Last news in Fakti

9 Юни, 2021 15:42 3 964 110

Атлантическият съвет на България: Незабавно да се спрат всички полети с МиГ-29

  • миг-29-
  • шабла-
  • изтребител-
  • атлантически съвет

Експертите настояват незабавно да се предприемат действия

Атлантическият съвет на България: Незабавно да се спрат всички полети с МиГ-29 - 1
Снимка: Фейсбук

Искрено се надяваме пилотът да бъде открит жив и невредим! Това е най-важното в този час! Уверени сме, че Министерството на отбраната е привлякло всички необходими за това ресурси. Това се казва в позиция на Атлантическия съвет на България за инцидента край Шабла, при който изтребител МиГ-29 падна в Черно море.

Експертите настояват незабавно да се предприемат следните действия:

1. Незабавно започване на пълно разследване на инцидента, като бъдат включени и експерти от съюзни и партньорски държави с обширен опит в експлоатацията, поддръжката и ремонта на МиГ-29, по-конкретно Полша и Украйна.

2. Служебният министър на отбраната незабавно да представи на българското общество пълен отчет на изпълнението на всички сключени договори с РСК МиГ по рамковото споразумение от 2018 г. за ремонтите и поддръжката на МиГ-29. В отчета следва да се включи и пълната информация относно всички проблеми, които до момента сме имали с руската страна по изпълнението на договорите – както по отношение на закъсненията в сроковете на изпълнение, за което вече са поискани неустойки, така и във връзка с възможни некачествени ремонти и рекламации от наша страна. От особено важен обществен интерес е въпросът как българската страна е осъществявала контрола върху извършваните ремонтно-възстановителни дейности? Какви са гаранциите, за да считаме за надеждни и разумни така наречените „удължавания на ресурса“ на бойните ни самолети в заводи на държава, която счита НАТО и България за враг? Справка: руската военна доктрина.

3. Служебният министър на отбраната да представи в спешен порядък пред българското общество анализ на отражението на забавянията от руска страна на изпълнението на договорите за ремонт на изтребителите МиГ-29 върху подготовката на летателния състав. По-конкретно, обществото трябва да знае как това се е отразило на бойната готовност на Военновъздушните сили. Особен интерес за обществото ни представлява изясняването на връзката между летателна подготовка на българските пилоти, за която е известно, че е далеч под стандартите на НАТО, от една страна, и този инцидент, от друга.

4. Спиране на всички полети с ремонтираните от РСК МиГ самолети МиГ-29 до изясняване на причините за инцидента!

5. Незабавно стартиране на детайлна проверка на качеството на изпълнените ремонти на МиГ-29, като в нея бъдат включени и експерти от държави от НАТО и страни-партньори на Алианса.

6. Незабавно правителството, основавайки се на принципа на солидарността в НАТО, да поиска стартиране на съюзна мисия по охрана на българското въздушно пространство, докато България не придобие надеждни способности за самостоятелно изпълнение на задачите по Air Policing.

7. Незабавно спиране на всички дейности по евентуална модернизация на авиониката или допълнителни удължавания на ресурса на МиГ-29, както и преразглеждане на същите в светлината на резултатите от разследването на настоящия инцидент.

8. Сформиране на междуведомствена работна група на правителствено ниво, в контекста на предстоящото изработване в Министерството на отбраната на Инвестиционен план-програма до 2032 г., която да започне незабавно работа по намиране на варианти за възможно най-бързо освобождаване от останалите на въоръжение стари съветски самолети.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    73 19 Отговор
    Какво са виновни че янките ги отстрелват!?

    Коментиран от #42, #55

  • 2 ТаУмВзе

    142 15 Отговор
    Я веднага да се отнеме гражданството на всички от тоя клуб. Конфискация и забрана да съществуват на територията.

    Коментиран от #68

  • 3 Вова император

    132 9 Отговор
    Спрете им нета в Карлуково на тоя Атлантически кръжок.
  • 4 Предлагам референдум

    102 7 Отговор
    САЩ или Русия да избере народа и да сваляме знамето че вече не се търпи.

    Коментиран от #50

  • 5 яко ни лъжат

    73 6 Отговор
    ЩО БРЕ? ДА НЕ БИ НАТО ДА ГО Е СВАЛИЛ ПО ПОГРЕШКА???? ИЛИ НАРОЧНО???? ЧЕРНЕГИШЕВО 2. ТОНА Е НАТО.
  • 6 Чиба

    104 10 Отговор
    Кои са тези палячовци? Изчезвайте в Израел, гнусари!

    Коментиран от #94

  • 7 арто

    91 7 Отговор
    По грешка влязоха в цеха , по грешка свалиха Миг 29 в Шабла.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 chi

    95 6 Отговор
    Всички тия хрантутници от т.н. съвет трябва да се разгонят!
  • 10 325

    94 9 Отговор
    МЕРИШЕ НА СПИРАНЕ НА МИговете И ПОРЪЧКА НА НОВИ ЧЕРТЕЖИ
  • 11 Българин

    97 10 Отговор
    Миг 29 е отличен самолет. След като Индия, която е И космическа сила, тази година си поръча още 20 руски самолета Миг 29.

    Но продалите се на Турция и краварите кириякстефчоffци се изживяват, като специалисти.
    😜

    Коментиран от #96

  • 12 Нато вън!

    87 6 Отговор
    Скрийте се зад океана,че да рахатясаме малко! И си приберете соломончетата и елена-кремчетата!
  • 13 Европеец

    84 8 Отговор
    Замирисва на првокация и умишлено сваляне на руския Миг за ла се продават американските стари бараки. Апропо Миг 29 има 2 двигателя а Ф 16 само 1!

    Коментиран от #27

  • 14 нико

    82 5 Отговор
    Нашите атлантици да проверят да не би американските ракети които участват в това учение , да са свалили мига . Иначе в авицията е закон , след авария се спират полети до изясняване причината без да е необходимо капацитети като соломончо да се намесват .
    Соломончо си преизпълни плана , вече нямаме армия нямаме авиация . За това сега му е много топло под полата на САЩ.
  • 15 Сандо

    67 5 Отговор
    Бе тия атлантици са много серт!Я да идат пред амбасадата и да искат пплатените самолети,а най-добре с пълно бойно снаряжение да нападнат Русия,та дано се поуспокоят.А най-добре групово да поемат към Четвърти километър.
  • 16 Тъпу тролче

    73 3 Отговор
    Незабавно да се спре всякаква дейност на АСБ. Те са по опасни от цяла ескадрила неизправни МиГ.
  • 17 Акхмет

    79 3 Отговор
    Гнусно и неморално е да вадиш дивиденти от трагедия, но атлантическия съвет са си такива, техните ценности не са общочовешките.
  • 18 4око

    61 3 Отговор
    Типично българска,скалъпена с бели конци история...Ако самолета не беше МИГ,нямаше и да чуете.НО!Сега дайвайте,вадете айнометите и стреляйте кат Хитлер по Сталинград.Тези от Атлантика могат да се хванат дружно за палците на краката и да поемат големия шнур.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Рошко

    44 2 Отговор
    И веднага да се изтегли заем от няколко милиарда, че новите ефки дето са още на хартия остаряха, та да се поръчат нови
  • 21 НЯКОЙ

    43 2 Отговор
    Анонимните отново имат претенции!!! Кои сте вие, знаем кой ви плаща!
  • 22 саботаж

    53 3 Отговор
    САБОТАЖ ОТ НАТОВСКИТЕ ТЕРОРИСТИ,СЕГА СТАНА ЯСНО КАКВА Е БИЛА ЦЕЛТА НА СВАЛЕНИЕ МИГ-29 НЯМА НИЩО СЛУЧАЙНО МИГ-29 Е В ПЪТИ ПО ДОБОР ОТ ВАШИТЕ ЕФОВЕ!
  • 23 ЧИТАТЕЛ

    54 1 Отговор
    С КАКВО ЩЕ ЛЕТЯТ С ХВЪРЧИЛАТА НА АМЕРИКАНЦИТЕ Ф 16 БЛОК 70,КОИТО ГИ НЯМА И НА ХАРТИЯ.ТОВА Е НАЙ-ГОЛЯМАТА ИЗМАМА В НОВАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ.
  • 24 Асан

    43 0 Отговор
    Кои са тия ПКП - Соломон читака със Трабанта? 😁🎃🚾🇻🇳
  • 25 Сесесере

    8 44 Отговор
    Най- вероятно, някой пиян ватник от ремонтната група е забравил раздвижен ключ в двигателя на самолета! Веднага трябва да се спрат от полети и да се закарат за скрап!

    Коментиран от #33, #35, #69

  • 26 324

    50 1 Отговор
    Срам и позор е този клуб! Аз се учудвам как още съществува е като държава България на картата при такива българомразци като ДПС и атлантическия клуб.
  • 27 АФРИКАНЕЦ

    7 1 Отговор

    До коментар #13 от "Европеец":

    ...Е СЕГА НЯМАТ И ДВА ДВИГАТЕЛЯ!
  • 28 само питам

    45 1 Отговор
    На колко от Миговете двигателите са ремонтирани в Полша ? Тия от съвета защо не го поставят тоя въпрос ?
  • 29 Уникални

    30 2 Отговор
    bоклуци са тия!
  • 30 смехурани

    29 1 Отговор
    И като ги спрат самолетите , на балони ли ще минаваме ?
  • 31 Даа!

    40 3 Отговор
    Пълно спиране! И да се нарежат на скраб! Веднага следващия Парламент,ама незабавно ,да зареже всички други дребнави теми- там пенсии,здравна реформа,раздвижване на бизнес.Настрани! Не са толкова важни! И всички 240 депутати да гласуват скоростно кредит от поне 6 милиарда зелено.Теглят и веднага превод към Атлантика.За още десетина хвърчоплана.Докато ги заваряват и доставят,десетина години ще ни пази Атлантика и неговия клуб...Ехх,Белене,какъв СПА център имаше!
  • 32 Д. Димитров

    45 3 Отговор
    Абе ястребчета... Вие ако може ще ни превърнете в американски щат... Действията и исканията ви са противоконституционни. Искате да предадем суверенитета си на други държави! Съюзници... Според вас това са хора пратени от Бог да ни спасят (не знам от какво) а за една огромна част от българите това са чужди войски, които безвъзмездно ползват наши бази, дерибействат защото са пазени от не знам си какъв американски закон, незнайно защо трябва да важи в България.... А да сетих се, ние сме протекторат, заради което цвилите и се подмокрят от кеф. Ами да дадат хамериканците 30 Ф16 и ще приземи Миговете, да ама безплатен обяд няма по американските правила, и ние сме съюзници само когато те трябва да получават... Ако трябва да дават сме клиенти! Така че драги ми атлантици, сребролюбци, национални предатели, ПОДЛОГИ и нечистоплътници (сещам се за още епитети, ама админа ще ги изтрие), ВАШИТЕ ИСКАНИЯ МОЖЕ ДА СИ ГИ ЗАВРЕТЕ НА ЕДНО МНОГО ТЪМНО МЯСТО! ДО КОГА?

    Коментиран от #75

  • 33 ТО МОЖЕ

    7 19 Отговор

    До коментар #25 от "Сесесере":

    И САМИЯ ВАТНИК ДА Е БИЛ ЗАБРАВЕН ПИЯН В ДВИГАТЕЛЯ😬
  • 34 Това падане е П Р О В К А Ц И Я

    23 0 Отговор
    Провокация на соросоидите!!
  • 35 324

    8 4 Отговор

    До коментар #25 от "Сесесере":

    А тебе в екарисажа.
  • 36 Баня

    10 0 Отговор
    Пилота вече може и да е намерен от други служби. Ако е катапултирал по рано може и да се е презимил в чужди води.
  • 37 Мъка мъка

    27 1 Отговор
    Много умни хора участват в т.н. Атлантически съвет. Разбират от всичко - особено Мончо и Ленчо! Да съчинят и един евроатлантически псалм за преврата на 9 юни - как са били защитени евроатлантическите ценности от попълзновенията на СССР.
  • 38 nklk

    20 1 Отговор
    Веднага да се преустанови шофирането на БМВ, докато се установи задкормилните устроиства ли са виновни, или фирмата.

    Коментиран от #98

  • 39 Оставка за военния министър

    2 16 Отговор
    И да му се търси отговорност.

    Коментиран от #47

  • 40 Роско и Пасито

    19 1 Отговор
    Само Атлантичедка любов и бой с розови cтpaпoни !
  • 41 Перо

    28 1 Отговор
    Соломончо Паси ли е експерта? Ами ако самолета се окаже,че е ремонтиран и оборудван в Израел,какво правим?
  • 42 спри се бе

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    от всичко разбираш и на всяко гърне си мерудия! Самолетът изчезна, толкова. Ако е свален, къде е самолетът! Този самолет тежи почти 11 тона и ако е паднал на голяма дълбочина, чакай да го открият!

    Коментиран от #72

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 големи

    11 0 Отговор
    разбирачи се извъдиха тук. Чухте ли министър-председателя Стефан Янев или от глупостите ви тук не ви остава време да чуете мнение нито от него, нито от Президента!
  • 45 Мразяви

    2 5 Отговор
    Най долния цензурен вестник. Ще гниете в адаМършиДолнопробни
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 да уточня

    13 1 Отговор

    До коментар #39 от "Оставка за военния министър":

    Отговорност ама на оня с торбичката от Била.
  • 48 Севда TV

    16 1 Отговор
    Питайте Винету след колко години ще имаме F-16.Този Гений -Летец Изтребител ги е договарял.Можете да го намерите скрит и наакан в Банкя.
  • 49 Атлант

    21 1 Отговор
    Незабавно да се спрат всички полети с МиГ-29! Да останат полетите само на Ф-16 със сгънати от листовете хартия от чертежите модели!
  • 50 хе хе

    14 2 Отговор

    До коментар #4 от "Предлагам референдум":

    Няма такъв референдум. Избираме България!
  • 51 хахаха

    17 0 Отговор
    "Спиране на всички полети с ремонтираните от РСК МиГ самолети МиГ-29 до изясняване на причините за инцидента!" На Каракачанов му се пече яйце на задните части с ремонтите по негово време.
  • 52 Мимчят

    11 4 Отговор
    Нанесен му е приятелски огън и до тук....
  • 53 фтнрпххт

    16 3 Отговор
    Отговорността е на Каракачанов, той беше министър на отбраната. Да се разследва какво е правил, как и къде са извършвани ремонтите по негово време.
  • 54 Чичо

    7 1 Отговор
    Що бе да не би нато да ги сваля по погрешка тези самолети
  • 55 бегай бе

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Не си софиянец, щом си комунист
  • 56 Атлантически Съвет на България?????

    19 0 Отговор
    Каи са тези, кой и кога ги избра!! Самозванци трябва да са, такъв държавен съвет не съм чул да има!!! Какви трябва да са тези, някакви Родолюбци, Българи ли са, граждани на други държави, що за Съвет са тези Атлантици и то на България!!!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Уйке

    13 0 Отговор
    Веднага миг29 да се приземят ида излитат ф16! На ма.а ви Атлантическото фърчило!
  • 59 Професора

    14 1 Отговор
    Кви експерти са тия особено оная гушлата Бетина Чампоева? Тия нещо са се замаяли.

    Коментиран от #61

  • 60 Лети ли рапторчето?

    11 0 Отговор
    Да видим и сроковете за доставка на ЕФчето фърчило Блок 70! Да ме се обаждат рези сороси, че точно заради такива като тех Миг 29 на Бг не бяха ремонтирани!
  • 61 Винкел

    3 0 Отговор

    До коментар #59 от "Професора":

    ама и Чампи ли е там?

    Коментиран от #65

  • 62 Бесен Язовец

    14 0 Отговор
    Поляците и украинците нямат лиценз за ремонт и модернизация на Миг 29 неграмотниците на Пасито къде се ръгат когато нямат акъл и знания за 2 стотинки. Ако искат мнение и от Локхийт и Боинг да вземат или направо от чичо Сорос!
  • 63 БЪРЗАМЕ БЪРЗАМЕ

    11 0 Отговор
    ПОЧВАМЕ ДА СГЪВАМЕ ХАРТИЕНИТЕ ЧЕРТЕЖИ НА ЕФ 16 ДА ГИ ПРАВИМ НА САМОЛЕТИ ПО ЗАРЪКАТА НА САМОЗВАНЦИТЕ ОТ АТЛАНТИЧЕСКИЯ СОВЕТ В ЧАСА ПО ТРУДОВО В ПОМОЩНОТО УЧИЛИЩЕ ГР.ВЕЛИНГРАД.
    ГЛАВЕН РЪКОВОДИТЕЛ НА ПРОЕКТА САЛАМИ ПАСИ. ИЗПЪЛНИТЕЛ ЦВЪКИ ДЪЛГИТЕ УШИ. РАЗПОРЕДИТЕЛ ,ЗАПОВЕДНИК ОТАН!!!
  • 64 Добър ден

    10 0 Отговор
    Преди да започне учението всичко беше наред и няма проблем с техниката, а сега тя не била изправна като че ли от вчера сме в нато и те видетели нищо незнаят! И защо “ така загрижените“ в рамките на тяхното учение разрешават сложни нощни полети и маневри с неизправна и стара техника? Нато трябва да понесът цялата отговорност за инцидента.
  • 65 Професора

    3 0 Отговор

    До коментар #61 от "Винкел":

    Там е там е Тити-кака- мигача от Ефир 2!
  • 66 Миг 29

    7 0 Отговор
    Си е много добър самолет.Иска се подръжка. Но и тренирани пилоти.Летене му е майката.И здрави пилоти.Че там претоварнанията са чудовищни.А катастрофи ще има.Част от професията е.Eто какви военни са се разбили през 2021 година: 19 февр Нортроп т38 САЩ, 22 март Нортроп ф5 на Китай,7 април нф-5а Турция,
    20 април миг21 Румъния, 24 май мираж ф1 в Невада, 29 май Миг 21 Либия,пропуснати са хеликоптери и други самолети на армиите.
  • 67 ХАН КРУМ

    17 0 Отговор
    днешните атлантици ,са бившите комунистически номенклатури. с.паси,елена поптодорова ,велизар шаламанов ,ген събев. е как да ви вярваме, като лижете , мажете и възхвалявате както при комунизма. и почерка ви е като на партийни секритари–давате съвети без никой да ви ги е искал,предлагате решения , за които други да носят отговорност. точно ,като партийни секретари преди 89г.а иначе поклолоните ги владеете до съвършенство,явно сте ги усвоявали от деца и така сте възпитани.
  • 68 Тия

    15 0 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    Седна шпионски лобистка ОПГ и трябва да бъдат забранени и осъдени за национално предателство. Паси, Плевнелиев, Цвъцко и сие. Сите престъпници се заели да прокарват американски интереси в БГ. Аман.
  • 69 Сесере

    4 2 Отговор

    До коментар #25 от "Сесесере":

    Се ще се исере
  • 70 Сеуянин

    10 0 Отговор
    Я ги сакам теа патлантици у мое село. Че им дадем по една мотика номер 8 (като чадър), че ги пратим на редо, дека е каде илядо и двесте метра, и да копат, дорде им ум зайде. На единио край на редо че пият вОда, на другио край - суй леп да ручат. И бръже че им доде акъло!
  • 71 Дойран

    14 1 Отговор
    Русия не е враг на България,в тоя съвет няма българи,а само психично-болни хора със съмнителна националност.В затвора требва да влязат и да се охладят.........
  • 72 Перо

    4 0 Отговор

    До коментар #42 от "спри се бе":

    Казаха в новините,че дълбочината е бил 70 м. Не е дълбоко.
  • 73 Павел Пенев

    13 1 Отговор
    Атлантическия съвет незабавно да изиска закупените от нас самолети да бъдат доставени от САЩ, или незабавно да бъде разформирован и изпратен в Алабама.
  • 74 Атлантически Съвет на България!!!!!????

    12 0 Отговор
    Какъв Статут има този Съвет, държавен орган лие някакъв!!! Нещо като"Държавния съвет" по време на Социализма!!! Как се Кръстиха, че са "Съвет на България"???? Кой ги Финансира тези Съветници??? Кои са тези Съветници, кой съветват???
  • 75 XXX

    3 0 Отговор

    До коментар #32 от "Д. Димитров":

    Браво!!! Абсолютна истина.
  • 76 РАДЕВ,РАДЕВ КВИ ГИ ВЪРШИТЕ

    1 4 Отговор
    Станахме за срам в съюзниците......пак се окакахте
  • 77 Чичо Тони

    7 0 Отговор
    Самолетите не ги ли ремонтираха в Полша или бъркам? Питам защото не си спомням случая.

    Коментиран от #81

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Пурко

    8 0 Отговор
    Веднага да се качват на картонени те 16 ки и марш в строя
  • 80 веселяк

    6 0 Отговор
    А така, браво на АтлантикогАйския съвет! Спиране на МиГ29 и да 8апочват полетите с...Ф16?
  • 81 падналия ангел

    5 0 Отговор

    До коментар #77 от "Чичо Тони":

    В Русия, Полша нямаше лиценз за необходимите ремонтни дейности по двигателите. Някой тука предположи дефект при опит на пуск на ракета, някакъв стар модел, това като един възможен вариант.

    Коментиран от #84

  • 82 офицер

    12 1 Отговор
    Господа атлантици, вие и продажните български политици съсипахте БА, продадохте българските национални интереси.
    Вие и продажните българкски политици допуснахте съучастие на България в агресията на САЩ над Сърбия.
    Вие и продажните български политици носите цялата вина за състоянието на националната сигурност на България и ПРЕВРЪЩАНЕТО и в разграден двор и полигон на агресори.
  • 83 14 88

    3 6 Отговор
    През 80-те в Сърбия се иска закупуване на нов тип боен самолет.
    Сръбските пилоти искат френските самолети Мираж-2000 като заявяват че те превъзхождат във всяко едно отношение другият кандидат а именно Миг-29.
    Но поради близостта с Русия тогава избират таралясника Миг-29
    Още като нови изостават от западните а сега са просто едни летящи каруци.
  • 84 Чичо Тони

    4 1 Отговор

    До коментар #81 от "падналия ангел":

    А Начев за какво го съдиха? Не беше ли заради това, че на своя глава сключи договор с поляците, които нямаха лиценз? Пак само питам.

    Коментиран от #85, #86

  • 85 падналия ангел

    5 0 Отговор

    До коментар #84 от "Чичо Тони":

    Обещаваше ремонт навсякъде другаде само не и в Русия, имаше и вариант в Беларус. Ама Лукашенко "стана" диктатор за евроатлантическите демократи. Съдиха го, защото с провалянето на ремонта застрашаваше сигурността на страната с риска да ни остави без авиация! На Баце съда го оправда!
  • 86 Чичо Тони

    2 0 Отговор

    До коментар #84 от "Чичо Тони":

    Грешка. Имам предвид министър Ненчев.
  • 87 Търновец

    5 0 Отговор
    Аз съм правил магистратура по якoстна умора в металите при случайни вибрации и шок в USA – там летателни апарати ce paзработват да летят 30 години с годност за якoстна умора а в EU 40000 полета; преди 1.5 години писах на Радев за самолетите – никакъв отговор. Ако Бълария беше приела “GRIPEN” - 2022 годинa нови самолети. А Поляцитe нямат инженерен потенциал за израбтка и тествуване на нови детайли по самоетни двигатели.

    Коментиран от #88

  • 88 14 88

    1 6 Отговор

    До коментар #87 от "Търновец":

    Грипен е слаб самолет

    Коментиран от #89

  • 89 Хи их хи

    3 1 Отговор

    До коментар #88 от "14 88":

    Колко летателни часа имаш с Грипен? Ама не на Microsoft Flight Simulator , нали?

    Коментиран от #93

  • 90 2121

    8 0 Отговор
    Атлантическият клуб,Соломон Паси всички са за д-р Гълъбова.Той Паси посети това заведение.Не се учудвам ,че хора с проблеми в психиката /Паси, крадлата Елена Поптодорова,,Цв. Цв.,другарите от НАТО, говорят и внушават идиотски мисли.Могат да заблудят само такива ,като тях,неадекватни.Ние ,достатъчно вече нямаме думата/специалисти по въздушно дело/и клепаме с уши и каквото измислят от тъпите сащ,а може и евреите,сме съгласни.Като българин, като лекар желая от сърце нашия пилот да бъде открит жив.Нямаме нужда от щатски подстрекатели.Да дойдат специалисти от Русия.Това поне е нещо.А Соломон Паси съветвам да се прегледа и лекува.
  • 91 2121

    5 0 Отговор
    Атлантическият клуб,Соломон Паси всички са за д-р Гълъбова.Той Паси посети това заведение.Не се учудвам ,че хора с проблеми в психиката /Паси, крадлата Елена Поптодорова,,Цв. Цв.,другарите от НАТО, говорят и внушават идиотски мисли.Могат да заблудят само такива ,като тях,неадекватни.Ние ,достатъчно вече нямаме думата/специалисти по въздушно дело/и клепаме с уши и каквото измислят от тъпите сащ,а може и евреите,сме съгласни.Като българин, като лекар желая от сърце нашия пилот да бъде открит жив.Нямаме нужда от щатски подстрекатели.Да дойдат специалисти от Русия.Това поне е нещо.А Соломон Паси съветвам да се прегледа и лекува.
  • 92 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣ 🇧🇬🇷🇺

    7 0 Отговор
    Сега е момента всички кравароатлантически подлоги да лобират за американски ламаринки и против руските самолети и друга техника. Току що слушах как Магарев обясняваше че били от 1970 г и Валентин Радев, че ракетите им били от съветско време. А бившият командир на Граф Игнатиево каза, че МИГ-29 е отличен изтребител и всичко е въпрос на модификация и на поддръжка. Естествено, че ще вярвам на този, който отблизо се е занимавал с тях и е посветил живота си на тях!
  • 93 факт

    2 0 Отговор

    До коментар #89 от "Хи их хи":

    И как грипен ще бие царят на небето Рафал?🤔😏🇫🇷
  • 94 В Родопите

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Чиба":

    Защо в Израел - Пасито е помак! Майка му не е еврейка, от Смолян е!
  • 95 no name no face no number

    7 0 Отговор
    Антибългарите пак са написали д ебилен план за България. Едно време такива се наказваха със смърт чрез разстрел и с право
  • 96 сър Чобан

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Индия си поръчала ама какви 40 годишни ли?
  • 97 безпартиен

    8 0 Отговор
    Този "клуб" с какви пари се издържа и какви заплати вземат шефовете там?
  • 98 бай Георги

    4 1 Отговор

    До коментар #38 от "nklk":

    Като знам как си прекарваме колите през тех.преглед ако и самолетите така ... ще падат като зрели круши, но нищо чудно те от какво ли не крадаха средства.
  • 99 бай Даньо

    0 6 Отговор
    Урока тук е както и да го гледаш които и да е виновен на България и трябва нов изтребител. А на тая планета по добро от Ф16 няма. Да си пожелаем още една ескадрила.
  • 100 Първите двигатели се ремонтирани в

    5 0 Отговор
    Полша, а останалите около 10 се ремонтират в Минск Беларус! Завода и специлистите са от Съветско време!! Намира се в промишлената зона на Югоисточнатачаст на града!!! Сериозно работят!!! Нашите политици да спрят да плюят по Белорус, бяха им Сретнали и на тях Цветна пролет и Майдан но Несе получи, Лукашенко одържа, не побягна като Янукович!! Това, че си успял да си Защитиш държавата не те прави диктатор!!! Този, пасажера от Самолета, Роман обяснява подробно, кой и къде сее финансирала, цялата операция за преврат!! Полша, Литва и няколко Западни Служби Говори пред камера момчето и се разкайва!! За да дойдат навреме ремонтирани те двигатели от Беларус, Атлантици те да си затворят Човките и една Бивша министърка, както и къдравата Сю!!! ???
  • 101 Въпрос

    5 0 Отговор
    От особено важен обществен интерес е въпросът как българската страна е позволила НПО престъпници като атлантическия клуб да съществуват в България? А убиеца на на F16 прахосмукачката с един двигател която изисква пилотите да метат и оглеждат/ прохождат пистата преди всеки полет е МиГ 35 с два двигателя с отклоняем вектор на тягата. Факта че тези изтребители могат да се приземят на магистрала или разширен път ги прави много по добри при реална война. По тяговъоръженост дори стария Миг29 превъзхожда F16.
  • 102 Пръдльо

    4 0 Отговор
    Простотията българска е безкрайна.
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Запознат

    2 1 Отговор
    8 от Миг-29 могат евентуално да се спрат когато атлантическите ни приятели благоволят да изпратят 8-те Ф-16, т.е. чак след няколко години. Дотогава с какво да се браним от руските пълчища, ако не с това което имаме. Нали така бе, лицемери?

    Коментиран от #110

  • 106 Този Атлантически Съвет!! Майкопродавци

    5 0 Отговор
    Да се разкарат с препоръките и коментаритеси!Хората скърбят за Пилота, а те си правят Политики!!Жалко за Майора!!!!! !
  • 107 TO220

    4 0 Отговор
    Незабавно да се спрат всички изявления на атлантическия съвет на България
  • 108 SAAB

    2 0 Отговор
    ТоА клъцнат .....евреин събу гащите на държавата и ни върна на султана !
  • 109 Тихоокеаник

    2 0 Отговор
    Атлантиците са по-големи национални предатели даже и от ДПС. Поне ДПС откровено си казват кои са, кой им плаща и за какво се борят.
  • 110 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣ 🇧🇬🇷🇺

    2 0 Отговор

    До коментар #105 от "Запознат":

    Кога ти се е налагало да се браниш от руснаците бе краварска подлого? Почти цялата ни военна техника е съветска, т. е. руска и добре, че и това имаме!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове