Last news in Fakti

18 Април, 2021 07:18 5 247 63

Капон: Подкрепяме предложението на Нинова, но е нужен отделен акт за мораториум

  • мария капон-
  • ”изправи се! мутри-
  • вън!”-
  • корнелия нинова-
  • мораториум-
  • предложение

Още във вторник ще го внесем в програмата, заяви депутатът от ”Изправи се! Мутри, вън!”

Капон: Подкрепяме предложението на Нинова, но е нужен отделен акт за мораториум - 1
Снимка: БГНЕС

През следващата седмица ”Изправи се! Мутри, вън!” ще внесе като точка в програмата на Народното събрание налагането на мораториум върху сключването на договори, концесии и назначения в агенции и комисии от сегашното правителство.

Това съобщи депутатът Мария Капон във Фейсбук, цитирана от Епицентър.бг в отговор на упреците на симпатизанти, че новите партии в парламента не са подкрепили предложението на БСП за мораториум. То бе направено от лидера на левицата Корнелия Нинова покрай приетото вече от 45-то Народно събрание решение да се създаде комисия за ревизия на управлението на Бойко Борисов за последните 10 години

"Напротив подкрепихме и с отделен акт ще бъде правилно юридически оформено!", посочва Капон. Тя пояснява, че според юристите, ако мораториумът е бил вкарван в комисията за проверка, ще се създаде конституционен проблем и може да се "бламират двете действия". Затова трябва да е с отделен акт.

"Още във вторник ще го внесем в програмата", уверява Капон.

Това обеща преди нея и председателят на парламентарната група на "Изправи се! Мутри, вън!" Мая Манолова.

Според Мария Капон лидерът на БСП Корнелия Нинова е побързала да лансира предложението си преди вчерашния пленум на левицата и не се е вслушала в съветите да се направи като отделен акт.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Жоро

    50 13 Отговор
    Оставката не ги освобождава от отговорност ще бъдат съдени

    Коментиран от #46

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Gowo

    45 7 Отговор
    Дойде им края на ,,калинките".Сега какво ще папката.Нема да ходят на море.Нема пррмии

    Коментиран от #8

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Judentum & homo

    34 30 Отговор
    Ако България остане да я управляват тази юде, заедно с хаджи. геЙов, то по - добре да закриваме държавата. Есента ще накара много хора да изтрезнеят от дългото протестърско пиянство.

    Коментиран от #9, #43, #50, #54

  • 7 Gowo

    12 8 Отговор

    До коментар #1 от "Jonansson":

    Каква ти е професионалната ангажираност , ако не е тайна.Има ли омразата ти към промените с твоя житейски комфорт
  • 8 До Gowo

    17 10 Отговор

    До коментар #4 от "Gowo":

    Сега ще дойдат балеринките ;)

    Коментиран от #10

  • 9 Gowo

    20 12 Отговор

    До коментар #6 от "Judentum & homo":

    Не не другари комунисти.....След вас няма да има потоп.Ще има съдилища и търсене на пряка отговорност.Кой е слагал подписи.Кой разрешава , и се пличка после на море.

    Коментиран от #12

  • 10 Gowo

    16 2 Отговор

    До коментар #8 от "До Gowo":

    Сега ще дадат тези които хората изберат.Така са нормалните държави.Затова те са богати.Нормалните.А ние бедни.Ненормалните .Абсурдните.

    Коментиран от #13, #31

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 До Gowo отново

    22 12 Отговор

    До коментар #9 от "Gowo":

    Го во, това ви е най-лошото на протестърите. Въображението и интелекта ви са малко по-малко дори и от средно гербаджийския. Я погледни лицата от новите политически субекти. Погледни ги хубаво,дори и без да влагаш интелект и ще видиш, ще и там са само САМО деца и внуци я на милиционери, я на роднини от ЦК или техни подлоги. И какво? На какво се радваш? На новото? На кое ново? Новото ще го видиш наесен още. Ще псуваш яко

    Коментиран от #16

  • 13 До гов. N10

    21 1 Отговор

    До коментар #10 от "Gowo":

    Кои са нормалните държави? Ти наистина живееш в електронна игра. Нормални ли са тези, които ги напълниха с всякакви човекоподобни и превърнаха мъжете им в пен.дели, жените им във феминистки, а децата им в безполови зомбита? Това ли са нормални държави? Ужас!

    Коментиран от #14

  • 14 Gowo

    24 9 Отговор

    До коментар #13 от "До гов. N10":

    Излез и се разходи .Тръгни по Европа .Не толкова далече.В близката Румъния.Влез в Студентския му град.Виж как е устроен.Бема дискотеки и чалга клубове.Има ред.Тука блоговете в междублоковото пространство толкова взеха да никнат.Че по времето на БСП такова строителство не сме виждали.Сега една калинка" взима рушвет , и слага подписа.Това е държава на хаоса.И беззаконието.и чекмеджетата

    Коментиран от #15

  • 15 До гов. N14

    14 15 Отговор

    До коментар #14 от "Gowo":

    Аз пътувам непрекъснато и затова мога да направя реално сравнение, а не да се информирам от фейксайтове. Румъния е пълна трагедия. Феодална държава, разделена между няколко барона. 9 милиона румънци ги няма в родината си. Като е хубаво там защо са избягали? Колкото до строежите - строи се, защото има кой да купува. Строителството показва, че икономиката върви. Строи се в цяла България. Обаче масата се зомбира от няколко сайта и не може да види истината. Е, след няколко месеца, когато новите шутове в парламента покажат реалните си възможности, тогава ще видиш за какво иде реч...и ще започнеш да крещиш - шутовете вън, назначиха балеринки и т.н.

    Коментиран от #21, #22

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 2121

    19 7 Отговор
    Напишете истинското име на тази "Капон"!Тогава може да пише и да се изказва.В Парламента все такива с други имена избират.Който знае от къде е ,от какво вероизповедание е ,от какъв етнос е и от къде идва името "Капон",моля да напише.Българският православен народ трябва да бъде информиран ,а не лъган/обичайна практика на измислени партии, и членове на същите/.Напишете истината за "Капон".

    Коментиран от #27

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Gowo

    18 4 Отговор

    До коментар #15 от "До гов. N14":

    Абе мой човек.Аз се занимавам със строителство.Градът в който пребивавам Бургас нема един нормален прелез.Лятото е задръстен от преминаващи колони коли.А сега по програма на еврофондове.строят ,,международен младежки център".В нормалните държави първо се стри пътят и след това каквото и да било.А да те светна ,,ходещия".Една фирма строителна за да спечели обект, ги принуждават(рекетират) от общината , да им построят пътят пред блока.И после се хвалят че виждате ли.Строим ние от общината улиците ви и градинки.Ходиш , на нищо не виждаш.У нас няма респект .Няма преследване

    Коментиран от #26

  • 22 Gowo

    16 4 Отговор

    До коментар #15 от "До гов. N14":

    Истината е че....Строи се само там където има келепир.Там където е възможна кражба.Под каквато и да е форма.Затова и има такъв бум на ремонти и строителство....и се надявам този път да не бъда заличен.....Както по горе
  • 23 Историк

    26 4 Отговор
    Тази жаба обиколи 5 партии докато влезе в Парламента
    Първо беше депутат от СДС, после отиде ДБ на Иван Костов сега е при адвокатките на мутрите

    Коментиран от #36

  • 24 2121

    14 5 Отговор
    Напишете истинското име на тази "Капон"!Тогава може да пише и да се изказва.В Парламента все такива с други имена избират.Който знае от къде е ,от какво вероизповедание е ,от какъв етнос е и от къде идва името "Капон",моля да напише.Българският православен народ трябва да бъде информиран ,а не лъган/обичайна практика на измислени партии, и членове на същите/.Напишете истината за "Капон".
  • 25 СусБе

    12 3 Отговор
    На тая русата па-па-па... само полов акт ще отива. Лошото е че много станахме гнусливи откъм политички!
  • 26 До гово 21

    9 12 Отговор

    До коментар #21 от "Gowo":

    Бургас е прекрасен град. В момента е най-хубавия град в България. Проблемът е, че след 30 год. зомбиране ние вече не можем да виждаме хубавото у нас, а само грозното и лошото. Ходил съм на много места. Мога да ти кажа, че в "нормалните държави", както ги наричаш, има места, където не трябва да стъпваш. Има цели райони, които приличат на WC - та. Обаче ние сме зомбирани да виждаме само хубаво там и само лошо тук. Е, аз пък не съм зомби и виждам хубавото у нас

    Коментиран от #29, #34

  • 27 АНОНИМЕН

    18 1 Отговор

    До коментар #19 от "2121":

    Мичето Филева/Капон е от Пловдив и има роднини в Чепеларе! Ама не се уважават нещо! Активен комсомолски деец в днешния ПУ от времето на Емил Стоянов/брата/, Жан Виденов, Кабаджов...! По после м Пловдивския панаир...! Партиите дето се е намърдвала няма да броя!
  • 28 Ичко

    7 1 Отговор
    Първо бяха схемите за власт после концесиите.хората да свирят
  • 29 Gowo

    13 5 Отговор

    До коментар #26 от "До гово 21":

    Бургас стана най хубавия град заради рекламното лице на ГРАБ , Димитър Николов.Да се покажа какво благоденствие е след ГРАБ.Но това е привидно.Илюзия за наивните от гетото.Пари се изливаха.Вярно.Но безумията с надлезите всички ги видяха.За тези похарчени пари, щяха да построят метро под морето .Защо не кажат кой ги взе

    Коментиран от #33

  • 30 мара мисса

    4 5 Отговор
    Разгеле, най - после додрапахме до парламента с Бахурян.
  • 31 Смърфиета

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Gowo":

    Разбира сфиня от кладенчова вода. Да ти ражда главата като върба портокали.
  • 32 Бончо лудия

    10 2 Отговор
    всички крадци на преход в затвора , конфискация на богатството за сметка на държавата и ще минем Ковейт по богатство
  • 33 Смърфиета

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Gowo":

    Демек, Димитър Николов не е успял да съсипе хубавия град?
  • 34 Ичко

    4 2 Отговор

    До коментар #26 от "До гово 21":

    Хубавото е бургаз се изчерпва с кметството арменската църквичка и две сгради и дотам.лошото няма изброяване. А и градският транспорт не е лош

    Коментиран от #38

  • 35 жжжжжж

    8 4 Отговор
    ал капоне в парламента..... бандити.
  • 36 адв Хаджигено

    10 6 Отговор

    До коментар #23 от "Историк":

    Не е важно къкъв цвят е Капонката, важното е да накълве гербаджиите. Какво ти пука колко партии е обиколила?
  • 37 Тази схемаджийка ли лиши БГ от

    10 6 Отговор
    700 млн данъци от хазарта? Тя ли дава сега изявления? Съд съд и затвор и нищо друго!

    Коментиран от #45

  • 38 Смърфиета

    1 2 Отговор

    До коментар #34 от "Ичко":

    Чорбата е на масата, по европейски супа – още е гореща, внимавай да не се изпариш! Бързай!
  • 39 НДСВ

    15 5 Отговор
    ТЪЗ Е ПРЕСТЪПНИЧКА ЗАЩО ПАК Е В ПАРЛАМЕНТА СЛУЖЕШЕ НА МАДРИТСКИЯ КРАДЕЦ.

    Коментиран от #48, #49, #53

  • 40 Доволен от вота

    4 6 Отговор
    Капоне, във сряда докарайте Буци в чувал в парламента.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 баиуй

    2 5 Отговор
    Мария Ал Капоне избави ни от Ал Боконе!
  • 43 Хохохо

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "Judentum & homo":

    А ти май си се напил след изборите от мъка и още не ти е минало.
  • 44 Ншвщвщвщвщщн

    3 2 Отговор
    Аз това го повтарям от петък още, ама тука троловете си поеха версията и повечето четат и им се радват, без да осмислят реално какво става. Тая Нинова и тя орева медиите да се изкара единтвената опозиционна партия. Видяхме я до сега какво натвори... Айде до вторник и да видим каква друга опорка ще измислят Деситу и платените драскачи

    Коментиран от #59

  • 45 Дададаад

    1 2 Отговор

    До коментар #37 от "Тази схемаджийка ли лиши БГ от":

    Не. Владко бандитчето с лепкавите пръстчета ни лиши от 700млн.
  • 46 Малките

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Жоро":

    душички не могат да простят на някого, че ги превъзхожда – по интелект, достойнство и смелост. Ето ги лилипутите, които отдавна, още по време на протестите, се плашат от факта, че БСП не е сбирщина от случайници , а партия с експерти, визия и национално-отговорна позиция. Ама как така Корнелия Нинова ще предлага спиране на сделки и машинации, как така ще обира одобрението и гласовете на този тотално ограбен народ, когато и ние можем да го предложим, откъде-накъде ще се оказваме, че сме втори по време, т.е. епигони на такива идеи?! А също и за спирането на летищната концесия, от която странат губи стотици милиони?! Ето, това са малките душички, чието съдържание е близко до най-жалката форма на поведение – мижитурщината. Доказаха го с гласуването си – явно, унизително и неудържимо глупаво. И , ето, драги българино, много бързо се разбра кой какъв е. Стана ли ти най-после ясно за кого си гласувал, за какви загрижени са теб „демократи“, десни и „евро-атлантици“?!

    Коментиран от #62

  • 47 Дебилчев

    4 2 Отговор
    Тая учила инженерна физика, любима на бибиткЯн, 90г дкмс-пловдив с какво ще е полезна
  • 48 Мария Капон

    5 0 Отговор

    До коментар #39 от "НДСВ":

    „вездесъщата“ многознайка, капацитетка по де що въпрос има, „спешно приготвяли меморандум“, щото Корнелия Нинова „не се вслушала“ във величайшата компетентност на Капон-ката.

    Нъц, нъц, ний ще сме пък – „мутри вън, мутри вътре“, няма да е Нинова!

    Когато егото ти е пропорционално на килограмите.

    Коментиран от #55

  • 49 Подопечният

    3 1 Отговор

    До коментар #39 от "НДСВ":

    на Капон-ката – Арман Бабикян пък и той не остава назад откъм егото – той пък реди кабинет: „Неофициално си говорим всеки ден със Слави Трифонов, ние сме приятели. За мен е добре правителството да има продължителност повече от 5-7 дни. Миналата година беше моментът за служебно правителство – ако Борисов си беше подал оставката„.

    Коментиран от #51

  • 50 Гауранга Дас

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Judentum & homo":

    е казал великолепното: „Засаждайте дървета под чиято сянка не възнамерявате да седите“. Преведено за несхващащите – служете безкористно, служете без да очаквате резултат или блага за себе си, служете всеотдайно на другите без да търсите облаги за егото си.

    Тия под сянката се намърдаха първи.

    Коментиран от #52

  • 51 Жалки са

    3 1 Отговор

    До коментар #49 от "Подопечният":

    хорицата, които се представят с професия пиар (връзки с обществеността). … и толкоз. Пиар на какво си – на болница, на министерство, на холдинг, на завод, на агенция, на училище и т.н. Не може само пиар…

    А тази постъпка с „мораториума“ на Бабикяните действително е противна….

    Как гледат хилядите хора от протестите в очите не ми е ясно!
  • 52 Съмнение

    5 2 Отговор

    До коментар #50 от "Гауранга Дас":

    Дали няма набързо „новите“ да ни покажат нагледно “ от трън та на глог“ или да се наиграят с глупостта.
  • 53 Когато

    7 2 Отговор

    До коментар #39 от "НДСВ":

    Корнелката предложи да се спрат всички назначения, концесии, раздаване на пачки и далавери – „Има“, ДеБилите, Май-на-та-й и турците бяха против !

    Сега еврейската Свинка КапоТа, разкрачената и Армен-ян, ъф подготвят спешно и то Мораториум, елате ни вижте .
  • 54 На Арман

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "Judentum & homo":

    пиара ще му кажа в политиката няма приятели , има вечни интереси. Със ония от ТиВи 7/8 седем-осми седем и 1/2 ;сценаристи прости (от Тенекиения Дворец както Сашо Диков ги нарича) имат една единствена допирна точка а тя е да свалят Бойко Борисов от власта за да се намират те в нея.По абсолютно всички останали въпроси са врагове като се почне с изборите в Два Тура и всички да седнат на Бойко Простия на к-ра , субсидията от 1 лев и така нататък.

    Докато се натуткаха с мораториума предложен от БСП и Корнелия Нинова летище София отлетя от България за 35 години с 300 ..
  • 55 Дебилчев

    7 1 Отговор

    До коментар #48 от "Мария Капон":

    Вижте и професионалната биография недоучила инженерна физика в Пловдив, работи политик, обиколила е колко партии-4,5, наглостта и е изписана на лицето
  • 56 Мария Капут

    4 1 Отговор
    Е как ще завърша,като не знам какво е ядро и какво е молекула.

    Коментиран от #57

  • 57 57899

    3 0 Отговор

    До коментар #56 от "Мария Капут":

    Ама знае на бибиткян ядрото, това се иска
  • 58 999

    5 2 Отговор
    А как са кюфтетата в парламента
  • 59 Ама ти и

    2 1 Отговор

    До коментар #44 от "Ншвщвщвщвщщн":

    Себеподобните,наистина мислите със задни бузи.Ще вкарат Мораториум,чак във Вторник? С отделен акт? Първо: това означава,че единственото ни национално летищр,първа категория,разположено в Столицата, заминава безвъзвратно в чужди ръце,за 35 години напред.При загробващи условия.Все едно,да дадеш права върху апартамента си,аз да печеля десет години от наем без да ти плащам 1 лев, при предвсрително внесени от мен символична вноска.Да не говорим,че за десетина дни,който им подариха, могат спокойно да разпродават половината държава.С нови концесии,споменава се за големи общински болници, да преминат в частни ръце.Питаш ли се,ако се наложи да влезеш в болница,голяма с подготвен персонал,апаратура и тя се окаже частна? Ще ти съдерат три кожи,и никой не може да им каже копче.Но за Вас е важно: Най обичам,да мразим! Примитиви!
  • 60 ПЕНКО

    2 1 Отговор
    ВЪВ ВСЯКО ПАРТИЙНОРАКОВО ОБРАЗУВАНИЕ ИМА ГОСПОЖА "ТАМПОН " !!! ПЛЮНКА ИЗБИРАТЕЛИ - ПРЕТЕНЦИИ ЗА ДЪРЖАВАТА !!!

    Коментиран от #63

  • 61 Перо

    2 0 Отговор
    Юристите така преценили .Айде холам оср-ха се и сега замитат.
  • 62 Бай той

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Малките":

    Ех тия експерти Ве, Гечев, Симов, Божанков, Р.Овч....
  • 63 един друг

    0 0 Отговор

    До коментар #60 от "ПЕНКО":

    Те са 14 дупетата, па гласовити за иляди....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове