Last news in Fakti

29 Март, 2021 16:40 2 050 31

Димитър Главинов: Част от данък сгради да бъде за застраховка имущество

  • димитър главинов-
  • данък сгради

По думите на Главинов това е една добра, но отдавна забравена практика от миналотo

Димитър Главинов: Част от данък сгради да бъде за застраховка имущество - 1
Снимка: БСП

В местните данъци, в частта „Данък сгради“, да се предвиди минимална сума за застраховка имущество при катастрофични събития. Това предлага Димитър Главинов, кандидатът за народен представител от „БСП за България“ от 24 МИР.

„Говорим за неблагоприятни последици в резултат на наводнения или земетресения, при които най-често хората губят дома и имуществото си. Чрез тази застраховка собствениците на недвижимия имот ще бъде защитени, ако се случи някое катастрофично събитие“, обясни застрахователният експерт.

По думите на Главинов това е една добра, но отдавна забравена практика от миналото. Тази минимална застрахователна премия би улеснила и държавата, която сега плаща на потърпевшите еднократна помощ от едва 375 лева, както стана при наводненията в село Бисер, Нови Искър и други.

„Застрахователите ще платят щетите за възстановяване на засегнатите имот и имущество. В България има 4 млн. недвижими имоти, които ще бъдат защитени. Така ще бъдат гарантирани интересите на хората и тяхно имущество и осигурени обезщетения в адекватен размер“, обясни Димитър Главинов.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Радо

    21 4 Отговор
    Тоя отсега се е нагрухтял, а кат стане депутатин не ми се мисли!!
  • 3 Паразити

    25 3 Отговор
    Аре у лево, жилището е частна собственост, а застраховането е доброволен акт, той не може да е задължителен..
    Изключил съм телевизора, телефоните, застрахователи, всичко паразит съм го махнал по веригата.
    Не мога да махна водата и парното, с удоволствие бих махнал парното.
  • 4 Хахаха..

    19 2 Отговор
    Данък сграда+задължителна застраховка жилище.А как с мижава пенсийка хляб-мляко,минимална заплатка и ток,вода,телефон и пр.данъци ще стане?! Ще има въпроси след четвърти,и ритници,ако няма отговори..
  • 5 Бухалки

    18 2 Отговор
    Доброволен на тока такса общество, доброволен -сградна инсталация, доброволни надцеки води, не са доброволни бе, а са принудително рекетьорски. доброволни 5 данъка за кола.
    Сложете и ергенски данък.
  • 6 Миризлив пор

    13 2 Отговор
    Е, започна се е лобистки изказвания. Сега ще излезе, че 4милиона застраховки трябва да има. Дали ще плащат и колко вече не е зор, зора е да се вземат едни пари.
  • 7 1122333

    12 1 Отговор
    Алоооо, кандидат депутате, дано никога не седнеш на депутатски стол! Do you understand?
  • 8 Знайко

    8 1 Отговор
    Застрахователите, използват застраховките за да печелят пари, не за да помагат на пострадалите. Няма отърваване от кръвохийци, ако не са ГЕРБ. Ще са БСП.
  • 9 Абе яяяя

    11 1 Отговор
    В цял свят данък сграда пада с годините, в някой държави се стига до премахване на същия.
    В цял свят данък смет е на човек, а не на кубатура.
    Чудите се как да съсипете хората, останали без доходи.
    Накрая нищо няма да ви плащам, не може да взимате единствено жилище на българите, както пералня и хладилник.
    Само тази гавра с Техническите паспорти да я направите-глудници непознати да ми влизат у дома, само да посмеете, вкарвам един само да види, че не съм бутал носещи стени, отвън вижда че не съм зидал тераси.
    Да ви плащам, че съм си ремонтирал жилището по-висока оценка.
    Чакам ви с чифтето.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Главанаков

    13 1 Отговор
    комунистически ти ли ще ми определяш дали искам или,не застраховка??? А няма ли,да искаш и в точно твоето дружество,да се застраховам? Нещо СОТ задължителен чистачка портиер градинар охрана............... НЕ всички взимаме стотици хиляди годишно от въздуха като вас! Долни шумкарски наследници!!!!
  • 12 боко ПКП

    4 1 Отговор
    Колко умен е българският народ! Това е народа, чакаме политиците да свършат всичко. Когато пострадат реват по медиите, моля за помощ, държавата и т.н.

    Коментиран от #17

  • 13 Хиени

    8 1 Отговор
    Техническите паспорти-това им е на БСП-то приело 2006 г. алчността.
    Там са навръзани архитекти, инженери, оценители, асансьорни фирми, елекричари, ЧСИ-та, застрахователи, банки, парнаджии, ВИК-фирми, фирми за дистанционни уреди- с въвеждането им сметките набъбнаха с 20%.
    Голямо плюсканее ще пада от бедния българин.
    Съответно повишаване на данъчни оценки и още, и още.
    Западът е наредил, българите да нямат жилища.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Държава

    8 0 Отговор

    До коментар #12 от "боко ПКП":

    И 2-та ремонта съм си ги правил сам-нищо не ми е платила държавата.
    Теча от една баба над мен, пак си го платих сам, цял коридор от двете страни.
    Другите проблеми, стегнахме се съседите-една стотинка не ни е платила държавата-ремонти покриви, асансьори, видеокамери, дограми.
    Ай, у лево. Държавата-ти кандидатствали ли си за нещо държавно, ходиш, потиш се с един куп документи, накрая им теглиш една и се оправяш сам, без проблеми и нерви.
    С ЕДИН ЛЕВ не ми е помогнала държавата.
    Като опра до болници пак на частно ходя, ни що че плащам осигоровки.
    Държава, която ходи да воюва в Афганистан, не е държава.
    Държава, която граби народа си, не е държава.
    Депутатите намалиха ли си заплатите на средна в кризата, милиардери станаха някой от депутатите. Същите и общинарите и хиляди паразити около тях.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ако се случи катастрофално

    4 0 Отговор
    Сьбитие .... СИЧКИ ЗАСТРАХОВАТЕЛИ ША ИЗЧЕЗНАТ ЯКО ДИМ.........
  • 21 А бе

    2 0 Отговор
    главест торбьо, ти да не си роднина със шиши? Нещо много го докарваш на него.
  • 22 Тежки последици

    2 0 Отговор
    A защо Държавата след като е загрижена толкова много за населението си в условията на тежка корона криза и пандемия обхванала страната и принудително затваря бизнеси , работни места и налага забрани , не въведе за населението данъчна амнистия и забрани за плащане на местните данъци и данък сгради, докато има корона криза...???!
  • 23 Сър Пичук

    4 0 Отговор
    Това си е директно наливане на пари в наши застрахователни компании.
    Застраховката трябва да е доброволна. Ако някой иска да плаща премия чрез местните данъци, трябва да го заяви изрично.

    Коментиран от #24

  • 24 Ахаа

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "Сър Пичук":

    Верно бе ...!! След като има задължителна застраховка "Гражданска Отговорност" за МПС, как така застрахователите са пропуснали и не са въвели и задължителна застраховка "Живот" за населението срещу настъпването на неблагоприятни събития...???!
  • 25 Asterix

    1 0 Отговор
    Добре,че болшевика си отива....
  • 26 :D :D :D

    1 0 Отговор
    А като съм си ги застраховал пак ще ги искате щото ви трябват да си пълните гушичките нали
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Рекет ООД

    2 0 Отговор
    Ако застрахователната компания е общинска, може да се застрахова цялата сграда/блок, иначе никой не желае да се застрахова при бивши мутри, каквито са повечето бг застрахователи.
  • 29 Комун рапон

    0 0 Отговор
    И парите да са в една застрахователна компания- твоята , на БСП или на поредното подставено управителче. Който иска ще прави на частен имот каквото иска. Който не застрахова доброволно и свободно в която щеш мутражийска застрахователна компания ,си е негов проблем. Капачките дето ги събираме и въобще даренията няма ли и тях да застраховате , а събираме и даряваме именно на такива които имат нужда от повече от 400 лв държавна помощ. Но Ние преценяваме сами - не ти да вземаш от 4 милиона доброзорно. Няма да се отучите да посягате и крадете от общото ,ей комунаидни алчни още без власт. Смятай ако Ви падне пак да национализирате? Квадратен си станал вече и тече мас от тебе , бетонен ръб такъв.
  • 30 Кольо

    0 0 Отговор
    Само спомене ли някой -задължително вземане и реши ли да продължи с измислено ограбване на изстрадал данъкоплатец - си ритва изборния рейтинг тотално . Платените агенции няма да го спасят. този кадър на БСП работи за управляващи и за статуквото -не за партията си. Губиш и печелят други . Не Герб . От тях започна основната омраза към политиците изедници. Точно с врътки и закончета товарещи и без това скъсания семеен бюджет . От редовни данъкоплатци направихте хората вечни длъжници и какво - вземи му единственния покрив на документ който има. Колко още бездомници искате и кога ще извадите статистика с броя самоубийци в България от последните 2-3 години ? А такива като теб трябваше първо да самоубият и после себе си. Така бих направил ако му дойде времето. Изтрий политик -направи добро да спасиш родината.
  • 31 Димитър Главинов??? И този вече сее

    1 0 Отговор
    Оформил, като Главанак!! Млади хора а Плюскат ли Плюскат, заформил сее вече като ТОЛУП!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове