Last news in Fakti

26 Май, 2021 14:16 3 000 34

Служебният премиер: Опитваме се да освободим държавата

  • ген. стефан янев-
  • служебен кабинет

Не следя изявленията на партийните лидери, каза той

Служебният премиер: Опитваме се да освободим държавата - 1
Снимка: БГНЕС

Опитваме се да освободим държавата от незаконосъобразни практики и действия. Това каза служебният министър-председател Стефан Янев след края на правителствено заседание, предаде Novini.bg.

Не следя изявленията на партийните лидери, не мога да коментирам кой какво е казал в детайли, но мога да ви кажа един коментар на рефрен, който се повтаря напоследък – че служебното правителство е с амбициозна програма да овладява държавата. Мисля, че от нашите действия по-скоро може да направите извода, че се опитваме да освободим държавата от незаконосъобразни практики и действия, заяви Янев.

Служебният кабинет се опитваме да освободи държавата и нейните институции да работят в обществения интерес по спазване на законите и правилата. Ако това е обвинението, че правим нещо грешно за държавата, аз съм готов да поема тази вина. Критерият, който сме казали не само за службите, а и за всички граждани, които работят в администрацията на високи управленски нива е, че за оставане на длъжност е тяхната почтеност и професионализъм. Ако констатираме, че има проблем с тези данни, ще предприемем необходимата смяна в каквато посока е необходима, посочи той.

Това го правя с уговорката, че такива смени ще се правят само на управленски нива. Хора, които не показват професионализъм, почтеност и ангажираност към длъжностите, които заемат. Всички останали граждани, работещи в администрацията, да бъдат спокойни, не тръгваме да правим чистки. Нито имаме намерение да променяме устройствените си правилници или бюджетирането съответно да се закриват административно бройки. Надяваме се държавата да върви в нормален ритъм на работа, каза още Стефан Янев.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Георги

    80 14 Отговор
    Подкрепям действията на г-н Стефан Янев!
  • 2 ГЕРБ ВЪН

    85 13 Отговор
    СКЪПИ ГЕНЕРАЛИ, НЕ БЪДЕТЕ СКРОМНИ, ЧИСТЕТЕ НА ВОЛЯ ЦЯЛАТА ГЕРБЕРСКА СГАН, КОЯТО ЗАДУШАВА ДЪРЖАВАТА. СЪД И АРЕСТИ СЪЩО ДА ИМА!
  • 3 Майна

    73 11 Отговор
    ЧИСТЕТЕ ГЛАВАТА И СЛАГАЙТЕ ДОСТОЙНИ ХОРА, ТОВА НА ПЪРВО ВРЕМЕ!
  • 4 Pilot

    66 9 Отговор
    Да се продължава в същия дух !!!
  • 5 Дядо ви КуРтИ от село ПиПеРкОвО

    56 10 Отговор
    Първо трябва да се освободим от толупЪ и каскета...
  • 6 Гост

    61 9 Отговор
    Сериозно питам - коя партия ще предложи това правителство да остане на власт, че да дам гласа си за нея?!
  • 7 селтак

    11 38 Отговор
    Я, че тия се явяват като братушките освободители бе!
  • 8 Майна

    52 7 Отговор
    ТРЯБВА ЦЯЛОСТНА ЧИСТКА И СЕ НАДВАМЕ, ТОВА ПРАВИТЕЛСВО ДА ОСТАНЕ ДОСТАТЪЧНО ДЪЛГО....ИНАЧЕ КАТО ГЛЕДАМ КОИ СА СЕ ЗАПЪТИЛИ КЪМ ПАРЛАМЕНТА...
  • 9 ха ха

    4 36 Отговор
    Стефан американеца Янеф.
  • 10 Голем смях

    10 51 Отговор
    Този военен вазелин уж дойде да провежда избори,а взе да се има мнооого на сериозно.Утре ще се върне Боко с 200 и ще ги навре на гугутката в задния двор.

    Коментиран от #24

  • 11 Цанков

    39 6 Отговор
    Още веднъж ще напиша - нечуван морален крах на гербаджийството. Шефът на политическата им полиция е уволнен като ром, който е точил социални с фалшив болничен.
  • 12 След

    33 3 Отговор
    десетилетия е много трудно , но с воля , план и цел винаги се стига до целта !
  • 13 N.S.D.A.P.

    37 3 Отговор
    ИСКАМЕ КОНФИСКАЦИЯ НА ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД,СЪД И ЗАТВОР ЗА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ! ПИСНА НИ ДА СЪБИРАМЕ КАПАЧКИ ЗА КУВЬОЗИ И ЛИНЕЙКИ! ДЕЙСТВАЙТЕ,А НЕ САМО ПРИКАЗКИ!
  • 14 Ал Бунди

    7 20 Отговор
    Така като гледам, едно говорите, друго вършите..само въртите престъпни фигури от едно място на друго и им давате възможност да замитат следите си.. Как да разбираме назначаването за шеф на НАП, човек, доказал се като ДДС играч? Яко метене се иска, много яко. От горе до долу, барабар със стълбищните площадки. А щом не искате да съкращавате калинки...жалко, каква я мислехме, каква стана. Много приказки само...така ли не разбрахте за толкова време, че народа не издържа вече да храни тази чиновническа пасмина. Съкращения на всички нива, а който си е заслужил- в кауша.
  • 15 ОВОБОЖДАВАЙТЕ

    21 3 Отговор
    ОТ ТУНЕЯДЦИ КРАДЦИ И МИЖЕТУРКИ. ПОЗДРАВЛЕНИЯ.
    И КЪСМЕТ.
  • 16 Българка

    29 4 Отговор
    Cлужeбният кaбинeт ce oпитвaмe дa ocвoбoди държaвaтa и нeйнитe инcтитуции дa рaбoтят в oбщecтвeния интeрec пo cпaзвaнe нa зaкoнитe и прaвилaтa. Aкo тoвa e oбвинeниeтo, чe прaвим нeщo грeшнo зa държaвaтa, aз cъм гoтoв дa пoeмa тaзи винa. "
    Позиция и действия достойни за уважение и приветствия!!!!
  • 17 Тредстоун

    7 26 Отговор
    Еднодневките на фатмака нищо креативно не правят , нямат и капацитет , стари червени маймуни и кадри от времето на орешарски.Тъжна картинка е тоз човечец който си мисли че е нещо повече от пионка в ръцете на друга поинка , която от своя страна е роб на решетников ... ., смешници.

    Коментиран от #18

  • 18 Тъжното

    23 5 Отговор

    До коментар #17 от "Тредстоун":

    са еднодневните пионки на глупака Борисов! За 20 стотинки, му стават любовници и предават семейство, приятели държава! Превръщат се в жалък отпадък!

    Коментиран от #20

  • 19 Сталин

    6 2 Отговор
    В Гулаг айдуци рекетьори

    Коментиран от #22

  • 20 Ал Бунди

    2 14 Отговор

    До коментар #18 от "Тъжното":

    А какво те кара да мислиш че тия не са като ония??? Думите ли им ..или делата. Щото аз дела не виждам, освен да ги местят от едно място на друго, по-топло и по на завет. А ''по-заслужилите'' отпращат в заслужена пенсия с 20 заплати на куп. Ако на това му викаш чистка...съгласен съм и мен така да ме ''изчистят''.

    Коментиран от #23

  • 21 Идва ужас

    5 14 Отговор
    Правите диктатура, вече е ясно и видно от всички интелигентни хора
  • 22 ЯНЕВ

    2 8 Отговор

    До коментар #19 от "Сталин":

    Ами бе..може..някога, ама не сега. Сега сме заети да прикриваме нашите хора, че се не знае утре кой ще дойде. Та ГУЛАГа се отлага. Поне засега. Поне докато парада приемам аз. Хахахах..демокрация, дъвката на простолюдието.
  • 23 Ако досега

    11 1 Отговор

    До коментар #20 от "Ал Бунди":

    не си разбрал, че си останал без държава, сега ли ще разбереш?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 БиБи Кинг

    2 4 Отговор
    Че а освободите кога ви качат на подводницата за Кубан!
  • 26 !!!?

    5 7 Отговор
    Говорит Москва: Изпълнявате поръчка от нас, както след 9 септември 1944 година...само убийствата не се изпълняват...за сега !!!?
  • 27 ЪРП

    15 5 Отговор
    ЧЕСТ И ПОЧИТАНИЯ КЪМ СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО И ДОСТОЕН ПРЕМИЕР!!!
    ЧЕСТ И ПОЧИТАНИЯ КЪМ ГЕН.МАЙОР РУМЕН РАДЕВ!!...НАЙ-ДОБЛЕСТНИЯТ И СЪРЦАТ ПРЕЗИДЕНТ ,КОЙТО БЪЛГАРИЯ Е ИМАЛА НЯКОГА В ИСТОРИЯТА СИ!!!!!!!!!
    ФАКТ! ФАКТ! ФАКТ!
  • 28 Матей

    0 7 Отговор
    Дотук--нищо,освен някои рокади,както сами си признават,размяна на Сульо с Пульо,няма заловен нито един тлъст мафиот,продължават да миткат с невероятно скъпите си лимузини.Е, аз на кого да вярвам,на Настрадин ходжа или на магарето?оСТАВИХА АМЕРИКАНЦИТЕ ДА СИ ПРАВЯТ ВОЕННИ УЧЕНИЯ по нашето черноморие+турски военни,ловят се руски шпиони,гонят се дипломати.Само мафиотите някак си застанаха нащрек,помръкнаха им физиомутрите от трудно осъзната гузност,и тяхната не е лесна,един по-рязък обрат в политиката и отиват зян мърцина.
  • 29 Куку

    6 9 Отговор
    Спокойно Янев накрая държавата ще се освободи от вас!
  • 30 mi6osp

    10 1 Отговор
    В България политическо бъдеще ще имат тези, които вкарат в затвора политическото минало.
  • 31 !!!?

    3 4 Отговор
    Е нали "мутри вън", а сега тази бухалка на кремълския парашутист Радев ни говори за "незаконосъобразни практики и действия" !!! Значи за военната хунта разкриването на руските шпиони е незаконосъобразно !!!?
  • 32 Пенев

    0 2 Отговор
    Още 45 дни. После ще освобождават държавата от вас.
  • 33 питам

    0 1 Отговор
    другаря янев да не би България да е под руско турско или византииско робство че да я освобождава
  • 34 123

    0 0 Отговор
    То не само на управленско ниво е нуждата от професиналисти и премахване на хора които не рааботят за държавата а за себе си или за някой друг.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове