Last news in Fakti

6 Юни, 2021 12:19 2 803 33

Емил Димитров: Боклуците се трупат и добре, че циментовите заводи ги изгарят

  • емил димитров-
  • отпадъци-
  • боклуци

Това е лош сигнал към инвеститорите

Емил Димитров: Боклуците се трупат и добре, че циментовите заводи ги изгарят - 1
Снимка: БГНЕС

"Молех и Мая Манолова, и предишния парламент, и сегашния министър да не се изказват по отношение на вноса и износа на отпадъци в България, защото трупаме непрекъснато огромни камари с боклуци. Те седят на пирамиди, трябва да има завод за изгаряне на боклуци в София, в Северна и Южна България. Имахме чуждестранна инвестиция за 1, 2 млр. лева във Варненско, в Девня хората казаха съжаляваме, неясна политическа среда, другаде ще го правим. Защо трябваше да я губим, сега държавата ще дава парите. Това коментира бившият екоминистър Емил Димитров в ефира на БНТ.

Според него се задава проблем с българските отпадъци.

"Боклуците се трупат и добре, че циментовите заводи ги изгарят, ако те спрат ще стане един огромен боклукчарник в България", коментира Димитров.

"Първото, което направиха е заради отпадъците казаха, че ще затворят границите. Държа да кажа, че Черно море, Турция, РС Македония, Сърбия са европейски външни граници. Като ги затвориш, правиш балкански шенген. Това е лош сигнал към инвеститорите", заяви Емил Димитров, бивш министър на околната среда и водите.

Второто голямо постижение е пристанище на Капитан Андреево, на река Марица. Там поставиха условие Гърция и Турция да се разберат Марица да стане плавателна до морето.

"Извинявай за два месеца си министър, ще затвориш двете български пристанища, ама ще откриваш някакво ново на Марица. В момента да кажеш, че Гърция и Турция да се разберат и ще направят Суецки канал от морето до Капитан Андреево?", заяви Димитров.

Той коментира и забраната за строителство по цялото Черноморие.

"Поне 1000 дела и поне 3-4 млрд. лева обезщетение всяка година. Предвиждам вълна от дела - това ще са кметове, общините, частна собственост. Добрич, Варна и Бургас да си знаят какво ги чака".

Относно заповедта за спирането на тунела под Петрохан Димитров заяви: "Цяла Северозападна България чака нещо да се случи".


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    45 6 Отговор
    и тая охранена калинка стана експерт по околна среда...
    горко ѝ на територията!

    Коментиран от #13

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ГОСТ

    34 5 Отговор
    ИМА ОЩЕ БОКЛУЦИ ЗА ИЗХВЪРЛЯНЕ.ДОСКОРО СЕ СЪБИРАХА В ХОЛА НА БОКО ТИКВАТА.

    Коментиран от #17

  • 4 www

    20 5 Отговор
    Изобщо не е добре. Боклуците ще чакат за изгаряне, докато не се преведат горивните инсталации в съответствие с изискванията за изгаряне на отпадъци!

    Коментиран от #15

  • 5 перничанин

    30 4 Отговор
    Този на снимката е от Пернишкия квартал "Мошино", от където е и бореца Борис Радев.Бореца е Хиляди Пъти по-интелигентен от така наречения "ревизоро", а в Мошино казват, че по-тъп и .... от ревизоро там не се е раждал.

    Коментиран от #7, #14

  • 6 hhh

    29 3 Отговор
    Трупали се боклуци... Ами спрете безконтролния внос на дебилни пластмаски от Китай и т.н., забранете найлоновите опаковки за хранителни продукти, забранете еднократните торбички.
    Не, той щял да ги гори...
  • 7 перничанин

    12 3 Отговор

    До коментар #5 от "перничанин":

    Боян Радев не Борис
  • 8 Перо

    25 4 Отговор
    Трябва да има разстрел за държавни чиновници,дали разрешение за внос на боклуци,които никъде не ги приемат и е мафиотски бизнес.Горният боклук си мисли,че вместо почвата и водите,може да тровим въздуха в БГ,за мутренски интереси.Тровенето на населението и причинените болести са еднакви,дали приемаш отровеите чрез вода,храни или въздух!!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ох колко

    16 4 Отговор
    си овъргалян и тииии! Я , кажи защо се отказваш от политиката и не искаш вече парламент. Малиии, страх!
  • 11 Летописец

    14 4 Отговор
    Яно , че боклуците се трупат и си прав , че трябва час по-скоро да се изградят заводи за преработка на боклуци . Тези приказки за тези заводи ги знае още когата Боко се напъваше за кмет на София .

    НО не казваш , е щатско-турската власт в София превърна България в сметището на Европа . Внася боклук от Европа за изгаряне в България .А газовете от изгарянето - на дробовете на българите .
  • 12 Мосв

    29 4 Отговор
    Поредната лъжа на мутрата емил дитров... 1.Такова съоражение за изгаряне на отпадъци от среден клас струва около 100 млн евро, най скъпото е около 200 млн. евро.. Какви 600 млн болна главо...

    2.Този инвеститор просто те е разкарал Мутро, никой не хвърля пари в нерентабилни проекти!

    3.България не може да осигури достатъчно горими отпадъци за подобно съоражени, освен ако мафията не ги внася отвън... Значи щяхте вие мафиотите да ги внасяте от чужбина!

    ... Защо дават трибуни на лъжите ти, вместо да си в ареста за кражба на над 50 млн лева, нямам на идея

    Коментиран от #27

  • 13 Този

    15 3 Отговор

    До коментар #1 от "пешо":

    Събори и ограби министерството на екологията
  • 14 Коментатор

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "перничанин":

    Прав си по принцип но борец с име Борис Радев няма. Именитият борец се казва Боян Радев и не е от Мошино а е от Дивотино.

    Коментиран от #20

  • 15 розово

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "www":

    Не е проблем при добра инсталация да се изгарят боклуците но само от България . Проблема са вносните боклуци защото се превръщаме в сметището на Европа.
  • 16 огняр

    12 2 Отговор
    Прав си, всичкото Герб да се товари на жп вагони и към пеща , след това ще летите в облаците 😀😀😀
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 zorko oko

    17 2 Отговор
    Нaглeца Рeвизoро разсипа МОСВ, oщe пo-нaгли ГEРБeрacтки кaлинки
    бивши зам. министърки с мъка бяха уволнени, но протежета на кръговете около шиши и котараците продължaвaт дa вилнeят и дa вършeят зaд гърбa(възможно ли е пък ...с негово задкулисно участие?!) нa нoвия миниcтър- eгaти "прoмянaтa"!?!
    A пък дирeктoркaтa нa Aгeнциятa зa oкoлнa cрeдa e въпиющo нeкoмпeтeнтнaи е дълбоко "скрита мина", нo бeзcтрaшнa продължaвaше с нарочените за уволнение от Ревизоро и дори до ceгa изoлзвa кaтo зa пocлeднo дa придвижвa cъc cкoрocттa нa cвeтлинaтa "cпeшнитe прeпиcки" нa близкитe дo ГEРБ и шиши oлигaрcи...a нoвoтo ръкoвoдcтвo нa минcтeрcтвoтo "трeвa пace", aмa кoмaй тo щe гo oтнece!?!
    Ало, г-н Министър на МОСВ, разбудете се !?!

    Коментиран от #23

  • 19 Госта

    15 2 Отговор
    Боклуците се трупата 12 години. Сега идва ред да изгорят. На избори.
  • 20 перничанин

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Коментатор":

    Да БОЯН И Е от Мошино.
  • 21 информиран

    13 2 Отговор
    Безобразно са нагли протежетата на ГЕРБ и шиши , най-паче с Ревизоро, нo явнo все още има останали окопани калинки, окито безчинстват пд нoca нa нoвия миниcтър-срамота! Верноподаната на Борисоoff и Ревизоро бивша зам.министърка Славея(инфoрмирaни cпoдeлят, чe тя e дoвeрeнo лицe нa Кoтaрaцитe и бoбoвдoлcкия oлигaрх) беше най-сетне уволнена, но нейното и на покровителиуте и лично протеже е хитрата ГЕРБерастка калинка шефка на АИОС Рocицa Кaрaмфилoвa, като.Тя най-нагло за последно опосква бостана, кактои подобни на нея калинки в РИОСВ и в некои регионални басейнови дирекции, като гонят всички , които се противопоставят на скритите им схеми и далавери?!
    Па новият Министър нека се съветва със новата съветничка в АИОС, която явно дреме или пък... хитро играе под сурдинка с крадливите ГЕРБерасти, а после пак Министъра да опере пешкира и да гние на Г.М.то, както прецакаха по-предишния министър ?!
    Няма такава държава, ама дано Има Такъв Народ!
    Мутри вън !!!
  • 22 Боклуците

    7 2 Отговор
    се трупат , а боклуци станаха милионери , затваряйки уши и очи , хореиграчо алчен !
  • 23 Гост

    7 2 Отговор

    До коментар #18 от "zorko oko":

    Много точен коментар!.. А министър Личков си работи с Р. Колева, чрез която греп открадна стотици милиони от пудос и мосв... Може би някой е платил да не се закача мутрата емил димитров и неговите подлоги.. Задкулисните далавери на гроп-Мвро вървят с пълна сила в това министерство!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този говори несвързано,точно като...

    4 1 Отговор
    Толупа от групата на грабителите и унищожителите на България.С един голям ромски гвоздей се прави ремонта на такива болни къртуни...Прост ремонт с отлични резултати!Това правителствена болница,Александровска не са нужни..Прост ремонт от времето на истинските РИМЛЯНИ!
  • 26 Анонимен

    3 1 Отговор
    Граждани
    Европейци
    Разделяйте
    Боклука
    Чиста държава чиста победа
    ИПОН
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Ревизоро, къде беше последните години

    7 1 Отговор
    Министър,?? Какво направи Далавери, Далавери!! Манолова в краткия Парламент да не говорила за Боклуците???? И тази голяма далавера ще и дойде края??

    Коментиран от #32

  • 29 Ревизоро

    7 1 Отговор
    завършил хореография с профил хоротропец.
  • 30 яко ни лъжат

    1 0 Отговор
    НАГЛЕЦ, И ГОЛЯМ ЛЪЖЕЦ Е ТОЯ ХОРЕОГРАФ. НИЩО НЕ КАЗВА ЗА МРЪСНИЯ ВЪЗДУХ СЛЕД ГОРЕНЕ НА ПЛАСТМАСОВИ ОТПАДЪЦИ И ДО КАКВИ БОЛЕСТИ ВОДЯТ. НО БОЛЕСТИТЕ СА ЗА ВАША СМЕТКА. А ВНОСА НА БОКЛУЦИ ОТ ЗАПАДНА ЕВРОПА ДЕТО И КИТАЙ ЗАБРАНИ ДА СЕ ВНАСЯТ И ГОРЯТ СА ЗА НЕГОВИЯ ДЖОБ И ЗА ДЖОБА НА МАФИЯТА ГЕРБ. МАФИЯТА НАГЛО ВИ ЛЪЖЕ . ПО ДЕЛАТА ГИ СЪДЕТЕ НЕ ПО ЛЪЖЛИВИТЕ ПРИКАЗКИ.
  • 31 МАФИЯ НА ББ

    0 0 Отговор
    Тихият убиец, който взема повече жертви от войни, туберкулоза, СПИН и малария.Замърсяването на въздуха отдавна е екологичен и здравен проблем – но сега на него трябва да се погледне и като на проблем с човешките права. Всяка година по света от преждевременна смърт, свързана със замърсяването на въздуха, умират 7 млн. души, вкл. над 600 000 деца.
    "Нека поставим тези 7 млн. случая в контекст – това са повече смъртни случаи на година отколкото от войни, убийства, туберкулоза, ХИВ, СПИН и малария, взети заедно" – това са думите на Дейвид Бойд, експерт на ООН в интервю за фондация "Томпсън Ройтерс".
    "Това е световна здравна криза, по която нистина трябва да се вземе отношение. Замърсяването на въздуха нарушава правото на живот, на здраве, правата на детето, и правото на живот в здравословна и устойчива околна среда."
    В своя доклад, представен на 15.01. пред Съвета на ООН за правата на човека в Женева, Бойд изброява редица стъпки, които могат да прадприемат правителствата, за да намалят замърсяването на въздуха.
    В качеството си на преподавател по право, политика и устойчиво развитие в Университета на Британска Колумбия Дейвид Бойд смята, че проблемът със замърсяването на въздуха е бил подценен на много места по света, а най-засегнати са маргинализираните слоеве от населението.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 МАНИПУЛАТОР

    1 1 Отговор
    ПАРАД НА ИДИОТИТЕ ВЪВ ФАКТИ ЧЕТЕТЕ И ГЛАСУВАЙТЕ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове