Last news in Fakti

30 Април, 2021 06:08 3 673 35

Васил Тончев: БСП и ДПС ще качат леко при следващия вот

  • васил тончев-
  • сова харис-
  • бсп-
  • дпс-
  • има такъв народ-
  • румен радев

Не виждам основания за голямо увеличаване на гласовете на "Има такъв народ" при нов вот, смята социологът

Васил Тончев: БСП и ДПС ще качат леко при следващия вот - 1
Снимка: БГНЕС

"Ако мандадът беше даден на "Демократична България", би могло да се формира някакъв кабинет, но с БСП това е невъзможно".

Това заяви пред NOVA NEWS социологът от агенция "Сова Харис" Васил Тончев.

"Радев го даде на тях, понеже те го подкрепиха при президентския вот", убеден е той.

Според социолога новите избори няма дададат нещо различно и само се отлага проблема с три месеца. Той очаква слабо качване на БСП и ДПС, като значителна част от гласовете в чужбина ще отидат за ДПС от Турция. Относно "Има такъв народ", Васил Тончев не вижда основания за голямо увеличаване на гласовете.

За него е по-вероятно президентът Радев да спечели от сегашната ситуация, особено ако служебното правителство си свърши добре работата.

За промените в Изборния кодекс социологът смята, че няма да има съществен ефект от тях, освен подобряване в технологичния процес.

"Купуването на гласове не може да се реши с тези мерки", категоричен бе той.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    39 13 Отговор
    Този социолог да си скъса дипломата.

    Коментиран от #9, #31

  • 2 Соцоилог

    28 5 Отговор
    Ние промиваме мозъци !!!

    Коментиран от #32

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Деймос

    25 6 Отговор
    Първата МИСИРКА на барикадата , вчера дадоха СРИВ на ГЕРБ от Маркет линкс :))

    Коментиран от #13

  • 6 Поредния

    16 4 Отговор
    Поп Кръстьо...
  • 7 мислещ

    20 6 Отговор
    И ГРОБ, и БСП ще останат само с твърдия електорат, всъщност и част от него ще отпадне. Вече няма да има "Гласувах за ГРОБ, за да не дойдат комунистите", както и няма да има "Гласувах за БПС, защото само те могат да спрат ГРОБ"; а като порежат до голяма степен контролирания/насилствения и купения вот, то и част от "твърдия" електорат ще отпадне при ГРОБ.

    Коментиран от #24

  • 8 мислещ

    12 4 Отговор
    Колкото до купуването на гласове, той ще се реши не само с тези мерки, но и със смяна на шефа на МВР, със съдействието на Радев и служебното правителство. Не е като да не се знаят лицата, които купуват гласове. Само трябва да има кой да ги опандизи.

    Коментиран от #29

  • 9 После Софиянец

    15 7 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Този социолог да си скъса дипломата.Всеки който казва нещо против моето мнение не е човек, трол е. Само ние поклонниците на великия Христо Иванов сме от правата вяра, всички останали говорят глупости. Ние ( първите 10-на коментара под всяка статия) сме против всеки и всичко различно от правата вяра. Факти нямаме, но слюнка за плюене имаме в изобилие. Христо е велик и Иван Костов е негов пророк.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Мисиркаинтернешънъл

    12 4 Отговор
    Да, обаче според агенция "бухалсориз" няма да качат, дори напротив. Не ги разбира нещата този социолог.
  • 13 Да увеличат...

    9 15 Отговор

    До коментар #5 от "Деймос":

    Е колко да увеличат... най много всичко да си дойде на мястото ДПС да си е трета, а Славча да си отиде на 4 или 5-то място и да си се кротне... той тъй и тъй не ще да управлява, а само да плюе!!!!

    Коментиран от #26

  • 14 Мимч

    3 7 Отговор
    От цялата какафония,ще спечели Мая....

    Коментиран от #27

  • 15 1618

    11 7 Отговор
    Не е вярно, ББСП ще паднат много надолу заради непоследователната си политика и съвместното гласуване с ГЕРБ! Те разчитат единствено и само на бабичките!
  • 16 Анонимен

    1 8 Отговор
    Споко. Те старите комунидти и антифашисти не са живи. Но.. Децата на бкп са живи и здрави. Герб и бсп са бкп. Герб е с огромни бил бордове по турските села и турците, защо трябва пари излишни, но явно има българомохамедани. Стоят явно за следващите избори на Герб. Уведомяваме ви мнението на хората от дпс, кому трябва на нас Билбордове на Герб. Може би се уговарят в кой град бсп или герб. Но загуби в смесен район бсп, защото нямаше билбордове, а и снимки, но нейсе. Всички са едно бкпбспбкпгерб. Все тав ни е вече. Българина е егоист. Не ставате, дпс печели, защото ги обича народа.
  • 17 Гражданин

    4 6 Отговор
    С чужди народни пари билбордове. Ха сега да видим дали герб ще ги премахне и нови за новите избори герб. Санирахте си блоковете на вас, роднините, а виж за това че е направил ремонт.. Му търсят сметка, отговорност. Много крадохте и очаквате още да сте мнозина на власт герб. Поне до 5 от герб не следва да сте в НС повече и следва ревизия на недвижимото, банковите ви сметки.А дали ще бъде осъществено едва ли. Гарван гарвано око не вади и хората са объркани, изнервени и бсп заклетите кво става ни казват. Заедно са и затова, по добре не ходете до урните.
  • 18 Стига

    6 1 Отговор
    За какво спорите като никой не знае какво ще стане,явно работа нямате!Я щом сте толкоз арни да ходите да работите нивите или градините вместо да се препирате като врачки кой влиза и кой не...аман от селски вечеринки!
    Ще се разбере след изборите,стига си чесахте езиците!
  • 19 въпросче

    8 1 Отговор
    БСП и ДПС ще качат леко при следващия вот. КАКВО ЩЕ КАЧАТ? КИЛОГРАМИ ЛИ?

    Коментиран от #21

  • 20 Един от народа

    7 0 Отговор
    Мечтател
  • 21 123

    3 2 Отговор

    До коментар #19 от "въпросче":

    Ами специално ДПС имаха доста проблеми със затворената Турция и това си пролича в резултатите. За това сега Слави реши проблема , като разрешиха гласуване на чужденците по пощата.
  • 22 Centurion

    2 5 Отговор
    ДПС ще качи,но БСП не,даже ще се свие.БСП за в бъдеще ще се свие още и ще стане партийка без особено значение.Ще качат осезателно партиите на протеста,това е бъдещето.На БСП го знаят много добре,и това е причината да гласуват против за увеличаване броя на секциите зад граница.

    Коментиран от #35

  • 23 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ЗАЩО ТРЯБВА ДА СИ СБРЪЧКАН СТАР ПЛЕШИВ ПОЛУУМРЕЛЯК- ЗА ДА СИ СЪЩЕСТВИТЕЛЕН ЗА ЖУР НА ГЪ ЗО ВЕТЕ !?!?!?!?!?!?
  • 24 ЧОБАНЯГА

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "мислещ":

    ПРАВ СИ ЩЕ БЪДЕ ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ ЗА ДА НЕ ДОЙДАТ МАЛОУМНИЦИТЕ
  • 25 zorko oko

    2 3 Отговор
    ГЕРБ-твъврдо тренд надолу!
    ИТН- твърдо трнед нагоре!
    ДБ- ще се мобилиизрат и има трнед нагоре,особено в чужбина, затова ще качат(може и повече)
    ДПС ще се мобилиизрат и малко може да качи(въпреки малко по-високата неочаквана от цоциолозите активност).
    БСП са в стабилен тренд надолу, но поради намаляване на страха от короната дори повече пенсионери ще гласуват и така ще компенсират негативния срив и би-могло съвсем леко да качат(но тренд надолу остава факт и може и да не качат)
    ИМВ- много са активни лаладжии, така, че ще прескочат бариерата.

    ВМРО и останалите псевдопатиротични и псевдоконсервативни патерици на ГЕРБ- ще гледат заседанията само от ефира на БНТ 1 !

    Коментиран от #30

  • 26 Бас слагам!

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "Да увеличат...":

    Подреждане така: 1.ГЕРБ; 2. ДПС; 3. И Така Нататък; 4. БКП/БСП; 5.ПАТРИОТИ; 6.Дубай. И нови избори и ново разместване на партиите след първите 4(четири).
  • 27 Тя винаги печели

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Мимч":

    От трите, най-малкото!
  • 28 разкарай се

    1 0 Отговор
    и не говори шменти-капели. А на бас, че точно обратното ще стане. Само за ДПС си прав - ще качат малко, много малко.
  • 29 няма

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "мислещ":

    купуване вече с машинния вот. Там ги стяга чепикът!
  • 30 Офицер от запаса от истинските

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "zorko oko":

    Не си съвсем прав,колега.Като гледат ТВ такива папардаци като мене,какво си мислят:
    -неочаквана агресивност и свадливост от протестърите,все ренегати,обидени на БСП.Явно не ги е еня за народа,заработват за себе си.
    -Тошко Йорданов се изживява като карикатура на средно аритметично между Хитлер,Ким и Ердоган,други от чалгарите нямат право ни да мислят,ни да се изказват.
    -уж демократите(костовисти и американофили) нарязаха за скраб цветущата и просперираща България,какво още искат-да ни затвърдят като колония,ами то вече стана.
    ДПС си е ДПС.
    -патриотите се компроментираха задълго като лизачи на Бойко
    -А ние,дето търсим силната ръка,с ясно определени социални приоритети и отговорност,ще преодолеем страха от Ковито и хоп,ще подкрепим Корни,защото е мъжка жена. .
  • 31 Бацо Гацов

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Троле! Една моя прогноза. 1. ГЕРБ(коалиция), 2.БСП(коалиция), 3. ИТН, 4.ДПС, 5. ДБ (коалиция), 6. ВМРО(коалиция), 7.ИМВ. Ако искаш и в проценти да ти ги дам. Ама да знаеш, че нямам диплома за късане. Софийски наркоман съм. И си чекам парите от Атанасов... дет има да ми ги дава.
  • 32 Fokoto

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Соцоилог":

    Виждайки резултата от гласуването на изборите се разбра, че промиване на мозъци не може да се осъществи, поради факта, че мозъкът на българския народ е гладък. За да се осъществи промиване на мозък, трябва да има поне една гънка на мозъка. Всички видяхме резултата... Народ обичащ прочелия книгата Винету, и пеещия чалга МАРЦИПАН Слави.

    Коментиран от #34

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Какви

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Centurion":

    какви партии на протеста те гонят тебе, бе човеко. Ако тая сбирщина от тарикати и "кресливи" жени те кефи, живей си с мечтите. Аз се въздържам да им повярвам.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове