25 Март, 2021 09:49 3 517 42

КОД: Забраняваме гласуването на неграмотни

  • код-
  • неграмотни

Ваньо Шарков: Неграмотният вот ни обрича на неграмотно управление

КОД: Забраняваме гласуването на неграмотни - 1
Снимка: КОД

КОД ще реши проблема с неграмотността. Ще забрани неграмотното гласуване и ще спре практиката работещите да издържат армия от неграмотни безработни. Това заяви на среща със симпатизанти в Добрич лидерът на консерваторите Петър Москов, където заедно с членовете на ръководството Росица Рачева и Ваньо Шарков представиха листата на КОД в града.

Един от най-големите проблеми на България е неграмотността. Около 200 хил. деца напускат училището неграмотни. Българските политици не само не решават този проблем, напротив те си го отглеждат и се възползват от него, защото армията от безработни гласува послушно на изборите и им
осигурява сигурно присъствие във властта.

По този начин неграмотният вот обрича България на неграмотно управление. Така Ваньо Шарков описа
връзката между неграмотния вот и политическата корупция. Според него, именно гласът на неграмотните захранва огромната политическа корупция в България и в крайна сметка, вкарва във властта неподготвени и неграмотни политици.

КОД ще направи задължително основното образование. Според лидера на партията, Петър Москов, след като българските граждани плащат от своите данъци за безплатен достъп до училище на всяко дете (плащат на учители, плащат за транспорт до училище, плащат за поддържане на сгради, плащат за отопление, плащат дори за топло мляко) не е нормално децата да бъдат оставени да излизат неграмотни от училище.

Затова, семейството на всеки ученик, напуснал училище без да се дипломира, ще трябва да върне на
данъкоплатците парите, които те са вложили в образованието му до 16 годишната му възраст, както ги задължава конституцията. Тази мярка ще направи родителите заинтересовани, децата им да се дипломират и да излизат грамотни от училище.

Изкореняването на неграмотността е приоритет в програмата на партия КОД и поради причината, че тя е основа за огромната битова престъпност, която тормози българските граждани в цялата страна. През 21 век
неграмотният човек не може да си намери постоянна работа и в крайна сметка, започва да краде и се превръща в престъпник.

Сегашното решение, такива хора да бъдат издържани с "помощи" разширява проблема, а не го
решава, смята Москов. Затова КОД ще спре практиката парите на работещите българи да се харчат за издръжка на хора, които отказват да положат усилие да се образоват и да си намерят работа. Хора без основно образование няма да имат право на социални помощи.

Според КОД, това е истинска мярка, която ще ги стимулира да се ограмотят и да могат да изкарват сами прехраната си, за разлика от хвърляните досега милиони, които ги поддържат неграмотни, бедни и изолирани от обществото.
Въвеждане на задължително основно образование, забрана за гласуване на неграмотни и спиране на социалните помощи за хора без диплома, са трите стъпки, които ще изкоренят неграмотността, категорични са от КОД.

Унищожаването на неграмотността ще спре купуването на гласове, ще ограничи престъпността и корупцията и чувствително ще намали бедността в страната ни, прогнозират консерваторите.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Си ган

    29 7 Отговор
    Петърчо, малко обещавате, за да имате шанс за Парламента...дай още, още....

    Коментиран от #37

  • 2 Прав е

    36 5 Отговор
    Само дето няма кой да гласува за него
  • 3 БАЙ Х@Й‼

    30 1 Отговор
    Не им забранявайте, оставете ги да се намерят сами в списъците ‼
  • 4 Българка

    35 13 Отговор
    Всеки, който се излъже и гласува за КОД или подобни партии, все едно гласува за ГЕРБ-ВМРО и ДПС. Нека не разпиляваме протестния вот. Това е целта управляващата мафия. Те си купиха цели партии и им редиха листите, за да разпилеят протестния вот.
    Да гласуваме масово и с разум

    Коментиран от #16, #22

  • 5 ТаУмВзе

    37 5 Отговор
    Излиза, че изобщо не трябва да се гласува. Народ, който е избрал мутропитек 3 пъти, явно е умствено изостанал и неграмотен.
  • 6 цербер

    30 3 Отговор
    КОД: Забраняваме гласуването на неграмотни! ПРАВИЛНО СА ГО КАЗАЛИ ТИЯ ЛЮДЕ,ПРАВИЛНО Е.
  • 7 Другарката

    15 2 Отговор
    кметица ли ще ги изпитва ?
  • 8 БАЙ Х@Й‼

    37 0 Отговор
    У нас никой не иска да се заеме с два проблема : 1. Деца раждат деца! 2. НЕграмотни избират неграмотни! А когато някой се опита - излизат стотици като БХК и евроГЕЙски организации...
  • 9 гадно

    15 6 Отговор
    Тоя с опуления поглед любител на колумбийски прашец защо не е в затвора?
  • 10 Българка

    18 4 Отговор
    Предложението за задължително основно образование подкрепям безрезервно. Добра идея, но КОД няма да са в НС. Москов показа, че е патерица на Борисов

    Коментиран от #21, #32

  • 11 Воисил Граматик

    19 0 Отговор
    Да си грамотен,вече в България се отчита като лоша черта,важно е колко пари имаш и коя миска или кючекаджийка ти е гадже.
  • 12 Абе

    14 3 Отговор
    А, кога ще забраним влизането на неграмотни в парламента? Щото примерите към момента са ужасяващи: ПКП-ка е даже и парламентарен шеф!
  • 13 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    9 2 Отговор
    Според мен е редно да гласуват Само Свободните хора,като в древния рим!Това са хората с НЕДВИЖИМА собственост!
  • 14 Дидо

    10 3 Отговор
    Москов се опита да разтури хранилката на болниците от Здравната КАЦА чрез пръстовите отпечатъци,но бързо го шитнаха извън парламента...ЗАЩО ЛИ?
  • 15 Чип и Дейл

    8 1 Отговор
    Пак някой не е чел Конституцията!
  • 16 мислещ

    6 5 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    И какво, да гласувам за БСП, само защото хората са идиоти и няма да гласуват за малки партии (Не говоря за КОД, разбира се, тези са си боклуци също)? Че те обещават същото като ГЕРОБ - ковид-фашизъм, а също и джендърство. Точно това е все едно си си гласувал за ГРОБ. Неслучайно нещо не сме ги виждали да действат, че като цяло даже и да говорят като опозиция. Никога не са били.
  • 17 мечо

    2 4 Отговор
    асам негрумотем искан та глисуфан си бойко тои ше диде пидисе лефа
  • 18 Слаба работа...

    4 2 Отговор
    Направете само висшисти да гласуват. Само 1.5% от ромите имат висше.

    Коментиран от #36

  • 19 СТРАШНО

    5 4 Отговор
    излиза че бойко няма как да гласува , НАМА НАЧИН ДА НЕ СЕ РАЗСЪРДИ И ДА ОТКРАДНЕ ОЩЕ НЯКОЙ БАНКА ИЛИ ЗАЕМ ОТ ЕС !
  • 20 тъпи та тъпи

    8 3 Отговор
    Предстоят ли избори се наслушвам обилно на всекакви тулупии , ама до капата. Абе Бело , може ли на основата на образователен ценз или направо отсъствие от такъв да лишаваш от граждански права. Абе може и да ни се искат разни неща , но не всичко е осъществимо. И на мен ми се иска коледно дърво на площада окичено с висящи политици , ама нема как да стане. Това ли е най-важното сега за икономика , държава , народ , ако щете , нали власт ще вземате и проблеми ще решавате.
  • 21 привет

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    Много от нещата в постовете Ви харесвам , ама те тук баш не сте права по ред съображения от граждански статус , приоритетни проблеми в разрушената ни икономика , държава и бедстваща преобладаваща част от населението . Те зи са кухи , като въобще и останалите и не знаят и не могат да излязат с някакви смислени идеи , програми и пр. и са зафанали да обещават с неграмотните да се разправят. Ще Ви напомня , че до определено нива образованието е задължително и отговорност на държавната администрация .
  • 22 Абв

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    А ти чалгара или комуняги ли искаш да ни управляват.Т...к
  • 23 и тая е

    1 1 Отговор
    Пепи , като с пръстовите отпечатъци , нали ?
  • 24 Хмммм

    4 3 Отговор
    Тоя мошеник, .....бързо и удобно "забрави" далаверата с турските ваксини, когато беше здравен министър! Сега пласира "добри" идеи, за да се хареса на мислещите хора. Кой ще му се върже?????

    Коментиран от #25

  • 25 елементарно

    5 3 Отговор

    До коментар #24 от "Хмммм":

    Абе първо ги купуват неграмотните , а после за да им излезе по-евтино направо ги забраняват. Ами да забраним и политиците , те пък са другата страна в покупко продажбата. Аман.
  • 26 petar svilenov

    3 2 Отговор
    ПЕТРЕ,ти от ,,инка,,пари взимал ли си....и аз не съм чул.ЩЕ ДАВАШ,ИСКАШ НЕ ИСКАШ.Иначе,ще ти вземат главата.
  • 27 1 файтон

    3 3 Отговор
    карлуковския кадър е обикновен пълнеж за фуги между политическите партии
  • 28 pbdan

    6 2 Отговор
    Най-бързо и безболезнено ще стане ако избирателните списъци са на базата данни от НАП (платили данъци и без предишни задължения) и пенсионерите по стаж и възраст от НОИ. Който не фигурира там нека докаже какъв принос е дал на държавата. Сигурно ще има изключения, но всеки за себе си.
  • 29 Добре замислено

    7 1 Отговор
    Добре са го замислили, ние отдавна пишем по форумите такива предложения. Въпросът е дали няма да скочат всякакви чуждестранни правозащитници и да се опитат да извият ръцете на нашия парламент, ако се опита да гласува такива добри закони. защото, НА КАКВО ПРИЛИЧА ТОВА - ДА ХРАНТУТИМ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ЗДРАВИ И ПРАВИ ХОРА, КОИТО ПРОСТО НЕ ЖЕЛАЯТ ДА НАУЧАТ АЗБУКАТА, НИТО ПЪК ИСКАТ ДА РАБОТЯТ И УЧАТ ДЕЦАТА СИ ДА БЪДАТ СЪЩИТЕ КАТО ТЯХ, ДА РАЗЧИТАТ САМО НА СОЦИАЛ, НА КРАЖБИ И НА ПРОСИЯ ?!
  • 30 РАДИО ЕЛТО

    4 2 Отговор
    герб купува ромски гласове прави го и БАЙ КУРТИ МАРТИН СТЕФАНОВ ПЕТКОВ от ГРАД ВЕЛИКО ТЪРНОВО толко е нагъл КУРТИ НАРИЧА хората голтаци и се е хвалел щото никой сайт не можел да го блокира
  • 31 pbdan

    1 4 Отговор
    За селскостопанска работа, общ работник в строителството, в чистотата, за работа с кирка и лопата, за овчари, говедари, свинари не е нужно основно, средно или висше образование. Трябва да е задължително до ниво 4-ти клас - да чете и пише свободно и да извършва 4-рите аритметични операции. Задължително начално образование, а който иска повече - никой не му пречи. Вярно, тези с небългарския майчин език повечето ще отпаднат, но няма да пречат на останалите да учат. А сега - задължително обучение до 16г. възраст. Та те на 11г. раждат и държавата им плаща за това. Ще се реши и кризата за учители.
  • 32 Верно ли

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    То и сега си е задължително, ама де ти. Тези просто предлагат да им се орежат помощите, което естествено, че всеки данъкоплатец ще подкрепи като идея. Но за Пепи Белото никакъв шанс!
  • 33 Глей ти

    3 2 Отговор
    Както се казва: Никой не може да ви даде това, което аз ще ви обещая. Всички политици са така. Големи обещания преди избори и пълна амнезия след това.
  • 34 Бай Ставри

    2 1 Отговор
    Около 200 хил. деца напускат училището неграмотни.???Е те това не го разбрах как става.....
  • 35 pbdan

    1 1 Отговор
    Как ще стане? Като ти покаже диплом за начално или основно образование - иди доказвай, че е неграмотен. Кой ще го изпитва и преценява дали дипломата е с/без покритие. Как ще се процедира с учителите и директорите издали дипломи на неграмотни? Чрез съд ли ще се плаща сумата, на вноски или със запор на социала.

    Коментиран от #42

  • 36 Верно ли?

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Слаба работа...":

    То пък сякаш сички вишусти са грамотни,половината с купени дипломи включително и в правителството!Опаааа,тя и главната Мутра няма да може да гласува....
  • 37 Обещания, популизъм, некомпетентност и

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Си ган":

    доказан политически труп.
    1-крадец,престъпник си ти Москов. Дори родната ти е обвързана с мафията до 9-то коляно (за справка примерно Плевнелиев и Бизнес Парк София).
    2-няма идея, няма мисъл, няма желание за нищо друго, освен за част от държавната софра.
    3-циганският проблем не се свежда само до образованието, ами до кражбата на бюджета и липсата на желание тези хора да се интегрират. Това е стратегия моето момче, която се прави за 5-20 години напред. Ти искаш само да грабиш... отново. Явно ти е харесало да краде от народа и да си в комбина с престъпниците. Е, ние такива не искаме!
  • 38 Павел Пенев

    0 1 Отговор
    Както всички останали крадци от ГЕРБ и ти не влезе в панделата,но няма да влезеш и в парламента.
  • 39 незнайко

    0 0 Отговор
    ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ТЯХ С ДВЕ РЪЦЕ !!! Наистина трябва да се спре това безумие да се дават пари на неграмотни !!!

    Коментиран от #41

  • 40 Не обещавайте

    0 0 Отговор
    неща, които не можете да направите - има Конституция, която ГАРАНТИРА правото на глас на всеки - независимо от грамотност, пол, раса, вероизповедание и пр. Макар че съм привърженик на същата теза относно грамотността. Впрочем - и сред висшистите има полуграмотни тикви, че и ПКП...
  • 41 Как с две

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "незнайко":

    ръце, като едната ти е заета с друго...?
  • 42 Директорите

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "pbdan":

    СА ДЛЪЖНИ да издават документи на завършилите определена образователна степен - например завършил четвърти клас. По закон до този клас включително не се поставят оценки и никой не остава да повтаря, дори да е неграмотен. Как ще се процедира , ако лицето представи такъв документ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове