Last news in Fakti

3 Май, 2021 07:14 7 211 43

Масови нарушения на пътя по празниците

  • нарушения-
  • път-
  • автомобили-
  • скорост

Заснети са 527 случая на превишена скорост

Полицейските проверки по пътищата в цялата страна установиха много нарушения по празниците, предаде БНТ. Само в Пловдив и региона са хванати над 1 100 нарушители за последните два дни.

17 шофьори са хванати зад волана след употреба на алкохол и наркотици. При петима - дрегерът е отчел 1,2 промила, а трима са отказали да бъдат тествани.

По време на проверките камерите на полицията са заснели 527 случая на превишена скорост.

Двама нарушители, в опит да избегнат наказания, са предложили подкуп на дежурните униформени служители.

Камери, патрулки и пътни полицаи ще контролират всички пътища в страната до края на празничните дни, предупреждават от полицията.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боко

    34 11 Отговор
    Не народ, а мърша.
  • 2 Следствието ГЕРБ

    40 3 Отговор
    ПОВСЕМЕСТНО НАХАЛСТВО !!!
  • 3 Като няма

    41 13 Отговор
    Строги закони ще е така всеки си мисли, че ще му се размине! Затвор и тлъста глоба и ще се замисли другия път дали ще се качи пиян или ще кара с превишена скорост!

    Коментиран от #8, #23

  • 4 БАЙ Х@Й ‼

    43 2 Отговор
    Има ли глобен за изпреварване при ДВОЙНА НЕПРЕКЪСНАТА ЛИНИЯ⁉️⁉️⁉️
  • 5 БАЙ Х@Й ‼

    51 5 Отговор
    Дали когато има ограничение 60 заради ремонт, но ремонт не се извършва, минавайки със 75 си по-опасен отколкото каращия срещу теб през нощта без ляв фар и габарит 🤔

    Коментиран от #36

  • 6 Рвкет

    54 6 Отговор
    Изпълзяли са и клечат да хванат някой бонус. Своите ще се отърват с малък рушвет. Няма кой да спира и наказва за светкащи и притискащи по скоростните пътища. Полиция няма само безполезни безгръбначни плужеци стоящи на нелепо ограничение да хванат бонус.
  • 7 Гост

    15 8 Отговор
    Взимайте им книжките.
  • 8 БАЙ Х@Й ‼

    27 3 Отговор

    До коментар #3 от "Като няма":

    Закони има - РЕД НЯМА ‼ Водач с НЕПЛАТЕНИ глоби за над ДВАДЕСЕТ ХИЛЯДИ лева как ще се стресне 🤔
  • 9 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    26 15 Отговор
    Глобите са малки и неефективни,
    затова тарикатите се множат...

    Коментиран от #14

  • 10 Sieg

    47 3 Отговор
    Щеше да е ок да заставате на наистина опасните места и да снимате. Стига обирахте хората, трябва преразглеждане на ограниченията. Как могат да застават и снимат на места с ограничение 30км.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 БАЙ Х@Й ‼

    28 5 Отговор
    Защо "ОРГАНА" с три букви и започващ с К не разреши лицензиране на видеорегистратори и САМОСТОЯТЕЛНО да издирва и "респектира" нарушители по предоставени видеозаписи ? / аз се сещам , предполагам и Вие/
  • 13 123

    20 1 Отговор
    Законите създадени от хората са писани за робите.
  • 14 БАЙ Х@Й ‼

    35 3 Отговор

    До коментар #9 от "ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ":

    Пловдивчанка е направила 63 нарушения. Глобите възлизат на над 10'000лв. Преобладаващата част от тях са за превишена скорост. Всички те не са връчени", казват пред Нова тв от Пътна полиция.
    Дамата се е укривала от полицията, за да не получи своите глоби.‼ как ли са я търсили 🤔

    Коментиран от #15, #17

  • 15 Да и ги прехвърлят

    23 5 Отговор

    До коментар #14 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Към данаците и така ще си ги плати! Първо плаща глобите след това данаците на кола, апартамент и други ако има!

    Коментиран от #18

  • 16 Иван Грозни

    17 1 Отговор
    Така нареди Боко миже да те лажем или да е пунта мара. Ще трябва време докато тия привички и начин мислене се променят.
  • 17 069

    37 3 Отговор

    До коментар #14 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Ще ти кажа как - търсили са я в сънищата си, докато дремят в патрулката. А на мен ми връчиха при рутинна проверка за 400 лв, щото съм карал на практика извън града с 80 вместо с 50 след знак хранилка на рождения ми ден, а само 30 минути по-късно виждам в града пъленпс хора как карат с повече дори от това. И как да уважаващ такова нещо? Трибуквевия орган е най-ужасната неефективна държавна служба, не дай си Боже да ти трябва адм. услуга, можеш да си отидеш там на опашка. Закривай и построй от кота нула.
  • 18 Радо

    30 2 Отговор

    До коментар #15 от "Да и ги прехвърлят":

    Не се натискайте да търсите начин да се събират глоби, които в 80 % от случаите, не са правилни и не са справедливи! Натискайте да станат справедливи, за да има смисъл от тях! Чак след като имате справедливи санкции и оправени проблеми на пътя, може да натискате за събираемост! Сега зорлем се натискате да сте дарители на едни нищоправци! И така ги стимулирате да продължават да ви щавят несправедливо и да не се грижат за проблемите на пътя!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 069

    17 0 Отговор
    112-о място. Догодина 113-о по този начин, Факти. А по пътищата ще става все по-зле, защото не си казваме по медиите право, куме истината в очите.
  • 21 Дните около Великден са :

    19 3 Отговор
    Урожай за КАТ..........дет съ вика ден година храни

    Коментиран от #26

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Ваксиниран/а = СТЕРИЛЕН/НА ;)

    8 10 Отговор

    До коментар #3 от "Като няма":

    Ако имаше "строги закони", щяхме да сме като западноевропейските концлагери - под домашен арест от есента и пазаруване от магазина само с номерче и разрешение! Май предпочитам сегашното положение. Българинът не протестира срещу тъпите закони, защото не ги спазва. И защото няма кой да ги приложи.

    Коментиран от #29

  • 24 100

    21 2 Отговор
    КАТ предупреждава да не тръгвате на път без пари. ;)
  • 25 любител

    16 4 Отговор
    тоя дето снима защо е клекнал да не би да с--е. хахаха.
  • 26 kkk

    16 2 Отговор

    До коментар #21 от "Дните около Великден са :":

    Ами карайте кротко и няма да плащате глоби- толкова ли е сложно?
    Имате смартфони- ползвайте Waze и след 3 месеца ще знаете наизуст къде стоят полицаите по редовният ви маршрут. Извън града си карайте с ограниченията и няма да имате грижи- за последните 20г. и близо МИЛИОН км. имам цели 3 (ТРИ) глоби за скорост, и то с превишение до 25км./ч.
    Вервайте ми, дори и да раздавате цялата газ за София-морето ще спестите не повече от 25-30 минути. А може и да не стигнете. По-лошо- може и да убиете някой друг, а вие да сте живи...
  • 27 Дани

    16 1 Отговор
    Каквито шофьорите ,такива са и полицаите....,все пак сме един народ.
  • 28 Шофьор

    8 7 Отговор
    Това не е превенция и създаване на респект, това е законен рекет! Полицията е по пътищата, за да репресира основно финансово водачите, както и да създава стресиращи, а и влияещи в някои случаи фатално (лишаване от препитание) административни ситуации - безсмислени сваляния на номера, спиране на МПС от движение. Имам колеги, които не само са лишени от 1 до 3 месеца от работа (отнета книжка), но плащат за съответния период и лизинг на спрения от движение влекач (2500 - 3000 лв/мес). Ето това са българските закони и мутрите, които ги прилагат! Мародери, а не блюстители на реда!!!

    Коментиран от #31, #32

  • 29 Komapak

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Ваксиниран/а = СТЕРИЛЕН/НА ;)":

    Прибрах се от Алпите преди месец. Нямам нищо против домашния арест и листата с които се разхождах. Освен това французите карат много лудо по завоите в планината. Всеки сам избира накъде го влече лудостта.
  • 30 6896

    2 3 Отговор
    Кво си клекнал там бе зелената шапчица. Все едно акаш 😂😂😂.
  • 31 Драйфус

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "Шофьор":

    В кривия път си влязъл колега,затова ти е трудно!
  • 32 kkk

    4 4 Отговор

    До коментар #28 от "Шофьор":

    И що да ми пука за вашите лизинги, духинги и т.н.? Нарушения има ли- ИМА. Глоби и наказания полагат ли се- ПОЛАГАТ СЕ. За някои неща взима ли се книжката- ВЗИМА СЕ.
    Та пак да питам- защо да ми пука, че НАРУШИТЕЛИТЕ са наказани и са им взели книжките когато са ВИНОВНИ? Що да ми пука, че тираджията не можел да работи- да му позволим тогава да кара по 18 часа нон-стоп и пиян на мотика, а хората които утре ще изтреби да се пазят сами, а?

    Има си закони и наредби у държавата и добри или лоши следва да се спазват и да се глобява/наказва според тях. Нарушил си и ще ходиш пеша, плащаш глоби и мреш от глад- НЕ МИ ДРЕМЕ.
    Имам 6 камиона и 10 шофьора- как пък на тях не им взимат книжките, а минават огромни разстояния всяка година? Явно има начин- НАРУШИТЕЛИТЕ да измират от глад, не ми пука.

    Коментиран от #39

  • 33 Чефоти

    3 0 Отговор
    Гледам коментарите и се чудя какво четете вие и какво аз.... от 200 000 автомобила има само 1000 нарушения??....от 200 000 автомобила(само от столицата излезнали) има само 17 човека хванати в нетрезво състояние(само аз попаднах на 3 коли, с пияни шофьори, да са спрени от полиция)....избива ме на смях честно.... и ще ми говорят че имало само 2ма с подкуп хахах е успешна седмица все пак!
  • 34 qwerty

    7 0 Отговор
    извънградски път, навлизам в населеното място и гледам знак за ограничение от 40км/ч, който е на 20метра преди табелата, обозначаваща населеното място. тия се набутали там и снимат с кмерата за превишена скорост.
  • 35 Мемфис

    8 2 Отговор
    Ефекта от поредната милиционерска инициатива е само обогатяване на дебелос.ерковците!
    Всички снимки се селектират, като “ нашите” хора изчезват от носещите отговорност!
    От друга страна- всички тези ограничения са безсмислени, не може в София на трилентов булевард да сложиш ограничение 50 км/ ч.Все едно да ограниналягането във водопровода на половин атмосфера или да направиш напрежението в електропровода 60 v!
  • 36 КонТрол

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "БАЙ Х@Й ‼":

    На познат му писаха фиш, за престрояване на кръстовище през двойна непрекъсната линия.

    Коментиран от #37, #43

  • 37 КонТрол

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "КонТрол":

    за 4 коментар
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Какъв кат

    2 1 Отговор
    Крият се като мишки.Нали си представителен орган на властта излез на видно място да те виждат хората а те крият патрулката зад един рейс паркиран и некаран бог знае от кога и също зад други паркирани коли Е на това кво му се вика дърти мишоци като началника им в оставка дето немогат го накара да иде в Народното събрание да каже две приказки на кръст.Пълна идиотщина......
  • 41 Фред

    2 1 Отговор
    Глоби зада може Боко да пълни чекмеджето. Отделен въпрос е че пътищата ни са най зле в Европа.
  • 42 а дано

    0 1 Отговор
    тия боклуци клечащи по храсталаците на хранилка трябва да ги разформироват
  • 43 Mhm

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "КонТрол":

    Ми нормално. Нямаш право да я настъпваш даже, кво остава за обратен завой, още повече в кръстовище.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове