Last news in Fakti

9 Юни, 2021 11:21 4 961 31

В авиобаза "Граф Игнатиево" засега отказват коментар след инцидента с МиГ-29

  • граф игнатиево-
  • авиобаза-
  • миг-29

Изтребителят има черна кутия

В авиобаза "Граф Игнатиево" засега отказват коментар след инцидента с МиГ-29 - 1
Снимка: Фейсбук

В авиобаза "Граф Игнатиево" засега отказват коментар след инцидента с МиГ-29, съобщи БНТ.

В "Граф Игнатиево" са разположени изтребителите на ВВС МиГ-29. През нощта една от машините се разби в Черно море.

Пилотът е изгубил радиовръзка и е изчезнал от радарите в 00:45 ч. в Черно море.

От базата бяха лаконични, като казаха, че всички коментари ще бъдат от Министерството на отбраната и в района на Шабла, където е станал инцидентът.

Часове след инцидента цялото ръководство на базата заедно с голяма група инженерно-технически състав са тръгнали към мястото на инцидента, където ще участват в разследването.

Падналият във водите на Черно море МиГ-29 и загиналият пилот са от авиобазата в Граф Игнатиево, научи ексклузивно Plovdiv24.bg. От пресцентъра на министерството на отбраната все още не са дали нови подробности относно инцидента.

"Няма констатиран опит от страна на пилота да установи радиовръзка около момента на инцидента. Тече разследване в момента, събират се факти", каза преди малко служебният министър на отбраната.

"Самолетът има черна кутия. Когато намерим машината, ще може да съобщим евентуалните причини, за да се стигне до инцидента", завърши Георги Панайотов.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 доган

    23 11 Отговор
    Очакват самолетите от САЩ, модел 1970 година. Тогава ще се пада доста, да свикват!
  • 2 Швейцария

    17 3 Отговор
    Останаха само 2 засега.
  • 3 Читател

    3 0 Отговор
    Намериха тялото на пилота?

    Коментиран от #9

  • 4 До Посл.Соф.

    5 0 Отговор
    Абе смешник,имат си черни кутии изтребителите,ама ти все да си най-знаещ! Няма да ти стъпя в ресторанта!

    Коментиран от #18

  • 5 Швейцария

    13 3 Отговор
    Първи доставки на 28 броя миг 29 през 1988 година. СССР ни ги подари.

    Коментиран от #7, #10, #19, #20

  • 6 nklk

    13 2 Отговор
    Plovdiv24 научил ексклузивно, че били от графа. Леле какви журналисти. Ами те 29-ките са в графа, след като закриха Сарафово.
    И единствената останала изтребителна база е Граф Игнатиево.
  • 7 аре у лево

    1 21 Отговор

    До коментар #5 от "Швейцария":

    СССР ги подари на себе си (НРБ). Ние все още сме васал на болшевиките.

    Коментиран от #12

  • 8 ЪРП

    17 1 Отговор
    :-(( ВEЧНA МУ ПAМEТ И МИР НA ДУШAТA НA ПИЛOТA!!!!!!



    CЪБOЛEЗНOВAНИЯ НA БЛИЗКИТE НA БЪЛГAРCКИЯТ ПИЛOТ OТ ВВC НA БЪЛГAРИЯ!!!!!!!!


    ДAНO ГOCПOД ПOМAГA НA CEМEЙCТВOТO И ДEЦAТA МУ И ИМ ДAВA ЗДРАВЕ И CИЛИ!!!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 СССР НИКОГА НЕ ПОДАРЯВА

    2 20 Отговор

    До коментар #5 от "Швейцария":

    Платили сме ги....ама БСП комунистите крият

    Коментиран от #14, #17

  • 11 КАК ЛИ СЕ ЧУВСТВАТ

    5 2 Отговор
    Другите пилоти........ако съветският самолет е свален
  • 12 Нинка.

    15 1 Отговор

    До коментар #7 от "аре у лево":

    И ,,сега като си васал,, ,исках да кажа подлога,за САЩ,Защо не Ти подариха Ф16 блок70???.Ами ти , цакат по 200 млн долара на парче.без въоръжение и мотори..А ???
  • 13 Anton

    12 0 Отговор
    Жалко за близките му! Пилота да почива в мир! Американци и руснаци постоянно си го мерят в района. Руснаците също имат такива мигове.Преди дни американски пехотинци погрешка влязоха в частен обект. Ако пак е грешка на американците...... Ако ние като горди членове на нато сме се дървили на някой руски изтребител там......и малко сме били респектирани....... Докато не покажат радарни записи какво е ставало в района, спекулациите ще бъдат много. Само че тези радарни записи ще бъдат засекретени, защо ли?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 каракачанооов

    3 1 Отговор
    къде са ефчетата и комисионната! Искаше да стане по-добре, но стана както винаги.
  • 16 Доцент Мангъров

    6 0 Отговор
    Изгубена радиовръзка и пилотът не докладвал за възможни технически проблеми или попадане на ракета в самолета!
    Това означава, че всичко е станало за части от секундата и най-вероятно е загуба на ориентация в пространството и самолетът директно е поел към морското дъно, дори пилотът не е осъзнал това.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Пор. Соф.

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "До Посл.Соф.":

    Да, ама са червени :-)
  • 19 КолЮ

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "Швейцария":

    Така беше. А през 1989 ние им подарихме официално България. Какво му плащаш.....
  • 20 Весел пор

    5 5 Отговор

    До коментар #5 от "Швейцария":

    Подарила ти е таралянци,извлякоха ни златото и урана от Кремиковските мини през 50те и 60те- айде прочети малко и тогава коментирай болшевишки мъпет

    Коментиран от #29

  • 21 someone

    2 0 Отговор
    до това води безхаберието , пилотите ни са без критичен минимум часове във въздуха , техниката предполагам се поддържа и тя колкото да излети.
  • 22 Мир на праха му

    4 0 Отговор
    Полетите нощем на море са изключително сложни. Метерологичните условия също са оказали влияние. Фактът, че летецът не съобщил нищо, означава че вероятно не се касае за технически проблеми, а е изгубил пространствена ориентировка. Всичко се е случило за секунди. Не съм убеден, че имаме техническа възможност да извадим черните кутии, ако дълбочината в района е голяма. Данните от радара, информация в колко голям район са отрити останките (т.е. дали самолетът се е разпаднал във въздуха или се е врязъл в повърхността) ще са основните за разследване на катастрофата, поне в началото. Летешката съдба е такава! Момчето вече е кацнало на райския аеродром! Мир на праха му! Съболезнования на родните и колегите му!
  • 23 123

    4 1 Отговор
    Армията и техниката ни са пълна пародия.
  • 24 Факт

    4 0 Отговор
    Дали не е свален от "приятелски огън"?
    Имаме доста трупове от "приятелски огън" в защита на милитаризма в чужбина...
    Имаме прака агресия от "приятелски учения" в България и тежко пострадали от десанта войници.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Факт

    5 3 Отговор
    МИГ 29 са добри самолети! - По-добри и по-нови от колкото Ф 16 проектирани през 1970 г.
  • 27 Емил Енчев

    3 1 Отговор
    Неуспешен пуск на ракета и последвалата й експлозия, докато е още на крилото. S5 rocket е една малка, остаряла ракета... която е склонна да самодетонира по време на стартиране, ако не е съхранявана правилно и твърдото и гориво(вероятно амониев перхлорид) е било овлажнено. Влагата разтваря амониевият перхлорид а течният амониев перхлорид е склонен към експлозия, тъй като площа му на горене е голяма. Пилота няма вина и не е катапултирал. Той вероятно е умрял на място и ако бъде открит, то той още ще е в осигурителните колани на пилотската седалка. Жилетката е открита, понеже е разкъсана при удара във водата. А самолета се е разпаднал още във въздуха. Трудно ще бъде локализирана точната позиция на отломките, тъй като горивото и маслото му е разпръснато във въздуха, а удара на импакт е бил близо до терминаланта скорост на падане на отлкомките, т.е. скоростта е била твърде ниска, за да има по-голямо раздробяване след удара във водата, т.е. без много дребни плаващи отломки. Как да не мълчат. Да рискуваш 300 милиона самолет, като изтрелваш от него стари и влажни ракети, струващи колкото две шишета ракия в Сирия... е направо подсъдимо, ако не глупаво.
  • 28 6t5

    4 0 Отговор
    Да не е от тия дето са били ремонтирани от Полша?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    СВАЛЕН Е ОТ РУСКАТА "ОТБРАНИТЕЛНА " СИСТЕМА - БЕЗ ДА ГЪКНЕ !!! НО ПО ВАЖНОТО Е ,ЧЕ Е ИЗЛЕТЯЛ ОТ КЪДЕ !?!? ГРАФ ИГНАТИЕВ Е РУСНАК СЪС ЗАСЛУГИ ЗА БЪЛГАРИЯ !!!!!!!!!!! ИЗТРЕБИТЕЛИТЕ СА ПО ДВОЙКИ - АМЕРИКАНСКИ ГА Д ОВЕ-ЖЕРТВАЛИ БЪЛГАРИН ЗА ПРОВЕРКА КЪМ РУСИЯ !!!!!!!!!!!
  • 31 Търновец

    0 0 Отговор
    Да дойде Немски генерал за началник на отбраната
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове