17 Май, 2021 10:10 1 562 19

Проф. Огнян Герджиков: Съставът на служебното правителство е много добре подбран

  • огнян герджиков-
  • служебен кабинет-
  • служебно правителство

Този кабинет е по-силният от този, в който аз участвах, има силни фигури, коментира бившият служебен премиер

Проф. Огнян Герджиков: Съставът на служебното правителство е много добре подбран - 1
Снимка: БГНЕС

Новият служебен кабинет започва твърде амбициозно, което не е лошо, иска се от него да прави неща и той може не малко да направи. Неговият състав е много добре подбран. Това коментира в сутрешния блок на БНТ проф. Огнян Герджиков. Той добави, че е важно да няма крайности и призова да има проверки.

"Например вчера научих, че икономическият министър Кирил Петков е обърнал внимание на Българската банка за развитие. Оказва се, че 1 милиард са дадени на 8 големи фирми. Очевидно е, че е необходима ревизия, може да се подмени състава на ръководството", каза проф. Огнян Герджиков.

По думите му изборите са най-важното за един служебен кабинет, но не означава, че само това трябва да прави.

"Имат много текущи задачи, трябва да няма административен рекет, да работи бизнесът. Този кабинет е по-силният от този, в който аз участвах, има силни фигури. Очевидно е, че президентът Румен Радев е натрупал опита и е намерил много силни кандидати, хора възпитаници на Харвард, това само по себе си показва много високо качество", допълни проф. Огнян Герджиков.

Той прогнозира, че това служебно правителство може да управлява и по-дълго.

"Трябва да се направи коалиционен кабинет, не изключвам да има още избори, но това не е чак толкова страшно. Българският парламент произвежда голямо количество брак, не работи добре, това е нещото, което спъва България през последните години. Сегашните закони не са добри и непрекъснато ги променяме. Непрекъснато произвеждаме некачествена законова продукция, това спъва инвестициите и бизнеса, няма изграден механизъм за правене на закони, те така не се правят. Нашият парламент действа като луд с картечница", добави проф. Огнян Герджиков.

Според него три четвърти от законопроектите са на отделни депутати, а не са на правителството, което означава, че много често има лобистки текстове.

"Това прилича на особен вид шизофрения, някъде към 80 законопроекти бяха внесени за 2-3 седмици. Парламентът може да бъде вреден с непрекъснатата промяна на законите. Не може да има хулигански подход да има в изказвания и нападки. Един председател и Господ да е трудно може да се справи, ако депутатите не са на необходимата висота. Ива Митева няма организационен опит, не е лесно да се укроти "врящо гърне", каза проф. Огнян Герджиков.

Той коментира промените в Изборния кодекс и отбеляза, че има резерви към машинното гласуване, тъй като крие рискове.

"Германия и Нидерландия го отрекоха, ние сме силни в купуването на гласовете, неграмотните не знам как ще се справят с машините. Една голяма част от ЦИК са същите хора. Има опасност нищо да не се промени, това няма да е добре за България. Радев направи добър служебен кабинет. Избори 2 в 1 не са изключени. В момента най-малко Конституцията пречи на България, тя върши работа", каза още проф. Огнян Герджиков.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дива свиня

    9 6 Отговор
    Тоя пък откъде изникна!?

    Коментиран от #6

  • 2 1618

    12 4 Отговор
    Това е образа на Борисов и неговото обкръжение! Неговото управление създаде обръчи от фирми на олигарси,които източиха парите от Европейските фондове и парите на данъкоплатците! За това при управлението на Борисов се засили социалното неравенство! Такива хора доведоха България до разруха и социално неравенство- такива,които спят с кюлчета злато и пачки пари, возят се в луксозни коли,създават кухи фирми с благословията на Борисов и други които трябва да живеят с една заплата и пенсия изкарвайки си прехраната с честен труд! Каква непрежалима мъка за Борисов и неговото обкръжение! Сбъдна се най- големият им кошмар! Служебно правителство на Президента!

    Коментиран от #7, #11

  • 3 Последния Софиянец

    13 1 Отговор
    Има хора ,ама досега не им се даваше шанс.

    Коментиран от #5, #15

  • 4 Хахаха

    2 9 Отговор
    Да, чудесно е подбран за задачите, които му е възложил Мунчо. И да, подготвят изборите, че даже ги и тикат към точно определени резултати. Нали ще са "честни избори".
  • 5 Това ли

    4 9 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Са хората старите корумпирани муцуни. Жалко за народа жалко. Това не е ПРОМЯНА А ПОДМЯНА.

    Коментиран от #8

  • 6 Антимафия

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Дива свиня":

    Може , да го помолят за нещо?
    Добре е , човек да напомня за себе си?
    Не си спомням, когато той беше министър,
    в служебния кабинет ,
    да се случи нещо, важно , което да запомних?
  • 7 И това ще

    3 10 Отговор

    До коментар #2 от "1618":

    Е до време. Народът се готви за протести истински протести. Мечтата на фигурата няма да се сбъдне сори

    Коментиран от #9

  • 8 Последния Софиянец

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "Това ли":

    В политиката трябва опит,връзки и пари.Не е толкова лесно както изглежда.Ето Хаджигейов и Бабикян само затънаха в дългове и нищо.
  • 9 Последния Софиянец

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "И това ще":

    Чакам ви на жълтите павета вече една година.

    Коментиран от #12

  • 10 Дърта комуняга

    1 5 Отговор
    Уууууууууу, Платена РадиоТочка, жалък клоун !!!
  • 11 гост

    2 6 Отговор

    До коментар #2 от "1618":

    Нищо от това ,за което пишеш не се е появило по времето на Борисов,имаше си го и по-рано,той не е толкова значим за да манипулира тези неща,а беше една от пионките и с неговото премахване нищо от тези те няма да изчезне,само ще се сменят хората,а и президента е част от статуквото,това всъщност е второто служебно правителства правено от него и не виждам какви очаквания може да имаме от това.
  • 12 Ох Баня

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Последния Софиянец":

    Жълтите павета трябва да се организират във всички градова. ОРГАНИЗИРАТ. ИНАЧЕ ПОЛИЦИЯТА ТИ ЗАПИСВА ИМЕНАТА И ТЕЖКО ТИ ГОРКО.

    Коментиран от #16

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 от твоите

    2 1 Отговор
    уста - в Божиите уши, "че това служебно правителство може да управлява и по-дълго". Като цяло този път си по-правилен!
  • 15 бях се

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    отчаял , колега. Все си казвах, че не е възможно само един Румен Радев да е родила България, но нищо не се случваше. Сега вече имам надежда.
  • 16 онази полиция

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Ох Баня":

    отиде в небитието!
  • 17 КРОКОДИЛА

    0 0 Отговор
    ТА ТИ ИЗЛЪГА НАРОДА ---------ЩЕ ПИ ТЪРСИМ СМЕТКАТА НЯКОЙ ДЕН ...............
  • 18 Герджиков почна да хвалиСружебното

    1 0 Отговор
    Правителство!!! Като Ветропоказател е!! Явно Разбра, че няма да се върне"Бойко на бял кон"!!! Нагаждач!!
  • 19 4883

    0 0 Отговор
    Що се не гръмнеш бе дъртак!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове