Last news in Fakti

27 Април, 2021 06:22 5 541 40

Проф. Галунов: Хората не изпратиха Трифонов в парламента, за да връща мандата

  • проф. тодор галунов-
  • слави трифонов-
  • има такъв народ-
  • румен радев

Ако държавният глава бави връчването на проучвателните мандати, така държи Бойко Борисов по-дълго на власт, смята преподавателят по политология

Проф. Галунов: Хората не изпратиха Трифонов в парламента, за да връща мандата - 1
Снимка: БГНЕС

"С този ход "Има такъв народ" загубиха инициативата".

Така преподавателят по политология проф. Тодор Галунов коментира пред БНТ номинирането на шампионката по шах Антоанета Стефанова за кандидат за премиер на ИТН и обявяването, че веднага ще върнат мандата за съставяне на правителство.

По думите му Слави Трифонов е изпратен от избирателите на ИТН в парламента, за да влезе в управлението, а не да връща мандата. Професор Галунов заяви, че е много трудно да се прогнозира дали на предсрочните избори ИТН ще спечелят повече гласове.

Мнението на преподавателя е, че при посочен министър-председател от ИТН сега на ход е президентът Румен Радев, който няма основание да бави връчването на мандата. Той подчерта, че ако държавният глава бави връчването на проучвателните мандати, така държи Бойко Борисов по-дълго на власт.

Проф. Галунов посочи, че хронограмата на завъртането на парламентарната рулетка води до извода, че в началото на май този парламент трябва да приключи работа:

"Аз не съм убеден, че дотогава ще могат да направят промените в Изборния кодекс".

Прогнозата на проф. Галунов е, че страната отива към нови избори. Той все пак изказа хипотеза, че с третия мандат може да има договорка за класическо експертно правителство, в което няма да участват представители на политическите сили в парламента. Според него най-логично е президентът да връчи третия проучвателен мандат на БСП.

Според проф. Галунов служебно правителство е еднакво нежелано от Борисов и Радев, а напоследък страхът на президента от служебен кабинет е по-голям:

"Той влиза в предизборна кампания, а всякакви грешки и пропуски на едно служебно правителство не е ясно дали няма да ударят по рейтинга на Румен Радев".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А аз

    40 2 Отговор
    се чудя какви са тези хора и с какъв акъл са ?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Българин

    41 44 Отговор
    Напротив! Хората не го изпратиха да прави безпринципни коалиции.
  • 4 и ти ли

    37 47 Отговор
    И ти си един професор. Браво на Слави че не влезе в схема със старите муцуни. Стига толкова схеми.

    Коментиран от #40

  • 5 гадно

    52 28 Отговор
    Дългия си вкара автогол.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ⚜️ИЛЮМИНАТ⚜️

    44 19 Отговор
    А Буци за да връща мандат ли го изпратиха ве, кестен гербав?
  • 8 Ццц

    40 19 Отговор
    Седя и ги гледам. Седя и ги слушам. Колко голям процент от публичните хора са престанали да бъдат хора. Забравили са какво означава обещание. За тях веднъж влезеш ли в парламента трябва да направиш всичко възможно да останеш там, дори и това да означава да си продадеш душата. Как Слави ще се разбере с БСП за лустрацията например? На пук Бойковия сбиртак ще гласуват 2 пъти с него и такива плондери като тоя ще засвирят на друга гадулка как едно говори, друго прави заради властта. Така че учени хора един "чалгар" от Учиндол ви научи. Защото "статуквото" се възпроизвежда именно по този начин: влизаш вътре и в "името на България" си готов на всичко и то под портрета на Левски!

    Коментиран от #33

  • 9 ХАН КРУМ

    34 9 Отговор
    ЕГА ТИ ПРОФЕСОРИТЕ ,ЕГА ТИ ПОЛИТОЛОЗИТЕ.АБЕ НЯМА ЛИ НЯКОЙ ОТ ТЕЗИ СВЕТИЛА ,ДА НАПРАВИ АНАЛИЗ И ДА ПОСОЧИ ,КОЯ ОБЩЕСТВЕНА СИСТЕМА РАБОТИ НОРМАЛНО В ИНТЕРЕС НА ОБЩЕСТВОТО.АБЕ ХОРА СЛЕПИ ЛИ СТЕ ,ЧЕ 30 ГОДИНИ НЕ СМЕ ОТЛЕПИЛИ ОТ ДЪНОТО, ЗАЩОТО НИ УПРАВЛЯВАТ ПРОСТАЦИ СЪС СЪМНИТЕЛЕН МОРАЛ И БЕЗ ВЪЗМОЖНОСТИ. СРЕЩУ 148 ДЕПУТАТА КОЙ МОЖЕ ДА УПРАВЛЯВА .КОЙ ВЛИЗА В ЗАГУБЕНА БИТКА?НА КОЙ МУ СЕ ВОДИ БОЙ В ОБКРЪЖЕНИЕ??ХАЙДЕ ПОЛИТОЛОЗИТЕ ,ОТВОРЕТЕ СИ ЛЕКЦИИТЕ ,ОПРЕСНЕТЕ СИ ЗНАНИЯТА ,И ТОГАВА РЪСЕТЕ МОЗЪК....
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Чумата

    36 15 Отговор
    Боже,пази България от Слави Трифонов!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Неместий Утургачев

    21 21 Отговор
    Помнете ми думата.Инерцията свърши,о при следващите избори мутрата ше има много повече гласове и пълно мнозинство.Чалгаря трябваше да направи правителство за да има възмездие и съд за мутрата.Но мутрата го изработи.Следващите избори са само в полза на мутрата.Цирка върви с пълна сила,и тъпоъгълния българин продължава да търси под вола теле.Тук всичко свърши още преди да започне,за когото и да гласуваш,гласуваш за ДС...абе,кво ли ..
  • 15 1234

    36 13 Отговор
    Слави се оказа една куха лейка. Освен за чалга, за друго не става.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 За овце

    16 4 Отговор
    БСП няма никакъв интерес да реализира мандат. Това ще е равносилно на сепуко.
  • 18 Проф Галунов 1001професор с Куха титла!!

    24 11 Отговор
    Тези, които изпратиха Слави в Парламента разбират, какво е случва, ти също разбираш, но се правеше на Тиквичка!!! Не плачи на чужд гроб!!! Е казал Народа!!! Знаеш защо!!! ПОРЕДНАТА гербаджийска подлога!!!
  • 19 Последния Софиянец

    15 16 Отговор
    И в кое управление трябва да влезе Слави ,че не разбрах този продажник Галунов?!В управлението на Бойко, Доган и Станишев може би?
  • 20 Gowo

    11 1 Отговор
    Според едни запознати хора, не ще да прави правителство защото нямало да може да прави закони.Абе вие доказахте ,че и закони да има , или не ги прилагате адекватно поради страх и нетршителност, или поради незнание как.И сега има закони.И са достатъчни за да се вкара некой в кауша.Я погледни Асанчо .Вече втора година е затвора заради метал....Значи... Можелооо
  • 21 123

    12 4 Отговор
    Слугите на Глобалистите са притиснали Славчо и са го заплашили и сега дава назад.
  • 22 Gowo

    11 1 Отговор
    Едно правителство, ако умее да използва и сега действащите закони може разбира се частично да има успех.Защото за 30 години един политик или министър хората не видяха в затвора.Това е напълно достатъчно за да се увери народа че е на прав път.А сега.Чакаме.Какво чакаме.Конкурд за красота на народни представители ли.?
  • 23 А.така

    8 3 Отговор
    О де знаеш за какво са изпратили Слави, хората в парламента точно ти?
  • 24 Иван

    13 11 Отговор
    Не съм гласувал за Слави за да го подкрепят ГЕРБ, БСП И ДПС! Аре нема нужда!
  • 25 Gowo

    15 3 Отговор
    Слави хабер си няма какво прави там.Един път.Поне един път не показа че познава щенията на хората.Никой не иска ,а и не вярва в новата държава.Ако няма ревизия на старата.Какво стана след 89г.Стиднахме ръце та се прегърнахме и я докарахме ,ченгета ,комунисти,народни убийци,държавни престъпници и народ държава да правиме.....Е ...направихме ли я 30 години по късно?
  • 26 Gowo

    8 4 Отговор
    За това с ченгета по ченгеджийски Те с номера ,,,доброто и лошото ченге".И ние с номера,,доброто и лошото ченге."Ето .Имаме си лошо ченге.Мая Манолова.Инаме си и доброто ченге.Слави Трифонов.Такъв цирк може да му завъртим на Банкянския тарикат , че свят ще му се завие.Ама нямаме .Нямаме ора....
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Гербаджии, БСП-ари и ДПС-ари виятна умря

    5 8 Отговор
    Гербаджии, БСП-ари и ДПС-ари виятна умряло и в ХОР. :)
  • 29 Демократ

    8 3 Отговор
    Няма нищо по-нормално от това, ако си решил да правиш големи промени и не ти стига мнозинство да поискаш по-голяма подкрепа за промяната. Конституцията предвижда всякакви варианти, ето защо не виждам никаква драма в това партиите да се явят на поправителен. Народът ще каже как ще се развият нещата за в бъдеще.

    Коментиран от #30

  • 30 Дядо Пройко

    4 2 Отговор

    До коментар #29 от "Демократ":

    Най точния коментар.За разлика от повечето по горе.
  • 31 ЧОБАН

    6 5 Отговор
    ОСНОВНОТО Е БСП И ДПС ВЪН ОТ ВЛАСТТА А ОТРОЧЕТО НА РАДЕВ ВЪН ОТ ПАРЛАМЕНТА /НЕ ЧЕ ДРУГИТЕ ПАРТИИ НЕ СА ПЪЛНИ С БОКЛУК НО ТЕЗИ СА НЕЩО КАТО УТАЙНИК КОЙТО ТРЯБВА ДА СЕ ПОЧИСТВА/ СЛАВИ Е ЧАЛГАР НО НЕ Е ГЛУПАК
  • 32 СУПЕРПРОФЕСОР

    8 4 Отговор
    ХОРАТА ПРАТИХА СЛАВИ В ПАРЛАМЕНТА ДА ЗАЩИТАВА ИНТЕРЕСИТЕ ИМ А НЕ ДА БЪДЕ ПАРАВАН ЗА ДПС БСП И РАЗНИ ЛЕЛКИ
  • 33 пешо

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "Ццц":

    "как слави ще се разбере с бсп за лустрацията например?"
    а за чий е необходима тая лустрация? за поредно отклоняване на вниманието от насъщните проблеми на територията, за това.
    ако е искал някой (афроамериканецът от драгалевци, дедо симо, тиквоний I хипертоник), да го е направил овреме. ся си е само и единствено тема за окопаване и разграничаване. да, верно, много е куул да словослагателстваш пред камерите. но животът е бая по-хот (да не се бърка с похот. пък, и да се бърка, все тая.).
  • 34 SAAB

    3 2 Отговор
    Ми.......изрисуван чалгар ! А ..да си махне ризата да видите кв"о си е изрисувал :) .....
  • 35 Антидемонократ

    2 2 Отговор
    Радев няма да връчи мандата на нтн преди 30 април, понеже се надява правителството в оставка, което обаче е задължено по конституция да работи до избора на ново, да внесе в ЕК Националния план за възстановяване и устойчивост. Видя се т.н. партии на протеста (прости популисти) колко знаят и колко могат. Видя се и какви страхливци са. Видя се колко струва и Президента Румен Радев.
  • 36 Шопо

    2 1 Отговор
    То и Борисов не се изпрати в парламента!?
  • 37 ЕХХХ

    1 2 Отговор
    СЛАВЧО НАЙ ГРОЗНИЯ И ТЪП ЧОВЕК НА ПЛАНЕТАТА КАКВО МОЖЕ А САМО ДА СЕ ПОДИГРАВА ВИЖТЕ 20 ВЪПРОСА НА КОЙТО НЯМА ДА ОТГОВОРИ СЛАВЧО СЪЩИЯ ПУСТИНЯК Е КАТО ПОВЕЧЕТО БОКО ПОНЕ ПРАВИ НЕЩО ВИЖДА СЕ И НЯМА ТОЗИ ЗЛОБА СЪОБРАЗЯВА СЕ СЪС МНЕНИЕТО НА ХОРАТА
  • 38 клери

    1 0 Отговор
    Хора, хора, хора-а-а-а-а!
    осъзнайте се. Защо вярвате на безпочвените лъжи на всички, които се нахвърлят с омраза срещу Борисов. От тези хора с логото "мутри вън" ли очаквате да мислят за вас. Защо не ги попитахте от къде идват финансите им, какво са търсили при "великите бизнесмени", като Пеевски и Божков. Какво правеше Трифонов преди години на яхтата на Пеевски. Защо журналистите задават само удобни въпроси на представителите на тъка наречените "борци срещу статуквото"
    Защо никой не ги пита те от къде дойдоха и защо се местят от партия в партия, или това е все в името на добруването на народа, или е в името на собственото им добруване...………!
  • 39 аз съм Веска

    0 0 Отговор
    НЕКА СЕ ХАПЯТ .
    КАКТО ДЕЛИХА ДЕСИСЛАВА , ТАКА ДЕЛЯТ НАЦИЯТА .
    ВИЕ ВИДЯЛИ ЛИ СТЕ СТАДО ,ГЛУТНИЦА , ДОРИ И ПРОСТ КОКОШАРНИК , С ДВА ВОДАЧА .
    В ПРИРОДАТА НА НАБЛЮДАТЕЛИТЕ ПРИРОДАТА ИМ Е ДАЛА МЪДРОСТ , И НЕ ВЗИМАТ СТРАНА .
    ЕДИНИЯТ ПАДА , И ПОВЕЖДА .
    ИМАЙТЕ МЪДРОСТ . ЧАКАЙТЕ . НЕ СЕ НАМЕСВАЙТЕ . ПРИ ТАКАВА ОЖЕСТОЧЕНА ВОЙНА , ЕДИНИЯТ ПАДА .
    ПАДА РУМЕН РАДЕВ .
    И НЕ ЗАЩОТО Е ПО- ЛОШ , А ЗАЩОТО ТАКАВА Е ЗАЛОЖЕНАТА СХЕМА .
    И ГО ПИША , ЗА ДА СИ СПЕСТИ ЩЕТИ , В СЛУЧАЙ ЧЕ СЕ ЧУДИ , КАК ЩЕ ЗАВЪРШИ ВСИЧКО .
  • 40 Какъв тип

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "и ти ли":

    Не знам защо ,този Порнофесор Главунов,
    прилича на" мазник"?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове