Last news in Fakti

1 Април, 2021 14:29 2 582 28

За месец: Глобиха над 100 шофьори за паркиране на тревата в София

  • паркиране-
  • зелени площи-
  • софия-
  • глоби

В районите "Надежда", "Триадица" и "Илинден" са констатирани едни от най-честите нередности

За месец: Глобиха над 100 шофьори за паркиране на тревата в София - 1
Снимка: БГНЕС

114 са наложените фишове на водачи, които са паркирали в зелени площи в София за март, отчетоха от Столичния инспекторат.

Като част от ежедневния контрол и като мярка за опазване на зелената система и с цел ограничаване на замърсяването на пътните платна от гумите на колите се следят местата, където най- често се появяват нарушители. В парк "Робов дол" в "Слатина", в районите "Надежда", "Триадица" и "Илинден" са констатирани едни от най-честите нередности.

През месеца се извършиха и 53 броя проверки съвместно с отдел "Пътна полиция" - СДВР по основни пътни артерии на вход - изход София за спазване на изискването тежкотоварните автомобили при превоз на товари да са с чергило и почистена ходова част. Установени са 5 броя нарушители, на които са наложени санкции.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 chi

    42 13 Отговор
    Хората си плащат данъците а вие защо не им правите паркинзи? Щото крадете като разпрани!

    Коментиран от #11, #12, #26

  • 2 Гост

    30 3 Отговор
    Тия кални гьолища,ги наричат "зелена площ" Във гр. В , кмета се поусети и взе да ги прави места за паркиране.Официално.

    Коментиран от #7, #27

  • 3 Хем ни крадът

    28 3 Отговор
    Хем терор.
  • 4 От 11 год

    23 6 Отговор
    Но тероризират... През Тошово време нямаше такива неща

    Коментиран от #6

  • 5 beast

    18 6 Отговор
    Няма паркинги за това така става , а тия от общината ако ги пипна ....
  • 6 Нямаше

    19 0 Отговор

    До коментар #4 от "От 11 год":

    ама имаше жителство, а повече от 90% от домакинствата бяха с една кола

    Коментиран от #15

  • 7 Тра-ла-ла

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    След което вероятно ще станат платени!

    Коментиран от #13, #24

  • 8 Нико

    14 1 Отговор
    Докога ще продължава да няма пълно благоустройство на междублоковите пространства? Повече паркоместа трябват!
  • 9 Митко

    17 14 Отговор
    Само толкова ли? Че за един ден можеш спокойно да видиш 200 автомобила спрени в калта.
    Малко са им глобите!!!
  • 10 Густо Майна

    15 0 Отговор
    Интересното е, че въпреки проблемът и безумното уплътняване на централни градски част и централните части по-райони (визирам основно София, Пловдив и Варна), никой общински "капацитет" по частта не задължава инвеститорите да правят гаражи и на подземни нива! Да кажем строиш кооперация с 30 апартамента, длъжен си да осигуриш паркиране за 30 МПС не ангажиращо уличната инфраструктура!

    Коментиран от #14

  • 11 Ами то

    13 15 Отговор

    До коментар #1 от "chi":

    като сте накупили по 2-3 трошки на домакинство никога няма да има места. Като нямаш пари да си купиш паркомясто няма да имаш и кола !!!
  • 12 Гост

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "chi":

    Паркинги ??? Кажи често толкова ли си неграмотен/а .
  • 13 гост

    11 1 Отговор

    До коментар #7 от "Тра-ла-ла":

    Няма да станат.Застроиха всички кв. парцели с по една къща и на тяхно място се вдига блок.А паркоместа ЙОК. И новодомците отиват пред други блокове,засдръстват още повече и без това тотално задръстените пространства и тротоари. И въпреки всичко пак е пълно с трошляци.Щом най-голямата радост и ценност в живота на Ганьо е да има по няколко таралясника, няма да има оправия.
  • 14 гост

    8 0 Отговор

    До коментар #10 от "Густо Майна":

    Ако това стане,трябва да задължиш и собствениците да си държат кочините в подземния паркинг или прилежащото парко място.Давам пример: три кооперации срещу нас ,в едната няма кьорав гараж,вътрешния и двор пълен с боклуци,в другата половината места са отдадени под наем от живущите,не от инвеститора,а колите им нахвърляни където сварят,в третата е като във втората,а една се строи в момента на едно кръстовище,буквално двете и страни са ъгъла на кръстовището, и то е натоварено ,не е някое пусто място.На пет етажа,два входа, пет-шест паркоместа я има ,я няма.Е ?
  • 15 ожги

    3 5 Отговор

    До коментар #6 от "Нямаше":

    Ако се върне "жителството", София ще заприлича на призрачен град!
  • 16 наблюдаващ

    3 1 Отговор
    Първо да осигурят места за паркиране, а не да ги отнемат и после да глобяват! Явно хазната е на изпарения, че от 3 месеца всички хранилки са пълни с по един глупак с камера, а сега и по кварталите тръгнаха!
  • 17 факт

    2 1 Отговор
    ПОРЪЧКОВО ГЛОБЯВАТ!!!

    Коментиран от #28

  • 18 факт 2

    1 0 Отговор
    до факт 1
    маже би имаше предвид поръчково не глобяват особенно в центъра
  • 19 Емо

    2 0 Отговор
    Нормално е са се паркира в прилежащите към блоковете зелени площи, които не са градинки. Паркингите в споменатите квартали са от соц. времето. Тогава половината бяха празни. А сега над половината от зелените площи са застроени. Паркингите и гаражите на новите блокове са платени и то с печалба 1000%. Заради това в малките улички няма места, а в паркингите около старите блокове - хептен.
  • 20 Софиянчето

    3 1 Отговор
    Само глоби за селяните които налазиха София
  • 21 гуньо

    1 1 Отговор
    Ами да направят паркинги общината и то безплатни и никои няма да паркира на тревните площи за това общината е виновна и трябва да бъдат глобени тези от които зависи това.

    Коментиран от #23

  • 22 PlimP

    1 1 Отговор
    мани бегай, страшни тревни площи, развъдници на бълхи и кърлежи, те изобщо имат ли представа колко работа иска озеленяването
  • 23 Тъп

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "гуньо":

    Нещо друго още да ти направи общината?
  • 24 Народа

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Тра-ла-ла":

    Няма да могат защото повечето зелено пространство е Частно!
  • 25 люлин

    1 0 Отговор
    Ако имаше нормални места за паркиране , хората няма да паркират в калта и тревата. Данъци събират, обаче панелките с ливадите са като през 1980г.
  • 26 асд

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "chi":

    а вие що не си карате трошки а по цял ден седят паркирани пред блоковете. 90% от автомобилите не се мърдат
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Гражданин

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "факт":

    Къде мога да поръчам всички спрели по градинките? Къде се подават сигнали със снимки? Снимайте и пращайте всеки ден и час! Да ираят ято паяци, да вали порой от глоби. Ето, в Болоня няма ЕДИН безплатен кв. метър, ЕДИН. Във всяка точка от града и кварталите се плаща паркирането. И въпреки това, нон-стоп се вдигат редовно платили си коли с цел почистване. Вследствие на което собственици в центъра масово си продават колите, щото ХОП ПАЯЧЕ 150 ЕВРО докато се научиш, че града е за хора, не за коли, amigo!

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове