Last news in Fakti

12 Юни, 2021 20:00 3 690 28

"Сиела Норма": Не може да паднем под 4.350 млн. лв.

  • избори-
  • сиела норма-
  • машини

Ще се търси вариант за директна доставка от производителя на машините - "Смартматик"

"Сиела Норма": Не може да паднем под 4.350 млн. лв. - 1
Снимка: БГНЕС

Фирмата "Сиела Норма" е представила пред ЦИК ценова оферта за логистично осигуряване на машинния вот за частичните кметски избори и за парламентарните на 11 юли, която се вмества в пределната определена от ЦИК - 4,350 млн. лева. При официалните преговори по тази обществена поръчка фирмата е обявила, че няма възможност да намали допълнително разходите си, както е било поискано от комисията, уточнява БНР.

Емил Войнов, заместник-председател на ЦИК, разясни, че работната група, водила днешните преговори, ще изготви доклад, който ще бъде обсъден от Комисията допълнително.

Говорителят на ЦИК Росица Матева коментира пред БНР, че ще се обсъди възможността да се обяви друга обществена поръчка за доставка на допълнителни машини за гласуване.

Ще се проучи възможността дали в рамките на такава процедура ще може да се сключи директен договор за доставка с производителя на машините "Смартматик".


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Яяяя

    49 5 Отговор
    къш ! Достатъчно падение сте !
  • 2 така така

    62 2 Отговор
    Можете, разбира се, просто ще папате по-малко. Народа не е длъжен да ви хрантути!!
  • 3 Вече

    50 1 Отговор
    Сте у канала.... 30 г беше един канцеларски плъх с малка книжарничка, ама сега е слуга на мутрите и мелионер стана горката мишка
  • 4 3.14К

    47 6 Отговор
    Накрая тези ще пипнат софтуера и ще върнат толупа. Още сега шут в задника и да пътуват. Явно искат да провалят изборите.

    Коментиран от #10

  • 5 реалиста

    20 0 Отговор
    да палят правителствения да оди да ги зима
  • 6 Стамат

    44 3 Отговор
    Сиела норма опаа греда . Свиканали сте с рушвети и подкупи и тръгнахте със заучените врътки ,но ги няма крадците вече .Сега трябва да играете по правилата но е късно .От сегашното ЦИК ви разбраха какви сте и ви пратиха да ловите бели мечки в пустинята Сахара.
  • 7 Ъхъъ

    46 0 Отговор
    Еххх как така я намалиха цената, нали уж на загуба ??
    ГЕРБ ли платиха за манипулация или си махнаха печалбата ???
    Интересно, изгърмяха си патроните на доверие … чао !!!
  • 8 махайте се

    28 0 Отговор
    КАТО НЕ МОГАТ ДА ПАДНАТ ОЩЕ НАДОЛУ ДА СЕ МАХАТ.
    И БЕЗ ТЯХ ЩЕ СЪМНЕ.
    ЩЕ СЕ НАМЕРИ КОЙ ДА СВЪРШИ РАБОТАТА И ЗА ПО-МАЛКО.
  • 9 нали искахте

    41 1 Отговор
    15 милиона! Как я докарахте на 4,350 млн. лева! Защото видяхте, че и без вас могат, така ли!

    Коментиран от #28

  • 10 тц не

    20 2 Отговор

    До коментар #4 от "3.14К":

    могат да пипат софтуера. Той е друга бира!
  • 11 махайте се

    29 1 Отговор
    Значи от 15 милиона кандисаха на 4,350 млн. лева.
    Е как стана тази работа?
    Значи са ни лъгали.
    Еее щом са ни излъгали веднъж, то значи това ще се повтори. Изчерпаха си кредита на доверие. Затова сега да се махат и други да доставят машините, а тези 1 стотинка да не видят.

    Коментиран от #12

  • 12 само си

    31 1 Отговор

    До коментар #11 от "махайте се":

    представи за предишните машини колко са получили и в чий джоб е отишла комисионната!

    Коментиран от #13

  • 13 махайте се

    26 2 Отговор

    До коментар #12 от "само си":

    Ами предполагам в чекмеджето. Ето заради това сега на изборите трябва да излязат всички българи и тези да ги отвеем веднъж завинаги, защото, ако това не направим сега и тези се върнат ще започнат да пълнят вече гардероби, а не чекмеджета.
    Мисля, че на всички им стана ясно, какво се случи на предните избори? Стана така, че повече хора решиха да гласуват и гербавите влязоха, ама с минимално мнозинство, което не им позволи да направят правителство, а и патериците им ОП не влязоха. Сега е много важно още повече хора да излязат да гласуват и гербавите ще изпаднат на 4-5 място, а може и по назад, а ОП изобщо няма да влязат.
    Който ви бръщолеви, че от вас нищо не зависи и няма смисъл да гласувате е манипулатор и работи за статуквото. Хората май вече разбраха, че трябва да гласуват. Може да е бавно, но пак е по добре от изобщо.

    Коментиран от #14

  • 14 точно

    22 1 Отговор

    До коментар #13 от "махайте се":

    там е отишла комисионната. Гласуването е задължително, ако искаме да не живеем в кочина.

    Коментиран от #16

  • 15 Сиела Норма, запя друга песен!!

    21 1 Отговор
    Изнудва ха 1месец ЦИК, Сработи вариант "Б" без тях и станаха сговорчиви!!! Изнудва чи на Едро!!!
  • 16 махайте се

    16 1 Отговор

    До коментар #14 от "точно":

    Дано повече хора го разберат.
  • 17 ГЕРБ=БСП=ДПС

    20 2 Отговор
    Вчера цената не можела да паднат под 14 млн. лева. Днес пък не можела да паднат под 4,25 млн. Никой не вярва на такива корумпирани търгаши.

    Коментиран от #18

  • 18 Договор

    11 1 Отговор

    До коментар #17 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Ти говориш за два различни договора. 14 млн. е за 1500 нови машини но това отпада. 4 млн. Е за изборите с наличните машини без ни хардуер. Между другото 4 млн. За софтуер и логистика са бая пари ни явно всичко идва от секциите в чужбина. Искам ЦИК да излезе и да каже колко от тези 4 млн са за изборите в чужбина, сигурно половината.
  • 19 Гласоподавателствайте

    10 1 Отговор
    Да се кредитира Сиела норма с безвъзмезден кредит от ББР и ако изборите се проведат без проблеми държавата ще плати на Сиела норма ако има проблеми с машините Сиела норма да си върнат кредита за период от 7 години нали държавната администрация е абонирана за правно информационния софтуер на Сиела Норма
  • 20 О небеса о нрави

    12 1 Отговор
    В България като започнеш работа започват да ти дават заплата след като си работил един месец без да те питат имаш ли средства да изкараш първия месец без заплата
  • 21 Баш майстора на избори

    11 0 Отговор
    Те пишат софтуера и да не стане като филма баш Майстора с капата в комина и яйцата замазани в стените
  • 22 чичо

    12 3 Отговор
    Тия убавци до вчера не можеха да паднат под 30 млн, но като видяха, че служебния премиер само за ден си осигури собственика на фирмата производител, който му бе доведен на крака от посланика на Великобритания и.... Мигом се сетиха, че са сбъркали със 7 пъти по-висока цена! Идиоти!!!!
  • 23 asdas

    8 1 Отговор
    Сиела цял живот си мечтаят да лапнат поръчката за машините, защото лапачката е огромна, печалбата е в милиони
  • 24 асдасда

    9 0 Отговор
    там откъдето могат сиела да купят машините може и държавата, защо им е посредник който да лапне милиони ?
  • 25 О небеса о норми

    3 1 Отговор
    Фирмата производител не е регистрирана в България в търговския регистър да не стане като с инвеститора на Левски дето иска да дава пари а не е регистрирал в търговския регистър фирма в България и не може да каже имената на спонсорите си също така България да развали отношенията си с Китай
  • 26 комунисти

    4 2 Отговор
    Това е една от приятелските фирми на ГЕРБ. Чрез нея ще се опитат да саботират изборите.
  • 27 Васил

    4 2 Отговор
    Тази цифра ки ви нареди диктатора от Банкя?
  • 28 Бай Гуй

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "нали искахте":

    15милиона бяха за допълнителни 1500 машини и подръжката , това е само за логистиката и подръжката. Четете с разбиране бе! Ама какво ти разбиране от червени неандерталци като 90% от тук присъстващите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове