31 Май, 2021 09:42 2 269 9

Дете пострада след падане в необезопасена шахта в Несебър

  • шахта-
  • несебър-
  • дете

Инцидентът е станал преди няколко дни, докато децата играели на улицата, която е в ремонт заради подмяна на водопроводната мрежа в района

Дете пострада след падане в необезопасена шахта в Несебър - 1
Снимка: БГНЕС

9-годишно дете пострада сериозно, след като падна в шахта на улица в Несебър, съобщиха от NOVA. По думите на близките на детето - в този момент шахтата не е била обезопасена.

Инцидентът е станал преди няколко дни, докато децата играели на улицата, която е в ремонт заради подмяна на водопроводната мрежа в района.

Вечерта на 22 май дъщерята на Марияна попада във водопроводна шахта, докато играела с братовчедка си на улицата. Жената разбира за инцидента от виковете на племеницата си. На място се притекли и съседи, които помогнали на детето.

"Тя седеше до дупката. Цялата трепереше. Единият ѝ крак беше одраскан", разказва майката на пострадалото дете Мариана Костадинова.

До инцидента двете момичета седели и си говорели в близост до шахтата, която по думите им тогава не била обезопасена. "Паднах, защото някак си обувката ми се изплъзна и паднах в пропастта", спомня си детето, което е със сериозни наранявания и по двата крака. Шахтата вече е обезопасена и обградена с мрежа.

Ето какъв коментар дават от "Водоснабдяване и канализация" - Бургас, които извършват подмяната на водопроводната мрежа на улицата, на която станал инцидентът.

"Всеки един обект, върху който работи ВиК – Бргас, е надлежно обезопасен. Тази улица е една от главните улици в град Несебър и когато е започнало нейното разкопаване за полагане на тръби, през януари месец тази година, по инструкция всяка една фирма е длъжна да спазва мерките за контрол и сигурност. Така че мога да ви гарантирам, че тази улица наистина е била обезопасена.

Какво е станало впоследствие и защо е паднало детето, за което искрено съжалявам за този случай, но искам да повторя - една улица не е място за игра, това е строителна площадка, не е детска площадка", категоричен е Димитър Гюров от ВиК – Бургас.

Въпреки обяснението на ВиК в района на инцидента в Несебър са започнали събирането на подписка с искане ремонтът на улиците, започнал в началото на годината да завърши в срок. От дружеството са категорични, че ремонтът ще завърши в предвидения срок- краят на месец юни. Семейството ще търси обезщетение за нараняванията, получени от дъщеря им по време на ремонта.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рамка

    3 2 Отговор
    Как не се натрови от боклука в гетото ,а се удари само
  • 2 волан

    4 0 Отговор
    Пак българска работа. Нали ако шахтата е била обезопасена,момиченцето нямало да я доближи?!
  • 3 НЕСЕБЪР

    2 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: 9-годишно дете пострада сериозно
    Публикувано във факти.бг: което е със сериозни наранявания и по двата крака
    Публикувано във факти.бг: Единият ѝ крак беше одраскан


    Алоооооу мсирки последно сериозно ли е пострадало детето или има просто одраскване по ЕДИНИЯ КРАК ?
  • 4 Нещо нормално за Тикволандия.

    6 0 Отговор
    Виждал съм в България шахти или дупки от ремонти да се "обезопасяват" с клони или дъски,с някакви въженца .През нощта стават изненади.Откакто дойдох на запад видях много различни способи: метална ограда заедно с мигащ оранжев фенер и надпис.Някъде нещо да работят и да не е маркирано,да няма преносим сфетофар да пропуска колите, човек който допълнително следи -няма как да не стане защото някой ще си има съдебни проблеми .Фирмата или общината ще го отнесе.Промяна в манталитета е нужен.И да не се мълчи....
  • 5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 1 Отговор
    Преди години влязох в дъждона шахта с откраднат капак!Основата и метална,бях минавал с колата хиляди пъти,но веднъж една шофьорка така застана и аз не предведих,и влязох и излязох с почти нулева....спрях колата...след няколко дена слагам летни всичко ок Защо започнах от задни не знам!После запачнах Лява предна ..добре стигам дясна и оп маншонът скъсан и помислих,че някое двукрако говедо....но реших да отида със една несмена гума да купя маншон и да сменям...излизам на ломско 60км......и Вибрации!Бре шашнах се ни съм опирал ни някой ме е удрял ни съм пропадал..Естественно забравих малката шахта..обадих се на съпругата ми и тя ме подсети...добре ,че бе в колата..Полуоската опряла в металната основа и ....Коства ми над 200лева и се опитах да съдя общината.........Никой не ми даде ферман от сервиз оторизиран ,има един на края на ломско към околовръстното на софия!Бяха се накиили с портрети на толупа....Мотовилката е на вилата...А и задно ляво то е надруг принцип му смених спирачното цилиндърче....Та,пътя на толупа като минете колелото на Ломско шосе и карате към излизане от софия е толкова лош,че се моли човек за асфалта боклук ,който са сложили на вълни ,вълни по пътя за волуяк,костин брод и годеч....Та отворените шахти на фандъкова с подизпълнители циган....и потърпевши такива ,като това дете и такива,като мен....Много познати в кавички ме питаха Как ,как такъв ,като теб влезе.....То веднъж става!Когато видя жена на тясно място да кара срещу мен ....Спирам

    Коментиран от #9

  • 6 кочина

    3 0 Отговор
    Искам с гордост да кажа Родина, но не мога, всичко е превърнато в кочина. Как може дете да падне в шахта, как може дете да го убие тока, как може възрастен човек да се осакати вървейки по тротоара, как може да си разбиеш колата по българските пътища, как може да умреш на стъпалата на болницата, как може....... Жалко свине превърнаха родината ни в кочина, свине, които не построиха нещо ново, но не успяха и да опазят оставеното им. ПФУУУУУ. Да гниете в ада до девето коляно, бял ден да не видите алчни прасета
  • 7 Наказание!

    0 0 Отговор
    Вик- Бургас, може в началото на ремонта, преди месеци, шахтата и да е била обезопасена, но щом ремонтът продължава, длъжни сте да поддържате това обезопасяване постоянно! Нямате оправдание! Ако има сериозни наказания за подобни инциденти, особено с деца, никой няма да оставя така безгрижно обектите, по които работи, без надзор!
  • 8 Знайко

    1 0 Отговор
    Защо родителите пускат малки деца да си играят на строителни обекти с необезопасени шахти. И не носят вина за това. И защо реват, че шахтата била необезопасени едва след като е станала белята. А преди това не са предприели нищо. Докато детето не е паднало вътре на никой не му е правило впечатление. Нито на родители нито на кмет. Когато общината прави ремонти, кмета на малката община трябва всеки ден да минава на инспекция на строителните обекти. А при големите общини всяка седмица, ако не може да назначи заместник кмет, който да прави това.
  • 9 Знайко

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    А защо съдиш общината. Работа на полицията е да хваща крадците на капаците на шахтите, а не на общината. А на прокуратурата и съда да ги вкарват където им е мястото.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове