ФАКТИ.БГ

Васил Божков: Няма да позволим някой да върви срещу България

Бизнесменът обсъди програмата за външна политика на партията си с експерти

Публикувана: 28 Март, 2021 14:00
0 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 7742
Васил Божков: Няма да позволим някой да върви срещу България
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.8 от 64 гласа.

“Ние трябва да отстояваме националните си интереси! В рамките на съюзите, в които членуваме, ние трябва да си изпълняваме ангажиментите, но няма съюз, в който да членуваш, а нещо да противоречи на националните ни интереси.” Това заяви идеологът на партия „Българско лято” Васил Божков, по време на обсъждане с експерти на програмата на партията в сектор външна политика.

Божков обърна изрично внимание на отношенията ни със Северна Македония, която нарече „малко странна държава”, а въпросите около името ѝ – „малко странни понятия”.

„Нашата политика трябва да е - една народност в две държави. Те са независима държава, но те не могат да избягат от общата ни история, която всъщност до съвсем скоро е била обща” каза Божков. Той формира и третата насока, в която ще се движи българската външна политика:

„В чужбина живеят много българи, ние трябва да се грижим и за тях”.

Той формира две направления. Едното към българите, емигрирали или останали извън пределите на държавата преди столетия – в Молдова, Украйна, банатските и сънародниците ни в откъснатите през XX век Западни покрайнини. Второто е към българската диаспора по света, образувана в по-нови времена.

„Трябва да се грижим за тях, да ги привличаме, да им предоставяме условия да се връщат, да получат български паспорти, ако желаят. Завръщането им ще помогне и за демографията”, обяви идеологът на „Българско лято” и обобщи:

„Не е сложно, трябва да бъде последователно”.

Васил Божков и кандидатите в листите на бюлетина №14 в бюлетината изглеждат все по-сигурни народни избраници. Въпреки че основни социологически агенции продължават да се правят, че не забелязват техните кандидатури, независими проучвания и анкети показват, че е доста вероятно влизането им в бъдещия парламент.

Запис от срещата може да видите тук: https://www.facebook.com/BulgarianSummer2020/videos/268795591492083

София / България

Платена публикация

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.8 от 64 гласа.


Ловци на бисери