Last news in Fakti

17 Април, 2021 20:10 2 747 31

Борис Ячев: Законодателните идеи на „Има такъв народ" са старите предложения на ДПС

  • борис ячев-
  • има такъв народ

Очаквахме 45 Народно събрание да започне със заявки от страна на лидерите на партиите за преодоляване на здравната криза от COVID 19, каза зам.-председателят на НФСБ

Борис Ячев: Законодателните идеи на „Има такъв народ" са старите предложения на ДПС - 1
Снимка: БГНЕС

Очаквахме 45 Народно събрание да започне със заявки от страна на лидерите на партиите за преодоляване на здравната криза от COVID 19, за подпомагане на бизнеса и развитие на икономиката, за увеличаване на социалната помощ, особено към най-уязвимата част от българските граждани – децата и възрастните хора. Вместо това чухме изявления в две тоналности – реваншизъм и спешна смяна на изборното законодателство, смяна, която да даде възможност на партиите в сегашния парламент да спечелят служебна победа при едни следващи избори“. Това заяви зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев в предаването "Денят он еър" по Bulgaria on air.

По думите му три от най-важните законодателни предложения на „Има такъв народ“ всъщност са стари предложения на ДПС, които движението не е успяло да реализира в предишните Парламенти. Борис Ячев посочи първото - увеличаване на секциите за гласуване в чужбина.

„Да напомним, че и сега няма ограничение за секциите в ЕС. По наше предложение, на патриотичните партии бяха ограничени до 35 секциите в страни, извън ЕС. Повече от ясно е, че говорим за Турция, където е държавна политика да се намесват активно в изборния процес в посока на силен вот в полза на една етническа партия – именно ДПС“, подчерта зам.-председателят на НФСБ.

Той припомни, че за другата законодателна идея на ИТН – видеонаблюдението, Комисията за защита на личните данни вече е заявила позиция „против“. „От НФСБ категорично заявихме още в предишни дебати, че сме против, тъй като видеонаблюдението в смесените райони е сигурен начин да бъде упражнен контрол върху вота от страна на ДПС“, подчерта Ячев.

Относно гласуването по пощата зам.-председателят на НФСБ напомни, че общото мнение, „дори и на тези, които сега се упражняват в тази посока, е, че състоянието на пощенските услуги на този етап у нас е такова, че трудно би могъл да бъде организиран този процес“.

„Сега с подкрепата на една нова формация, събрала силен протестен вот, старите предложения на ДПС ще бъдат реализирани“, прогнозира Борис Ячев. Но подчерта: „Може би някой си мисли, че чрез разширяване на секциите в чужбина, чрез въвеждане на видеонаблюдението ще си осигури комфорт. Истината е, че това ще вдигне процента на гласовете в Турция за ДПС и най-вероятно на следващите избори тя ще измести втората или трета политическа сила в момента.

Според Борис Ячев, думата, която категорично стои пред политическите партии в Парламента в следващите месеци е отговорност. „ГЕРБ са длъжни да предложат силен кабинет. Ако той не бъде подкрепен, лидерът на „Има такъв народ“ трябва да поеме тази отговорност. Вече се чу, че се подават експерти от страна на ДПС, БСП, „Демократична България“ и той да поеме отговорност за тези хора, макар да не ги познава, и да състави правителство. Това ще е отговорното поведение. Само, че надали ще се случи“.

„От това, което чухме от всички партии като заявка за работа в 45 НС остави впечатлението, че бягат от отговорност - всички говореха за къс хоризонт, за спешни промени на изборното законодателство с тенденцията, че се отива към следващи бързи избори“, заключи Борис Ячев.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дуxай супата

    29 6 Отговор
    не ги гледайте и четете патериците на гроб сменяйте канала или спирайте звука , пълна изолация

    Коментиран от #7

  • 2 S74Lk3R

    23 6 Отговор
    А аз мислех, че са на ГЕРБ. Щото на тоя свят всичко те измислиха. :))
  • 3 хъхъ

    18 8 Отговор
    Ако не е ДПС и Турция, така наречените "патриоти" с кого ще се занимават?

    Коментиран от #20

  • 4 НФСБойко

    26 4 Отговор
    Употребена и изхвърлена счупена патерица.
  • 5 Бургас

    12 13 Отговор
    Че то се знае!!!!!! Колко пъти виждаме джипката на Слави пред сарайтна догана

    Коментиран от #8, #11

  • 6 На Делян

    7 3 Отговор
    Дебелан и Доган ли се продадоха тия!?Знае ли някой!?

    Коментиран от #10

  • 7 Αζ 121

    9 12 Отговор

    До коментар #1 от "дуxай супата":

    С чалгарина даже и супа няма да има
  • 8 авее

    16 3 Отговор

    До коментар #5 от "Бургас":

    не ме дърпай за езика , че да не ти кажа кой построи на доган палата и пристанището в Росенец (ще ти дам жокер - един дето мног обича да кара джипка)
  • 9 абе кой си

    14 1 Отговор
    бе! Разкарай се и не прави внушения. От несъстояли се политици ни дойде до гуша.
  • 10 Капитал

    7 10 Отговор

    До коментар #6 от "На Делян":

    Славуца е маша на дпс, както е боко...Някога славуца да е казал нещо лошо за дпс???!!!Шоуто продължава, ако не е боко, ще е славуца...всичко е театър. Простите чалгари гласуваха за тия...Славуца дойде но власт с подкрепата на дпс,затова боко си трае

    Коментиран от #17

  • 11 бфхахахахаа

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Бургас":

    я поразкажи кога, бе, смещник!
  • 12 Anadol

    3 3 Отговор
    На следващите избори се молете ДПС да мине 4%. С приказката за малки деца: какво сте предложили, какво трябва да стане...просто се сривате.
  • 13 Gowo

    3 0 Отговор
    Четох за това прословуто видеонаблюдение Тези хватки с които ни прехвърлят , с тия политически мурафети , ще кажа.Видеинаблюдението може да е отвън.може и вътре.Тска че , тоз който иска , може да си прави видеонаблюдение на воля отвън щом му е кеф без букви проблеми.А туй що е вътре , е за ползу народу.Щото и сега имаше отвън.Къв е проблема и да нема и вътре....питам аз
  • 14 Капитал

    8 1 Отговор
    Дпс е окупирала най-важните министерства в България...Дпс купува и контролира изборите. Ако не вярвате, проверете и ще видите села, в които няма нито 1мюсулман ,колко гласове има за дпс....
  • 15 Брендица

    11 2 Отговор
    Ще ти се ръждясал патреоте?! Като ДПС е етническа партия сульо ньеден, защо за 2-ия си мандат ГЕРБ получи солидна подкрепа именно от българите в Турция? Не се заигравайте с етносите, особено като сте исторически неграмотни!
  • 16 MGewehr

    5 2 Отговор
    Ще се гушнат, прегърнат, целунат както тогава на "Орлов мост" новите мутри в парламента както тогава с турската партия((ДПС) на ДС и КГБ!
  • 17 Gowo

    9 2 Отговор

    До коментар #10 от "Капитал":

    Ко, Ко ..каза....Турците гласували в Турция за Слави...Абе ти разби всеки анализи бре.Абе тролове.Пращайте по подготвени кадри бре.

    Коментиран от #21, #23, #24

  • 18 нннн

    10 2 Отговор
    Туй НФСБ какво беше ? Аааа, сетих се ! Подлога на Чекмеджан...
  • 19 ишгл

    7 1 Отговор
    Пфу, националистическа отврат
  • 20 Gowo

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "хъхъ":

    Вервахме им.Дойдоха с голем .....АТАКА на времето беше голем политически хит.Мниго хора им повярваха че са наистина патриоти.И ще изгонят продажните мекерета .И кво стана.Продадоха се.Резил голем.Слави Бинев стана еничар.Симеончов пудел на везира....смеха голем

    Коментиран от #25, #26

  • 21 Брендица

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Gowo":

    Може и да е както казва.. В Дубай където е Божков, на 1-во място е Христо Иванов мисля. После ИТН и 3-ти се явява дубайския екскурзиант..
  • 22 Джипко Бибитков

    5 0 Отговор
    НФСБ никой ги не ще. ае чао.
  • 23 Doko

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "Gowo":

    Мда, не им е лесно на герб троловете. Фактите им бягат със страшна сила, когато се пише по опорки. Колкото повече лъжат, толкова повече помагат на герб да отиде под 4% при изборите за следващо НС. Лош герб ПР.
  • 24 Капитал

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Gowo":

    Къде съм писал, че в туркия са гласували за славуца????!!!Мюсулманите гласуват под строй, ако им кажат и за бай тоша ще гласуват, нищо,че го няма в кандидатурите. Дпс и доганя са проект на КГБ....Не см русофоб, по скоро съм русофил, но това са фактите. В тоя,както и в придишните, НЯМА БЪЛГАРИ..само предатели. Дамени се боко с чалгаря славуца....
  • 25 Капитал

    7 2 Отговор

    До коментар #20 от "Gowo":

    Що за олигофрени биха гласували за атака,славуца,бинев,боко,дпс,нфсб,бсп и черепа???!!

    Коментиран от #27

  • 26 Брендица

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "Gowo":

    Много ме е яд, че Волен се изложи, тцтц.. Подписах да се създаде АТАКА, но не влязох в нея. Абе, интуиция☺
  • 27 Дебилчев

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "Капитал":

    Намират се, имало такъв народ да им се връзва

    Коментиран от #28

  • 28 Брендица

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Дебилчев":

    Волен се прецака заради ГЕРБ! Отказа да им подкрепи управлението за разлика от патреотете ВМРО и НФСБ. Именно тия главанаци направиха така, че да оплюват всички патриоти..
  • 29 Кольо

    1 0 Отговор
    Ми нали са догановите творения,и предложенията ще са негови!

    Коментиран от #30

  • 30 Брендица

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Кольо":

    Когато ГЕРБ спечели първия мандат, г-н Доган публично в изказване даде насоки на Бърборко, една от които беше, че трябва да се смени моделът на управление. Оня умник си го премести от левия у десния и да се сърди на себе си!
  • 31 Анонимен

    1 0 Отговор
    И вие на думи сте велики другарю горе на фоточабуджак. 32 години и нищо. Мъжи, лакардии, разтягане на ломуми и много крадене. На 19 години децата ни напуснаха родните си места, а днес са незнайно къде и кво ще разберат родителите им и те. Вие сте всичките за някой друг свят. Болни мозъци
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове