Last news in Fakti

26 Март, 2021 17:10 7 873 84

Собственичката на заведение, която отказа да го затвори, написа емоционално писмо към българите

  • заведение-
  • противоепидемични мерки-
  • затваряне-
  • росица коцева-
  • писмо-
  • локдаун-
  • коронавирус-
  • ресторант

"Тази заповед, мили Съграждани е нищожна по ред причини, и ние ще докажем това!", пише Росица Коцева

Собственичката на заведение, която отказа да го затвори, написа емоционално писмо към българите - 1
Илюстративна снимка: БГНЕС

Преди няколко дни разказвахме за Росица Коцева, която протестно отказа да затвори своето заведение в столицата въпреки разпоредбите на Министерството на здравеопазването. Информирахме ви как заведението беше проверено от полицията и РЗИ, как на собственичката бяха съставени предписания, че не се спазва заповедта на здравния министър. Въпреки това Росица Коцева остана категорична, че заведението ще продължи да работи. По закон ако предписанията не бъдат изпълнени, РЗИ могат и да затворят ресторанта.

Малко по-рано днес Росица Коцева излезе с официално писмо към гражданите на Република България и заяви, че възнамерява да се обърне към съда, за да защити правото си на труд. Тя призова съгражданите си да се включат към каузата с дарение за покриването на разходите по делото.

"Можеше да работим на принцип днес едни, утре други, нали? И пак щеше да се контролира предполагаемата заболеваемост…, но както виждате, и стана особено очевидно вчера, право на работа според тази заповед имат само някои. Тази заповед, мили Съграждани е нищожна по ред причини, и ние ще докажем това!

Който смята, че трябва да поправи грешката от последните 12 месеца, може да ни помогне. По 50 стотинки, или лев. Достатъчно хора сме, ще съберем таксата. Адвокатът, който ще води делото вече доказа, че е човек", пише Коцева

Публикуваме пълното писмо на Росица Коцева без редакции:

"Уважаеми Сънародници,

Обръщам се към вас като човек и майка, като колега и съгражданин!

Искам да направя равносметка на изминалата година, защото е важно да се видим в огледалото преди да отсъдим дали ще продължим така, или ще искаме промяна! Този призив не е политически, той е чисто човешки!

Когато на 13 Март 2020г. затвориха цялата страна, останаха магазини от първа необходимост да работят. Банките отсрочиха плащанията, с една молба. Хората бяха изплашени. Спазваше се дистанция, количките се дезинфекцираха, маските бяха върху носовете. Семействата преоткриха домашния уют. Въпреки този страх, хората не преминаха към онлайн пазаруване в огромна форма. Хората продължиха да ходят до големите магазини, стояха на опашка, чакаха за маратонки на опашка… не преминаха към 100% онлайн пазаруване, но да кажем имаше голямо усилие!

Мина време и хората инстинктивно започнаха да се отпускат. По новините се предаваха само лоши новини, всеки ден умираха хора…, но потокът към хипермаркетите се увеличаваше… Един месец чакахте на опашка, другият месец вече се влизаше смело, нямаше опашки, количките не стигаха в магазините за играчки и спортни стоки, хората се биеха за тоалетна хартия в хранителните магазини, нямаше място за паркиране… купувахте телевизори, тенджери, парочистачки, маратонки, пластмасови цветя и бански костюми.

Всички тези магазини имат онлайн доставки, защо не пазарувахте онлайн?

Защо предпочетохте да отидете на място? Можем да разберем по-възрастните и по-компютърно неграмотните, макар че както се вижда онлайн всички разбирате достатъчно добре от компютри. Защото онлайн липсва социалния елемент! Защото с времето инстинктивно разбрахте, че жаждата за живот е по-силна от страха от смърт! Защото инстинктивно човешкото у вас иска да живее и иска да вижда други живи същества!

Природата е по-силна от всичко… замислете се, къде отиде страха ви през това време?

Мина време, правилата пак се повториха, но този път само за бизнесите, при които социалният и духовен елемент е основният! Затвориха се театри, фитнеси, музикални школи, училища, школи по танци, детски групи за песни, детски градини. В същото време потокът към магазините за играчки, маратонки, плочки, пластмасови украси се увеличаваше… Кожата е най-големият човешки орган, наистина ли мислите, че като покриете устата си за 30 мин. и пипате стоки, които поне 100 други човека са пипали преди вас, вие сте с намален риск? Проследете един ден как се държите, наистина обърнете внимание на това кога и как си пипате устата и очите, със или без маската, колко пъти си миете ръцете между тези действия, колко пъти само си нагласяте маската… Дори и маската да предпазваше неволните човешки действия я правят безполезна. Но да предположим за момент, че предпазва. Аз нямам проблем да нося маска, ако това ще помогне на някого да спи по-спокойно, не ми струва нищо.

12 месеца по-късно ситуацията е още по-странна, защото след като за момент се реши, че всичко ще затвори пак, банките не престанаха да си искат заемите. Банките всъщност почнаха да изискват документи по член, в който се казва, че може да се увеличи лихвата на бизнес, когато рискът му се увеличи… В същото време, три дена по-късно ще отхлабваме мерките пак на големите… В същото време се казва на ресторантите, развийте си онлайн платформите, развийте си доставките… Всички магазини имат онлайн доставки! Защо вие не си напазарувахте онлайн? Искате хранителни стоки… има доста доставчици… Да, малко по-скъпо е защото и там работят хора, а вие не искате да плащате по-скъпо нали? Защото трябва да ви останат пари за… пластмасови цветя!

Можеше да се направи така, че един месец да работят малките, другия да работят големите, както направиха в доста държави!

Имаше начин да се изплатят обезщетения на тези, които в други държави останаха напълно затворени, защото там един живот е също толкова ценен като този на другия! Там нямаше условия какъв трябва да е работодателят за да си получите парите. Там и безработните получиха повече помощи. Попитайте приятелите си във всяка една страна! Да, бизнеси фалираха на всякъде, НО хората не останаха на улицата! Там банките все още не си изискват заемите, там всеки служител си получава помощите. Може бизнеса да фалира и да спре да работи, но банката не го изхвърля на улицата.

Преди да прецените за себе си се запитайте:

1. През тези 12 месеца, колко пъти ходихте до хипермаркета просто на разходка, защото не ви свърта в къщи! Когато отидохте, преди това, кое беше от първа необходимост? А защо не го купихте онлайн с доставка?

2. През тези 12 месеца, защо първо се редихте на опашка и после забравихте? Защо не пазарувахте онлайн всичко? Фуудпанда даже доставя и лекарства, доставят от пиле мляко, само лекари още не са почнали да доставят…Защо не си поръчвахте от тях? Защото е по-скъпо нали, защото или искате да ви е по-евтино, или искате социалния контакт!

Това искаме и ние от засегнатите бизнеси! Всички искаме едно и също:

1. Искаме да зачитате парите ни, както зачитате своите!

2. Искаме да зачитате правото ни на социален контакт, както зачитате своето!

3. Искаме да зачитате лекарите, чиито труд не беше уважен, защото положението беше трагично, но опашки пред хипермаркетите нямаше докато нямаше и място и къде да паркираш на паркингите им!

4. Чак след 12 месеца, решиха да зачетат лекарите в т.3, и три дена, само три дена по-късно се опитаха пак да върнат статуквото! Според вас какво говори това!? Но местата за социален контакт, които спазваха мерките и работеха на 50%, и биваха тормозени ежедневно от властите ги оставиха само 20 дена да работят, колкото да си похарчим и последните пари за стока, която сега трябваше да изхвърлим…

И така, уважаеми сънародници, погледнете в огледалото! Ако сте били на пазар поне един път до някой от тези магазини от „първа необходимост“ въпреки, че можете да пазарувате онлайн, и мислите, че ние от засегнатите бизнеси не трябва да работим с хора, а само онлайн, то ти мили Съгражданино, и ти си просто лицемер! Но, да не забравяме достойната българска поговорка: „Не е луд, този който яде баницата, а този, който му я дава!“

Конституционно право е на всеки гражданин да има правото на работа! Заповедта на Здравния Министър и последвалото и приложение още повече е диктатура, дискриминация, и чиста форма на манипулация, освен че противоречи на конституцията! Можеше да работим на принцип днес едни, утре други, нали? И пак щеше да се контролира предполагаемата заболеваемост…, но както виждате, и стана особено очевидно вчера, право на работа според тази заповед имат само някои. Тази заповед, мили Съграждани е нищожна по ред причини, и ние ще докажем това!

Който смята, че трябва да поправи грешката от последните 12 месеца, може да ни помогне. По 50 стотинки, или лев. Достатъчно хора сме, ще съберем таксата. Адвокатът, който ще води делото вече доказа, че е човек.

За някои хора, това е борба с вятърни мелници, в други държави вече паднаха и хората полека лека се връщат към нормален начин на живот. Аз не искам да ви убеждавам да напускате онлайн живота си щом това ви прави щастливи, искам само и аз да упражнявам същото, само че не онлайн!

Както пиша тази реч, разбирам, че Асоциацията на изкуствата (сигурно има друго име по-официално) вече са подали първата жалба срещу тази заповед! Колеги, ние сме с вас и тъкмо пишех тази реч да кажа, че и ние ще направим същото!

Призовавам всички да отворим в понеделник, ресторанти, фитнеси, изкуства, танци! Призовавам да спазваме последните мерки за да не стресираме хората, да си работим на 50%, да си носим маските, да си дезинфекцираме ръцете и прочие! Трябва да покажем, че ние уважаваме техния страх, но няма да пожертваме своя за да живеят само „богопомазаните“.

С най-голямо уважение,

Росица Коцева

Брик Кафе София

PayPal: [email protected] и моля напишете в основание: За Конституцията!

По Еконт може да изпратите запис (1.20% взимат такса), няма минимум, може и левче да изпратите! Данни: Еконт-Изток на ул."Акад. Методи Попов" за (трите имена) Росица Лазарова Коцева и (телефон) тел. 0888829845. (Моля без неприлични обаждания/смс, и без това ми е достатъчно напрегнато:)

Банкова сметка (задължително напишете дарение За Конституцията, не че има нещо друго там:))) BG07BPBI79221014020801 име Росица Коцева/Брик Кафе София

Всеки бизнес, който иска да се присъедини ще получи пълномощно да попълни за адвокатите. Следете на сайта или изпратете е-мейл с текст „пълномощно“ .


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 51 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Майна

    93 21 Отговор
    КЪДЕ СА МЪЖЕТЕ НА БЪЛГАРИЯ???? МАй ПО ЧУЖБИНИТЕ...РЕЗИЛ ЗА ТЕЗИ ,КОИТО СА В РОДИНАТА И СИ ПАСУВАТ...

    Коментиран от #64

  • 3 какво е чудо

    78 24 Отговор
    боко да прочете това писмо и да се извини на българите!

    Коментиран от #69

  • 4 Миризлив пор

    36 73 Отговор
    Всеки адвокат ще ви защитава и най-абсурдната теза докато имате пари, ще сте най-умния и красивия и най-правия човек на който са нарушили правата докато му плащате, колкото по-засукано е делото, толкова по-добре. В момента в който парите свършат ще си намери нова жертва. Вместо бизнес-дамата да реве, да види какво става на запад, на изток и след това по болниците и тогава да реве.

    Коментиран от #9, #21, #67, #75

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Реви е що

    37 47 Отговор
    ДДС намаление 9%цените ви високи!!!!!!!!!! И кой е ощетения КЛИЕНТЪТ КОЙТО ЯДЕ СТАРАТА ВИ ХРАНА. ДДС КРИЕТЕ ВСИЧКО В ДЖОБА СЛАГАТЕ И РЕВЕТЕ. КОЛКО ПОМОЩИ ВИ ДАДОХА????? СЕГА И ПАРИ ЗА АДВОКАТ ПРОСИШ Е СРАМОТА. БИЗНЕС ДАМА!!!!!!!!
  • 8 Някой

    25 60 Отговор
    Много приказки за нищо, просто спазвайте заповедите

    Коментиран от #12, #14, #20

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Хайде

    31 65 Отговор
    Ходи малко по Германия, Италия, Франция, Испания и виж хората от октомври са затворени. Вие само пищите затова сме първи по смъртност! Мерки никой не спазва. Тази слава си търси интересна да е. Пир си прави. Прост човек слаба даржава

    Коментиран от #32, #47, #56

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 50 на 50

    23 46 Отговор
    Преди две седмици, когато все още работеха ресторантите празнуващите малък(15човека)детски рожден ден, заразиха целия персонал, въпреки мерките. Сега кой да плати лечението на персонала,а?

    Коментиран от #18

  • 16 Ти няма

    11 29 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    Ли да просиш пари за адвокат или Божков ти плати вече. Троле бизнесмен.
  • 17 АМОН

    65 17 Отговор
    СКЪПА РОСИ,
    Идеята на тази ОПГ е да ви доведе до фалит и то точно вашият РЕСТОРАНТЬОРСКИ бранш.

    Сещаш се кой и как за жълти стотинки ще изкупи заведенията ви и ще вземе бизнеса ви.
    Не виждаш ли как се взема бизнес за производство на акумулатори , за асансиори за .......

    ВСИЧКО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ТЯХНО!!
    ВСИЧКО !!

    Коментиран от #19

  • 18 Че кой ги

    20 12 Отговор

    До коментар #15 от "50 на 50":

    Карал да работят. Един рожден ден и наем на залата 1000лв.е бързите пари са това. Има маски, ръкавици да се ползват. Или ти си слагаш в джоба 1000лв а народът да ти плаща лечение. Наглост.

    Коментиран от #39

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 конев

    25 9 Отговор

    До коментар #4 от "Миризлив пор":

    давай герберче! изоставаш!

    Коментиран от #42

  • 22 хей

    29 28 Отговор
    Масово укриват оборот и данъци, а сега когато правителството им отпуска помощи не могат да претендират, защото не могат да покажат реален оборот за предни периоди, за да вземат реални помощи. Вместо да са коректни към държавата, за да е коректна и тя към тях, лъжат мажат и се оплакват.

    Коментиран от #29

  • 23 Матей

    30 17 Отговор
    Браво за инициативата,лична ,но може да се разрасне.Все е някаква форма на съпротива.дерзайте!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ТОДОР

    39 17 Отговор
    АМИ ТЕ ПСЕВДОМЪЖЕТЕ КАТО АЛИБЕГОВ СЕ КРИЯТ КАТО МИШКИ,А ТАЗИ ЖЕНА СЕ ИЗПРАВИ СРЕЩУ СИСТЕМАТА И СЪМ УБЕДЕН ЧЕ ЩЕ СПЕЧЕЛИ ДЕЛОТО.УСПЕХ И ЖЕЛАЯ,АЗ ЩЕ Я ПОДКРЕПЯ СЪС СКРОМНИТЕ 20 ЛВ. !

    Коментиран от #34

  • 26 J Y Moineau

    24 5 Отговор
    Али(селски)бегов нещо да каже????
  • 27 ФАКТ !

    28 5 Отговор
    Депутатите нали си увеличиха заплатите в кризата и си им вървят бизнесите ! За едни има пари ,а за други българи както винаги няма ! Наистина само за богопомазаните в България всичко има !
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Много си прав

    7 3 Отговор

    До коментар #22 от "хей":

    Това е Истината.
  • 30 ннбб

    21 13 Отговор
    Защо се нахвърля срещу хората? Хората не издават заповеди затвори- отвори кръчми.
    Не е хубаво да се нахвърля срещу пазаруващите онлайн. Това си е тяхна работа. Тя няма право да държи сметка кой как ще си харчи парите.
    Няма да има много посетители в заведението ѝ, защото проверяващите ще глобят и клиентите.
  • 31 К 1929

    32 5 Отговор
    ТЕЗИ КОИТО НИ ЛИШАВАТ ОТ РАБОТА И ЗАПЛАТИ И НИ ЗАТВАРЯТ, НИКОГА НЕ ЛИШАВАТ ОБАЧЕ СЕБЕ СИ ОТ ЗАПЛАТИТЕ И ПРИВИЛЕГИИТЕ СИ .ТЕ СА ВЕЧНО НА НАШИЯ ГРЪБ И ИЗЦЯЛО ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ . ДАНЪЦИ КОИТО ГИ ХАРЧАТ БЕЗРАЗБОРНО И БЕЗОТЧЕТНО ВСЕ ЕДНО СА ИМ БАЩИНИЯ. ЩО ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ ?!
    НИКАКВИ РЕАЛНИ КОМПЕНСАЦИИ НЯМА КАТО В ПОВЕЧЕТО СТРАНИ ОТ ЕС.
  • 32 Дааа

    24 2 Отговор

    До коментар #11 от "Хайде":

    Да неподготвен си по темата за чужбина.Така,че по добре замълчи.Имам познати българи да подчертая,които от миналата година не работят и са си
    в България.Получават вече година 80% от заплатата си без да стъпват в Германия.

    Коментиран от #37

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Последния Софиянец

    27 6 Отговор

    До коментар #25 от "ТОДОР":

    Правихме хиляди хора Протест срещу локдауна пред НДК,а заведението на Алибегов е на двеста метра от НДК и не дойде.Подлога на Тиквата.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 ннбб

    8 8 Отговор
    Когато времето се оправи, да им разрешат маси навън. Ама наистина навън под открито небе, без разни навеси или други хитрувания.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 50 на 50

    10 9 Отговор

    До коментар #18 от "Че кой ги":

    Здраве и живот не се купуват. В малкото населено място нещата се разбират бързо, та се оказа, че един си е дошъл позитивен. В тоя ред на мисли– дали и клиентите на заведенията да не си показват на входа документ за отрицателен ПСР,а?

    Коментиран от #43

  • 40 Хубаво

    12 8 Отговор

    До коментар #24 от "АУУУУУ":

    Но си представям реакцията ти ако детето ти се зарази точно от тези кафета и ресторанти който си подкрепил!

    Коментиран от #46

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Миризлив пор

    18 4 Отговор

    До коментар #21 от "конев":

    Не съм гербер, не ми харесва как управляват но съм си имал вземане-даване с адвокати. Повярвай ми, адвокатите са по-лоши от гербери кога трябва да те омаят и измъкнат парите.

    Коментиран от #45

  • 43 Ок според

    14 1 Отговор

    До коментар #39 от "50 на 50":

    Теб хората ще си правят тес за 50лв да изпият едно кафе ли? С тези 50лв семейство ми ще се храни 1 седмица. А кафето и в къщи мога да пия без страх от зараза

    Коментиран от #55

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Прав си

    4 0 Отговор

    До коментар #42 от "Миризлив пор":

    Това са вълци.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Алфа Чакал

    4 5 Отговор

    До коментар #11 от "Хайде":

    Няма да те разберат.

    Коментиран от #53

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Жена с топки

    20 17 Отговор
    Смела жена - Респект!
    ПП: Жените станаха по-мъже от самите мъже.

    Коментиран от #51

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Хайде

    0 3 Отговор

    До коментар #47 от "Алфа Чакал":

    Знам 😉но се дразня от глупости.
  • 54 АУУУУУ

    5 1 Отговор

    До коментар #50 от "Хайде":

    ООО ти само гледай на 5ти април ще излезем тук от коментарите с поне килограм по-тежки от плюнките 😂😂😂😂😂

    Коментиран от #58

  • 55 50 на 50

    11 2 Отговор

    До коментар #43 от "Ок според":

    И аз си пия кафето вкъщи. Въпросът е принципен, а именно, че каквито и мерки да спазва персоналът, пак не е застрахован. За това не трябва да се гледа само от едната страна– и клиентите са хора, но и тия дето ги обслужват, майка ги е раждала и имат децаи семейства.

    Коментиран от #59

  • 56 Барбуков

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "Хайде":

    По държавите които изброи се спазват мерките така е ....но и подкрепата към бизнесите на хората е адекватна :)

    Коментиран от #60

  • 57 По план

    9 8 Отговор
    Кафенетата не са от първа необходимост...!!! След една година с опасност от заразяване с коронавирус, хората отвикнаха да общуват в кафенета и се дистанцираха като всеки си носи на гърба раница с домашно приготвено кафе и сандвичи...!!!
    Следващата стъпка при новия щам,ще е забрана на обществения транспорт като особено рисков и всеки да се предвижва както може...
  • 58 Хайде

    3 3 Отговор

    До коментар #54 от "АУУУУУ":

    😄😄😄😄😄😄🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️😄😄Да прав си
  • 59 Затова

    8 6 Отговор

    До коментар #55 от "50 на 50":

    Е необходимо спазване на мерките и глоби!!!!!
  • 60 Хайде

    11 4 Отговор

    До коментар #56 от "Барбуков":

    Но има едно но хората там не крият оборот!!!!!! В България всички заведения кривт оборота си и не плащат ДДС

    Коментиран от #66

  • 61 само така

    6 8 Отговор
    И е права ! Трябва да сме общество , там освен лично има и общо , иначе ни правят на маймуни.
  • 62 БКП=герп+дпс

    2 3 Отговор
    Кочината..
  • 63 Мда

    11 7 Отговор
    Не мога да разбера мрънкащите, че можело да се заразят от заведенията? Ами недейте да ходите, като не искате да се заразите, кажете и на децата си да не ходят. Стойте си вкъщи и никой няма да ви зарази. Облечете си скафандри, пазете три метра дистанция и ще сте здрави, няма проблем. Вие искате да ходите на работа и да пазарувате по магазините, където също може да се заразите, ама тези дето работят по заведенията нямали право да отварят?!?

    Коментиран от #73

  • 64 50 на 50

    8 4 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Точно! Миналата година от 13 март аз и една съседка "на моя акъл" най–стриктно си седяхме вкъщи, не пускахме децата да играят заедно и др. под. обикновени неща, които ни казваха да правим( дезинфектанти, маски и т.н.). Нямаше паника, но сме от тези, които като трябва нещо, се изпълнява. Сега втора, трета вълна, близки и приятели изкараха вируса– кои леко, други по– тежко, а някои , дори и млади починаха( Бог да ги прости!) Та вече се чудя дали по стара шопска традиция на повечето им идва на инат да са контра(на мерките), или на хората просто много им писна и го карат "на късмет"
  • 65 Гост

    14 11 Отговор
    Не разбрах, какво иска въпросната госпожа? Да отворим всичко и всички да хвърлим маските, и да се правим, че вирус няма, така ли? И който оживее ще разказва. Май на някои хора бизнесът им е по-мил от живота на ближния. Ами отваряйте, бе. Той, вирусът, не пита кой гладен и кой жаден. Нито пък кой вярва и кой не.

    Коментиран от #84

  • 66 НАЙП

    4 3 Отговор

    До коментар #60 от "Хайде":

    Що, тиквунций и сие кратуни да не би случайно да плащат ДДС?
  • 67 kkk

    15 10 Отговор

    До коментар #4 от "Миризлив пор":

    И к'во става по болниците бе, гербав нещастник гнусен? Едно голямо НИЩО става- тежко болни НЯМА.

    В болниците в момента е пълно с патладжани които дори и не кашлят, но са с "положителен тест" за фалшивият вирус и болниците точат яко НЗОК- тоест се крадат МОИТЕ пари щото гарантирано ти данъци и осигуровки не плащаш. И заради тея лилавите в болница не могат да влязат 3-та истински болни в тежко състояние щото места няма. Единственият вариант тежък случай да влезе в болницата е човекът да е видимо почти умрял и да го приемат за да го УБИЯТ в болницата- все пак и заявката за умрелите трябва да се изпълнява

    Коментиран от #72

  • 68 Гост

    15 6 Отговор
    Колко пъти да им се обяснява на кръчмарите,че в хранителните вериги не отиваш да седиш на едно място за 2-3 часа,а влизаш,пазариш и излизаш. Да,има риск и там, но е много по-малък ,отколкото в кръчмата.И в хипермаркета не си свалят маските да ядат и пият .

    Коментиран от #70

  • 69 Боко великолепни

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "какво е чудо":

    Извинявам се
  • 70 Мда

    11 4 Отговор

    До коментар #68 от "Гост":

    Не бе, те в хипермаркетите не седят по един час половината поне!? Половината поне не си носят маските под носа!? Почти никой не кашля и не киха в шепите си и после не опипва навсякъде!? На ден не минават хиляди хора и не е претъпкано в пиковите часове!? Те нямат десетки души персонал, без останалите заведения в хипермаркета и не се събират да си бъбрят и да пушат без маски!? Персонала не седят по 8 и повече часа в хипермаркета!? Там е супер безопасно.

    Коментиран от #74

  • 71 boiko

    5 5 Отговор
    жените са вече мъже а българските мъже са леки и жените им се таковат с приятелите им
  • 72 Миризлив пор

    9 4 Отговор

    До коментар #67 от "kkk":

    Като гледам как си вярваш явно не си виждал истински болен (не казвам само заразен) който не може да диша и се нуждае от лечение, наблюдение и кислород. Дано никога не ти се наложи да търсиш свободно място за твой близък и по трудния начин да разбереш че не е пълно само с патладжани.
  • 73 Сопата

    5 5 Отговор

    До коментар #63 от "Мда":

    Те мерките не са за "мрънкащите" а за такива като тебе с ниска интелигентност - точно вие пълните болниците с К19 случаи. Като не искаш мерки, подписвай декларация че не желаеш лечение за К19 и после върви се заразявай в Занзибар ако искаш. Ама като се заразиш ще се скъсаш да търсиш връзки да те приемат във ВМА, като Гошо тъпото. Тая песен вече сме я виждали.

    Коментиран от #81

  • 74 Минимум АйКю

    7 6 Отговор

    До коментар #70 от "Мда":

    В България сте все дървени философи но не познавате фактите щото изисква усилие. Факт 1: локдаун с отворени супермаркети подтиска заразата. Фак 2: локдаун с отворени заведения няма никакъв ефект. За всеки с минимална интелигентност е ясно кое е по заразно.
  • 75 Абе

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Миризлив пор":

    Миризлив Пор - без коментар ...
  • 76 1350

    9 3 Отговор
    Заведенията, нямат принос към обществото. Там скубят пари от суетните. Предлагат нещо малко срещу много пари. Локдаун завинаги !!!
  • 77 шопендар

    5 4 Отговор
    кръчмата може да отвори и утре,или след месец,ДНЕС здравето на народа е по важно от всичко друго.който не може да го разбере с добро,държавата трябва да го принуди.каквото за всички-това и за гол асан.никой не е по голям от държавата,в която законите и правилата трябва да се спазват.ако някой се държи така в германия-бизнесът му е обречен,а тук се правят на герои
  • 78 Точно така

    2 1 Отговор
    Браво!
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Мда

    6 1 Отговор

    До коментар #73 от "Сопата":

    Нищо не си схванал, ма то сигурно защото си високо Ентелегентен! К19, както го наричаш, го изкарах ноември още, така че не се притеснявай за мен! Ти продължавай да съществуваш в страх, да не би случайно да се заразиш с К19 и обвинявай другите за всичко лошо в държавата! А, и подпиши една декларация, че никога няма да стъпиш в заведение!

    Коментиран от #82, #83

  • 82 Голямата сопа

    1 3 Отговор

    До коментар #81 от "Мда":

    Ами пак си доста зле информиран но това е типично за 'конспиратори'. Знаеш ли че К19 повтаря и много често фатално? Така че отивай да го пробваш пак и да ни кажеш как е на второ четене.
  • 83 АУУУУУ

    1 2 Отговор

    До коментар #81 от "Мда":

    Аз пък не желая само защото на теб ти се играят кючеци да не мога да вляза в супермаркет за хляб, тъй като хубавец като теб е влязъл и посял вируси навсякъде 🤬🤬🤬🤬🤬🤬
  • 84 незнайко

    1 0 Отговор

    До коментар #65 от "Гост":

    Най наплред се замислете какво Вие работите и произвеждате а после пишете за бизнеса на госпожата ! Ако Вие работехте в НЕЙНОТО заведение и една година сте на улицата, как щяхте да се чувствате БЕЗ ПАРИ ???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове