Last news in Fakti

29 Май, 2021 13:59 2 296 37

Нинова: Няма преврат в България, обратното твърдение е защитна реакция на ГЕРБ

  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • бсп за българия

Председателят на БСП очаква ревизия на управлението и честни избори

Нинова: Няма преврат в България, обратното твърдение е защитна реакция на ГЕРБ - 1
Снимка: БГНЕС

Председателят на БСП Корнелия Нинова даде интервю в предаването "Седмицата" по "Дарик радио", където обясни кои, според нея, трябва да са целите на служебния кабинет. На първо място трябва да се направи резивизия на управлението, след това да се осигурят честни и прозрачни избори, а на трето място да се осигурят социални мерки, за да се справи икономиката, изброи лидерът на левицата и коментира, че това, което трябва, се върши.

"Няма преврат в България, употребата на тази дума беше защитна реакция на ГЕРБ", коментира в ефира на "Дарик" лидерът на БСП Корнелия Нинова. Според нея промените на служения кабинет са нещо нормално, за да се разгради моделът на предишното управление.

"Модерната лява партия трябва да отговаря на съвременните изисквания", обясни Нинова и добави, че е много съвременно да се прави политика за намаляване на неравенстово, защото намаляването на доходите е обществен проблем. Кризата е задълбочила тези неравенства, посочи Нинова.

"Ние търсихме повече това, което е общото, което ни събира, не това, което ни разделя", коментира лидерът на левицата във връзка с голямото ляво обединение, за което стана ясно през изминалата седмица.

Нинова изтъкна, че демографската катастрофа и реформата в здравеопазването са сред общите цели на обединените леви партии. Лидерът на БСП обясни и причините защо не е било постигнато съгласие за партньорство с Татяна Дончева.

"Първата пречка било желанието на Татяна Дончева да се промени името на коалицията, което означаваше да събираме отново подписи, непосредствено преди крайния срок за регистрация в ЦИК", разясни Нинова и добави:

"Втората претенция беше аз и тя да сме съпредседатели на коалицията. Ние досега имаме 4 партньори, които досега не са били съпредседатели, това е некоректно и към новите и към по-старите ни парньори."

"Жан Виденов е изключително честен човек, той е запомнен като такъв. Но правят впечатление богатите хора от неговия кръг. Тази формация е създадена, за да вземе от гласовете на БСП, но всеки има право да прави каквото прецени. Пожелавам им успех", изтъкна Нинова.

Според нея истинската промяна означава дълбоки реформи - например служебното правителство може да продължи да дава по 50 лева, но не може да направи пенсионна реформа.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мдда

    24 28 Отговор
    Вие отдавна го направихте преврата, Нинова.. Сега сърбаме попарата ви.
  • 2 ГРОБ

    29 15 Отговор
    опит за преврат беше нахлуването в президентството по заповед на Бойко Лектър !

    Коментиран от #33

  • 3 ПРЕВРАТ

    23 16 Отговор
    НЕМА. СЛЕДВА: РАЗСЛЕДВАНЕ СЪД И ЗАТВОР. ТОВА КОЕТО ИСКАШЕ БОЛШЕНСТВОТО ОТ НАРОДА. И
    НАЙ ВАЖНОТО. ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ
    СИ ИЗПЪЛНВВА ОБЕЩАНИЕТО. И
    НИЕ МУ ВЯРВАМЕ. А ЗАЩО БИБИТКО
    НЕ НАПРАВИ СЪЩОТО ПРЕЗ 2009?!?ЗАЩОТО Е ТЪП...............!!!!!!

    Коментиран от #20

  • 4 Alooo

    22 20 Отговор
    БКП днес управляват начело с РР, Бягай народе, те не мислят за нас , окопават се като завинаги , ние помним глада и мизерията по тяхно време, купоните, приватизацията, страха за утре. тогава избягаха 2 млн от нашите села и градове, сега предстои същото. Опомнете се хора, не ги слушайте такива като импексова
  • 5 Брах ви лайката

    22 16 Отговор
    Проклети да сте комуняги

    Коментиран от #9

  • 6 Споко ма

    19 17 Отговор
    Толупа още не може да осъзнае, че го свалихме от власт
  • 7 оня с коня

    23 22 Отговор
    Едвали някой ще тръгна да спори с Нинова дали има или няма Преврат,щото просто няма Смисъл след като месец и половина ще минат като Сън/особено на морето/.СЛЕД ТОВА ОБАЧЕ ,когато бат Бойко се върне С ДЖИПКАТА и подкара С ГОЛЯМАТА МЕТЛА Недоносчетата радеви... щото няма да има "Ах,НЕДЕЙ,ти душа нямаш ли"!
  • 8 Анонимен

    11 10 Отговор
    Нинова и бойкоси делихте плячката. Защо бб не уволни вашите, а ги приюти и така по политически причини днес сте заможни, както и дпс с възродителния процес, демек, дайте ни, защото сме репресирани. Трябвало е да се случи на вашите деца, а що и не на вас, за да разберете, за що иде рвч и не лъжи да ми твиеите, че видетвли, иде или е било днес, днескашните, както през 1944.
  • 9 Точно така

    12 13 Отговор

    До коментар #5 от "Брах ви лайката":

    Това ГЕРБ, БСП, ДПС, СДС, ВМРО, ........все комунисти

    Коментиран от #15

  • 10 Docenta

    16 15 Отговор
    Тази бабичка попиля Бсп(бкп)така както и Гешев преди 1944 г не беше го правил.Тая просто ги изджегърка тотално от политическия живот.Браво Кури
  • 11 Чичо Гошо

    16 17 Отговор
    Бойко как скимти.....
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Корни

    14 10 Отговор
    Така сладко се гушкахте с бае си Бойко, та на човек чак да му домилее... Б@cи "опозицията" сте, можехте още 100 години да преживявате без да правите нищо, просто бяхте част от статуквото. И докато не се махнеш от ръководната длъжност не виждам да се оправите, ама хич.
  • 14 БЪЛГАРИНО,...ПОМОГНИ НА ВЪЗРАСТЕН,..

    17 9 Отговор
    СПАСИ ..ДЕТЕ,..УБ'ИЙ КОМУНЯГА-РУСОРОБ И/ИЛИ ДС-ШПИОНИН....НАПРАВИ ЕДНО ДОБРО,..БОГОУГОДНО ДЕЛО!
    БЪДИ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН!!!!
  • 15 Радке, ти ли си ма,.Дълбоко гърло?)))

    13 6 Отговор

    До коментар #9 от "Точно така":

    Дека е Ристю пед'АЛа и СТАНИСЛАВа КЮЧЕ'КЧИЙКАТА?
    Истински Ком-Другарки
  • 16 Кури виждам как се облизваш за властт

    12 9 Отговор
    Ся остава Радко да ви удари едно рамо .
  • 17 РадеВ

    11 6 Отговор
    То и на 09.09.1944 г. са ни "освободили"!?!?
    Сега пак.
    Ще вземе да ни хареса да ни "освобождават".
  • 18 На пенсия

    8 6 Отговор
    Или в затвора Време ти е
  • 19 Истини

    0 3 Отговор
    Всичко започва от костов. Изхвърляне от приватизирани фирми, костов с 2 чувала, по негово време, дали ги хванаха, ндсв също, герб също, а нинова с костов и днес предлага на мошенници и крадци, децата им, а бою що не уволни 2009 банкера, завърлил парцаленото, 1949,и е в тракийското, защотo само те кирчо банката, а рам сгвми, нищо, че 2 му деца БСУ, къде ли корнела ги е турил И и всички с бкп дрехи ми говорят, ЧЧ е са днес социалдемократи. Луди за вързване, но няма кой да ви окачи на дървото, както вие обесихте бизнесмена аеменец и остави 1999 три малки бебета родени едно след деъго, защото тя инженер людмила се омъжи все оак не на 20,25,а малко по голяма и тя бе изхвърлена.
  • 20 Мухаха

    11 9 Отговор

    До коментар #3 от "ПРЕВРАТ":

    Кво болшинство от народа???? Протестираха само лумпените дето получаваха пари от Божков. Човека сам го каза. Искаше да спаси кожата и за целта трябваше да се уволнят Джипко и Каскетко. Плати на част от лумпените, другата част се поведе по колектива и прие чуждите думи за свои. Прост народ да, но не и болшинство!

    Коментиран от #29

  • 21 11111

    7 7 Отговор
    Диктаторка
  • 22 гост,

    1 6 Отговор
    Покрай костов намазала. И селото кара гражданите да садят картифи. Да оди на село враца. Затова сте бедни югозападналите. Тракийци, македонци са работохолици и всички долапи пълни, а и арменци и евреи ли да копат, те са находчив народ. Но селотоооо, все на вас трябва да ви е хубаво. Хубаво ви каза.. Ходете пеш, на село с каруците, магарвто и на нивите, за да я бъде Бг. Учените бяха при живков, а при капитализма бб ви каза нинова.. Селото. Рабора работа и много работа
  • 23 Кочо

    6 2 Отговор
    От кога и кога с костов са заедно, къде са се запизнали. Костов нали е десен, пуснаха се комунисти от дс, с огромни значки сини СДС, бедна ви е фантазията кво беше, тероризъм, изхвърляха бременни, майки с малки деца 1999,и днес децата им са в оня свят, защото и 2 родители им бяха безработни и нинова ми говори за чест, достойнство. Защо не стана, предложи й бб ПНС, но алчност за много. Да идват като тия младите, лошо е, че ще дойдат след тях децата на ниновица, завършили с пари от народа крадени, от сорос и сие
  • 24 ПЕНКО

    7 5 Отговор
    ЗАЩО БОЙКО РАШКОВ ГО ПРИЕМАТ САМО В "ЕРОКОМ"ПРИ МАЛО УМНИКА САШКО !!! ЗАЩО НИНОВА НЕ ГОСТУВА В ЕВРОКОМ ПРИ МАЛО УМНИКА САШКО ????????????????
  • 25 Го4о

    7 7 Отговор
    Нинова е участник в преврата на Фигуранта, който преврат беше поръчан и платен от Дубайски Череп!

    Коментиран от #31

  • 26 П Резидента

    3 3 Отговор
    Една фуражка разказва играта на държавата. Това е сега, но скоро идва края на приказката им. Време е за изчистване на ком. Сган завинаги.
  • 27 НИНОВА ПАК

    3 3 Отговор
    БСП МИЛИАРДЕРИТЕ И ТЕХНИТЕ РОДНИНИ И ПРОТЕЖЕТА, ПАК ЗА ПАРЛАМЕНТА НАПИРАТ, ДЕПУТАТИ ДА СТАВАТ, ПАЧКИ ДА ТРУПАТ, КРЪВЧИЦА НАРОДНА ДА СМУЧАТ....БСП ИЗБИРАТЕЛИТЕ НА ТРЪСТИКАТА, ЯКО БАЧКАТ, ГНЕВНО ГИ ХУЛЯТ, БЕДНО ЖИВЕЯТ....КЪДЕ Е СПРАВЕДЛИВОСТТА ДРУГАРКО НИНОВА...СТИГА СТЕ НИ ЛЪГАЛИ И БАЛАМОСВАЛИ....НЕ ВИ ВЯРВАМЕ
  • 28 Дебилчев

    1 1 Отговор
    Има дворцов пирует, така добре ли е
  • 29 А МИ ТО

    2 3 Отговор

    До коментар #20 от "Мухаха":

    СЕ ВИДЯ НА ИЗБОРИТЕ. МАКАР И БИБИТКО ДА ГИ МАНИПУЛИРА ПАК ЯДИ ХУРКАТА. А ЗА БОШКОВ. НЕ ЗНАМ ЩО НАМЕСВАЙ И НЕГО С НЕГОВИТЕ 3,2%.НАРОДА КАЗА. НЕ
    НА ЖДИПКОВЦИ. А ЗА РАДЕВ САМО
    ХУБАВО.
  • 30 Българин

    2 1 Отговор
    Голяма Лъжа,г-жо нинова,нас избирателите в този момент не ни интересуват глупостите които говориш срещу другите!Говори по вашата предизборна програма какво ще правите,ако спечелите по години!Това искаме да слушаме от вас до 10.07.Другото в момента не ни итересува.Ако нямате програма повече не се показвайте.
  • 31 Другия с коня

    5 1 Отговор

    До коментар #25 от "Го4о":

    Хунтата от Протеста направи Преврат без Избори,без доверието на Народа.Сложиха начело човек от управлението на Жан Виденов за масова сеч на Професионалисти- Бойко Рашков е шеф на Националната Следствена Служба към Главния Прокурор 1995- 2001 ва......Точно когато Мутрите вилнеят безнаказано сред Народа,а Олигарсите разграбват Родината пазени от Следователите на Бойко Рашков.....Даже и Приватизаторката Нинова тогава безнаказано на 28 години ограби Техноимпекс..Самосезирай се накрая бе Рашков,,да те видим....
  • 32 И ОТНОВО

    0 0 Отговор
    БСП МИЛИАРДЕРИТЕ И ТЕХНИТЕ РОДНИНИ И ПРОТЕЖЕТА, ПАК ЗА ПАРЛАМЕНТА НАПИРАТ, ДЕПУТАТИ ДА СТАВАТ, ПАЧКИ ДА ТРУПАТ, КРЪВЧИЦА НАРОДНА ДА СМУЧАТ....БСП ИЗБИРАТЕЛИТЕ НА ТРЪСТИКАТА, ЯКО БАЧКАТ, ГНЕВНО ГИ ХУЛЯТ, БЕДНО ЖИВЕЯТ....КЪДЕ Е СПРАВЕДЛИВОСТТА ДРУГАРКО НИНОВА...СТИГА СТЕ НИ ЛЪГАЛИ И БАЛАМОСВАЛИ....НЕ ВИ ВЯРВАМЕ
  • 33 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "ГРОБ":

    Цeлтa бeшe, чрeз прoвoкaции oт „прoтecтирaщитe“ дa ce прeдизвикa въвeждaнe нa вoeннo пoлoжeниe oт пРEЗИДEНТA. Плaн "A" нe cрaбoти, прeминaха към плaн "Б"...Нe e cлучaйнo , чe 45 НC бe eдин фaрc.
  • 34 Бай Х.Й....

    0 0 Отговор
    Бойко и на тези избори разпори червения хастар!
  • 35 Нинова е от СДС.

    0 0 Отговор
    БСП няма нищо общо с старата БКП. БСП е ПроАМЕРИКАНСКА и лъже избирателите си. В БГ няма партия която да работи за Свободна България от Колониана подчиненост.
  • 36 Бат Вальо

    0 0 Отговор
    Нинова е великият вожд НААКАНОТО ДУПЕ, да се слави вечно името и ...
  • 37 Аз Негодника

    0 0 Отговор
    Костов + БСП +ОЛИГАРХИЯ = ДС
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове