2 Юни, 2021 13:51 2 921 22

КПКОНПИ внася искове за отнемането на близо 7 млн. лева

  • кпконпи-
  • сотир цацаров

В цената са включени и 50 моторни превозни средства

КПКОНПИ внася искове в окръжни съдилища в страната на обща стойност 6 955 624,11 лв. В цената са включени и 50 моторни превозни средства, както и 10 недвижими имота, съобщиха от комисията.

В Окръжен съд – Бургас се внася искова молба срещу Христо Христов за 226 402, 73 лв. Претендира се и стойността на едно МПС, както и на седем недвижими имота – идеални части от апартамент и паркомясто в Бургас, както и идеални части от поземлени имоти в гр. Българево. Проверката на Комисията срещу Христов е започнала след обвинението му от прокуратурата за това, че в качеството си на длъжностно лице в Община Созопол (директор на Дирекция „Устройство на територията, строителство, кадастър, екология и инвестиционно проектиране) е действал като съизвършител с други длъжностни лица при присвояването на финансови средства в особено големи размери. Той е изготвил документи за поемане на задължения и искания за извършване на разходи, с което е улеснил присвояването на сумите, поверени за управление на кмета на Община Созопол.

Срещу Венцислав Петров се внася искова молба в Окръжен съд –Русе за 3 528 527,32 лв. , като в цената са включени и 45 бр. моторни превозни средства. Той е с обвинение от прокуратурата за това, че е съучастник в присвояването на средства в особено големи размери от Община Созопол.

Две искови молби срещу Бойчо Христов се внасят в Окръжен съд – Варна на обща стойност 1 168 931 лв. Обвиненията от прокуратурата срещу него са за това, че не е плащал данъци в особено големи размери и е създавал счетоводни документи с невярно съдържание, в качеството си на управител на фирми. В ОС – Варна се внася и иск срещу Стойчо Стойчев, съучастник на Бойчо Христов, на стойност 316 350 лв. Претендират се и три МПС. Той е с обвинение от прокуратурата за това, че е използвал документи с невярно съдържание пред приходните органи.

В Окръжен съд – Пловдив се внасят две искови молби. За Стоимен Рупков се претендира сумата от 596 421,79 лв. Той е с обвинение от прокуратурата за избягване на плащане на данъчни задължения в особено големи размери. За Ивайло Иванов се претендира сумата от 307 250 лв., в която е включена и стойността на три недвижими имота. Проверката срещу него е започнала след обвинение от прокуратурата за това, че като длъжностно лице в охранителна фирма, е присвоил сума в особено големи размери.

В ОС – Монтана е внесена искова молба срещу Павел Пенов на стойност 609 399,99 лв. В качеството си на лице, заемащо висша публична длъжност – управител на МБАЛ „Д-р П. Павлович“ ЕООД, гр. Свищов, той не е подал в срок годишната си декларация по ЗПКОНПИ. Стойността на исковата молба е равна на установеното несъответствие между имущество и доходи.

В ОС – Бургас се внася иск срещу Мартин Душев на стойност 42 188, 28 лв. Той е обвинен от прокуратурата за това, че е държал с цел разпространение наркотични вещества.

В ОС – Шумен се внася иск срещу Коце Коцев на стойност 160 153 лв. Той е с обвинение за разпространение на високорискови наркотични вещества – метамфетамини.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ооо Цаца

    23 2 Отговор
    наш човек ли стана!

    Коментиран от #3

  • 2 Фатмак

    2 30 Отговор
    Да вземат на Радев имуществото!

    Коментиран от #16, #17

  • 3 Счупи тъпомера

    31 2 Отговор

    До коментар #1 от "ооо Цаца":

    Ами, станал. Замазва очички.

    Коментиран от #9

  • 4 Бойко

    25 2 Отговор
    Отнемай и пълни шкафа!
  • 5 гост

    29 5 Отговор
    Тази комисия - бухалка трябва да я закрият.

    Коментиран от #8

  • 6 Мишо Бирата

    38 2 Отговор
    Бившият прокурор на Шайката се прави, че е свършил нещо. Затвор за дебелака !!!!!
  • 7 яяяя

    32 2 Отговор
    Тоя негодник трябва да отговаря за престъпленията си!
  • 8 Maf1ata BG

    13 5 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    И от какъв зор ?!
  • 9 по точно

    19 2 Отговор

    До коментар #3 от "Счупи тъпомера":

    спасява кожата! Още като него ще изникнат!
  • 10 Майна

    27 1 Отговор
    Това не е ГЛАВА НА ПРАВИСТ, А ГЛАВА НАТЪПКАНА СЪС СХЕМИ ЗА ЗАОБИКАЛЯНЕ НА ПРАВОТО! ПОГЛЕДНЕТЕ ГО...ТАКИВА ТРЯБВА ДА БЪДАТ ОТСТРАНЕНИ , ЗАЩОТО МАЧКАТ ВСИЧКО ПОЧТЕНО С ДЕБЕЛОТО СИ СЕБЕЛЮБИЕ
  • 11 така е

    18 2 Отговор
    ТОВА ПРАСЕ,ДА ГО ВЗЕМАТ ЗА РОДОПА Е НАЙ ДОБРЕ
  • 12 камионче

    13 2 Отговор
    Бузю подслушването беше и по твое време,не се прави.
  • 13 Ама това КПНКОМПИ работи още!!

    15 2 Отговор
    ЦАЦАТА ГО ХВАНАХА В МРЕЖАТА!! ЕГАТИ НИЩОНЕПРАВЦИТЕ!! ВСИЧКИ ЗА ЗАТВОРА СА !!
  • 14 късно е чадо

    15 2 Отговор
    цацаров,цацаров, съвсем съзнателно изтърва момента да станеш акулов,та сега ли?
  • 15 Пари

    16 2 Отговор
    за семки .
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ало нали

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "Фатмак":

    си "знаещ", я ни светни какво имущество има Президента. Свършиха глупаците, които можеш да манипулираш, останаха тъпанарите, които продължават с бледите си опити за внимание.

    Коментиран от #20

  • 18 Уйке

    8 2 Отговор
    Бих повярвал на това розовобузесто свинче, че върши народополезна дейност, само ако прочета, че има искове срещу Борисов, Пеевски, Доган и т. н.!
  • 19 chi

    1 1 Отговор
    Нещо много се разработиха...
  • 20 ШАЛТЕТО

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "ало нали":

    Този индивид не от вчера замърсява с л@.на пространството.Сънува червени знамена и се другаросва.В Карлуково не му харесало - не бил за там .В Раднево се мислел за Александър Йорданов - и от там го изгонили!Сега щрака по клавишите - това го посъветвал психиатъра!
  • 21 Гроздана

    2 0 Отговор
    Съсипва живота на някои свестни хора. Да ги закрият.
  • 22 милгер

    2 0 Отговор
    Ами Цацата е ъчителя на Гешев... не забравяйте...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове