Last news in Fakti

6 Юни, 2021 23:25 3 696 27

САЩ избраха удобен момент, за да кажат какво мислят

  • христо грозев-
  • медия-
  • сащ

Коментар на Христо Грозев

САЩ избраха удобен момент, за да кажат какво мислят - 1
Снимка: БГНЕС

Сега бе удобният момент САЩ да каже какво мисли, без да изглежда като предателство към партньорска държава. Така коментира случая със санкционираните по закона „Магнитски“ Христо Грозев, който е част от екипа на разследващия сайт „Белингет".

„Това е подходящото време, защото има преходен момент със служебно правителство, когато от една страна може да се посочат доказателствата и упреците, които Щатите са натрупали през годините, а от друга страна да не прозвучи като „плесница“ по правителство на партньорска държава“, допълни той.

Според него за много от наблюдателите е било шок, че за България е отредено място в най-големия санкционен списък по закона „Магнитски“. „Някои търсят сигнал за внимание към България и българската структурна корупция, а други смятат, че това е продиктувано от възможността именно в този момент да се наложат санкции на една страна, която е партньорка в НАТО, но в същото време е просмукана от структурна корупция“, обясни Грозев.

По думите му това е новото ориентиране на администрацията на Байдън, за която не е достатъчно да се изпълни план минимум, а именно да се действа по точно изброени приоритетни задачи за борба с конкретни врагове на демокрацията, а да има цялостна борба с корупцията. „Американците остават недоволни от това, че ЕС не дава такива сигнали и конкретно със санкциите, които излязоха миналата седмица, виждаме, че Съюзът остава далеч назад в готовността си да обяви свои партньори, в случая правителството на ГЕРБ, както и ДПС за дори частично виновни за корупцията в България“, заяви Грозев. Разследващият журналист очаква задълбочаване на кръговете около санкционираните, отколкото бързо изброяване на нови цели в България. „Има и други страни в Източна Европа, в които също има корупция и може би те са следващите“, добави той.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    31 7 Отговор
    Чакаха да свалим Тиквата и се изказаха.На умряло куче нож 🗡️ вадят.

    Коментиран от #10, #26

  • 2 КОНТРАТА

    24 7 Отговор
    И тоя мазен соросоид се лага и мазни при всяка възможност на господарите си!
  • 3 Митко

    34 8 Отговор
    САЩ подкрепяха мафията в България и взимаха тлъст процент и сега като се разсмърдяха фактите се правят на нравствени и правосъдие разправят .
    Най големия външен враг на България е САЩ .
  • 4 Едуард Сноудън

    33 3 Отговор
    Преди 13 години Краварника скри доклада на посланик Джеймс Пардю какъв бандит гласят за премиер на РБ който да усфоява евро фондовете. ЦРУто реши да ползва за собствени интереси бандита Борисов .

    Коментиран от #6

  • 5 абе направо

    23 3 Отговор
    Херо Мустафа му наби обръчите на онуй вечерта преди доклада да излезе на другия ден. ГЕРБ се окопа няколко дни и сега правят внушения за кого ли не, че е "оня лидер" на партия, ама не е техният. Както е тръгнало, ще ни внушат, че става дума за всеки след 2012, но не и за Бочко. Накрая може да сложат наистина на пангара главите на Каракачанов и Симеонов. Хем лидери на партии, хем вицепремиери...

    Коментиран от #14

  • 6 Бог да

    21 1 Отговор

    До коментар #4 от "Едуард Сноудън":

    го прости Джеймс Пардю. Почина на 2-ри юни. Голям критик на ББ беше.
  • 7 Да ве да

    27 1 Отговор
    И удобно премълчаха "политическия лидер", който е искал и взимал подкупи в милиони, защото си е платил от своя страна рекета за едни самолетчета ! Всичко е една световна "Пунта Мара", както същия тоя политически лидер обича да се изразява!
  • 8 Изчегъртване ГЕРБ завинаги

    24 4 Отговор
    Герберастчетата си мислят, че всички останали са елементарно прости, като тях и ще се вържат на глупавата опорка за Манолова и Божков ??? То е ясно, кой е лидера на партия, който е взимал яките подкупи, а и самия Божков си го каза -Борисов! За чий му е на Божков да дава подкупи на Манолова и какво зависи от нея, че да й дава?? Пълни глупости дрънкани от отчаяната герберастка шайка!
  • 9 Ако U.S.A. не каже името на....

    18 3 Отговор
    Стават съучастници на ГРОБ! И са под ударите на закона! Гешев действай,ако ти стиска!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Прикриване на доказателства...

    12 1 Отговор
    Е престъпление по силата на закона...
    Да се сезира прокуратурата...ама там
    една мушенгия...мама мия!
  • 12 Грозев

    14 3 Отговор
    тук един "зъл пес" ни убеждаваше, че Къдравата Сю е човекът на Байдън. Сега нека прочете коментара ти, за да се убеди, че Щатите няма да заложат на корумпираната и компрометирана карта ГЕРБ, защото няма сами да си плиснат помия в лицето. На тях им е ясно, че този народ ще скочи на секундата. Иначе си беше плесница, чийто отзвук ще се чува до изборите.
  • 13 лайкучка

    4 14 Отговор
    Черепа цяло лято се фукаше с парите дето даваше на протестиращите и те ти булка спасов ден.Нафукаха му го с 200.Нека още да разлайва кучетата.

    Коментиран от #17

  • 14 лайкучка

    3 14 Отговор

    До коментар #5 от "абе направо":

    Грешиш душа,лидера е Гумен Гадев

    Коментиран от #20

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 я посочи

    4 3 Отговор

    До коментар #13 от "лайкучка":

    къде и кога е казвал, че дава пари тази мутра и на кого! Ама с дати и по месеци.
  • 18 Аз Негодника

    10 4 Отговор
    УДОБНИЯ МОМЕНТ...А бе какъв момент,те се провалиха,стигнаха до там,вече директно да се намесват,в театъра който те сътвориха и финасираха...По целия свят,вече се знае където има протести,значи там е и Сорос...И нещата стават от зле, на много,много по зле...При паричните идеологии,винаги има един недостатък,изчерпва се доверието,и много скоро лидери като ТРЪМП ще ликвидират,това сатанинско общество, от наркомани и педофили
  • 19 БКП=герп=сдс

    7 3 Отговор
    Никога повече на власт корупционната сбирщина герп!
  • 20 тъп си

    12 2 Отговор

    До коментар #14 от "лайкучка":

    в манипулациите. Самият Божков каза, че никога не го е виждал, а и Румен Радев не е "бивш високопоставен политик, лидер на партия". Преди да си напишеш тъпните, чети. Ако изобщо можеш да четеш. И си оправи правописа. Душа!
  • 21 Петър

    3 0 Отговор
    И аз да кажа мнението си Зъ тримата килъри са там дупе да ни е яко ПУМИЯР СИ БЕШЕ И ТАКЪВ ЩЕ СИ УМРЕШ ! Много поздрави на пурковица няма да споменавам с какво че ще бъде неучтиво, и срамно!
  • 22 Той е! Неговото име е !...

    3 1 Отговор
    .... попълнете,не се двоумете !!!
  • 23 Хамсал

    6 1 Отговор
    САЩ се изкашляха, сега ние ще се посе*р*м от напъни да измътим какво са искали да кажат!
  • 24 недоволен

    1 6 Отговор
    Вие, дето лаете срещу ГЕРБ за какви се имате? Чисти, като "момина сълза? Гербаджиите измислиха корупцията, която беше непозната до 10-тина години в България? За сведение - не съм от ГЕРБ и не ги оправдавам! Антигерберистиката я издигнахте в някакъв култ! Като хунвейбините на Мао четете и повтаряте едни и същи цитати! И мислите, че по този начин борите корупцията?
  • 25 Костова

    3 1 Отговор
    Върхът на лицемерието е точно Байден, който намести сина си на отлична позиция за корупция в Украйна, да се бори с нашите хитреци.
  • 26 нннн

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ама те не споменават Борисов и му оставят вратичка да се измъкне! Лицемери...
  • 27 РОКЕН РОЛ

    0 0 Отговор
    Ама защто ги няма в тоя списак баци и соколчо ???? То там им е
    мястото Защто ходи при Амирикансния посланик ???? Вече ката къв е там Тиквата мен теб ще ни посрешнат ли ???? Един път уплаши посланика като я хвана с двете раце за главата и я разцелува –същто като бай Тошо крушата не пада по далеч от дървото И това са нашти съвремени политици а ми като не я разбират и незнаят Етикет - ЦЕЛУВАТ хубо лошо това Е А и за останалите в списака лажа ли е ???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове