Last news in Fakti

11 Май, 2021 12:57 2 622 29

Митов и Дончев станаха зам.-председатели на ГЕРБ

  • герб-
  • национално събрание-
  • даниел митов-
  • томислав дончев

Бившият външен министър атакува президента Румен Радев при представянето си

Митов и Дончев станаха зам.-председатели на ГЕРБ - 1
Кадър ГЕРБ

Вицепремиерът Томислав Дончев и бившият външен министър Даниел Митов са новите заместник-председатели на ГЕРБ на мястото на Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, реши националното събрание на партията.

„С този избор ясно ГЕРБ заема мястото си в център-дясното като евроатлантическа партия и трябва да кажа, че това е много важно в момента – нашите партньори много внимателно гледат и слушат. Искам да дам много ясен знак накъде върви ГЕРБ“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от бТВ.

Той привика на трибуната двамата преди гласуването, за да се представят на структурите.

„Винаги съм принадлежат към българската десница. Приказките, че нямало ляво и дясно можем да ги забравим, това са политически лакардии, които ги говорят хора, които нищо не разбират от политика. Всеки, който влезе в политиката и започне да прави стъпки, за да решава проблемите на хората, влиза в парадигмите на ляво и дясно“, заяви Митов.

Той използва случая, за да атакува президента Румен Радев заради официалното съобщение от прессекретариата на държавния глава след срещата на източния фланг на НАТО във формат Б9, на която бяха осъдени опитите за намеса на Русия в региона: „На тази среща беше приета декларация (…) ние видяхме прессъобщение, което изобщо не съдържа духа и сърцето на тази приета декларация. Българския президент не само е скрил декларацията, опитва се да играе някаква мошеническа игра на „Тука има – тука няма“ с геополитическите интереси на България“.

„Ще направя превод на български – нищо странно, двуличието е в основата на тези хора. Те се опитват нещо, което не могат – едновременно флирт с Русия, същевременно, когато президентът Байдън говори на тази среща на Б9, нямаш мъжеството да вдигнеш юмрука и да кажеш „Аз не съм съгласен с тази декларация“, заяви и Борисов.

Томислав Дончев призова разговорът между партиите „да се върне на ниво „политическа прагматика“, защото „политиката не е само крясъци“.

„ГЕРБ трябва да остане политическата сила, която мисли за общото, която мисли за всички“, призова той.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Атлантисти сатанисти

    3 16 Отговор
    "ако една нация няма религиозна мотивация и липсва религиозна идентичност, структурата на тази нация ще се разпадне и тази нация в социалната рамка ще се разпадне отвътре, религиозният фактор е основният фактор, който позволява на една нация да се справи с трудностите, нито един фактор не може да повлияе така както религията влияе при приемането на жертви и справянето с всяка трудност. най-голямото предателство на обществото е това, определена група хора да иска да отслаби и направи по-малко важна ролята на религията в нашето общество" Генреал Солеймани.

    Коментиран от #5

  • 2 Маргинал

    38 5 Отговор
    Затвор за Тиквата ДНЕС

    Коментиран от #18

  • 3 ПИТЪНКА

    36 7 Отговор
    А ФЪФЛЕКА ,ДЕКА Е? ФЪФЛЕКА СИН ЩО НЕ Е ИЗДИГНАТ???? ТОЙ ТАКА ЯКО СЕ СТАРАЕ В БЛИЗАНЕТО НА ЗАДНИ ЧАСТИ НА РАЗБОЙКО. ЗА ДИЛОВ СИН СТАВА ВЪПРОС, ЩО НЕ Е ИЗДИГНАТ????

    Коментиран от #21

  • 4 БОЗА

    31 3 Отговор
    И тези не могат БЕЗ ВРАГ...и кой да е "враг"-Радев...е няма такъв смях...или руснаците или президента са им "врагове",а те ще ни "спасяват"... вас да има,кой да спасява...;-))))

    Коментиран от #28

  • 5 МАФИЯ НА ББ

    24 7 Отговор

    До коментар #1 от "Атлантисти сатанисти":

    ЗАТВОР ЗА БОЙКОШЕНКО ИСКА НАРОДА!
  • 6 asd

    17 1 Отговор
    Парадигмата го видях в някакво сутрешно предаване преди 2 дни. Приличаше на оплакваща се озлобена бабичка, толкова беше досаден.
  • 7 цербер

    15 4 Отговор
    Явно е,че Дончев ще става кмет на София. Ще ни го предложат за избор.

    Коментиран от #9

  • 8 Лост

    13 1 Отговор
    Ние български знаем. Кажи го на турски. Митов от две 1 месец е член на Герб и вече е зам. председател. Значи е с голямата шпатула.
  • 9 Се таа

    17 3 Отговор

    До коментар #7 от "цербер":

    Когото и да предложат от герб за кмет на София, все тая. Герб едва ли ще просъществуват до следващите парламентарни избори. До местните има много време, предишните бяха преа 2019 г.
  • 10 Къдравата Сю

    18 1 Отговор
    Ще завлече Герб на дъното
  • 11 ТаУмВзе

    10 2 Отговор
    ЖИТЧЕ, МУТРО ДОЛНА!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 SAAB

    10 2 Отговор
    Заема мястото в.......клозета !
  • 14 хъхъ

    7 2 Отговор
    Американското посолство вече си има партия.
  • 15 Жижо

    7 2 Отговор
    Абе хора каква е тази партия някой помни ли я и какви са тези палячовци някой знаели кои са тези анонимници.Боко мутро аут си.
  • 16 Реалист

    4 1 Отговор
    Както и да го въртиш този гъъзз бойко пак ше го .....:)
  • 17 ПСР

    7 1 Отговор
    Биков,както и Митов,са вид тежки врътни-опашки в ГЕРБ.Митов,само преди 3-4 г.се кълнеше,че не комунист,че не е мутра и никога няма да бъде,че не е милиционер и никога няма да бъде,нито пък бил масажирал ушите на Тодор Живков.С тези опорки,Даниел Митов,громеше мита,че ГЕРБ е център-дясна партия и ги разобличаваше.Томата Биков,преди още години,беше още по-радикален,плашейки със затвор Цвъ и ББ.
    Каква стана тя?!Пари,пари,пари и власт!А Лидерът им,наскоро изцяло възприе библейската риторика...с фокус Юда и сребърниците...Ей,лично от мен имате едно голямо сбогом,потъвайте в небитието на политиката,където ви е мястото!Жалка история.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 питек

    3 1 Отговор
    Тулуп , днес България и градовете и са превърнати от теб в натовски полигон , натовски самолети тренират прелитайки на малка височина над български градове. Тези боклуци , които ни нямат за хора , благодарение на теб , днес си правят учения как ще атакуван населени обекти при готвена от тях война. Ти провали Родината ми , за да консумираш власт и крадеш пари.
  • 20 Сю хиената

    4 2 Отговор
    Ах, колко съм секси, даже Дончев ме забелязва! Нека прайда да тръгва на лов..
  • 21 И ОТНОВО

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "ПИТЪНКА":

    е той малко по умен от тях,затова отпада от играта
  • 22 Цветков

    7 3 Отговор
    Кво стана бе герберюги - тия новите всички с по 3-4 езика и образование от Харвард и Бостън, а вашите поцинковани кофи, кърджалиайски такива и дуловски мръсни усти нямат и средно. Ама иначе ще се избият да защитат Вожда, който е същия неграмотник - треторазрядна мутра, шофьорна Маргините - освен да се разхожда с Жипката, за друго не става.

    Коментиран от #29

  • 23 гост

    5 0 Отговор
    ГЕРБ трябва да остане политическата сила . Луд ли си бе , чекмедже тиквю . Ти си в затвора . корумпираната ти партия приключи .
  • 24 Nostradamus

    3 0 Отговор
    Мутрата борисоФ : "Ще направя превод на български" –
    От какъв език ще направиш превод на български, бе Дебил Крадлив и Мръсен!
    Сигурно от Каруцарски банкенски, който език единствено владееш, ще направиш превод на български!
  • 25 сороснерес

    3 0 Отговор
    Митов е кукла на конци на сорос..и такива са навсякъде и в съдебната и в прокуратурата, в медии..всичко е платено..Най страшното когато сорос внядрява своите хора в образованието и неговите протежета издават нови учебници по история..Затова някои изроди отричат батак и наричат турско робство..с дума владичество,присътствие..Изгоним ли сорос и неговите отровни общества ще намалим престъпността значително и също се касае за корупция..Този сорос мъти само вода,все говори за правата на сигани и др.тъпоти..и нито дума че същити имат и задължения....Унгария му отряза мераци, сега е момента да го изритаме от България..
  • 26 gggw

    0 0 Отговор
    Митов, американския слуга.. не, мерси!
  • 27 gggw

    0 0 Отговор
    тоя за кво връща СДС-то, след като хората ги изгониха с шутове? служители на народа ли са тия, или на американските политици?
  • 28 gggw

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "БОЗА":

    много точно. а причината е оправдаване на разходите.. - НАТО-то ако знаеш що долари троши ... а не знам да са купили нещо наскоро.. цялата тая структура е за закриване, ако няма враг.. а пък ако има враг, направо ще ги съсипе
  • 29 Ку-ку

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Цветков":

    Абе те може и по десет езика да знаят, ама като не могат да си "изпросят" милиарди евра от Европа както го прави Бойко, то голяма файда, няма що.... 😂😂😂
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове