Last news in Fakti

8 Юни, 2021 06:08 3 242 18

Турска фирма осигурявала реципиентите и поръчвала донорите за незаконните трансплантации

  • болница лозенец-
  • мишел леви-
  • трансплантации

Цената за трансплантация на бъбрек е между 80 и 100 хиляди долара. Около 26 хиляди долара постъпват по сметката на болница "Лозенец" абсолютно официално, заяви бившият маркетинг мениджър на лечебното заведение Мишел Леви

Турска фирма осигурявала реципиентите и поръчвала донорите за незаконните трансплантации - 1
Снимка: Кадър от Bulgaria On Air

Бившият маркетинг мениджър на болница "Лозенец" Мишел Леви лично е ставал свидетел на 5 незаконни трансплантации и е разговарял с реципиентите. Никой от тях не е бил в родствена връзка с донора, предаде Bulgaria On Air.

"Нотариусът няма как да провери родствената връзка, той работи с документи", каза Мишел Леви пред телевизията.

А цената за трансплантация на бъбрек е между 80 и 100 хиляди долара.

"Като около 26 хиляди долара постъпват по сметката на болница "Лозенец" абсолютно официално. Донорът получава между 10–20 хиляди долара от тази сума", обясни той.

"Връзката е турската фирма, която осигурява реципиентите, тя поръчва и донорите, със знанието и благословията на проф. Спасов те пристигат в България. Това е един трафик на органи с тази разлика, че органът не пристига в България с чанта, а пристига с живия донор", посочи Леви.

Мишел Леви потвърди‚ че висш държавен служител е предредил трима чакащи трансплантация. Кой е той, бившият мениджър не пожела да каже, но обясни, че е близък приятел с проф. Любомир Спасов.

"Факт, че от 130-140 пациенти в болница "Лозенец", ако не е близък, едва ли би звънял през два часа да пита за състоянието му", заяви още събеседникът.

Мишел Леви се надява да бъде премахнато петното от лекарите и екипа на болница "Лозенец", защото са били заплашвани с репресии, ако проговорят.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Завидял

    7 44 Отговор
    Еврейският шупар завидял на шефа си ! Не разбрах какъв е проблема с трансплантациите.Плащано е законно по банка,хората са заверявали нотариални декларации за роднинска връзка. .Лекарите не са длъжни да правят ДНК тест.май пак много шум за нищо и отвличане на внимание от по-важни неща.

    Коментиран от #8

  • 3 гадно

    39 1 Отговор
    Няма кой знае каква разлика между тия и оня "лекар" в Пазарджик дето слагаше стентове на здрави хора. Резултата всички го знаем НИЩО.

    Коментиран от #7

  • 4 Експерименти

    35 0 Отговор
    и търговия с човешки органи на безскрупулни същества , интересуващи се само и единствено от пари , пари и само пари ! Срам и позор за лекарското съсловие ! Арест на всички по веригата, както и на нотариусите !
  • 5 АНОНИМЕН

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Търговията с човешки живот не бръсне граници! Къса е човешката памет! Колко наши здрави съграждани се връщат с по- малко бъбреци след "екскурзия" до турски болници и някой финикийски знак повече!? А някои наши сънародници се връщаха от Пакистан с нов бъбрек и умираха за няма и два месеца!? За блокираните лани от КОВИД вече продадени бебета на летището в Киев забравихме!? Просто се е разчуло и бедните от Молдова.... идват и "продават" и НЕ САМО тук! Богатите лели и чичовци от Германия...си плащат за всичко от-до!
    Това, което става сега е "Много шум за нищо"! Със 100% сигурност има документирано, че реципиента/богат-а "чичо-леля" от Германия, Израел..../ и живия донор/бедняк от България, Молдова, Украйна.../ са роднини! И така вече е законно според европейските правила! Не е морално, но вече не е и престъпление! Ама после службите разбрали, че самоличностите на бедняците-донорите са фалшиви! Нали на богатите чичовци-лели документите са изрядни?! Отам да подхванат разнищването, ако ще правят нещо! Сега ще разнищят операторския екип в Лозенец, а по-нависоко няма да пипнат! И защо ли не обявяват, коя е фирмата международен организатор!? Не знаят от чия банкова сметка постъпват плащанията в сметката на болница Лозенец или какво?!
  • 6 Рашо Рашев- прабългарин

    2 10 Отговор
    Тоя свидетел изглежда малко неблагонадежден, но сигурно с някоя папчка, засега, го обнадеждават.
  • 7 АНОНИМЕН

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "гадно":

    Разликата е, че "оня" от Пазарджик "точи" от здравната каса твоите и моите данъци! Докато за операциите в Лозенец плащат закъсали със здравето заможни хора! Приликата е, че и в двата случая няма етика, морал...!
  • 8 Анджело

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Завидял":

    Трябва ти трансплантация на мозък и душа за да разбереш
  • 9 Той

    16 0 Отговор
    Турска фирма , украински донори , сърдит евреин ,( най вероятно щото са му спрели комисионните) български алчни лекари , и всичко това в Правителствена болница ....... Изобщо мила картинка!
  • 10 С неадекватни закони е така

    0 4 Отговор
    Законът трябва да е в услуга на хората, а не да е средство за стригане на овце. След като има такава верига по която всички са доволни, от реципиента на който е спасен живот, до донора, който доброволно е решил да си продаде органа, без да засяга по някакъв начин останалите то следва тази верига да се узакони за да може държавата да упражнява контрол.

    Коментиран от #13

  • 11 цербер

    8 0 Отговор
    Турска фирма Е осигурявала реципиентите и Е поръчвала донорите за незаконните трансплантации.
  • 12 111

    5 7 Отговор
    Тези евреи много пък почнаха да говорят!! Единия свали шефовете на Александровска, този - на Лозенец!! Дали пък не искат да превземат болниците ни?
  • 13 хахахахахаха

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "С неадекватни закони е така":

    Ще има закони за всички по веригата. Ще вземат дейно участие в производството на торови препарати. Може даже да обхване и такива паразити, които проповядват търговия с органи.
  • 14 МИКИЧ

    4 1 Отговор
    Станахме бетер Албания вече. Срамота за докторите.Какво правят такива в държавна болница с прекалено високи заплати от нас данъкоплатците плюс пари под масата.С идването на демокрацията и ГЕРБ моралът свърши. Моралът са вече парите.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Шишо Бакшишо

    3 0 Отговор
    И кво сега...оказа се че бакшишите са направо херувимчета пред лекарите-мафиози. От кога казвам, че в България не останаха читави такива. Което ставаше - отиде навън. В територията останаха само престъпниците. А плащате и здравни осигуровки, за да ви усмърти зорлем някой голям специалист. Аз затова се лекувам навън, ако се налага. Да, плащам си, ама знам за какво . Илекарствата от вън си купувам, защото са 3-4 пъти по евтини.
  • 17 Денис

    0 0 Отговор
    Сега ли се усети бе левент!
  • 18 Светослав

    0 0 Отговор
    Защо мълча досега! Или и ти си вземал!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове