Last news in Fakti

27 Април, 2021 12:39 1 654 15

Документите за „Балкански поток“ може да са при комисията за проверка следващата седмица

  • балкански поток-
  • жечо станков-
  • документи

Газовата диверсификация на България е факт, заяви зам.-министърът на енергетиката в оставка

 Документите за „Балкански поток“ може да са при комисията за проверка следващата седмица - 1
Снимка: БГНЕС

„Разпоредено е на колегите от „Балкантрансгаз“ във възможно най-кратки срокове да предоставят документите за „Балкански поток“ на комисията за проверка на кабинета „Борисов 3“. Предполагам, че в рамките на следващата седмица ще бъде предадена, но тук става въпрос за стотици хиляди страници, които ще бъдат копирани и предоставени. Не е правилно тази информация да бъде качвана на флашка и разнасяна“, заяви зам.-министърът на енергетиката в оставка Жечо Станков в „Тази сутрин“ по бТВ.

„Ние сме толкова открити, виждате всички процедури на „Балкантрансгаз“ се обявяват на база на Закона за обществените поръчки. Никога не съм виждал госпожа Мая Манолова в тази светлина – толкова агресивна“, заяви Станков по повод влизането на председателят на комисията за проверка на разходите на кабинета „Борисов 3“ в газовото дружество.

По думите на Станков диверсификацията на газовите доставки за България е факт, изградени са връзки с Румъния, а през Гърция получаваме и азерски газ и потребителите могат да закупуват синьото гориво на борсата от различни доставчици.

Зам.-министърът на енергетиката в оставка отбеляза, че в момента най-големите количества за пренос по „Балкански поток“ са резервирани от „Газпром“, но „процедурата беше открита и според изискванията на ЕС“.

Инвестицията за изграждането на тръбата ще бъде върната във „възможно най-кратки срокове“. България получава до 110 млн. долара от транзитни такси, а „Газпром“ плаща за капацитета на газопровода независимо дали транзитира синьо гориво по него.

80% от компресорните станции са на територията на нашата страна, което е шанс нашата страна да стане „незаобиколим фактор на газовата карта“.

Станков, който беше номинацията на ГЕРБ за министър на икономиката в проектоправителството "Митов", коментира и отказа за съставяне на кабинет от „Има такъв народ“.

„Колегите от „Има такъв народ“ трябваше да излязат с лицата си и да поемат отговорност“, заяви Станков и отбеляза, че офертата за 10 депутати, които да гласуват за правителство на формацията на Трифонов, остава.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голямо

    13 1 Отговор
    чакане ! Що така ?
  • 2 будния син

    21 4 Отговор
    Май българите сме загубили самосъзнание в каква дупка сме след дългогодишното управление на Борисов:

    - На първо място по корупция в ЕС.
    - Най-бедната страна в ЕС.
    - Най-голямо социално неравенство в ЕС.
    - На последно място по свобода на словото.
    - Най-голям процент доплащане от джоба за здравна услуга в ЕС.
    - Най-малък процент ваксинирани жители в Европа.
    - Рекордна смъртност на 1 млн. жители в ЕС от коронавирус - в момента ни изпреварват Чехия и Унгария, но сме били и преди тях. Ще стане ясно като приключи поредната вълна и епидемията.
  • 3 ТаУмВзе

    3 0 Отговор
    Таратанци документи за руската тръба! Леко и ТИХО бе. Изгучлециии.
  • 4 НАТЕ

    7 0 Отговор
    Кажи нещо за назначаването мъжа на севда !Много сте тъпи,бре,едни документи не можете да изпратите на комисията!Срам, голям срам!
  • 5 ах ах ах

    7 0 Отговор
    какви далавери ще излязат! България не е газоразпределителен фактор и ние не получаваме и грам газ от тази тръба!

    Коментиран от #9

  • 6 запознат

    7 1 Отговор
    то на документи всичко е наред ,не са глупави ...парите са откраднати по други схеми. и то много пари ..трябва полицейско разследване ,свидетели и така
  • 7 Справедлив

    9 1 Отговор
    Браво на Мая!!! Една жена имаше смелост да бръкне в Гнездото на Осите........ С риск да бъде нажилена..... Но това е начинът - оттук трябва да се почне!!!

    Коментиран от #13

  • 8 Иван

    3 1 Отговор
    Светославче, компанията е "Булгартрансгаз" не "Балкантрансгаз". Трябва и малко да се чете, не само да сме блонди.
  • 9 Да, бе

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "ах ах ах":

    '' ... а през Гърция получаваме и азерски газ и потребителите могат да закупуват синьото гориво на борсата от различни доставчици. '' Само си избираш, поръчваш и готово.
  • 10 Аз Негодника

    1 1 Отговор
    Не нужно да си ЕКСПЕРТ...За да се запиташ...Как партия пропангандираща, за приятелство с РУСИЯ...Изисква документацията за сделка на РУСИЯ...Това говори само едно...Руснаците ЯВНО не са вече с БСП...Остава да сетим за кой работи сега БСП...
  • 11 Един

    4 1 Отговор
    Може!? Ама няма да стане ! Тая "далавера" ще бъде покрита яко - я пожар, я наводнение , я земетресение, я ковид - ще намерят цаката на документацията и ще я заличат! ГЕРБ-аджиите за какво ги крадоха тези пари, ако не ще могат да си ги харчат на спокойствие!
  • 12 ПЕНКО

    2 1 Отговор
    АКО БУЛГАРТРАНСГАЗ ВЪРНЕ ОТГОВОР НА КОМИСИОНАТА ОТ НС : " Я СИ ТАКОВАЙТЕ ПУ. М .А " - КОМИСИЯТА КАКВО МОЖЕ ДА НАПРАВИ -ОСВЕН " ГОЛ ТАНЦ" !?!?!?!?
  • 13 Гневен бургазлия

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Справедлив":

    Напред Мая.. НА НОЖ Избий гадните Антибългарски лъжци и крадци..!!!
  • 14 Нов реккет

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Документите за „Балкански поток“ може да са при комисията за reket следващата седмица.
  • 15 Наблюдател

    1 0 Отговор
    Ако Мая наистина има кураж , защо не провери къде отидоха парите за финансирането на българския Южен поток и дали КТБ не бе фалирана за да му се попречи .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове