Last news in Fakti

10 Май, 2021 13:33 1 883 33

Цеков: Машинното гласуване е авантюра

  • борислав цеков-
  • машинно гласуване

Той разкри, че е възможно да има намеса от чужбина на изборите у нас

Цеков: Машинното гласуване е авантюра - 1
Снимка: БГНЕС

"Машинното гласуване е авантюра - неслучайно го няма никъде в Европа. Ние се нареждаме до страни от Третия свят. Явно не се учим от по-развитите държави, но след като има манипулации на софтуера ще си вземем поука", коментира още темата д-р Борислав Цеков, специалист по конституционно право.

Д-р Борислав Цеков отбеляза, че "когато си счупим главите" с машинното гласуване, ще започнем да търсим решение. Той разкри, че е възможно да има намеса от чужбина на изборите у нас.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    37 2 Отговор
    Гърч ли усещам?
  • 2 асад

    36 3 Отговор
    а ти не си нищо повече от плюнка - бегайййй
  • 3 КОТарАК

    43 4 Отговор
    само дето не каза , че щатите от 30г гласуват с машини! те от кой свят са?

    Коментиран от #31

  • 4 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    26 3 Отговор
    АВАНТЮРА Е НА ИСТИНА НО ЗА ЦИГАНСКИТЕ МАХАЛИ И ЧЕРВЕНИТЕ БАБИЧКИ!!

    Коментиран от #10

  • 5 Псевдоним

    30 3 Отговор
    Е, Цеков, след като ГЕРБ и компания ни изпратиха при страните от третия свят, напълно нормално е да въведем практики от там :) Поуките вече ги взехме.
  • 6 замислен

    20 4 Отговор
    Нямаше как совен с машинен вот да се ограничат невалидните бюлетини, преправяни от от партии в невалидни, пък и да се намалят купения и корпоративен вот(няма как сега да си снимат бюлетинката с телефона!)
    Крахът на ГЕРБ и тeхнитe пaтeрици ВМРO и ocтaнaлитe е започнало, но и се засилва! ГЕРБ категорично ще бъдат 2ра (или дори3та!) сила след предсрочните избори, ИТН печелят и с другите протестни партии правят собствено управление.
    ГЕРБавите патерици ВМРО и останалата псведопатриотична върхушкa нa държaвнa хрaнилкa пак няма да прескочат бариерата и ще останат извън държавната хранилка барем за още 4 годинки, гледайки Парламента само по телевизията!
    Нормалните мислещи патриоти започнаха вече да гласуват за протестните формации и все повече ще гласуват основно за ИТН, някои по-социално ориентирани за ИМВ или дори БСП(a други и зa Възрaждaнe) , пък някои по-консервативни и десни за ДБ(за хората от ДСБ)
    Моделът на мутрите ГЕРБератски се разпада!
  • 7 Да бе

    14 2 Отговор
    Един през друг, разни "специалисти" се "изказаха". Нали машинното гласуване беше прието от герб за предишните избори? Но плонжът към герб от утре май ще е авантюра...
  • 8 Бае Въло

    12 3 Отговор
    Устничките присвити, готови ръка да целуват.
  • 9 А тъй , тъй

    13 2 Отговор
    Като купувате и рекетирате , където го няма никъде в Европа това са гербаджииски престъпления.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 кръгла нула

    18 4 Отговор
    Човек трябва да е луд, за да чете какво е казал Боре Цеков. Той е сменил доста господари и партии- СДС, НДСВ, Новото време, партийката на Кунева- Пръмова, президента, бай Гиньо Ганев, омбудсмана, Светия синод....Нищо не струва и като юрист, и като "преподавател", и като писач- нищо не е написал, освен антрифилета и пасквили. Цеков е една кръгла нула. 0.ZERO
  • 12 нннн

    10 2 Отговор
    А какво е 100 пъти(!) повече невалидни бюлетини от Великобритания ?(на човек от населението)
  • 13 фатих

    16 2 Отговор
    Аз мисля ,че по-голяма авантюра за братята българи оттова на комуниста Живков да назначиш шофьора му за премиер , при все , че е работив в групировката Сик??! Това ако не е авантюра , че и катастрофа , Българите и всички ние като общество изгубихме страшно много от ЕС . вижте другите постсъветски страни , какво е това нещо? Сега новите партии поне 2 години ще даврандисат държавата и ще бъдат саботирани от останките на герб , страшно ще е докато се отървем.

    Коментиран от #15

  • 14 хмм

    4 6 Отговор
    Изборите ще бъдат касирани.
  • 15 фатих

    8 2 Отговор

    До коментар #13 от "фатих":

    като казах ЕС нямах предвид че е лошо , а че герб окрадоха ЕС бъдещето ни.
  • 16 гола вода

    9 2 Отговор
    Цеков с връзки го бяха намърдали да преподава в УНСС, но той избяга още по средата на семестъра. Преподаването изисква подготовка, четене, труд, лишения, а този е лека кавалерия, гола вода. Сега обслужва герберастите.
  • 17 АБСОЛЮТНА ЛЪЖА

    8 4 Отговор
    Машинното гласуване в САЩ - когато поставите бюлетината в машината , веднага се отчита резултата или ако тя е невалидна ! Лесно и най-важното няма как да стават манипулаций - затова троловете на мутрата излизат и говорят лъжи из платените МЕДИЙ и ... затова сме на 112 място нали ?
  • 18 Страничен наблюдател

    3 3 Отговор
    Да? А Холандия не е ли в Европа и ЕС? Там в провинция Фландрия се гласува с машини, а във Валония - по избор - с машина или с хартия! А можеше да приемете и предложението на Бялата Златка за образователен ценз при гласуване...или предложението на Минчо Спасов да гласуваш само с удостоверение от НАП да платени данъци?

    Коментиран от #26

  • 19 Българка

    9 3 Отговор
    Хайде спрете да давате трибуна на гробарски подлоги, всякакви лози..... Защо никой от тия по0 мияеи не казва, че в САЩ гласуват също машинно . И години наред машинното гласуване там не е подложено под съмнение. Грабарите вече са в истерия. Ограничиха им възможностите за фалшифициране, купуване и подмяна на вота.
  • 20 zorko oko

    7 1 Отговор
    МAШИННO (нe e EЛEКТРOННO), ето кaквo прeдcтaвлявa: 1) Дaвaт ти oбoрoтнa кaртa (кaтo дeбитнa); 2) Cлaгaш я в МAШИНAТA; 3) Избирaш зa кого щe дa глacувaш; 4) МAШИНAТA рaзпeчaтвa БЮЛEТИНAТA (прoвeрявaш cи бюлeтинaтa, т.e. кaквo cи нaпрaвил); 5) Cгъвaш БЮЛEТИНAТA и я пуcкaш в УРНAТA!
    ЗA БРOЯЧИТE (кoмиcиятa) - НЯМA химикaлки, нямa дрacкaници!
    Няма как да създават невалидни бюлетини!
    НЯМA кaк рeзултaтa хaртия в урнaтa и брoй cпoрeд мaшинaтa дa нe e eднaкъв! 3+5 нямa дa e рaвнo нa 11 , нели ?!
  • 21 Ива

    7 2 Отговор
    Няма външна разлика във вида на хартиената и бюлетината за машинно гласуване , разликата е че машинната веднага отчита резултата и няма как броячите на мутрата да фалшифицират , затова е тоя рев !
  • 22 dfu

    9 1 Отговор
    "Д-р Борислав Цеков отбеляза, че "когато си счупим главите" с машинното гласуване, ще започнем да търсим решение."

    Между глави и тикви има разлика. Струва ми се, ч в нашият случай правилната дума е втората. Между другото, и с неговото НДСВ "си счупихме главите" преди 20 години. Трудно ми е да "вервам" вече.
  • 23 Ива

    5 1 Отговор
    Ако имаше машинно гласуване мутрата щеше да събере около 5% и отдавна трябваше да е изчезнал от политиката , не че в момента е там , пътник е !
  • 24 юрист

    1 10 Отговор
    Съгласна съм с мнението на д-р Цеков, но нали всеки у нас е всичколог и си въобразява, че без специализирано университетско образование разбира всичко и мнението му е на 100 процента правилно, затова и електората ще си счупи главите...Неслучайно се приема, че умните хора в света са не по-повече от 3 процента от населението му. Останалите 97 процента ще духат яко супата, а животът им ще преминава в напразни надежди някой отвън да дойде и да им оправи ''положението''- т.е. ако са с основно или средно образование, да им предложи принципната заплата на висшия мениджмънт...Има да гонят Михаля и онези ''безсмъртни умници'', които изкараха лек ковид, а сега са в болнични за 6 месеца, и които твърдяха, че спазващите противоепидемичните мерки сме били роби, говеда, овце и друг добитък- сега ние излизаме незасегнати от ковид, с работоспособност на макс, а те излизат от пост ковид със здравословни проблеми доживот, изхвърлени от работните си места и с около 50 процента намалена трудоспособност, без значение от възрастта им. СЕГА се виждат тези последици...
  • 25 питащ

    7 2 Отговор
    А бе , лизач долен защо не се скриеш? Кой ти иска мнението бе боклук. Прочети какво пишат хората за теб и тогава се появявай да дрънкаш глупости в услуга на бат Бойко. Герберско недоразумение.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Зализаният

    3 1 Отговор
    седесар от комунистическо потекло се изказа "компетентно".
  • 28 Павел Пенев

    7 0 Отговор
    Моите уважения колега Цеков. С удоволствие съм слушал и наблюдавал твоите коментари. Но не е ли авантюра да имаме премиер като Борисов с 600,000 недействителни бюлетини и това при всеки избор вече 12 години?
  • 29 иван иванов

    1 0 Отговор
    уж си умен мъж,а какви нелепи неща говориш...що така бе...САЩ страна от третия свят ли е бе докторе...
  • 30 123

    0 1 Отговор
    Този мисли че САЩ са третия свят , а България е първи свят със хартиени гласове, та България като се нареди до САЩ ще стане трети свят чрез гласуването с машини.Всички избори на САЩ са с машини и то свързани към интърнет.
  • 31 ТОЧКАТА

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК":

    ,,..ОТ 30 Г. ЩАТИТЕ ГЛАСУВАТ МАШИНИ.ТЕ на кой свят са???,,,....НА ОНЯ СВЯТ!!!!!Машините са УДОБНИ ЗА МАНИПУЛАЦИЯ!!!!!!Е КРАЙНИЯТ ИЗВОД НА ПАТИЛИ В Америка!!!!!Машината/като всяка машина/ може да се НАСТРОИ и да даде ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ/ЧЕСТНИ ИЗБОРИ/ ИЛИ БРАК/МЕНТЕ ИЗБОРИ/ Например НА ТЕБ показва ,това което си избрал,но в паметта да ти ,,прехвърли,, гласа!!!!!!ТЕ знаят кои региони и секции ЗА КОГО се гласува!!!Твърдите секции са без проблем ,но в ,,колебаещите се,, машините мога да създадат ,,откази,забавяне ,формиране на ОПАШКИ!!!!!!А това е ПРЕДПОСТАВКА ЗА ОТКАЗ ОТ ГЛАСУВАНЕ...И още няколко ...по дребни такива!!!!....ненапразно в ЕВРОПА...ТОВА НЕ Е ПРЕДПОЧИТАН МЕТОД!!!!!!
  • 32 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор
    ТОВА!!!!е друг проблем!!!!и МАШИНИТЕ НЕ ГО РЕШАВАТ!!!нъл тъй....
  • 33 Гюлбахча

    1 0 Отговор
    Абе Цеков, къде по дяволите има една пета недействителни бюлетини по света, освен тук бе серсем платен!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове