13 Април, 2021 11:53 4 537 76

Първото заседание на 45-ото НС ще е на 15 април

  • първо заседание-
  • държавен вестник-
  • румен радев

Президентът определи датата, след като Държавен вестник обнародва решенията за състава на новия парламент

Първото заседание на 45-ото НС ще е на 15 април - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев насрочи с указ първото заседание на 45-ото Народно събрание – 15 април от 9 ч., съобщи бТВ

В днешния брой на Държавен вестник са публикувани решенията на Централната избирателна комисия (ЦИК) за резултатите от парламентарните избори – разпределение на мандатите и имената на депутатите в 45-ото Народно събрание.

Очаква се след първото заседание на парламента държавният глава да открие и процедурата за съставяне на ново правителство.

По закон той трябва да връчи първия мандат за съставяне на кабинет на първата политическа сила – ГЕРБ. От партията обявиха вчера, че ще предложат правителство въпреки малките шансове то да бъде подкрепено. Не е ясно още кой ще е кандидатът за министър-председател.

Ако ГЕРБ не получи нужната подкрепа за предложения кабинет, президентът трябва да връчи мандата на втората формация в парламента – „Има такъв народ“.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 51 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Юмруче

    36 190 Отговор
    Импийчмънт за фатмака

    Коментиран от #7, #15, #37, #43, #61, #63, #73

  • 2 Петър

    108 7 Отговор
    Цвето,на кой ни оставяш,Цвето?
  • 3 Дядо курти

    130 13 Отговор
    Времето на мафията в парламента, свърши.

    Коментиран от #11, #32

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Търкан Дуду

    45 4 Отговор
    Ашколсун гледайте да а не се коалираме пак с някой,че ще ви изрежем горите до последно вече.
  • 6 Само

    123 18 Отговор
    Румен Радев може да ни отърве от тиквите

    Коментиран от #36

  • 7 Петър

    88 9 Отговор

    До коментар #1 от "Юмруче":

    Съвсем скоро имаше импийчмънт на пожарникаря.

    Коментиран от #17

  • 8 ГЕРБ

    15 43 Отговор
    Пак ще крадем всички кметове и администрация са наши Бойко ще управлява от къщи како Доган управлява ДПС още по добре я наредихме вие ще сте виновни за народа.

    Коментиран от #44

  • 9 Буда върни парите

    68 4 Отговор
    Според всички икономисти, и според разчета на икономиста на ИТН доцент Пламен Данаилов , през месец март са изхарчени от правителството 5 млрд.лв., през януари 3.1 млрд.лв и през февруари 3.7 млрд.лв., тоест са похарчени от кабинета на Борисов 11.8 млрд.лв. за 3 месеца. Тези факти са публикувани и от МФ. Към момента не е ясно за какво точно са изхарчени тези пари , но едно е ясно. Валутния и фискален резерв от 13 млрд.лв. през октомври миналата година , сега е под критичния минимум от 7 млрд.лв. Изводът от всички тези числа е , че купуването на гласове с държавни средства е ОЧЕВИДНО позволено. Борисов оставя прикрита и идваща криза в икономиката и бюджета. Заложил е мина, и ако няма разкрития за тези неща , не сменят главния прокурор и му свалят имунитета , да започнат разследвания за опоскването на парите на държавата , не бъде ли подведен под съдебна отговорност , това постила пътя на Борисов в следващите години да си увеличи отново поддръжката.

    Коментиран от #16

  • 10 ИСТИНАТА

    59 7 Отговор
    Корнелия Нинова : Резервът е празен! Г-н Борисов е опоскал финансите на държавата като термит! Не посягайте и на Сребърния фонд!...Фискалният резерв е в незапомнен спад , алармира председателят на БСП! Корнелия Нинова с тревога сигнализира , че Борисов е изхарчил фискалния резерв като го е оставил в незапомнен минимум! Лидерът на социалистите се позова на официална информация на Министерството на финансите и се обърна към Борисов като го призова да не посяга и на Сребърния фонд. Резервът е празен и на премиера може да му хрумне да прибере и парите на Сребърния фонд. "Борисов , не го правете защото сега последиците няма да са като първият път. Не може ГЕРБ да залъгва пенсионерите с 50 лева предизборно и да граби парите на народа също предизборно и сега следизборно. Нека докато се правят сметки за бъдещо правителство , не допускаме този човек да нанесе още вреди на държавата"
  • 11 Надежди

    8 3 Отговор

    До коментар #3 от "Дядо курти":

    А дано, ама надали.
  • 12 Прави сте

    51 7 Отговор
    В предаването "Бизнес.бг" по БНТ сряда 24 март 2021 г. икономиста професор Красимир Петров разкри ужасяващи факти! Правителството на Бойко Борисов за 7 месеца е изхарчило над 12 милиарда лева . От месец септември миналата година до сега. Валутния фискален резерв тогава е бил 13 млрд.лв а в момента 7 млрд.лв. Изтеглен кредит от МВФ 5 млрд.лв.месец октомври 2020 г.и 526 млн.евро ( 1 млрд.лв.) месец ноември същата година от СБ общо = 12 млрд.лв. За 7 месеца ?????? Част от тези пари са отишли за купуване на пенсионерите по 50 лв.всеки месец , подпомагане на кръчми и
    дискотеки (70% от оборотите им) , подпомагане предимно на фирми на Пеевски от ББР(Българската банка за развитие) . А останалите милиарди са отишли в близките до ГЕРБ фирми по веригата. 12 млрд .лв.се падат на 6 млн.население по 2 хиляди лева на човек! Някой от вас обикновените хорица получи ли финансова помощ от правителството заради пандемията ? Тези безподобни крадци явно не са за съд а да висят по улични стълбове. Натовариха клетия народец с милиарди кредити а парите присвоиха същите тези крадци от хунтата. Безспорно ГЕРБ е най зловещото зло в историята на България!

    Коментиран от #21, #40

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 bandita

    14 58 Отговор
    затвор за най-големия предател на републиката кРадев. БОРИСОВ ВЕДНАГА ДА ОБЯВИ ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ И ГЕШЕВ ДА МУ СЛАГА БЕЛЕЗНИЦИТЕ.

    Коментиран от #38

  • 15 Перничанина

    31 1 Отговор

    До коментар #1 от "Юмруче":

    Май усещате,че нещата вървят към любов.
  • 16 айдук Кольо

    61 7 Отговор

    До коментар #9 от "Буда върни парите":

    тез хора акъл нямат , такъв грабеж нее правен никога в българия ...дано Слави Трифонов и президента Радев ни отърват от мафиотите

    Коментиран от #29, #41

  • 17 няма такъв

    6 7 Отговор

    До коментар #7 от "Петър":

    термин в българската Конституция! Я чети чл. 103 от Конституцията, че ми омръзна от безпросветници!

    Коментиран от #31

  • 18 Така е

    40 3 Отговор
    ГЕРБ когато започнаха протестите миналото лято си купи време с нашите пари събрани от данъци,осигуровки и глоби да докрета до редовните избори. Започна да ги раздава безразборно. Увеличи на момента с 30% заплатите на държавните служители + на учителите и полицаите ! Започна да раздава по 50 лева месечно на всеки пенсионер без никаква икономическа логика защото точно на пенсионерите доходите не бяха засегнати от пандемията. Техните пенсии с пандемия и без са си едни и същи. Не че не заслужават вдигане но тия 50 лв.не биха ги спасили за няколко месеца а просто пиар на управляващите .Месец април ще раздадат по 120 лева на 392 хиляди пенсионери с пенсии от 301 до 369 лева. Като се надяваха дори 1/4 от тях да се подведат това са още 100 хиляди гласа за Герб. А след изборите и 50-те лева отпадат и 120-те лева. Но парите в резерва ще са прахосани. Но какво й пyка на хyнтата важно е с нашите пари да се купуват гласове. Но след изборите съд - затвор до живот.
  • 19 Оставка за Радев

    5 49 Отговор
    Да на Бойко-4

    Коментиран от #76

  • 20 Ужасен

    40 2 Отговор
    Миналия месец в предаването "Референдум" по БНТ представителя на ДПС бе прав за една нещо!!! Като каза че през септември миналата година валутния фискален резерв е бил 13 милиарда лева а в момента е 7.5 милиарда. Изхарчени са 5.5 милиарда за 6 месеца ! Като се вземе предвид че и правителството изтегли 5 млрд. края на месец септември от МВФ и 526 милиона евро началото на ноември за справяне с кризата Ковид-19. Тоест ги няма 11.5 милиарда а скоро се похвалиха че са раздали на населението 3 милиарда !!!! Къде са останалите 8.5 милиарда се пита??? В чекмеджетата на Буда и на герберите по веригата ли са отишли? А да попитам...Някой от Вас тук получи ли финансова подкрепа за справяне с кризата? За един приятел питам...
  • 21 9576

    24 1 Отговор

    До коментар #12 от "Прави сте":

    Те за това не искат служебно правителство!
  • 22 тук е пълно

    18 3 Отговор
    с профани, които пишат на ангро "импийчмънт"! НЯМА такъв термин, нито такава процедура в Конституцията. Четете я, бе! Най-вече чл. 103. Бе големи разбирачи се извъдихте, бре!
  • 23 ТРОЛЧЕТАТА

    9 28 Отговор
    АЙДЕ ПАК ЛЪЖИТЕ НА КОМУНОИДИТЕ, ТРИ ПЪТИ ФАЛИРАХА ДЪРЖАВАТА УДАРИ ДЪНОТО. НЯМА ЕВРО ПАРИ ЗА ВАС, НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ВИ ОТПУСКА, ВИДЯХМЕ ВИ.

    Коментиран от #28

  • 24 Реалист

    17 1 Отговор

    До коментар #13 от "ИМПИЙЧМЪНТ":

    Сороске, пак си си гледала дупето в огледало. Такова е. И атлантическия клуб не може да ти помогне.
  • 25 Бойко Борисов

    5 28 Отговор
    Ще сформирам нов кабинет. Борисов 4 ви очаква, тулупи.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Дкмс

    4 10 Отговор
    Минчо е национален предател и гнусен тъпак.
  • 28 РАДЕВ КОШМАРА НА ТИКВИТЕ

    21 2 Отговор

    До коментар #23 от "ТРОЛЧЕТАТА":

    Колцентъра май само ти остана да хвалиш Питека, дано се уредиш за свиждане че скоро Севда Тв ще предава от Соф ЗАТВОР МУТРИ СБОГОМ
  • 29 Гост

    10 1 Отговор

    До коментар #16 от "айдук Кольо":

    А дано,ама надали.
    С чакане нещата няма да се оправят.
    Децата каквото правят родитеиитова правят и те,а от това какво следва?
  • 30 ТИКВАРА

    9 22 Отговор
    ОЩЕ МАЛКО, НА ЕСЕН С ПЕСЕН СИ ОТИВА И РУСКИЯТ ШПИОНИН.
  • 31 Верно ли

    23 2 Отговор

    До коментар #17 от "няма такъв":

    Безпросветници сте вие, защото изобщо няма "импийчмънт" заложен там, та колкото и да ревете за импийчмънт за Радев, няма да го получите - напротив, на следващите президентски избори победата му ще е още по-убедителна, независимо кой го подкрепя, или не!

    Коментиран от #42

  • 32 стрина

    5 15 Отговор

    До коментар #3 от "Дядо курти":

    Да бе ,да.Сега влезнаха новите мафиоти.Толкова сте мало...умни че не разбирате до къде докарвате България.Скоро ще ви се изясни.
  • 33 Изумен

    16 1 Отговор
    Буда е опоскал държавата като скакалец !!! Миналото лято сайта дневник излезе със заглавие : " В разгара на протестите Борисов започва да раздава парите на държавата наред. Е не чак наред а предимно на Държавните служители и тези на бюджетна издръжка като учители , полицаи , военни и лекари. Тепърва предстои народа и държавата да берат плодовете на това"..А ние чакаме да получим 30 милиарда в следващите 5 години от Европейския фонд за възстановяване от пандемията !!! Та Борисов изхарчи 15 милиарда за половин година! И излиза че тези 30 милиарда ако е на власт ще ги изхарчи за година а и обикновените хора няма да видят нищо от тях !!! Съд и затвор за главатаря на тежката организирана престъпност в България!
  • 34 Последния Софиянец

    14 5 Отговор
    Елате в 9 сутринта на 15 ти да посрещнем новите депутати пред Партийния дом.Да ги вкараме в правия път.
  • 35 Умислен

    15 1 Отговор
    На мен пък ми е влязла една мисъл - НОЩта какво ще прави със сутрешния брифинг в четвъртък? Тц тц тц - телевизиите, особено НОВА с такова нетърпение го очаква!

    Коментиран от #39

  • 36 хаха

    6 11 Отговор

    До коментар #6 от "Само":

    Чакай ти руски агент да мисли за теб,хахаха
  • 37 смерш

    5 15 Отговор

    До коментар #1 от "Юмруче":

    Бих казал по скоро импийчмънт на глупака с юмруче!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 зъл пес

    2 10 Отговор

    До коментар #12 от "Прави сте":

    Другия път няма да ви даде и левче,така че ще му ядете дюлките:)))
  • 41 зъл пес

    2 8 Отговор

    До коментар #16 от "айдук Кольо":

    Хахаха,още не си разбрал че и те са такива.
  • 42 пфу

    1 8 Отговор

    До коментар #31 от "Верно ли":

    Щото ще манипулира изборите.

    Коментиран от #48

  • 43 у бре де бре

    3 7 Отговор

    До коментар #1 от "Юмруче":

    Айде на 15 април пред парламента!!!!!!
  • 44 РОКИ

    15 3 Отговор

    До коментар #8 от "ГЕРБ":

    СЪБУДЕТЕ СЕ ВЕЧЕ ! ОТИВАТЕ СИ И ТОЗИ ПЪТ ЗАВИНАГИ!
  • 45 СЪБОДИ СЕ

    3 7 Отговор
    Трифонов снощи се впусна в разсъждения за ролята на Десислава Радева според показания от него документ. "Интересно какъв експерт по екология е тя. Може би отговаря за чистотата в къщата на президента, като отваря прозореца и забърсва фините прахови частици от униформата му", коментира шоуменът. "Не знам как е в къщата им, там може и да му е шеф, но по протокол не представлява държавата", каза още Слави.
  • 46 Соросоид

    11 1 Отговор
    Чакаме Нефелния Тома или Джендьо Георг да се скарат на президента, че много бърза с указа. Нищо, че вчера една миризлива особа го упрекна, че много се бавел. Нимож гиразбра гербаджиЙте.
  • 47 честито

    2 5 Отговор
    Честито, Мая Манолова или Татяна Дончева щели да стават премиери....
  • 48 Булаир Фружин

    9 1 Отговор

    До коментар #42 от "пфу":

    Това е специалност на нарцисите гепаджийски. Тиквата затри 15 милиарда, бе, алооо. За изборни игри и оправяне на имидж. За импийчмънт тръгнал да ми говори в Конституцията. Това да не са ти сащите глупави.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Супер

    2 12 Отговор
    Да ни е честит новият "Орешарски" 2.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 2423

    2 4 Отговор
    цирк дьо байганьо почва
  • 53 Гост

    15 2 Отговор
    Благодаря, че ви има г-н Президент!Надяваме се да унищожите тиквата с хунтата некадърни управляващи вече в историята!
  • 54 Да ви имам

    1 4 Отговор
    Кратуните на плет! Кухи,та дрънчат.Ще се усетите,какъв натопорчен ще ви подаде Славуц, а Вие сте се втренчили в Президента.Той няма нито възможност,нито право по -различно от това,записано по Конституция.Дава мандат,изчаква, прехвърля на втория.След него,има право на самостоятелно решение.Или трети с мандат,или служебно правителство.Славуц,като е толкова яростен противник,защо отказа подкрепа от БСП.Подкрепа,а не коалиция.И да си сформира ако иска фул комплект в МС,с който да започне онова,за което крещеше от екран..Като прибавим и тази не премерена нападка срещу Радев,започва да мирише на " Дълбока държава". Този явно се е наточил,да бламира всеки полезен ход.С намерение,да получи още по голям изборен резултат на следващата тур.А след това,стъпил във власттада подкрепи някоя кандидатура в президентската надпревара.Вероятно вече набелязана и избрана.
  • 55 БАЙ СТАВРИ

    11 0 Отговор
    РАДЕВ НА 15 ДА ИЗКЛЮЧИ ОТ ГЕРБ БОЙКО И ДА ГО ТИКНЕ В ЗАТВОРА ЗАЕДНО С ЦЯЛАТА МУ ШАЙКА ГЕРБЕРАСТКА ДОЛНА МРЪСНА !
  • 56 ЩИРЛИЦ

    0 6 Отговор
    КЪДЕ СЕ Е ЗАБЪРЗАЛ ФАТМАКА? ЧАЛГАРЯ ОЩЕ НЕ Е ОСЪЗНАЛ КАКВО ГО ЧАКА. ЧАКА ГО - ВСЕКИ ДЕН ДА ГО ПЛЮЯТ!
  • 57 КЕРВАНА СИ ДЖАВКА А

    1 6 Отговор
    БОРИСОВ ЧЕТВЪРТИ СИ„ РАБОТИ”..😂😂😂

    Коментиран от #59

  • 58 ЖЕНДЪРАЛИ

    1 1 Отговор
    СЛАВИ МОЖЕ ДА СТАНЕ СЕГА И ГЕНЕРАЛ И АДМИРАЛ - СТИГА ГОДЖИ ДА ГО ПРЕДЛОЖИ НА ИСТИНСКИЯ ГЕН , РАДЕВ ! БОКО ВЕЧЕ 20 ГОДИНИ НОСИ ГЕНЕРАЛСКИ УНИФОРМИ И СЕ ПЕРЧИ КАТО ПЕТЕЛ НА БУНИЩЕ ! ГЕН. АТАНАСОВ Е СЪЩИЯ ИЗКУКУРИГАЛ ГЕНЕРАЛ , БРИГАДИРА И ТОЙ Е МИНАЛ ПОКРАЙ ГЕНЕРАЛИТЕ И ТОЙ СТАНАЛ ТАКЪВ !
  • 59 Брендица

    0 2 Отговор

    До коментар #57 от "КЕРВАНА СИ ДЖАВКА А":

    И 14 мандат да получи няма значение!!!! докато не заиграе България със СФРЮ. Губят ВЛАСТТА на Балканите с външната политика. Та хич ми не дреме..
  • 60 Бацо

    4 0 Отговор
    Ще дава оставка в Четвъртак
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Бацо

    4 0 Отговор
    Веднага да бъде извикан от новият Парламент и да дава отчет за всеки изхарчен лев с документи
  • 63 Гепчо

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Юмруче":

    Бацо като имаше 95 плюс патерици не успя сега със 75 най много да предложи още една конституция с юмрук по жипката
  • 64 Брендица

    0 6 Отговор

    До коментар #61 от "Мъд Ю":

    Ако искате успешен Президент, да вземе да се стегне, не само да копира.. Албанският ЛИДЕР Енвер Ходжа го има на снимка с ВДИГНАТ ЮМРУК
  • 65 В 2024 г. F - 16 слиза от производство ?

    2 0 Отговор
    Кой ще отговаря за харченето на АВА ? Плащаш за Нова а получаваш ДЖАНК ! Политиката стана Кьор - Софра ! У нас винаги до съществена Промяна се стига чрез ПРЕВРАТ и Трагично завършващи жизнени съдби за онези на които морето бе до колене ! Друг път няма за истинска промяна !
  • 66 У нас власт се сменя само чрез

    2 0 Отговор
    П Р Е В Р А Т.
  • 67 Народът на Бг

    7 1 Отговор
    Браво г-н Президент!
    Изпълнете Волята на Народа!
    Времето на Мутрата премиер борисоф и ГЕП Свърши!
  • 68 Политиката стана като дом за

    1 0 Отговор
    П р о с т и т у ц и я с лиценз !
  • 69 ЩИРЛИЦ

    1 5 Отговор
    ФАТМАКО ОЩЕ ЛИ ШПИОНИРА ЗА МАСКВА?
  • 70 Ние воюваме днес срещу РУСИЯ !

    2 2 Отговор
    Ние въоръжаваме ХУНТАТА в Украина ! А какво ще стане когато ХУНТАТА стане с нашето международно лице ? Или докато си на власт - " С пълни шепи пий наслада, че няма да си МОМЕ вечно млада !" . А ма всичко в историята си ПИШЕ и се търси - кой ! Рано или късно НАРОДА ТРЯБВА ДА ДРЪПНЕ КАЛЕМА !
  • 71 Ще проговори ли НАЦИОНАЛНОТО

    1 0 Отговор
    В юрналите се към ПАРЛАМЕНТА ?
  • 72 В България се търпи, търпи и като се

    4 0 Отговор
    Отприщи , та покрай сухото и суровото ! Дисбаланса мужду Бедни - Богати нараства и тапата на търпението ще избие !
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 РЕСПЕКТ

    2 0 Отговор
    ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС ,ЧЕСТЕН И НАЧЕТЕН ЧОВЕК ,ГЕНЕРАЛ ОТ РЕЗЕРВА
  • 75 Ха ха ха2

    4 0 Отговор
    Румен Радев поведе народа към Добро, да му помогнем
  • 76 Ха ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Оставка за Радев":

    Много си червен бе простак, пиша за миносите
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове