    4 1 Отговор

    До коментар #48 от "Фюри":

    Ми то крушата ябълки не ражда.
  • 51 ТОЧКАТА

    2 1 Отговор

    До коментар #38 от "3859":

    па така си е!!!На ,,онези,, не им пука за назе а само за ,,правителството,, както откровено си говорят...А с ,,критиката,, им дръпнаха верижката и хоп ,,шпионски роман,,/индулгенцията е получена за 4.4. ,както казваш-резултатът вече се знае...
  • 52 брестовица

    2 2 Отговор
    Оставкааа Затвооооор на 04
  • 53 тцтцтцтцтц

    5 2 Отговор
    Напротив- точно нация от идиоти сме. Ако не беше така- нямаше всички в Европа да ни задминат по развитие- включително сърби, румънци и албанци.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Те Така Те

    2 6 Отговор
    Гълъбова, стига рева, каквото е у нас , такова е и за целия свят. Даже, ако си направиш труда да се поинтересуваш, ще видиш, че у нас са най-леките мерки. Как ти се струва Франция- вечерен час в 19:00 и нямаш право да ходиш на повече от 10 км от дома си, а? Представяш ли си Париж- 12 милионен град , с такива мерки? Стига сте ревали като вдовици за ... Вечно сте недоволни , каквото и да се направи.

    Коментиран от #62, #64

  • 56 Мазда

    4 3 Отговор

    До коментар #43 от "3225":

    Лошото е, че масата от българите са толкова прости, че споделят твоето мнение. Нема надежда за тая територия. Нали вируса е измислен, що и руснаците правят ваксина и се ваксинират? Може ли твоя колосален мозък да отговори на тоя въпрос?
  • 57 Чук и Гек

    4 0 Отговор
    Уточнявам! Не сте нация, но сте над 80% пълни идиοти!
  • 58 Бай Пешо

    0 3 Отговор
    Д-р Гълабова, по време на Сталинградската битка,градът е бил обсаден в продължение на 2г. и въпреки ежедневните бомбандировки,гладът и мизерията, хората не са били уплашени, страхът и паниката не са ги демобилизирали и деморализирали, а са успели да защитят своят град и родина, д-р Гълабова!

    Коментиран от #59, #61, #67

  • 59 Хахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #58 от "Бай Пешо":

    Зависи от мотивацията и от поставените цели, в реалността на които са били убедени хората. Хората трябва да имат вяра в своите управници.
  • 60 4452

    0 0 Отговор
    Разбира се, че ще ти отговоря. Сащ и Русия са двете страни на една и съща монета - разбирай добрите и лошите. Кой кой е - ами всеки си избира коя страна да заеме важното е да има разделение. И по тази причина те никога няма да се сбият въпреки, че постоянно говорят глупости и дрънкат оръжие - това са приказки за наивници. На всеки е ясно, че няма как да има победител от такава война. Каквото е в щатите, такова е и в Русия - президентите им най - вероятно не решават сами по важните въпроси. Задкулисие ли е, дълбока държава ли е или свръх богати еврейски фамилии съперничещи помежду си за сфери на влияние и домогване до чуждите ресурси, все тая става дума за много пари и контрол над населението. Надежда за нашата територия има просто трябва да вземем всичко най - добро от развитите държави - закони и практики. Друго важно нещо ще бъде да спрем да се слагаме на едните или другите, а да запазим неутралитет и да се помъчим да сме добре със всички. И не на последно място ще трябва да променим малко мисленето си. Парите не може да са самоцел има и по - важни неща в живота.
  • 61 Хахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #58 от "Бай Пешо":

    8 месеца, не са 2 години.
  • 62 Хахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "Те Така Те":

    Не става сума за мерките само, а по начина по който общуват с хората. Самите те са лекари, а си позволяват да насаждат страх и паника, внушават тревога в хората и създават стрес. Не знаят ле, че това подрива имунитета, създава предпоставки за депресивни състояния, в това число и на преболедувалите вече от ковид, т.к. много от тях и без това имат постковидно усложнении- ковидна депресия. Да не говорим, че при сърдечно болните тия тревожни състояние могат да предизвикват сериозни влошавания. Лекарите имат специалности, но всички те знаят, че психиката на хората е едно от най важното в здравословното състояние ва човека. А какво се получава: хората не се лекували, не са ходили на профилактични прегледи, хайде да ги довършим със създаване на страх и паника и да им сринем имунитета.

    А ако сега се юрнат всичките по психоболници дали ще имате места?
  • 63 Емпатия ли

    3 4 Отговор
    Хората били "много ама много уплашени" а в София баровете, ресторантите, и кафенетата бяха пълни с хора и нулева дистанция. После правителството им било виновно че са се заразили и лекарите били длъжни да ги лекуват "с емпатия". То добитък да беше, повече би разбрал от мерките и би ги спазвал.
  • 64 Пламен

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "Те Така Те":

    Пишеш абсолютни глупости. Виждал си Франция само по канал 1.Ясно?
  • 65 Явно и

    0 0 Отговор
    Ти си за лечение.
  • 66 натфиз

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "коко":

    Майка и е завършила ВИТИЗ. Сглобката е ясна - пак демократи бъдещи депутати
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове