9 Юни, 2021 11:39 1 919 28

Тодор Тагарев: Технически проблем или грешка на пилота са възможните причини за инцидента на МиГ-29

  • тодор тагарев-
  • миг-29-
  • паднал-
  • черно море

Бившият военен министър изрази надежда пилотът да е успял да катапултира и да бъде открит

Тодор Тагарев: Технически проблем или грешка на пилота са възможните причини за инцидента на МиГ-29 - 1

Технически проблем или грешка на пилота са възможните причини за инцидента с наш изтребител, който падна в района на Шабла по време на учение. Това заяви пред бТВ бившият военен министър Тодор Тагарев.

По думите му в учението участват изтребители МиГ-29, щурмови самолети Су-25, хеликоптери от ВВС и ВМС, както и средства за противовъздушна отбрана. Според Тагарев изтребителите са на повече от 30 години и имат трудна поддръжка, затова и технически проблем е вероятна причина.

За възможността пилотът да е допуснал някаква грешка той заяви:

„Изпълнението на задача в морски условия е по-сложно отколкото над сушата. Има случаи в миналото за загуба на ориентация на пилота. С тази стара техника той няма възможност да използва съвременни средства за навигация и управление за избягване на сблъсък. Това също е едно възможно обяснение“.

Бившият военен министър изрази надежда пилотът да е успял да катапултира и да бъде открит.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А може

    8 1 Отговор
    Да е свален.

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Дааааа ША обвинят Водкаджиите

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "А може":

    Нали няма ниииикво стмнение
  • 3 русенец

    12 0 Отговор
    Може и извънземни да са го отвлекли или да е емигрирал в Украйна. До мисирките: не правете от една човешка и семейна драма цирк и не допускайте случайни хора да се упражняват в красноречие, бъдете поне малко смирени!
  • 4 Боко мрази летците

    10 1 Отговор
    Скед години "успешно управление" на ГЕРБ пилотите бяха призенени и забравиха да летят ! Сега докато чакат ретро-самолетите на чертеж се учат отново, но явно е трудно!
  • 5 Ох Баня

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "А може":

    Това е напълно вероятно. Ако е ударен около Крим е нормално да падне около Шабла.
  • 6 инж Химик

    9 3 Отговор
    У нас пилотите няма много опит. Рядко се лети. Над море е още по-трудно- може да се объркат небето и морето и да се забие право във водата. Да не говорим за тия морално и най-вече физически остарели 29-ки.
  • 7 НАТО ВЕЦ

    7 0 Отговор
    Ще обвиним загиналият!!! Жалкари.
  • 8 Ох Баня

    9 0 Отговор
    Ще се наслушаме на предположения. Истината няма да я кажат.
  • 9 РТВ

    11 0 Отговор
    Самолетът изглежда да е свален!!! Сега да не обвинят пак Русия?! Свален от нашето ПВО....
  • 10 РАДЕВ, КВО СТАВА

    1 9 Отговор
    От как цялата власт е в ръцете ти, гаф след гаф.......ама чак и да се лее българска кръв в мирно време....много ни дойде
  • 11 Реалист

    3 0 Отговор
    Че то това го знае всеки,дори и да не е специалист...?!
  • 12 Гонете още руски дипломати

    1 4 Отговор
    И после се чудете що руските самолети .....падат
  • 13 АМОН

    8 1 Отговор
    АТАКУВАНАТА ПОСРЕД НОЩИТЕ ЦЕЛ Е ОТВЪРНАЛА НА АТАКАТА
    Това също е хипотеза която старателно се избягва да се коментира.

    КОЯ Е БИЛА ЦЕЛТА НА АТАКАТА Е ВЪПРОС ОТГОВОРА НА КОЙТО СЕ КРИЕ В РАЙОНА В КОЙТО Е ПАДНАЛ САМОЛЕТА.

    АКО ТОЗИ РАЙОН БЕШЕ ШАБЛА, ДОСЕГА ВЕЧЕ ГО БЯХА ОТКРИЛИ , НАЙ МАЛКО ПО СИГНАЛА КОЙТО БИ ИДВАЛ ОТ ОСТАНКИТЕ МУ.

    ИЗГЛЕЖДА, ЧЕ ТОЗИ РАЙОН НЕ Е ШАБЛА , А БЛИЗКО ДО РУСКИЯ БРЯГ.
    РЕЗУЛТАТА ОТ АТАКАТА Е ЯСЕН - останахме с един боен самолет.
  • 14 Последния Софиянец

    8 1 Отговор
    Ако беше повреда щеше да се обади .Взривен е внезапно.

    Коментиран от #15

  • 15 Последния Софиянец

    3 5 Отговор

    До коментар #14 от "Последния Софиянец":

    Утре сме на площада с фалшиния поп и кучето да викаме срещу гешев
  • 16 Бившият военен министър

    7 0 Отговор
    Прасимир веднага се обади гузен. Незабавно разследване на ремонтите които уж е направил на миговете. Доста схеми ще излезнат и там. То какво ли не беше, имоти на военните на безценица на наши хора, уреди търгове за ненужни лимузини, продажба на гражданство на хора които не знаят къде е България. Абе където и да го бутнеш се размирисва. Незабавно съд и затвор!
  • 17 нато келеш

    10 0 Отговор
    А може и някой натовски войник да опуцал самолета по грешка? Ама на края ще излезе, че Путин е виновен.
    Колкото до "съвременните средства за навигация" дето ги споменава тоя охлюв, то янките онзи ден пак нахълтаха в завод за олио и проснаха на пода невинните хора, нищо, че именно такива средства за навигация ползват.
    И още нещо. Тия самолети до ден днешен как са летели, като са нямали модерни средства? И как така преди няколко години половината самолети Боинг изпопадаха?
  • 18 Айдя-я

    9 0 Отговор
    Още един разбирач. Остава, някой от трите П-та, да се изкаже за руската техника. Може да е Плевню, Паси или Поптодорката. Всички са компетентни.
  • 19 Орел

    3 0 Отговор
    Тоя "специалист" кой го кани? Куха лейка.

    Коментиран от #21

  • 20 УЖАССС

    3 4 Отговор
    АМИ НЕАДЕКВАТНИЯТ МИНИСТЪР НА ФАТМАКА ДА ПОЕМЕ ОТГОВОРНОСТ, НАЛИ БЯХА ,, ПРОФЕСИОНАЛИСТИ,,...
  • 21 ами

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Орел":

    Тоя намерили, тоя поканили. Комбайнера и масажиста, не са открити за коментар.
  • 22 Само казвам

    4 1 Отговор
    Това е 100% човешка грешка.Ако беше технически проблем пилота щеше да катапултира.
  • 23 деко

    5 0 Отговор
    ЩОМ не се е задействала радиостанцията която автоматично започва да излъчва сигнали на 121.5 мгх значи пакета НОСИМ АВАРИЕН ЗАПАС не се е отделил от летеца , от което следва че летеца не се е катапултирал ,или ако се е катапултирал е нямал височина да се разтвори парашута при което се отваря НАЗА , спуска се и се надува спасителната лодка и заработва станцията . Дай боже летеца да е жив защото в авиацията всичко се случва
  • 24 Жипко бибикоф

    2 0 Отговор
    Ами то други нема, е има трета да сме пропуснали некоя ядренна подводница в Черно Море
  • 25 11666

    1 0 Отговор
    Тагаревчето е голЕмм мозък?
  • 26 нйко

    1 0 Отговор
    Вчера е паднал и Ф 16 в Корея . Проблема е в бедната ни държава защото авиацията е скъпо въоръжение , а като нямаш пари за части няма трнировъчни полети от там нямаш авиация . До 89г имахме над 350 бойни самолета отделно транспортна , вертолетна авиация . И всички летци летяха във всякакви условия . Сега няма пари за 10 самолета , от това е видно кога сме имали държава . Иначе авиокатастрофи са неизбежни жалко че стават заради средства . Нашето е имитация колкото да се повозят военните ни министри . Ако бяхме взели Грипен на три пъти по малко пари ,щеше да има за много самолети и за много полети . Така е когато ПОЖАРНИКАР договаря военни самолети .
  • 27 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    РОДОТ ТА ПА НА РЕВ , ОЩЕ ОТ ИГНОТОВО Е СЛЕДЕН И КОГАТО Е ДОБЛИЖИЛ КРИМ Е БЛОКИРАН И СВАЛЕН И ПЛЕНЕН !!! АМЕРИКАНСКА ПРОВЕРКА ЗА РУСКИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ -С ЖЕРТВА НА БГ ПИЛОТ И ИЗТРЕБИТЕЛ !!! ИЗТРЕБИТЕЛИТЕ СА ПО ДВОЙКИ - УБИВАЙТЕ АМЕРИКАНЦИ ---БЪЛГАРИ !?!!!!!!!!!!!!????????!!!!!!
  • 28 все пак

    0 0 Отговор
    В момента масово се атакува самолета, а не истинската причина - малкото летателни часове. Да! Нов самолет си трябва. Но дори и да се вземе - то летците пак ще летят малко. Справка - натовските Кугари. нелоши вертолети, но летят най-много 4 от 12. Летците им са много малко часове също. За толкова години не намериха средства за поддръжка. Не ги дооборудваха с оръжие(но политиците ореваха света, че нямало такова закупено).
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове