Last news in Fakti

28 Май, 2021 19:30 3 812 34

БНБ: Българската банка за развитие е одитирана за последно преди 4 години

  • бнб-
  • ббр-
  • българска банка за развитие

От банковия надзор поясняват, че ББР изпълнява всички банкови изисквания към момента

БНБ: Българската банка за развитие е одитирана за последно преди 4 години - 1
Снимка: БГНЕС

Последната инспекция в ББР е цялостно извършена едва през 2017-а година, посочват от Българската народна банка в официален отговор на запитване от страна на Българската национална телевизия. От Централната банка обясняват, че ББР е проверявана надлежно, както е по закон.

През 2019-а година е започната нова проверка, но тя остава незавършена заради COVID пандемията и е подновена едва сега. БНБ все пак установява рисков профил при управлението на ББР и налага предписание да се повиши капиталът с почти 2%.

На въпрос дали има установена концентрация на отпуснати заеми към определени компании, от БНБ посочват, че изборът на управление на средствата е изцяло отговорност на мениджмънта и акционерите.

От банковия надзор поясняват, че ББР изпълнява всички банкови изисквания към момента. А нарастват ли направените провизии в ББР, т.е. средствата, чрез които се покриват неплатените кредити, БНБ посочва, че това е банкова тайна.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ББР

    45 1 Отговор
    Бойко Борисов Разбойко!
  • 2 Пръц

    52 0 Отговор
    Но всички си траят за КТБ.Що не разровят там да се види кой открадна парите?
  • 3 Стига

    52 1 Отговор
    Сте дразнили народа! Злоупотребявате с нас!... Има ли раздадени(подарени) 1 млрд лева на прасето и домуса, има.. Еи м ъ ши спрете се да ни грабите!
  • 4 Надзорът

    41 1 Отговор
    се гъбарка с българските граждани и по навик ги хвърля по върбити , не само е несериозно , а си е чиста гавра !
  • 5 БНБ=БМБ

    31 0 Отговор
    Искаш кеш ? Немаш грижи баце 😆
  • 6 Всички

    42 0 Отговор
    обири са банкова тайна.Тя и КТБ беше окей???????Банковия надзор колко банки надзирават.Имахме около 23 банки май.И през 4 години да им правиш одит през 4 години пак да казваш как едобре-смешно.Шефът на БНБ и надзора да бъдат сменени.
  • 7 !!!?

    7 21 Отговор
    На служебния кабинет му изтече мандата само с ровичкане на ББР, без да открият нищо съществено. Представям си ако решат да бръкнат в Лукойл и структурата "Нефтохим", която не отчита никаква печалба десетки години назад !!!?

    Коментиран от #11

  • 8 Гост от Силистра

    24 0 Отговор
    Мутрите , техните поддръжници, пажове и обикновени ми шки не разбраха и не усещат( толко са дебелокожи и безочливи), че всичко приключи! Няма повече власт за тях! Ако ще греп да е първа и мвро с ония мкотели влезе Пак Няма да има повече кабинет на греп, вмро, нфсб, магаре.. Събудете се Мутри, за ваше добро е,разкайте се ! всичко приключи!
  • 9 Поредната липса

    29 0 Отговор
    Кредитите срещу какво обезпечение са отпускани? Обезпеченията от кого са одитирани, или са отпускани на юнашко доверие и бъркане в носа. Като гледам списъка на кредитополучателите, оставам с впечатление, има нещо гнило в Дания!
  • 10 Тази банка

    23 0 Отговор
    си я направиха като КТБ.После и нея ще заграбят и фалират.Принципа същия.Толупа и олигарсите му си мислят,че са вечни.Да я закрият тази банка и за малкия бизнес да използват банките,които Европа контролира.Начини има.Няма защо да плащат на едни надзорни съ вети ,да ги издържаме,а те да вземат %от всеки отпуснат заем.Айде стига грабежи.Стига прах в очите ни.
  • 11 В Лукой

    7 14 Отговор

    До коментар #7 от "!!!?":

    Работят 10 хил човека, не пиши глупости... Иначе Лукой може да ти купи ограбената държава барабар с парцалите

    Коментиран от #14, #17, #18, #19

  • 12 !!!?

    3 11 Отговор
    Цопнаха Шиши в пушилката за ББР и до тука. След мантрата за подслушванията и ББР е веме е да сменят опорката !!!?

    Коментиран от #25

  • 13 Банкова тайна,банкова тайна и ...

    13 0 Отговор
    Накрая парите ги няма,няма виновни,следа няма,нищо няма.....ЕДНА ГОЛЯМА ПРАЗНА ЯМА!
  • 14 !!!?

    13 3 Отговор

    До коментар #11 от "В Лукой":

    А какво работят тези 10 000 души в една рафинерия ? То да дестилилаха бензина в казани за ракия пак нямаше да има нужда от толкова назначени !!!?

    Коментиран от #16

  • 15 В шок съм

    11 0 Отговор
    Не може човек който пише статията са е толкова неграмотен! Не разбирам защо БНТ трябва да пита някого, а не провери качената информация качена в ТР. Та последно е заварен отчета за 2018, странно че за 2019 има качен отчет заверен само от единия одитор. Ако министъра има малко икономическо разбиране би трябвало да се насочи към това и да разбере защо втория одитор не е подписал отчета. Нещо ми писма да гледам шоу по тв.
  • 16 Хаха

    7 5 Отговор

    До коментар #14 от "!!!?":

    Да ти имам разсъжденията.. Лукойл все още храни много семейства баце
  • 17 Дам

    8 0 Отговор

    До коментар #11 от "В Лукой":

    Може разбира се.. Но защо да инвестира във фалираща структура с много крадци по клоновете...
  • 18 !!!?

    8 5 Отговор

    До коментар #11 от "В Лукой":

    Лукойл България: служители - 2737, Нефтохим Бургас: служители - 1351 = общо 4088. Много лъжете вие русофилите бе, а който лъже значи и краде. Затова викате непрекъснато дръжте крадеца !!!?

    Коментиран от #23, #24, #30

  • 19 Лост

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "В Лукой":

    Работеха навремето. Сега в рафинерията са не повече от 1500.
  • 20 Жуже

    9 4 Отговор
    БНБ е пирамида на мафията.Само ДСК е нормална банка

    Коментиран от #26

  • 21 Кумчо Вълчо

    16 0 Отговор
    "От банковия надзор поясняват, че ББР изпълнява всички банкови изисквания". Тя и КТБ изпълняваше всички изисквания според банковия надзор ???????????????
  • 22 Asterix

    0 11 Отговор
    Който е теглил кредит от банка,да му мисли...скоро ще бъде привикан за обяснение пред болшевика....
  • 23 Лукойл

    5 5 Отговор

    До коментар #18 от "!!!?":

    За ваша инфо, пряко или косвено само от Нефтохим Бургас АД в българия и в международен мащаб да се прехранват над 100 хил человека
  • 24 Антитрол

    12 4 Отговор

    До коментар #18 от "!!!?":

    Ами твоят кумир Тиквун банкянски защо не провери Лукойл защо не плаща данъци - имаше близо 12 години а сега служебния кабинет ви е виновен за 2 месеца (те нямат и месец от както са на власт).

    Лукойл плащат данъци ама към шкафчето - а Шиши и Домуса дали плащат данъци.
  • 25 Антитрол

    12 3 Отговор

    До коментар #12 от "!!!?":

    Опорка ли е че парите са раздадени на 4 фирми бе герберче.
  • 26 Снежко

    8 0 Отговор

    До коментар #20 от "Жуже":

    Има нужда от реформиране на БНБ надзора. Само имитира дейност, законът работи в негова защита. Какво направи с КТБ?!? Прах в очите на слепите. Същото и с ББР. Банките са лицензирани по българското законодателство, какво ни тикат напред Брюксел? Чисто измиване на ръце. Нужна е промяна в законодателството, която да задължи надзора на БНБ да действа в интерес на българските граждани.
  • 27 Пешо

    7 0 Отговор
    Добре, че не е одитирана преди 40 години😀
  • 28 Гого

    13 0 Отговор
    Каква банкова тайна бе главочи от БНБ. Ами в ББР са нашите пари. На данъкоплатците, бе тиквочи. Това не е търговска банка, която да разиграва собствения си капитал и да не иска да я одитират. Че те и търговските банки ги одитират, зашото в тях освен собствения капитал, в по голямата си част са парите на вложителите. А тук не може. Айде бе. Я и борда на БНБ да ходи зад борда. Мафиоти. И те са май в играта. Тъпаци.

    Коментиран от #33

  • 29 Република

    5 0 Отговор
    Защо никоя комисия не се интересува от данъците които се плащат от Лукойл.
  • 30 Лакмусче

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "!!!?":

    Боко е шампион в тия двете дисциплини!!!
  • 31 Гост

    5 0 Отговор
    БНБту да не се обажда, че и те са у заверата!
  • 32 Логика

    4 0 Отговор
    Не ми е ясно каква в логиката ББР да е под надзора на БНБ. Да е под надзора на БМБ виж разбирам. ББР в часта на пасивните си операции, на практика има един единствен клиент и това в държавата, в лицето на принципала и - правителството на РБ, и понеже БМБ е хедмастъра на бившото правителство, е нормално той да надзирава своята си банка и той лично да одобрява кредитополучателите. Виж не ми е ясно защо зеленчук, ще дава заем на хищници - Вълци, свине и тям подобни! Някой да е наясно, защо?
  • 33 БНБ

    5 0 Отговор

    До коментар #28 от "Гого":

    Независимоста на БНБ е мит, който няма нищо общо с действителноста. Това да не е ФРС или БИ, това е БНБ, видят ли Тиква се кланят до земята и и целуват дръжката!
  • 34 Васил

    2 0 Отговор
    Като знам че одитите са на Герб ми я ясна картинка.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове