27 Април, 2021 20:24 10 225 28

Каролев: Дончев най-после спря да си затваря устата пред лъжите и глупостите на премиера

  • владимир каролев

Той обаче посочи - стиропорът е навсякъде и трябва да се внимава. По думите му 2 милиарда и малко са предвидени за саниране на сгради

 Каролев: Дончев най-после спря да си затваря устата пред лъжите и глупостите на премиера - 1
Снимка: БГНЕС

Доживях - Томислав Дончев, който се чувстваше неудобно, че трябва да си затваря устата, когато премиерът говори лъжи и глупости, най-накрая каза истината, че до 2022 г. може да влиза Плана за възстановяване. Допреди седмица говореше друго. Надявам се, че острието на този план ще продължи да помага, защото там има експерти. Това заяви в ефира на bTV икономистът Владимир Каролев.

Той обаче посочи - стиропорът е навсякъде и трябва да се внимава. По думите му 2 милиарда и малко са предвидени за саниране на сгради.

"Не съм против, но има други инструменти. Не съм видял другаде да се прави със 100% грант. Поне половината от тези пари могат да идат за други неща", посочи още Каролев.

“Може би има някаква дата, макар че чухме, че такава няма. Има нужда да се съберат експертите. Такива има във всички партии. Да се съберат, да преработят плана и да го вкарат. Що се отнася до държавния бюджет - да, съгласен съм, че няма нужда от актуализация към днешна дата. Без ново правителство и парламент не може да има такава, но днес такава няма нужда", допълни още Каролев.

Икономистът коментира и решението на Слави Трифонов да не състави кабинет и да върне мандата. Причината - "Има такъв народ" няма достатъчно депутати, за да състави кабинет, а подкрепа от системните партии е неприемлив вариант.

"Питайте Пламен Орешарски дали е щастлив от подкрепата на ДПС. Всички, които искат да има парламент да вземат да се съберат, да напишат на президента и да не обясняват как някой друг можел да спаси България", заяви още Каролев.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    81 11 Отговор
    Томислав е работното говедо на Тиквата.Вечер като ходехме на протеста само неговия прозорец в Министерски съвет светеше до късно.

    Коментиран от #10

  • 2 Gowo

    35 6 Отговор
    Браво бе пич.Изпълни на.
  • 3 Мдаааа

    68 8 Отговор
    ГЕРБ усещат от къде изгрява слъбцето вече и запо1ват да се отлюспват. Така беше и с калинките ос СДС на времето вече никой не си споня за тази партия( само ще вметна ГЕРБ направиха съюз със партия която е отхвърлена отдавна и тях ги чака същото.
  • 4 Gowo

    34 6 Отговор
    Сега....очакваме мнението и нас Златка Райкова.Ми то ни остана пулитолок
  • 5 Сава

    53 15 Отговор
    Сега БТВ,нова, и канал1,2,3 .. трябва да ни наложат - че Слави е страхливец, хахаха ! Все едно някои да те бута в пропаст , и щом правиш крачка назад , ... Ставаш " страхливец ! Каролев , не се вписва в програмата- скоро ефир няма да види..!

    Коментиран от #8

  • 6 Behemoth

    19 14 Отговор
    Ми сега ще го играе експерт плешивеца...оглежда се и се почесва по кратуната ...
  • 7 БулСат

    25 6 Отговор
    Каролев...иди го разбери за кого се опитва да "пее". Изглежда, че все още събира анонси за "правилната" позиция. Засега му връзва май само с бившите управляващи.
  • 8 Gowo

    38 6 Отговор

    До коментар #5 от "Сава":

    Странно обаче е...Никой не споменува за Бай Ставри.....Никой не се изказа , че 30 години нямаме осъден министър за измама .Или поне кражба.Чи то кво беше кражба.Отдавна е ,,усвояване".А то е на ръба на панделката.

    Коментиран от #20

  • 9 среднощен

    9 25 Отговор
    Очертава се управление на ГЕРБ съвместно с други партии в бъдещия парламент, но без Борисов - това ни подсказва г-н Каролев...? Има логика стига лидери като Дончев в сегашната ГЕРБ да понесат отговорността и партията да премине от "лидерски модел" към модел на "християн-демократическа" формация... "Старата мечта" на "старото СДС"... Тогава, обаче, къде отива "задкулисието" - "стиропорът" ще бъде най-малкия проблем...!
  • 10 среднощен

    15 25 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Един вид - "бяла лястовица"...? Хората в България ще разберат, че в ГЕРБ има не само "калинки"...? Познавам няколко като г-н Дончев, които са истински "работохолици-идеалисти"... Нямам против, такива да ни управляват...

    Коментиран от #12

  • 11 Хи хи хи

    24 6 Отговор
    Що не ходиш да правиш ветър на гу-син дончев като ти е толкова на сърцето?
  • 12 Behemoth

    12 7 Отговор

    До коментар #10 от "среднощен":

    Не драскай а заминавай да палиш свещи..че лошо ти се пише...коп.елдака е зъл и отмъстителен...и ви дебни 24/7..

    Коментиран от #14

  • 13 Герб - това е цезарят Тиквиций

    24 9 Отговор
    Цезарят Тиквиций - това е Герб.Падне ли цезарят мутренският герб се срутва като държавна криминална структура и се преформатира в отделни клетки.Слави има желанието,волята и интелекта да прати герб в токсикологията,тоест да попаднат под ударите на закона.На следващите близки избори трябва масово да забием трепетликовия кол в сърцето на вампира!
  • 14 среднощен

    17 11 Отговор

    До коментар #12 от "Behemoth":

    Слави ли - той е "взел-дал"..? На Вас пожелавам светли празници!

    Коментиран от #18

  • 15 калчев

    13 9 Отговор
    добре казано каролев,и аз бих искал несистемните партии да се обединят и действат съгласувано против гроб и статуквото!
  • 16 324

    7 7 Отговор
    Каролев беше съветник на тъпоумника, ама не се разбра защо го изостави? Ей, Янито само още не се е произнесъл като експерт. Скри се се някъде и ни дума ни вопъл ни РЗС
  • 17 гошо

    10 5 Отговор
    Я и тоя мазник изпълзя да умува!
  • 18 Behemoth

    4 5 Отговор

    До коментар #14 от "среднощен":

    Естествено, че ще са светли ...имам две туби с бензин ... арххххх...

    Коментиран от #19

  • 19 среднощен

    9 4 Отговор

    До коментар #18 от "Behemoth":

    "Между първа и втора игла" на Пфайзър, също може да видиш "светлината" - не хаби бензина...

    Коментиран от #21, #22

  • 20 ЛАУРА КЙОВЕШИ

    12 5 Отговор

    До коментар #8 от "Gowo":

    СПОКО , СКОРО ЩЕ ИМА ОСЪДЕНИ МИНИСТРИ И 3-МА ПРЕМИЕРИ , 2-МА ОТ ПРЕДИШНИ ПРАВИТЕЛСТВА И СЕГАШНИЯ ВИ ПРЕМИЕР В ОСТАВКА , САМО ДА ПРИКЛЮЧАТ ПРОВЕРКИТЕ И РАЗСЛЕДВАНИЯТА , САМО СПОКО !!!🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬❤️♥️❤️!!!.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Behemoth

    1 5 Отговор

    До коментар #19 от "среднощен":

    Ти си уникално просто същество...цялото ти същество е простовато...изкопай си дупка и лягай вътре...
  • 23 Варна

    3 1 Отговор
    Уж радетеля на частният бизнес Каролев, скоро научих че се е наврял в УС на Летище София и пряко участва в отдаването му на концесия.
    Нехаресвам ГЕРБ! - Направо ги ненавиждам! - Но и Каролев не ми е никак любим, включително и като икономист.
  • 24 селтак

    4 1 Отговор
    Мая Манолова,само че пикае прав,ако все още може! Фурнаджииска лопата!
  • 25 trifonov

    5 3 Отговор
    Относно отказа на партията "Има такъв народ" да състави правителство проф. Киров коментира: "Ако бях на мястото на Слави Трифонов щях да постъпя по същия начин, това означава партията да бъде политически заложник на други политически партии, които ще си дадат гласа и след това ще предявяват непрекъснато претенции, това ще бъде една сложна игра, която не може да бъде играна в настоящия парламент."
  • 26 Мразя герб борисов

    7 4 Отговор
    В дъното на душата си, такъв индивид като този БЪЛГАРИЯ не помни в цялата хилядолетна история. По време на неговото ПРОКЛЕТО управление през всички тези години си отидоха толкова много млади хора от стрес, болести. В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ сме по всички показатели първи по СМЪРТНОСТ и последни по жизнен стандарт. А имаме несметни БОГАТАШИ олигарси като блеевски, домуза АГА и много други престъпници и приятели на тиквата.
  • 27 Фактъ

    2 3 Отговор
    Абе , Боко е невъзвращенец .
  • 28 Тото 1 и Тото 2

    1 0 Отговор
    Бойко си е простак и виден себелюбец. Той обикновено говори това , соето иска и му харесва , а не това , което е реалност. Така че винаги проверявайте думите му ! Едно казва , а после , ако не стане , винаги други са му виновни. Хитрец !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове