24 Април, 2021 06:42 15 847 166

Мика Зайкова: Добавката от 50 лева към пенсиите е подигравка

  • мика зайкова-
  • пенсии-
  • заплати-
  • добавки

Аномалия е в частния сектор да се получават по-малко пари, отколкото в обществения, смята депутатът от "Има такъв народ"

Мика Зайкова: Добавката от 50 лева към пенсиите е подигравка - 1
Снимка: БГНЕС

"На депутатите се плаща повече за трудов стаж, отколкото на обикновените хора…Затова си мисля, че най-малкото, което можем да направим, е да замразим заплатите, докато трае кризата". Това каза депутатът от "Има такъв народ" Мика Зайкова в ефира на NOVA.

"Аномалия е в частния сектор да се получават по-малко пари, отколкото в обществения", смята тя.

Зайкова поясни, че основната заплата на най-обикновен депутат, който не участва в никаква комисия, е 3 средни брутни работни заплати.

Зайкова определи добавката от 50 лв. към пенсиите като "подигравка".

"От 2008 г. те не са преизчислявани. В нашата програма предлагаме на всеки 5 години това да се случва. Пенсиите трябва да се преизчисляват на база среден осигурителен доход или за 2017 г., или за 2018 г. По-добре е годината да е 2018-а, защото има излишъци", каза още депутатът от ИТН.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 96 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЕСПЕКТ

    107 61 Отговор
    ТОВА Е ИТН ,ПРЕКРАСНИ РОДОЛЮБЦИ И НАЧЕТЕНИ ЕКСПЕРТИ В ОБЛАСТА НА ОТГОВОТНОСТ ,БРАВО

    Коментиран от #3, #158, #162

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Адолф

    110 72 Отговор

    До коментар #1 от "РЕСПЕКТ":

    Така е, уникални родолюбци са протежетата на Славчо.Опростачиха няколко поколения с чалгакултурата която налагаха в продължение на 30 години.А сега когато всички им казват да правят правителство и да управляват те стоят и си пасуват.Едно е да правиш сценарий за шоу предаване, съвсем друго е да управляваш държава.Като не искат или не могат да управляват защо въобще се явяват на избори?

    Коментиран от #16, #30, #96, #140

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Една птичка пролет не прави

    143 47 Отговор
    Жалко, че няма повече депутати като Мика Зайкова!

    Коментиран от #18, #102, #120

  • 8 РЕСПЕКТ

    39 39 Отговор
    ТОВА Е ИТН ,ПРЕКРАСНИ РОДОЛЮБЦИ И НАЧЕТЕНИ ЕКСПЕРТИ В ОБЛАСТА НА ОТГОВОТНОСТ ,БРАВО ЧАКАМЕ ,ГЕРДЖИКОВ И ИНДЖОВА

    Коментиран от #159

  • 9 Клеопатра

    49 106 Отговор
    Не наборке на Тутан Камон,ти си подигравка за избирателите си.

    Коментиран от #21

  • 10 Бай Ламби

    59 59 Отговор

    До коментар #2 от "USA":

    Кът я напраят тая министър на Пощите,телеграфите и телефоните, и съвсем ша ти напомни на Цола Драгойчева. Да му мислят ората с мандрите, че страшни времена настават. Крийте кашкаваля и сиринйето че тия новите дет не са уж от статуквото, май са мноо огладнели.

    Коментиран от #15

  • 11 00000

    24 4 Отговор

    До коментар #5 от "Глад за старците":

    Добре, поне не копирай едно и също де, банално е вече батко
  • 12 ГЕРБ=БСП=ДПС

    43 29 Отговор
    "Зайкова определи добавката от 50 лв. към пенсиите като "подигравка"." Да подигравка са тези ПЕТДЕСЕТОЛЕВКИ, но с МЛАДИТЕ РАБОТЕЩИ ХОРА на МРЗ или близка до нея. Защото ПЕТДЕСЕТОЛЕВКИ се взимат от МЛАДИТЕ и се дават на пенсионери с 1200 лева месечна пенсия. ПЕТДЕСЕТОЛЕВКИ или СТОЛЕВКИ, трябва да се дават само на най-бедните пенсионири със сбор от всички пенсии до 500-600 лева месечно. И то така, че да не се окаже, пенсионер с 480 лева + 50 лева = 530 лева месечно. Взима повече от пенсионер с 510 лева месечна пенсия. Затова на такъв пенсионер добавката трябва да не е ПЕТДЕСЕТОЛЕВКА. А добавката трябва да е 20 лева +480 лева = 500 лева месечно.

    Коментиран от #91

  • 13 Гост

    76 48 Отговор
    Новата депутатка Зайкова какво предлага за пенсионерите в момента ? НИЩО ОСВЕН ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ. За разлика от нея, на пенсионерите тия 50 лв са им в помощ . Газ пикаят ,щото Боко пак им извади една карта от ръкава с тия 50 лв . за м.Май. Хората не могат да ги чакат да се наиграят на юристи, икономисти и всякакви ,,исти" .На 5 години да имало преизчиспяване..а нее депутатке, не става така, ще ги преизчислявате с вашите , тогава някой може и да ви повярва.Засега си дрънкате колкото да не заспите и да си оправдаете големите депутатски заплати

    Коментиран от #26, #33, #59, #127

  • 14 Баба Яга

    63 7 Отговор
    направете си правителство и давайте повече
  • 15 Последния Софиянец

    53 36 Отговор

    До коментар #10 от "Бай Ламби":

    Тиквата открадна 4 тона суджук.И 38 тона кашкавал от резерва.Най големия шумкар.

    Коментиран от #52

  • 16 мислещ

    43 19 Отговор

    До коментар #3 от "Адолф":

    На теб защо ти е зор да управляват, след като са простаци? Нещо не се връзва. Иначе и аз не ги искам, но по-малко зло в скоро време няма да има, а в сравнение с тиквата, всичко е по-малко зло (Освен ако Пеевски или Домусчиев не стане официално министър-председател).
  • 17 Ляв плюс

    50 25 Отговор
    Мика, вземи властта - тя сега е в въздуха - направи правителство и намери пари за по 100 лева добавка, вместо да се изхождаш словестно

    Коментиран от #136

  • 18 Незнам

    38 18 Отговор

    До коментар #7 от "Една птичка пролет не прави":

    Ти наистина ли си мислиш че баба Мики нещо ще оправи всички почват да ни барат по акъла там кадето българина страда за да привлекът внимание и после хоп не става и 4 години ще слушаме как предишнотл правителство е окрало парите и глупости на търкалета и от приказките на това бабе ще си остане трай коньо за зелена трева

    Коментиран от #24

  • 19 Българин

    34 25 Отговор
    И ти стана за подигравка в Парламента,но си седиш най-нахално в него.Е 10 000 лева заплата и служебна кола си заслужава подигравките.Целта оправдава средствата.
  • 20 Гост

    50 3 Отговор
    Щом пенсиите ще се преизчисляват на 5 години - ще редно и заплатите на държавните слижители включително депутатите да се преизчисляват и те на 5 години.... И депутатска=2 минимални ми звучи добре.....

    Коментиран от #56, #138

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Гражданин

    56 4 Отговор
    Депутатските заплати трябва да се определят от средната пенсия.Тя трябва да е равна на 5/пет/ средни пенсии за съответната година.Това ще ги накара да са по ангажирани за бедността на пенсионерите,на родителите ни.

    Коментиран от #45

  • 23 ГЕРБ=БСП=ДПС

    21 5 Отговор

    До коментар #5 от "Глад за старците":

    Прави се за СПРАВЕДЛИВОСТ от гледна точка на философията: "по-големия трудов стаж получава по-голяма пенсия". Защото пенсиите до 300 лева месечно се предполага, че са на такива пенсионери, които имат много по-малък трудов стаж и дори нямат никакъв трудов стаж и пенсията им е социална. А не "ЗАСЛУЖЕНА" с ТРУДОВ СТАЖ. А пансионерите с над 300,01 лева пенсията им е за ГОЛЯМ трудов стаж. Сега разбра ли ... ( не съм написал какво смятам, че си да да не ми изтрият публикацията). Прави се за да има малко СПРАВЕДЛИВОСТ за да не са ощетени пенсионерите с над 40 години и повече трудов стаж. Спрямо пенсионери с 20 години трудов стаж. И втората причина е сегашните работещи млади да не си кажат защо да работя 45 години до пенсия. Когато този, който ще работил 20 години ще взима същата пенсия като мен.

    Коментиран от #47

  • 24 Мика Зайкова е желязна!

    28 5 Отговор

    До коментар #18 от "Незнам":

    Целта е да се прави като при гърците: прокарва се закон за макс. разтваряне на ножицата 3:1 и всяко следващо правителство, което барне този закон да изкарва народа по улиците и площадите. А сега който хване кокала....
  • 25 НОВИТЕ ДЕПУТАТСКИ ЗАПЛАТИ

    18 10 Отговор
    ПАРТИИТЕ НА ПРОТЕСТА И ПРОМЯНАТА....ПЪРВО ЗАПЛАТИТЕ СИ ПРОМЕНИХА...ЯКО НАГОРЕ.....НАРОДА ДА ГО...ДУ....А
  • 26 А защо

    24 10 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Пенсионерите с до 300 лева пенсия не получиха добавката за храна от 120 лева,а тези с пенсий от 300 лева и ЕДНА стотинка и нагоре получиха?!
    Сачева,къде я скрихте.?

    Коментиран от #50, #112

  • 27 НОВИТЕ ДЕПУТАТСКИ ЗАПЛАТИ

    13 7 Отговор
    ПАРТИИТЕ НА ПРОМЯНАТА....ЗАПЛАТИТЕ СИ ПРОМЕНИХА...ЯКО НА ГОРЕ......ВИЖ В САЙТА НА ПАРЛАМЕНТА....ЗА НАРОДА ВЪОБЩЕ НЕ...МИСЛЯТ
  • 28 НОВИТЕ ДЕПУТАТСКИ ЗАПЛАТИ

    19 7 Отговор
    НОВИТЕ ДЕПУТАТИ...ЯКО ЩЕ НИ ЦОКАТ.....СТАРТ С УВЕЛИЧЕНИЕ НА ДЕПУТАТСКИТЕ ЗАПЛАТИ......ВЕНСЕРЕМОС ДРУГАРИ....
  • 29 Бабишкер

    30 15 Отговор
    изкуфял,ако и аз взимам като теб 1500лв. пенЦия,и 10000 дУпетатска заплата тия 50 левчета щяха,да бъдат подигравка!!! Срам нямаш стара комунистка!!!Какви заплати ще замразяваш?? Хайде поработете БЕЗ заплати....Нали уж,за про..стаците които ви избраха работите!!!??!!??

    Коментиран от #53, #79

  • 30 Знайко

    18 11 Отговор

    До коментар #3 от "Адолф":

    Какво да правят ИТН могат да им казват само тези, които са гласували за тях. А "всички", които са гласували за ГЕРБ , БСП, ДПС, "ПАТРИОТИ", Марешки ... Да вървят ... Гербаджиите вместо да обясняват "как държавата била в тежко положение и затова трябвало да има правителство на всяка цена". Да вземат да обяснят защо ГЕРБАДЖИЙСКОТО УПРАВЛЕНИЕ е довело държавата ни до ТОВА ТЕЖКО ПОЛОЖЕНИЕ. Как пък никой журналист не се сети да попита гербаджиите защо тяхното управление вкарабо България в сегашното тежко икономическо състояние. Примерно Бойко Василев вчера защо не попита Даниел Митов, защо управлението на ГЕРБ е довело България в това ТЕЖКО СЪСТОЯНИЕ. И да не ми се оправдават с коронавируса.
  • 31 оня с коня

    18 14 Отговор
    Свидетели сме на Сталинското "Има 50лв - има проблем,няма 50лв - няма проблем".И нека оставим настрана Съветите на Мика за преизчисляване на Пенсиите,т.е. за Чувствителното им покачване,просто Тя да каже:ЩЕ ИМА ЛИ тоя Месец по 50лв за Пенсионерите допълнително - НИЩО че са "Подигравка"?А иначе нещата са простички и Демократични:Чувства се някой Пенсионер "ПОДИГРАН"- ОТСТЪПВА си Парите на някой Друг,който разсъждава по различен начин!А иначе Голата Истина е,че Партията на Мика ПРАВИТЕЛСТВО не е в състояние да състави,че по 50лв ли ще дава...?!

    Коментиран от #70

  • 32 гошо

    16 20 Отговор
    Откъде го изкопаха това създание?
  • 33 ГЕРБ=БСП=ДПС

    15 11 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    ПЕТДЕСЕТОЛЕВКИ трябва да се дават само на най-бедните пенсионери. Но не и на богатите пенсионери с големи пенсии, много имоти, лични фирми ...

    Коментиран от #61, #64

  • 34 Подаяние

    9 1 Отговор
    с техни пари !
  • 35 А бе вампир

    18 6 Отговор
    тая вашата "партия" нямаше ли лидер??? Та всеки ден да ти гледам"красивата"физиономия,и още по-лошо,да чета словоблудствата ТИ!!!...На печелившите ЧЕСТИТО...Ето ви ги "умните и младите"!!!! Що не се прекръстите,на партия Некролог???
  • 36 666

    19 5 Отговор
    Баба Мика да си намали заплатата и да дадат по 200лв. надбавки. Смешници.
  • 37 ГЕРБ=БСП=ДПС

    24 9 Отговор
    На тебе г-жо Микова, колкото и пенсия да ти дава държавата все ще е много. Защото децата ти, са на Запад и не плащат и един лев осигуровки в България. Пенсията ти и лечението ти се плаща от нас останалите да живеем тук в България. Хем издържаме своите родители, като плащаме пенсиите им. Хем издържаме и такива като теб. На които децата им са ги изоставили тук и са отишли да работят и живеят на Запад.
  • 38 НОВИТЕ ДЕПУТАТСКИ ЗАПЛАТИ

    20 5 Отговор
    НАМАЛЕТЕ СИ ЗАПЛАТИТЕ И ДАЙТЕ ПО100 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ...ДРУГАРКО ЗАЙКОВА....НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ
  • 39 пенсии

    20 0 Отговор
    Минималната пенсия трябва да е колкото необходимия жизнен минимум, защото според него се разбира колко пари ти трябват, за да не умреш.
    В момента минималната издръжката за живот е 640 лева.

    Минималната пенсия трябва винаги да се определя от този праг.

    Всичко под този минимум е смехаротерапия.

    Коментиран от #81, #93

  • 40 НОВИТЕ ДЕПУТАТСКИ ЗАПЛАТИ

    19 3 Отговор
    БИВШИТЕ ПРОТЕСТИРАЩИ,СЕГА ДЕПУТАТИ, ПЪРВО СЕБЕ СИ УРЕДИХА.....ЯКО СИ ВДИГНАХА ЗАПЛАТИТЕ.....НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ.....
  • 41 НОВИТЕ ДЕПУТАТСКИ ЗАПЛАТИ

    17 1 Отговор
    ВЛЕЗЕШ ЛИ В ПАРЛАМЕНТА...ПЪРВО МИСЛИШ ЗА СЕБЕ СИ....БЕДНИТЕ ПРОТЕСТЪРИ СТАВАТ МАСТИТИ ДЕПУТАТИ С НОВИТЕ ЗАПЛАТИ.....ЧЕСТИТО БЪЛГАРИ...ДЕТО СИ ГИ ИЗБРАХТЕ....7557
  • 42 Танас

    11 1 Отговор
    Много готини хора избрахте,браво.
  • 43 Бат'Бойко

    14 5 Отговор
    Еврейско плашило. Ти с колко ще им се подиграеш. Нула. Ти ще грабиш.
  • 44 НОВИТЕ ДЕПУТАТСКИ ЗАПЛАТИ

    8 1 Отговор
    БЕДНИТЕ ПРОТЕСТЪРИ СТАВАТ МАСТИТИ ДЕПУТАТИ С НОВИТЕ....ЗАПЛАТИ...ПЪРВО ДА ОПРАВЯТ СЕБЕ СИ...ПЪК ЗА НАРОДА КОЙ ТИ МИСЛИ.......ЧЕСТИТИ ВИ НОВИ ИЗБРАННИЦИ...
  • 45 Знайко

    16 2 Отговор

    До коментар #22 от "Гражданин":

    Пенсиите са социални плащания. Депутатската заплата трябва да е обвързана с МРЗ. Например да е 4-5 МРЗ, което сега е около 2400-3000 лева месечно. В момента депутатската заплата е около 5000 лева месечно. Също така трябва да се ограничат или дори премахнат разните бонуси за дрехи, храна, представителни, служебни автомобили, телефони, лаптопи, таблети ... Както трябва да има и лимит в държавния сектор заплатите да не надвишават 15-20 МРЗ.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    6 1 Отговор

    До коментар #23 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Да така е редно,но заровете се и ще видите,че тези пари ги получават хора с 40г трудов стаж и нагоре!Ако доживея още поне 2г теоретично би трябвало да се пенсионирам и ще имам за 64,5 к 44 и нещо трудов стж,очаквам 2г от казарма да ми признаят също и ще видите,ще ви напиша колко ще благоволят!А ,мога да ви говоря и една седмица за мошиите с ,които НОИ заработва хората ,които се самоосигуряват!Едното е плащате цяла година за трудов стаж,а ви го броят ,като време половин година.....тогава сумата върху,която се осигурявате се умножава по две,става двойна....Но никой не ви я брои за такава...та такива ми работи,както казваше покойната ми Майка не е важно колко,а колко дълго ще се взима...Поздравявам вси над 85г,те са им ЕЕЕ......ли системата на мошенниците!!!

    Коментиран от #166

  • 48 Мимчят

    13 4 Отговор
    Естествено,че не е правилно на максималните и минималните пенсии да се дава по равно -50лв.Трябва да има някаква пропорционалност.Ако най високите пенсии вземат 50 лв.,то по ниските трябва поне по 100-150 лв...

    Коментиран от #54

  • 49 Бабо Зайке

    14 5 Отговор
    защо не си е..п...м...а??? Защо вие ще вземате по десетина хиляди/без кражбите/ какво "работите"??? Кюфтетата са ви по 10 стотинки коли държавни,охрана/защо ви е?нали народа ви обича/ "представителни" безотчетни стигащи,и до три ваши заплати.....И като са подигравка 50лв. дайте по 500 на тия със пенсия под 500лв.!!!
  • 50 Истина

    13 3 Отговор

    До коментар #26 от "А защо":

    Тези до 300 лв не са внасяли осигуровки и
    пенсията им е подарък !!!
    Какво да кажат доктор с 45 години стаж да
    получава 400 лв ????

    Коментиран от #76

  • 51 ББД

    10 0 Отговор
    Пенсионерите нямат 1200 лева заплата, най-високата е 1400, обикновено редки професии, или особени заслуги.
    Скоро си мислех, че много от нас няма да доживеят 64 г. - изключено с 39 г. стаж,жените 62 г. с 32 г. стаж-жената е принудена да работи-варварска история-освен ако не е в по-женски професии, особено поколението завършило при Прехода, където беше абсолютна анархия с осигурителни закони и вноски, както и безработица, особено в частен сектор.
    Сложете една година на всеки средно 5 г. смяна работа-търсене нова, изпитателни срокове-когато се закриваха предприятия, отваряха и затваряха фирми, не се плащаха заплати и осигуровки, избягали работодатели.
    Единствено на държавни длъжност, имаше някакъв ред ред.
    В частния сектор и безумията на Прехода, изва поколението, което дори да доживее пенсионна възраст, не може да се пенсионира.
    В същото време тези хора за плащали данъци, акцизи върху всяка една стока, хляб, лекарства, токове, парна.
    Къде е лъжата:
    държавата от тези косвени данъци ДДС, Акцизи, Данъци сгради, смет, води, токове,парно,продажби, наеми, има пари за изплащане на пенсии, дори на хора без стаж.
    Всеки човек достигнал пенсионна възраст трябва да получава Безусловен Базов Доход-защото минимум 40 годи този човек е внсял ДДС-та и Акцизи в държавата.
    Направете сметка на 1500 лв. заплата, които харчите, примерно колко ДДС и Акциз сте платили за храна, облекло, учебници, частни лекари, пътувания, бензин, вадене документи-такси и т.н.
    И ще видите,
  • 52 Смотаняк

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "Последния Софиянец":

    ти още ли си жив?? Още ли мечтаеш,за ресторанти,или си белиш компиро,и спиш в складО??? Нещо оня Берберян те изостави??? Па нали и със Мунчо сте се държали,за ръчичка/твои думи/.....
  • 53 ГЕРБ=БСП=ДПС

    8 5 Отговор

    До коментар #29 от "Бабишкер":

    "... ако и аз взимам като теб 1500лв. пенЦия,и 10000..." То не е само Мика Зайкова такана. Такива има във всички партии. Например при менте социалистите от БСП президента Румен Радев взима 1500 лева генералска пенсия и 10000 лева президентска заплата. Бих искал някой от младите депутати да поиска справка колко "некролога" са на работа в обществения сектор и взимат хем държавнаъзаплата, хем пенсия, хем и ПЕТДЕСЕТОЛЕВКИ. Румен Радев не го ли е срам от избирателите му "социалисти", да взима тези "социални" БОЙКО-ПЕТДЕСЕТОЛЕВКИ.

    Коментиран от #67, #74

  • 54 Не така

    11 5 Отговор

    До коментар #48 от "Мимчят":

    Защо ???? Защо не вдигнаха на всички пенсиите с
    140 лв ,а само на тези които не са са работили??

    Коментиран от #80

  • 55 гост

    11 2 Отговор
    Ами тя що ги получава като е подигравка- да ги даде на мен
  • 56 вндс

    12 1 Отговор

    До коментар #20 от "Гост":

    Пенсиите преизчисляване на 5 години, а на чиновниците заплатите на 5 години ли ще се вдигат? или по два пъти на всека година.
  • 57 ББД

    15 0 Отговор
    И ще видите, че свежи пари в хазната за останалите ви 10 г. живот има при мъже до 72 при мъже смъртност-средна, и 15 г. жени до 75-80 г. пенсии.
    Гадовете дотам за се изхитрили, че на 70 г. едва ви плащат социална пенсия, а вдовишката е подигравка.
    Изисквайте Безусловен Базов Доход-през целият си живот сте плащали на държавата, под една или друга форма и отстоявайте правото си на достойна старост.
  • 58 НОВИТЕ ДЕПУТАТСКИ ЗАПЛАТИ

    14 2 Отговор
    КАК ТАКА СИ ВДИГНАХТЕ ЗАПЛАТИТЕ,
    БЕЗ ДА ПИТАТЕ СВОИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ И РАБОТОДАТЕЛИ....ТИЯ НОВИТЕ ПОЧВАТ УДАРНО ДА НИ....ЦОЦАТ......ЧЕСТИТИ ВИ НОВИ ЗБРАНИЦИ......БЪЛГАРИ
  • 59 Провинция

    20 6 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Съвсем не съм съгласен с това, че тези 50 лв.са помощ за пенсионерите. Веднага обяснявам защо. Можеш без проблем да разделиш 50 лв. на 30 дни и ще разбереш каква точно невероятна помощ на ден се получава- 1.66 лв. Наистина е подигравка. Трябва актуализация на пенсиите, а не подхвърляне на дребни трохи! Още повече пък е унизително за пенсионерите непрекъснато един човек да се бие в гърдите колко много им е дал! Мен лично не е срам.
  • 60 Популистка

    16 5 Отговор
    Най голяната подигравка за българите е партията "Има такъв народ" в НС и с 80 годишен бабушкер като депутат на ИТН с 10000 лв заплата..!!!
  • 61 АЛИ

    7 10 Отговор

    До коментар #33 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Тези с по големите пенсии, са внасяли повече, работили са повече и имат по 45-50 години трудов стаж. От тях ли да вземат за да дадат на тезе които не са работили и са се туткали по кофенетата?

    Коментиран от #68, #71, #73

  • 62 гост

    8 3 Отговор
    Ами тя що ги получава като е подигравка- да ги даде на мен
  • 63 ББД

    16 0 Отговор
    В момента какво прави държавата:
    Лъже ви, с номера за стаж и възраст, второ принуждава жените ви да работят, като по този начин детето ви се възпитава от улицата, и често пъти от по "прости" от Вас индивиди.
    Държавата очаква да се карате, кой колко внасял, и как било нормално да работиш с памперс до 70 години-дългосрочните цели на Глобалният Капитал.
    В същото време големите фирми и печалби не млизат в хазната, а в офшорки-съвсем законно-Дънди Прешъс, ИТ гиганти, Лукоил.
    –по този повод Бай Дън въведе един данък върху големите гиганти, и Европа затрепери, в частност Ирландия и д-вите с ниски ДДС-та.
    Това е друга тема.

    Коментиран от #65

  • 64 Спас безделника

    10 1 Отговор

    До коментар #33 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Трябва да започнеш от там: "Всеки има по едно гърло и един задник" или "На този свят идваш гол и си отиваш гол". Няма по тъпо нещо от "швейцарското правило" приложено за БГ. В Швейцария като работиш 10 или 30 години ДОНАСЯШ ЧИСТИ ЗА БЮДЖЕТА, да кажем 50 милиона и от там получаваш пенсията си. В БГ някой клатику.ец 30 години се подпира на вестника и друг клатили.ец му определя заплата 10000 лв. Като се пенсионират, и двамата получават тавана на пенсиите. Справка: депутати, чиновници.... В ДРЕВНИТЕ ДЕМОКРАЦИИ, АКО НАВРЕДИШ НА ДЪРЖАВАТА И НАРОДА, ТИ СЕ ОТНЕМА ВСИЧКО И ТЕ ПРОГОНВАТ ИЗВЪН ПРЕДЕЛИТЕ НА ДЪРЖАВАТА!
  • 65 Да еааа!

    7 0 Отговор

    До коментар #63 от "ББД":

    Абсолютно си прав!
  • 66 Бат'Бойко

    8 10 Отговор
    Зайка Микова е евреин. По произход и душа. Тя си има място и то мирише на газ.
  • 67 БКП БСП ДПС

    6 11 Отговор

    До коментар #53 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Съгласен съм със теб,докато дърти комунисти пенсионери като оня геврек пенсионирания летец,на който бсп му купи "жена"са на заплати от не 10000х. както си мислиш,а от 20000 нагоре, вземат си,и пенсията,и 50лв от Бойко...И къде го има в света претендент да има секретари/пенсионирани дс кадри/ вместо секретарки??? Ама ония явно са мъже,не само по документи...
  • 68 ББД

    12 1 Отговор

    До коментар #61 от "АЛИ":

    Не е точно така, тея с големите пенсии в повечето случаи са държавни паразити.
    Защото частните фондове, заработиха на много късен етап в БГ, а повечето от тях са празни-изядени, и друг пропуск не можеше да се самоосигуряваш, както при здравните в НОИ, а трябваше да регустрираш фирма-което беше абсолютна ПРОСТОТИЯ, и там държавата изгуби много пари, поради недомислие-това е друга тема.
    В частният сектор ОГРОМНИТЕ печалби са изнесени - ОФШОРКИ.
    Де факто го негативите остават за средния наемен работник.
    Късно разбрал, че не е бил осигуряван Бандитските десетилетия след 1989 г. след прехода.
    Разберете че, тези хора са работили по 12 часа на ден, без съботи и недели, лъгани от работодателите си, познавам такива хора.
    Но-най важното върху тези пари, махнете преките данъци и осигуровки са плащани огромни ДДС и акцизи върху дохода, на всеки един българин 20%.
    Така че, да не се правят на умрели лисици, онеди горе с 10 000 лева заплати в НС, защото много работели-дръжки.
  • 69 Знайко

    11 1 Отговор
    "Направете сметка на 1500 лв. заплата, които харчите, примерно колко ДДС и Акциз сте платили" Грубо преди ДДС-то върху заплата от 1500 лева плащаш осигуровки(за здравеопазване и пенсия) от 20%(даже са повече около 30% са, но няма да се задълбавам). После плащаш още 10% данък доход. И чак тогава 20% ДДС и всичко останало, което си изброил. Сметките 300 лева(осигуровки) + 120 лева(данък 10%) + 180 лева(ДДС). Т.е. 1500 лена заплата д появата ти взима над 600 лева. И за теб остават по-малко от 900 лева. И после идват още СЪДИПАНЕ НА КОЖАТА НА ДЪНАКОПРАТЕЦА данък имот, данък кола, застраховка кола, технически преглед, акциз горина(1/3 от цената на горивото е акциз) ... ВСЯКАКВИ ДЪРЖАВТИ ТАКСИ като например до 50 лева за лична карта на всеки 10 години ... Ако си на парно задължителни още 50 лева всеки месец "ЗАГУБИ" жилищна инсталация ...
  • 70 мдаааа

    11 0 Отговор

    До коментар #31 от "оня с коня":

    "Подигравка" са , защото за техните заплати 50 лв. са нищо ...
  • 71 МЛАД

    8 4 Отговор

    До коментар #61 от "АЛИ":

    Аз няма да работя, ще си пийвам кофенцето и като направя 65 годинки пак държавата ще ми даде пенсийка, че ще ми и даде коледни парички, некакви добавки. Защо требе да работя, че и да се осигурявам за пенсийка. Да бачкат и се осигуряват баламите и пак колкото мене ще им е пенсията. Ха не е ли така?

    Коментиран от #75, #84, #90, #125

  • 72 ББД

    13 0 Отговор
    И си дайте сметка къде отидоха 16 МИЛАРДА, несъбрано ДДС?
    Това са достойните пенсии, на всеки един българин-имащ "нахалството" да доживее над 60 г., вкарвал чрез заплатата си косвено 20% ДДС и акцизи.
    А 26 заплати, които получават някои хора накуп, това са 52 пенсии на нуждаещи се хора.
    Обединявайте се, не се карайте, всеки един човек роден на тази планета има неотменими права.
    Вашите майки и бащи, баби и дядовци,вие, вашите деца.
    Не се оставяйте да ви вменяват вина "Стокхолмски Синдром"-да заобичате "поробителите си", затова, че сте живи.
    Обединението прави силата, и за тези права излизайте на площадите, а не се делете на "хоби" и "фили" - прекрасно устройващи политическите и икономическите ни "крадливи елити".
  • 73 ГЕРБ=БСП=ДПС

    9 7 Отговор

    До коментар #61 от "АЛИ":

    Лъжа е, че тези с големите пенсии са работили по-дълго. Например ГЕНЕРАЛА президент. Най-много да е "работил" 20 години по-скоро се е возил на самолет 5-10 хил. летателни часа. У нас ги пенсионират военните, а на Запад военните пилот, като им свърши службата. Стават пилоти на пътнически саволети и работят като другеците хора до 65-70 годишна възраст. Радев са е пенсионирал се на 45 години и ще взима 35 години по 1500 лева пенсия, ако доживее до 80 годишна възраст. А обикновенните хора ще се пенсионират, едва ако доживят въобще до 67 годишна възраст и ще взимат мизерна пенсия от 300-400 лева 13 години.
    Пенсия на ГЕНЕРАЛ 35 години, по 12 месеца, по 1500 лева ПРАВИ 630 000 лева. Пенсия ОБИКНОВЕН ЧОВЕК некомунист/социалист/гербаджия/ 13 години, по 12 месеца, по 400 лева ПРАВИ 62 400 лева. Ало бесепарите, това ли ви е "социалното", това ли ви е "справедливото" за ГЕНЕРАЛА 10 пъти повече пари за пенсия 630 000 лева, отколкото за обикновения човек 62 400 лева.

    Коментиран от #146

  • 74 Ти па изненада

    4 1 Отговор

    До коментар #53 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    ме откога старите комунисти станаха"социалисти"??И пак са със сто,и кусур години история???? За онова мекере слугата им Нищоправец със СТОТИНА МИЛИОНА годишен разход няма,да коментирам. Крайно време е да изберем Президент,Парламент,или султан трябва,да ни управлява!! Ама да издържаме всички ми се струва скъпо.

    Коментиран от #100

  • 75 ББД

    9 0 Отговор

    До коментар #71 от "МЛАД":

    Ще ти даде, защото си платил ДДС на това кафенце, и акциз на "цигарката" си платил, а оня тарикат, който е вкарал "контрабандно и цигарката, и кафенцето"-се е осигурявал на откраднатото от теб, а отрочето му харчи милиони на Малдивите, и кара джипче за 300 000 лева.
    Добро дете, добри татковци и мами.
    За всеки един документ, за всеки наем, за всяка услуга и стока си платил,за всеки учебник и аспирин на детето ти, и имаш право на ДОСТОЙНИ СТАРИНИ.
  • 76 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 0 Отговор

    До коментар #50 от "Истина":

    Това не е вярно,което казвате!Вижте как се формира пенсията и тогава ще разберете,че основата е Не неплащането,а Бюроклати неплащашти срещу цял живот пълнили хазната!Системата е порочна и тези,които са осигурявани на хартия ,като магистрати и военни,полицаи и други вземат без принос в системата по големи облаги от пенсионерите с принос!Ето защо,от години говоря,че трябва всеки сам да внася ДОО И ЗОО не зависимо дали е частник,или държавен служител!!!Същото и с Бонус малус....Не се въведа ,защото е неизгодно !Всички държавни коли са с гражданска на книга без да са внасяни пари за тях!А при бонус малус всеки шофьор ще е с досие пред застрахователите,а не колата!!!
  • 77 жжжжжж

    2 4 Отговор
    на тоя й четох един пост в нета. пълна неграмотност. а при откриването как сричаше? направо първолак .хайде направете пенсиите реални . работете. управлявайте. стига хейт. ама ви е страх...
  • 78 !!!?

    8 4 Отговор
    На Мика, със заплата от 10 000 лева като Депутат се виждат 50 лева подигравка. Жалко за бабето, което остави едно добро впечатление при откриването на Народното събрание !!!?
  • 79 ОБРАТЕН ПОПУЛИСТ

    9 0 Отговор

    До коментар #29 от "Бабишкер":

    Депутатите, министрите, президентите, чиновниците ... , които взиват пенсия да нямат право да получават допълнително държавна заплата, когато работят държавна пенсия. Защото пенсията, която получават им е достатъчна за "охолен живот" какъвто водят останалите над 2 млн. техни "колеги" пенсионери у нас.

    Коментиран от #83

  • 80 Мимчят

    6 1 Отговор

    До коментар #54 от "Не така":

    Да и това не е правилно,аз това го имам в предвид.Не може тези които са се осигурявали и тези дето не са, да са изравнени.По този начин се стимулира сивия сектор...
  • 81 Знайко

    5 1 Отговор

    До коментар #39 от "пенсии":

    ЗАДЪЛЖИТЕЛНО минималната пенсия трябва да е поне 20% по-малка от чистата МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА. Първо трябва да се въведе НЕОБЛАГАЕМ МИНИМУМ от 800 лева, после МИНИМАЛНА РАБОТНА ЗАПЛАТА от 800 лева месечно. И чак тогава на трето място МИНИВАЛНА ПЕНСИЯ ОТ 640 лева. Не можа да се почва от МИНИМАЛНАТА пенсия. Защото тогава няма да останат млади които да работят и изкарват пари за пенсии, като плащат осигуровки. Трябва са се почне от МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА и НЕОБЛАГАЕМИЯ МИНИМУМ и след това идва ред на МИНИМАЛНАТА ПЕНСИЯ. Трябва да се потърси сметка на корумпираните и прахосващи обществени пари чиновници, министри, депутати ...
  • 82 НОВИТЕ ДЕПУТАТСКИ ЗАПЛАТИ

    4 2 Отговор
    НОВИ ЗАПЛАТИ ЗА НОВИТЕ ДЕПУТАТИ.....ПОЧВАТ УДАРНО ДА НИ...ЦОКАТ........ЧЕСТИТО БЪЛГАРИ....
  • 83 ДДД

    9 0 Отговор

    До коментар #79 от "ОБРАТЕН ПОПУЛИСТ":

    Това казано добре. Но колко пенсионери има на заплата в държавната администрация и особенно вече 5 години в МВР?Пенсия и заплата на държавна работа - това е само при ГЕРБ за сигурен електорат. Който е пенсионер и иска да бачка има частен сектор има земеделие. Трябва да се сложи край н това.
  • 84 сидо

    5 3 Отговор

    До коментар #71 от "МЛАД":

    СЛЕД КАТО ЩЕ ИМА УРАВНОВИЛОВКА НА ПЕНСИИТЕ, БАЧКАЛ НЕ БАЧКАЛ ЗАЩО ДА СЕ ОСИГУРЯВАМ НА РЕАЛНАТА ЗАПЛАТА ИЛИ НА МАКС. ЩЕ ВЗЕМАТ ОТ МЕН ЗА ДА ДАДАТ НА СКАТАВКАТА.

    Коментиран от #92

  • 85 Госあ

    9 0 Отговор
    Ако направят облагането прогресивно, ще съберат повече пари за пенсии. А ако сведат т.нар. веита до санитарния минимум определен от ЕС, ще има и пари за здравеопазване от субсидиите, които им дават. Щото доколкото знам у бг'то са в пъти повече от минимума, който е определен.
  • 86 Васил

    10 0 Отговор
    Дават на пенсионерите по някакви си 50 лева докато депутатите и кметовете харчат милиони да джиткат с колите изгрят тонове бензин а после ми говорят за екология и за ръст на заплати и пенсии.

    Коментиран от #108

  • 87 гнус

    9 1 Отговор
    Преизчисляване на пенсиите през 5 год. е дълъг период. Това значи пенсиите винаги да са назад с 5 год. И докато ги преизчислят, стават 6 години. ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ЦЕНИТЕ НЕ СТОЯТ НА ЕДНО МЯСТО. ЦЕНИТЕ РАСТАТ. А днес пенсиите са назад с 12 год. Актуализация трябва през 3 или 4 год. мах.
  • 88 Тулуп

    4 1 Отговор
    Ми да, за тебе е подигравка, щото си с 7 000 заплата! На майка ми, и е екстра! Дано Слави ги направи по 100! Ма надали!
  • 89 Размисли

    8 0 Отговор
    Идва поколението на прехода, когато нямаше ясно законодателство и сигурност.
    Не ми се мисли какъв "Апокалипсис" -вълна от недоволства ги чакат политическите и икономическите ни елити, на останалите в държавата българи.
    На тези "осигурителни недъзи" се дължи огромната емиграционна вълна през 1989 г. - 2010 г. над 2 милиона избягали от БГ.
    ЧСИ-та и др. ще бъдат посрещани от "бесни" неплатежоспособни тълпи в пенсионна възраст, но не пенсионери.
    Нито "стаж учене" 4 г., нито "казарма"-стаж 2 г., нито доплащане на десет години стаж ще им помогнат.
    Преходът уби поне едно поколение родените 1965-75 г., излизащите в условия на "трудовоосигурителна" анархия, завършили тогава 1989-1992 г. образование.
    Ако политиците не започнат отсега да мислят, колко на брой са тези хора в предпенсионна възраст, които посмъртно няма да се пенсионират ги чака "Социален Апокалипсис" и бунтове.

    Коментиран от #105

  • 90 ми ,

    0 1 Отговор

    До коментар #71 от "МЛАД":

    Най-вероятно ти дадат от трите , най-дългото ...🤭
  • 91 гнус

    8 1 Отговор

    До коментар #12 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Колко пъти ще пишеш глупостите си по форумите?
    За пореден път ти казвам- МРЗ е прекалено ниска. А не пенсиите са високи.
    Не се нахвърляй срещу пенсионерите! Пенсионери винаги е имало и ще има.
    Търси сметка от "синдикатите" и олигарсите, които в сговор държат позорно ниска МРЗ.
    Изобщо мислиш ли?

    Коментиран от #103

  • 92 гнус

    7 1 Отговор

    До коментар #84 от "сидо":

    Ти щом си млад, що не си живееш живота пълноценно, а си се наврял у пенсиите и броиш парите на старците?
  • 93 гнус

    5 0 Отговор

    До коментар #39 от "пенсии":

    640 лв. е МРЗ. Това не е минимален доход за живот.
    Мин. доход. за живот е друг.

    Коментиран от #104

  • 94 Няма такъв заспал народ

    7 2 Отговор
    Бабо Мика не се притеснявай за 50 лева добавки, вие нали се оправихте, от втория ден си гласувате до 10000 лв заплати. Постъпвате много родолюбиво и патриархално и най вече спазвате си обещанията към тези които гласуваха за вас.
  • 95 Зайкучкова

    3 2 Отговор
    Вие ще ни давате ли. А може би ще ни давате ама друг път
  • 96 И.Д.И.

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Адолф":

    За да разводнят вота!
  • 97 ГЕРБ

    1 3 Отговор
    Аман от многознайковци .
  • 98 Кикор

    6 2 Отговор
    Aми подиграйте се и вие с 200лв отгоре месечно да ви видим
  • 99 Дебилчев

    2 3 Отговор
    Кукумей, на теб не ти трябва 7 000лв са ти добре, но има други, на които им трябва, това са им лекарствата, щом не ти трябват ще ги върнеш/когато реката се върне наобратно/
  • 100 ГЕРБ=БСП=ДПС

    3 1 Отговор

    До коментар #74 от "Ти па изненада":

    "Крайно време е да изберем Президент,Парламент,или султан трябва,да ни управлява!! Ама да издържаме всички ми се струва скъпо." Ами да изберам, ама на 70% де**** не им достига мозък да избират правилно. Трябва да ни УПРАВЛЯВА ГРУПА ОТ ХОРА, а не един единствен човек. Един единствен ДИКТАТОР в историята ни много и резултатите са все плачевни. Хората се развращава от абсулютната власт примери Тодор Живков, Ахмет Доган, Бойко Борисов, Сотир Цацаров, Иван Гешев ... Относно еднолична презедентска република съм твърдо ПРОТИВ. Това, което го имахме през последните 7 години е същото и е пример защо съм против. Последните 7 години имахме МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛСКО УПЛАВЛЕНИЕ. Представете си сега, ако последните 7 години бяхме ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА с ПРЕЗИДЕНТ БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ. Щеше ли да има разлика? Хора не отричайки ПАРЛАМЕНТА, само защото през изминалите 7 години беше превърнат "мек" печат на ПРИМИЕРА БОРИСОВ. Трябва да си оправим законите така щото повече да не може да има други БОЙКО БОРИСОВ, АХМЕТ ДОГАН, СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ ... Които да са господари на мнозинството депутати.
  • 101 Казуар

    3 2 Отговор
    Някой да обясни как 2.1 милиона пенсионери могат да взимат добри пенсии, като на 1 пенсионер работят 1.5 в активна възраст.

    Коментиран от #114, #123

  • 102 Ташунко сапа

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Една птичка пролет не прави":

    То май чесамо тя е свястната в тоя парламент..останалото е там само заради кюфтетата. Дадоха достатъчно доказателства за това!!!
  • 103 ГЕРБ=БСП=ДПС

    6 2 Отговор

    До коментар #91 от "гнус":

    Ти си ГНУ* пиша, че не трябва да се почва от пенсиите, т.е. от о.з. генерарите/льочичи/пажарникари/ченгата/ и червени бабичките. Защото сегашните пенсиите идват от сегашните работещи млади. А не от това което са изработили пенсиотерите преди 30-50 години. Защото това, което са изработили преди 2000г. комунистите го откраднаха през 1990-те. А това, което са изработили до 2020 г. е в чекмеджетата на пожарникаря и на оня в сарая Росенец, а не в пенсионни фондове и държавата. Пиша, че трябва да се почне от ЗАПРАТИТЕ НА МЛАДИТЕ. Защото без РАБОТЕЩИТЕ МЛАДИ У НАС няма да има нито пенсии, нито депутатски и министерски даплати. Второто нещо след ЗАПРАТИТЕ НА МЛАДИТЕТ е да ке въведе необлагаем минимум от 800 лева. И чак тогава или едновременно с първите две трябва да се оправят ПЕНСИИТЕ. Ало алчните червени бабички измежду пенсионерите не разбирате ли, че вашите пенсии ги дават ДЕЦАТА и ВНУЦИТЕ ви, а не мошениците като БОЙКО, НИНОВА ...

    Коментиран от #109

  • 104 ГЕРБ=БСП=ДПС

    9 0 Отговор

    До коментар #93 от "гнус":

    640 лева е МРЗ, но преди да я получат работниците им я облагат с осигуровки и данъци. И РЕАЛНО получават само 490 лева чисто.

    Коментиран от #106, #107, #110

  • 105 Весела Константинова

    8 0 Отговор

    До коментар #89 от "Размисли":

    Точно аз съм 72 набор,работила съм от 25 г възраст и съм била студент,в момента почти на 50 имам 14г трудов стаж.
    Поне 10г работих за пари на ръка и без осигуровки както беше след '89г.
    Не ми се мисли изобщо за пенсия.

    Коментиран от #111, #116, #118

  • 106 гнус

    5 0 Отговор

    До коментар #104 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Разбра ли смисъла на поста ми? Виждам, че за число си се закачил, ама основното минало покрай теб.
    А, сега се обърни към "синдикатите" и олигарсите и им обясни, че 490 лв. МРЗ не е достатъчна! Вместо да пишеш против пенсионерите.
  • 107 Сметки

    7 0 Отговор

    До коментар #104 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    На тези 490 лв. чисто,сте пропуснал данъци 20% ДДС на всяка стока и услуга, която персонално "харчите, близо още сто лева прибавете ДДС, има стоки като бензин и кафе, цигари с над 30% акцизи.
    Сега разбирате ли, че ни мамят, пари в хазната има, идващи дори от децата памперси, млека, раждания-цени болници, смърт погребения 20% ДДС, на 2000 лева-починали-и от тях има печалби-400 лева за държавата от едно погребение.
    Не ми се коментира, сега си вижте фиша на заплатата 2000 г. и си вижте фиш 2021 г., сравнете покупателната си способност тогава и сега, включително цени ново жилище-там също има огромни данъци, ако не е първа сделка.
    Ако преди за една седмица в маркет сте харчил 70 лв. пълна количка, сега харчите 150 лв. -тази е инфлацията, и влязло двойно повече ДДС в хазната.
    Пари има, всеки мъж, жена над 60 г. "неработил" и без стаж трябва да взима ББД жизнен минимум 600 лева, предвид средна възраст починали мъже 65 ж., починали жени 72 г.
    Общият извод в момента от официално 7 милиона, млади, стари-дори с пари от чужбина-и въху тях ДДС, пеленачета починали влизат милиарди в хазната.
  • 108 Иван

    4 1 Отговор

    До коментар #86 от "Васил":

    Не е само това! Представи си, че можеш най-после в България да правиш редица неща изцяло онлайн и без да си изключваш телефона - да поискаш свидетелство за съдимост в електронен формат, което да не е нужно да разпечатваш; да си отваряш банкова сметка изцяло от комфорта вкъщи в рамките на 5 минути; да си способен да си регистрираш бизнес изцяло от дома в рамките на 20 минути... Има и още, но това стига за пример. Ако в рамките на месец се издават 30 000 свидетелства за съдимост и при 5 000 от тях се използва автомобил, колко време, гориво, места за паркиране, такси и глоби ще бъдат спестени?! Ако можеш да си отвориш сметка онлайн, то няма да се разкарваш до банката, просто си сканираш документите, одобряват те и край. А ако можеш и фирма да си регистрираш за общите случаи - търговия, каталожна търговия и т.н., то няма да губиш сума ти време за адвокати и пари за такси и хонорари. Моята първа фирма я направих онлайн и след 24 часа беше активна с 2 подписа на място, валидна банкова сметка и ред други неща. Времето, което ми коства, беше 2 часа, за да подпиша на място, платя таксите и се прибера.
  • 109 гнус

    7 2 Отговор

    До коментар #103 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Пенсиите винаги са ги давали сега работещите.
    Сегашните пенсионери са давали своите пари за някогашните пенсионери.
    Винаги е имало пенсионери и винаги ще има.
    Както винаги е имало хрантутници на държавна издръжка- чиновници.
    Ти искаш пенсионерите да се откажат от пенсиите си и да ги дават на теб ли???
    Ти си от поколението, което ГЕРБ насъска срещу пенсионерите. Поколението на Горанов, Домусчиев и Лиляна.
    Или си гнусен платен.
  • 110 Сметки

    6 0 Отговор

    До коментар #104 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Точно там ДДС 20% са липсващите 16 милиарда-обявени, а колко парични потоци са необявени е друг въпрос.
    Пример строител обявява цена ново строителства, пляска хубава боя и облицовка отвън, отвътре почва голямото пестене, цименти -2-3-то качество, избягване на арматури, шумоизолации,водни изолации, некачествени тръби, неосигурени майстори, евтини дограми, лъжи в чисти квадратури-печалбата я изнася в офшорки, и тези пари не фигурират като финансов поток.
    После идват едни общинари, които ви натрисат Технически паспорти, плащате двойно, този път на общинарите, подписали некачественото строителство и неспазили ЗУТ, вие не сте виновен, но вие ще платите, а строителя на Малдивите.
    Същият този ще ви строи най-скъпите стадиони и магистрали, канализации, градинки и др.
  • 111 ББД

    5 0 Отговор

    До коментар #105 от "Весела Константинова":

    Мисли се, на площадите.
    Пари има-обясних схемите.
    Ама прибират от всяка ваша закупена стока и услуга ДДС и акзис, нали.
  • 112 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "А защо":

    Сега,не ме бъркай с Герб и Сачева,да се разберем.Това за 50 лева за м.Май е факт и дразни новичките.Това за 120 рева е чутовна простотия.Не може да взимаш за горен праг линията на бедност от 369 лв и да въвеждаш долен такъв.Всички с до 369 лв.включително трябваше да получат някаква сума ,но 120 е много. Въобще е тъпо да взимаш линия на бедност за сравняване у нас.Излиза че тия с 400-450 лв пенсии са богати,а с 369 бедни.
  • 113 ББД

    0 0 Отговор
    акциз-грешка
  • 114 питам

    9 0 Отговор

    До коментар #101 от "Казуар":

    Ти обясни как могат близо милион чиновници да получават добри заплати, премии, пари за облекло, бонуси по няколко пъти в годината, УВЕЛИЧЕНИЕ ОТ 30% на гърба на 1,5 млн работещите!
    Имай предвид, че на чиновника заплатата му не е 300 лв.

    Коментиран от #119

  • 115 мике

    5 1 Отговор
    вдигни пенсиите, 50лв. са си 50лв. по-добре от нищо. Иначе джуки на корем.
  • 116 Детстроукс

    4 0 Отговор

    До коментар #105 от "Весела Константинова":

    Подобен случай като мен! Доста време бях и безработен без регистрация в Бюрото по труда, просто нямаше смисъл, а сега съм около 45-годишен и имам смешен трудов стаж. Каква пенсия от държавата... И да стигна до нея, тя ще е изключително ниска и ще стига за едното оцеляване. Между другото, дори и €1000 да я направят, то пенсията за старост си е пенсия за старост и ще е нищожен заместващ доход при нараснал стандарт на живот.

    Коментиран от #132

  • 117 гнус

    6 0 Отговор
    Как няма инфо колко пари се раздават на чиновниците? Как се нагушват по няколко пъти годишно? Как това не се коментира изобщо?! Но те са хората на Влади. И на "синдикатите".
    От 12 год. ГЕРБ настройва хората срещу пенсионерите, за да се прикрият търтеите на държавна хранилка и преяждането на олигарсите. Целия гняв го насочиха срещу пенсионерите.
    Горанов, Павлова и сие създадоха поколение алчно за мизерните пари на пенсионерите.
  • 118 ББД

    7 0 Отговор

    До коментар #105 от "Весела Константинова":

    Г-жо, да не забравяме, че сте жена, работа на жената е да се грижи за децата и дома, а не да работи по принуда с 5-6 мъже в офис.
    Жената може да работи за удоволствие, благотворителност, но не и по принуда, както се опитват да "джендъросват" половете от Глобалният капитал.
    Веднъж се кодоших с едно девойче(искаше брак, иначе красиво), и му викам не готвиш, не шиеш, не владееш чужди езици, не разбираш от музика, изкуство, какво можеш да направиш за мен и бъдещото ни общо поколение?
    -Работя и карам кола- ми вика.
    -ЯзЕ, не търсим таксиметров шофьор да ми ражда,и не съм жиголо да работят вместо мен, яЗе си търсим Жена, с типични за пола й навици!
    Нарече ме -проЗтак и сексист- и си тръгна.
  • 119 Калининград

    7 0 Отговор

    До коментар #114 от "питам":

    Във времето на голямата криза 2008-2012 имах 1 година регистрация като безработен. Идва ми реда в Бюрото по Заетостта и влизам. Лелка на около 50 отваря вратата с думите "Ох, Миче, много хубаво ми седи тоя лак. Да ми купиш още от него.". Аз подписвам документи, нямам 3 месеца работа, никакво обезщетение и добре, че нашите ме прибраха... В съседство другата "специалистка" телефонира на позната "Мъ, ила, бье, шъ тъ включим в курс безплатну, няма да съм притиснявъш.". За капак, не знам дали помните, но обявиха курсовете не за безработни, които с тези курсове да си повишат квалификацията, а за РАБОТЕЩИ, които и без това имат някакъв доход... Тотално сбъркано държава! А чиновниците вземат много стабилни заплати, не плащат здравни, кредити и ипотеки са при невероятно ниски лихви, а работодателят им едно не ги гони и второ е сигурен. Това е работа до пенсия!

    Коментиран от #121

  • 120 Дедо

    3 6 Отговор

    До коментар #7 от "Една птичка пролет не прави":

    Баба Мика е тотално изтрещял а!! А колко ще даде тя на пенсионерите?? Лесно и е на нея!! Пенсия, плюс тлъсти депутатска заплата и кюфтаци !!
  • 121 питам

    4 0 Отговор

    До коментар #119 от "Калининград":

    Сега от ЕС пак ще отпуснат милиони за безплатни курсове на работещите. За безработните- нищо.
    Друг е въпросът, че курсовете ще се провеждат от "наши" фирми и колко милиони ще се пренасочат в определени каси, не се знае.
  • 122 гнус

    4 0 Отговор
    През 2008 год. преизчислението на пенсии спрямо средния доход от коя година бе направено?
    Сега, 2021 год. искат да преизчисление спрямо 2018 год, т.е. 3 год. назад. А през 2008 год. колко години назад е била базата?
    Да не излезе, че сега пенсиите са спрямо дохода от 2006 или 2005 год.?
  • 123 ГРИШ

    8 0 Отговор

    До коментар #101 от "Казуар":

    Може, намалете администрацията, създайте нови работни места за производство, намерете пазари за това което ражда българската земя, не раздавайте само субсидии без да се произвежда нищо.
  • 124 гост

    4 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Зайкова определи добавката от 50 лв. към пенсиите като "подигравка".

    Подигравка ама на 79 години имаш пари за цигарки.
    Плаща ти ББ за цигарките нали


    а уж пушенете е вредно...
  • 125 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 1 Отговор

    До коментар #71 от "МЛАД":

    не е така,ако не работите получавате Социална пенсия по старост но е Над 70 г да не кажа 72-75г не знам точно!И,ако имате пенсия от чужбина,или друга пенсия тя не ви се полага и се спира.....За да им таковате мама....трябва да живеем поне до 85-90....Говоря за 3та категория!Клати....ците си ядат вашите пенсии без държавата реално да ги е осигурявала и получават много повече от бачкаторите!
  • 126 Гост

    5 0 Отговор
    Индексирането на пенсиите трябва да бъде два пъти в годината, а не на пет години, защото това наистина е подигравка с пенсионерите.
    Не може инфлацията да галопира като кон с няколко процента на година, а пенсиите да се движат от зад като охлюв.
  • 127 Гост

    8 0 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Петдесет лева на пенсионер с 1200 лева пенсия и 50 лева на пенсионер с 300 лева пенсия не е подигравка а перверзия на банкянската мутра, която чалгаджийската оглупяла електорална единица не може, а и вече няма как да осъзнае.
  • 128 Аноним

    1 0 Отговор
    Нека и Слави да се подиграва няколко месеца
  • 129 небрежнев

    6 3 Отговор
    Пенсиите не ги дава Боко, Мика или Господ. Пенсиите са толкова, колкото работещите са внесли за пенсия през годината. Ако искате ги разпределете на всички по равно, или диференцирано, но общо са точно толкова, колкото работещите са отделили от своя доход. За да се получи реално увеличаване на пенсиите трябва да се внася повече в пенс. фонд. Това реално става като: 1.се увеличи броя на работещите и намали броя на пенсионерите (вдигане на пенс. възраст; намаляване измамите при инвалидни пенсии; подмладяване на популацията...) 2. Увеличение доходите на работещите. Вместо да развиваме приоритетно туризъм, който дава ниски доходи (сервитьори, камериерки...) може да приоритизираме борси, ИТ... сектори със заплати над 10 х.лв.

    Коментиран от #130

  • 130 Иван

    3 3 Отговор

    До коментар #129 от "небрежнев":

    Не, не можем! За да можем е нужно:
    1. Да се създаде национална стратегия за целоживотно обучение;
    2. Да се увери бизнесът, че приоритет са високите технологии;
    3. Да се инвестира в неколкомесечни курсове за програмисти. Струват скъпо;
    4. Да се поканят световни фирми в софтуерния бизнес да изградят съвместна инфраструктура с нашите университети, учебни центрове и фирми. Не можем да им дадем обаче никаква видима отстъпка, освен позволените от ЕС.
    Един такъв курс е от порядъка на 4000 лв за 3 месеца. Ако държавата плати на 10 000 души в произволна възраст да участват 2000 лв, това са милиони. След 3 месеца пак. И след 3 месеца пак. Може да стане. И аз бих участвал. Няма кой да го предложи, организира, създаде, проведе и т.н. В това е цялата трагедия у нас! За 100 000 програмисти се говори от 2000 година насам. И няма откъде да се вземат, защото държавата не си мърда пръста, а тя именно може да насърчи високите технологии и производството с висока добавена стойност.
  • 131 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "От 2008 г. те не са преизчислявани..."
    -----------------Ех, еклер еклер, пардон - склерозо.
  • 132 Весела Константинова

    5 0 Отговор

    До коментар #116 от "Детстроукс":

    За това и не ми се мисли за пенсия,ще трябва да работя до където мога,дай Бог да сме здрави!
  • 133 браво

    3 3 Отговор
    бабо мико ти ставаш за министър председате челгарите в лицето на славчу и тошко африкански ке те издигнат разбираш ги тия работи много си ми умна но само едно досуш преличаш на баба цола която ходеше с памперси в НС
  • 134 бля бля

    5 0 Отговор
    Вместо да оплаква и без друго бедните пенсионери да се погрижи индексацията на депутатите да става както и при пенсионерите ЕДИН път годишно , а не четири пъти в годината. Това е истинската подигравка с пенсионерите, която се извършва от 240 на брой депутати народни избраници. Докога госпожи и господа народни избраници ще издевателствате над народа си със специални привилегии, лимузини, заплати с петцифрени суми, дълги коледни и великденски отпуски и още по-дълги летни ваканции!!!
  • 135 митака

    3 3 Отговор
    Чест г-жо Зайкова!
  • 136 Давам упоци по

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "Ляв плюс":

    правопис . Инвестираъв грамотността си . Може и за по-икономично да гледаш уроците за начален и среден курс по ТВ. Може и да научиш кога се пише "..сно" и кога - "...стно". А за пенсиите - ето едно перо - колко пари усвои Вождът и учителат за разходки по магистрали и къде ли не ...?
  • 137 поглед

    3 2 Отговор
    Когато българския народ научи какви добавки дават другите европейски държави/дори съседите/,тогава ще разбере ,че г-жа Зайкова е права.
  • 138 Ироничен

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "Гост":

    Публикувано във факти.бг: и заплатите на държавните слижители включително депутатите да се преизчисляват и те на 5 години.... И депутатска=2 минимални ми звучи добре.....
    Две минимални са 1300 лева бе, неудачник. Кой ще се кандидатира за толкоз? Само лузъри коментатори...
    А на баба Мика като и се видят малко 50 лева, да даде по500.
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 МАЛКА пенсИЯ

    4 1 Отговор
    Вие,нали ще ДАДЕТЕ,ИЛЯДАРКА.За Вас гласувахме,но много се мотате,с други излишни,дейности.ЯЗЪК,за барутя.
  • 142 БОКО ЗАТВОР

    3 2 Отговор
    Микa Зaйкoвa: Дoбaвкaтa oт 50 лeвa към пeнcиитe e пoдигрaвкa
    Aнoмaлия e в чacтния ceктoр дa ce пoлучaвaт пo-мaлкo пaри, oткoлкoтo в oбщecтвeния, cмятa дeпутaтът !
  • 143 cpv

    2 0 Отговор
    Ами дайте повече,а не само да се мисли за хора с увреждания и деца в неравностойно положение!
  • 144 Геврек

    2 3 Отговор
    МАЙКА ЗАЙКА - ПРЕМИЕР !!! === ПО-КАДЪРНА Е ОТ ГЛАВЕСТИЯ СМЕШНИК !!!===
  • 145 гост

    4 0 Отговор
    Защо в една Германия политик взима средната заплата, а у нас 4 пъти средната? Как хората оцеляват със заплати от 1000лв в столицата, а депутат не може? Имат си достатъчно добавки при нужда, ами министрите, ами комисиите, ами директорите на дирекции? Милиони месечно за надценени заплати, само защото са в политиката. Един, който ти взима 5х.лв ще отсъжда за друг, който взима 500лв, че 20лв годишна данъчна отстъпка за дете са достатъчни?!?
  • 146 Никанор

    0 3 Отговор

    До коментар #73 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    При пенсиониране трудовия стаж си приравнява към трета категория. Някои видове труд, с оглед по-тежките условия, специфика, изисквания водещи до по-бърза амортизация на организма са определени, като първа и втора категория. Т.е. две години първа категория труд се признават за три години трета категория или при водолазите и летците от реактивната авиация една година се приравнява на две години трета категория. Така е по целия свят...Да твърдиш, че един летец изтребител се вози на самолет означава, че или си много прост или, че си човек без значение...

    Коментиран от #161

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Амед Азнавур

    3 0 Отговор
    гну сна мЪ рла ,
    с райд нямали там някой да я напръска?
  • 149 вили

    0 0 Отговор
    ЗАТВОООООООООР
  • 150 Камата съм

    0 1 Отговор
    ДА ГО НАБУТАМЕ НА СУДЖУЦИТЕ ЗАЕДНО СЕГА
  • 151 пенсионер

    6 0 Отговор
    мика мика и ти си пансионерка на две държавни цици-и от пенсионното и от депутетското цицаш а уж за пенсионерите проплака хайде не се насилвай като баба цола драгойчева
  • 152 МУНЧО

    2 0 Отговор
    ЛУДА БАБА В ЛУД ПАРЛАМЕНТ.ЗА 30 ГОДИНИ ПОЛИТИЦИТЕ НИ НАПРАВИХА НА МАЙМУНИ.
  • 153 възмутен

    1 2 Отговор
    подигравка е че всички медии в интернет писаха че 120 лв за храна ще получат всички пенсионери в българия без значение от размера на пенсиите а се оказа че много пенсионери не получиха пари за храна и се радат на 50-те лв, въпроса е в кое чекмедже потънаха неизплатените 120 лв
  • 154 мммм

    1 0 Отговор
    Миче,отивай да спиш ,че се излагаш !
  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Въй не думай

    1 0 Отговор
    След като не сте доволни дайте повече, вече вие сте на власт. На думи е лесно, но сега ще ви видим, колко можете, ако изобщо можете нещо. Освен кючеците, разбира се. Три седмици след изборите вожда ви дори и мутрата не си е показал.
  • 158 Дете

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "РЕСПЕКТ":

    Так-то ще ти купи колело но не сега /през 2059 год/ще чака ме Всеки пенсионер ще получава по 1000-1500€ но не сега /2060год / от партия И Тъи Нататък Ще чака ме ще видите като му доиде времето
  • 159 Истина

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "РЕСПЕКТ":

    50 лв са подигрвка А без тях пенсионера е горд и винаги може да ги върне/ какво е за пенсионера тези пари -нищо пред достоиството/ ако 30 год имахме профсъюзи пенсионерите нямаше да са на това дередже
  • 160 250

    2 0 Отговор
    От къде ще се вземат парите? Изкуфяла бабка, видяхме я при откриването на парламента.
  • 161 ГЕРБ=БСП=ДПС

    2 1 Отговор

    До коментар #146 от "Никанор":

    "... видове труд, с оглед по-тежките условия, специфика, изисквания водещи до по-бърза амортизация на организма са определени, като първа и втора категория ..." Това са пълни глупости. Това е БОЛШЕВИШКА демагогия. Влез в к ак с днешното време. Сега, в която и да е българска банка саъвлезнеш. Охранителите са все "АМОРТИЗИРОНИ" бивши милиционери или военни. Нямам преки впечетления, но съм убеден, че същото е в МВР и в армията. Където продалжават да работят много "амортизирони" бивши военни.
    Я ми обясни как така един бивш милиционер е "амортизиран", когото става въпрос да работи в полицията. Обаче същия "амортизиран" милиционер, е нопълно годен да работи охрана на банков клон. Или охрана на МОЛ, петролен склад или петролна рафинерия. Държавата ни има механизъм за подпомагане на "амортизирони" хора ненавършили пенсионна възраст. Нарича се ИНВАЛИДНИ ПЕНСИИ.
  • 162 Да, бе, да.

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "РЕСПЕКТ":

    И колко точно дават като добавка ИТН? Едно голямо нищо!
  • 163 Не знам

    1 0 Отговор
    Зайкова ама малко ще вдигнеш
    Пенсията. Пък ти като не си завършила
    Електро как стана дежурен оператор не знам
    Да не е имало Зайче Байче не знам
    То нали знаеш стари .....К.. И риби няма
    Те всички са ОК
  • 164 Песимиста

    0 0 Отговор
    Ами нека да продължат да ми се подиграват 50 кинта, а вие не ми се подигравайте без тях!
  • 165 Пенсионер

    1 0 Отговор
    Зайкова, много добре знаеш, че преизчисляване на пенсиите НИКОГА няма да има. Това са политически предизборни лозунги. Самият Пламен Димитров от КНСБ каза ,че това не може да стане защото се разрушава пенсионната система с допълнителни 3 милиарда месечно. СПРЕТЕ ДА ЛЪЖЕТЕ ХОРАТА.
  • 166 Гошо

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Абе ,да та оставя с 250 лв ,пенсия да видим колко време ще ги вземаш.На 2,3месец ще си сложиш въжето .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове