Last news in Fakti

18 Юни, 2021 11:10 2 722 36

Минчо Христов: Борим се за увеличение на заплатите и преизчисление на пенсиите

  • проф. минчо христов-
  • бсп-
  • заплати-
  • пенсии

Крадците трябва да бъдат наказани, независимо от коя партия са, подчерта Христов

Минчо Христов: Борим се за увеличение на заплатите и преизчисление на пенсиите - 1
Снимка: БСП

Смисълът на политиката е да се правят такива закони, които са полезни за хората. Подкрепям програмата на БСП заради няколко конкретни неща - драстично увеличение на всички пенсии чрез тяхното преизчисление, увеличение на заплатите чрез въвеждането на необлагаем минимум. Строг контрол върху монополните дружества - ток, вода, парно, банки, горива и много сурови мерки срещу спекулантите. Това заяви пред Нова телевизия кандидатът за народен представител на БСП от 25-ти МИР в София проф. Минчо Христов.

Той подчерта, че некадърните политически назначения трябва да бъдат изчистени, но най-важното е да не се допусне ситуацията в предишния парламент, когато имаше едно високомерие от страна на т.нар. протестни партии към БСП. “Давам конкретен пример - когато БСП предложи да се увеличат всички пенсии с недостойни трикове пенсиите не бяха увеличени. Същото беше и с назначенията на предишното правителство в енергийните дружества - когато БСП предложи мораториум, пак същите партии не го подкрепиха”, поясни Христов.

Минчо Христов призова всички политици да се върнат на истинските проблеми на хората в момента.

“Геноцидът, който се извършва в здравеопазването, огромните кражби на ДДС - само преди 2-3 седмици стана ясно, че за 3 години НАП е отписала 10 милиарда лв задължения. Като се спрат крадците, независимо дали са от ГЕРБ, ДПС, “Има такъв народ” или “Демократична България”, ще има средства за достойни заплати и пенсии на българите. Крадците трябва да бъдат наказани, независимо от коя партия са”, бе категоричен кандидатът за народен представител от голямата коалиция на БСП.

Проф. Христов коментира, че според него е наложително да има необлагаем минимум, защото България е единствената държава в Европейския съюз, където хората с най-ниски доходи плащат колкото тези с най-големите доходи. “Това е несправедливо. А сме с най-ниските заплати не само в Европейския съюз. Вече изоставаме и от Северна Македония и Сърбия”, завърши Минчо Христов.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Волатилен

    17 14 Отговор
    Браво борци. Направо да стават по сто милиона заплатите. Стига да се намери кой да ги плаща. Ти имаш ли мерак? Изобщо някога през живота си плащал ли си поне една заплата?
  • 2 русенец

    18 12 Отговор
    Направо да обещаете потенция на всички мъже, а всички жени да са общи! Ваш съм!
    ...
    Да видим другите с какви лъжи ще излязат.

    Коментиран от #14

  • 3 NeXu s

    19 12 Отговор
    Другари, дайте да дадем, че сме изгладнели! Бсп кога ще поеме отговорност, че 40г осигуряваха работещите на 120-200 лева? Защо ние сега да покриваме разликата от 30 лева до 300 лева? Нека Бсп си я покрива!
  • 4 Аз лично се наслушах

    16 5 Отговор
    На обещания! Фактът, че БСП като опозиция “не посмя” да се изправи срещу Гепи е явен! А другия факт е, че те може би са задкулисна коалиция със специалното съдействие на ДПС. Не на Стстуквото! Стигат ви 30 годишни театри и кражби! Искаме промяна с нови политики и лица!

    Коментиран от #16, #20

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Аджамия

    11 9 Отговор
    Абе, той Минчо ще ни оправи всичките!:) Най-много се лъжело преди избори и след лов!:) Вярно ли е?!:)
  • 7 Бориш се с

    9 5 Отговор
    Вятърни мелници
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Др Соколов

    15 7 Отговор
    Минчо ами какво ще правите ако крадците са от Бсп? Споменаваш другите пък тях забравяш. Или направо започнете от 1991 от БКП. Червенотиквеници такива.
  • 10 Пеливан

    6 2 Отговор
    И язе се борим, ама пари нема! Нема паре...., нема и кой да дава. Черепа стисна и не пуска, сега с оная хърба Софиянеца и попа гладуваме.
  • 11 БС Перверзии

    5 7 Отговор
    Сутринта като го чух да започва с "крадците от Демократична България" и ми стана ясен що за отп@дък е.
  • 12 И ОТНОВО

    4 2 Отговор
    Ами то не става с борби ами с адекватни действия действия
  • 13 БРАВО

    14 8 Отговор
    БРАВО МИНЧО!
    Минчо Христов , Вие сте един достоен мъж, който не се занимава с политика,
    а с проблемите на българските граждани ,шапка Ви свалям!
    единствения,който мисли за ежедневните проблеми на гражданите и ги отстоява доколкото може! Браво!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Пенсионер от БГ

    10 1 Отговор
    Г-н Христов,трябва да говорите по-точно какво ще направите,ако влезете в Парламента.Трябва точно и ясно относно за преизчисляването на старите пенсии със средно осигурителният доход за 2020 година,който е 1 069,50 лева.И това трябва да бъде включено есента в новият бюджет за 2022 година и то да влезе в сила от 01.01.2022 година.Това е точно,конкретно и ясно!
  • 16 да ама не

    6 6 Отговор

    До коментар #4 от "Аз лично се наслушах":

    БПС не посмя и да се опълчи на ДПС от срах, когато ДПС изпратиха Станишев за шеф на ПЕС, а през герберското управление бяха размазани отвсякъде бесепарите, уволнени масово от работа и дори цели семейства от БСП бяха избити , техните тролове работят срещу БСП от години, така че, БСП е истинска,реална опозиция , но е нужна подкрепата на народа , за да има сила БСП да се противопостави на беззаконията!

    Коментиран от #18

  • 17 тинко

    4 2 Отговор
    лъжец
  • 18 Добре бе човек

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "да ама не":

    Като опозиция, знаейки за всички схеми, ЗАЩО БСП не сигнализираха прокурорите в България и институциите в Европа за безчинствата на Гепи? Един прокурор им стига да го направи. Един такъв ли нямат в системата? Даже в момента не правят нищо а плюят от жалката си телевия всеки и всички които не са съгласни! Не мерси никога повече статукво, никога повече няма да гласуваме за БСП ГЕРБ и ДПС!

    Коментиран от #22

  • 19 Фен

    2 1 Отговор
    А защо мълчите , като горят пожари в архиви на ТП на НОИ в страната? Как тогава хората да се пенсионират или и за това не знаете?
  • 20 Аз Човек

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Аз лично се наслушах":

    Кои са ви новите Лица Чалгаря от 90 год Е в политиката и По голямо статукво незнам да има какво ми се представя за ни лук ял ни лук мирисали Огромен Лъжец Изпусна Мутра е Слави и Слугите му яко вилнееха с групировките А Радев от БКП комунист цял живот на държавната хранилка какво е направил за Авиацията Нищо а Моята А Дончева а онези мизерници гнусни Отровите А Дай България Прокопиев и Слуги Ужас ужас ужас България се върна 80 год назад в дълбокият комунизъм И най важното Аз тези отвратителни кръвожадни измекяри не ги искам а Вие Балъци гласувайте за тези Крадци
  • 21 GnG

    9 1 Отговор
    БЕДНОСТТА в България, явно ще ИЗЧЕЗНЕ, едва когато ИЗМРАТ БЕДНИТЕ ! :)
  • 22 Аз Човек

    8 0 Отговор

    До коментар #18 от "Добре бе човек":

    А Чалгарите не гласуваха ли заедно с ДПС с за безбройните секции в чужбина Чалгаря се движи с огромна охрана и по голямо Статукво от Него Няма Аман от фалшиви Герои и заблудени наивници заслужавате си всичкото тук и

    Коментиран от #25

  • 23 Това преизчисляване

    4 1 Отговор
    Да не стане намаляване. Преживяли сме вече такава грижа за хората. И още - ако ще правите презичисления - започнете като хората. Или с три годишен период за снимки, или без. Някои хора не успяха да дадат най -добрия период, защото архивите изчезнаха, други сгрешиха и докато разберат годината за поправяне на грешки мина. Това да не е игра - според мен който е пропуснал нещо във връзка с пенсионирането си, трябва винаги да може да го поправи, от това зависи личният му коефициент. И друго - внесоха се милиони левове за закупуване на стаж. Защо тези - все пак, средства за осигуровки, не се вземат в предвид при изчисляването. Виновни ли са тези поколения, през чийто живот правилата се сменяха всяка година. Така ,че стига празни приказки. Помислете за хората, които ходят като сенки вече.
  • 24 Местния

    2 0 Отговор
    В БЪЛГАРИЯ ДАНАКОЗАПЛАТАДЖИИТЕ ОТ ГОЛЯМАТА ГРАФА ДОНДУР МАРКА ЯСЛАДЖИИ И СЕГА В МОМЕНТА ВЗИМАТ ГОЛЕМИ ПАРИ ЗА ЛУДО. ПОВЕЧЕТО ОТ ТЯХ И ЗА 20 ЛВ. НА ДЕН РАБОТА НЕ ВЪРШАТ. А ИНАЧЕ СА МНОГО ПРИКАЗЛИВИ .С ГОЛЕМИ КОШНИЦИ ПАРИ ИСКАЛИ. ЗА КАКВА РАБОТА!? БИЛЕ ПРИОРИТЕТИ В БЪЛГАРИЯ . ЗА ТОВА СМЕ КАТО ДЪРЖАВА ВТОРО КАЧЕСТВО ПОСЛЕДНИ НЕ САМО В ЕВРОСЪЮЗА. ФАКТ. ПРАГА НА БЕДНОСТ В БУЛГАРИШ КОЛКО ПАРИ Е!? НА РАВНО ЛИ Е С МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕ ОЦЕЛЯВАНЕ!? НОСИТЕ ЛИ ДРЕХИ ВТОРА ОПУТРЕБА !? ДАНАКОЗАПЛАТАДЖИИТЕ УПРАВНИЦИ БАЛАМОСЕАТ ЛИ ВИ ОЩЕ!? ТЕ СА СИ ДОБРЕ . БГ ДЪРЖАЕАТА НА ДАНАКОЗАПЛАТАДЖИИТЕ .БОКЛУ МАРКА.
  • 25 Чалга слуша Тквата в

    2 2 Отговор

    До коментар #22 от "Аз Човек":

    Служебния джип и на уиски всяка вечер(от записите), сръбска чалга!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Гумен Гадев Пликчев

    6 2 Отговор
    Минчо и БСП ще оправят отново лапнишараните
  • 28 ДСН

    3 1 Отговор
    БСП 10 години се бори за преизчисляване на пенсиите и НИЩО. Сега друг борец пак ли ще е нищо.
  • 29 Галя

    3 0 Отговор
    Преди изборите всички за това се борят а после се ослушват
  • 30 Ха ха ха

    3 3 Отговор
    Мунчо ХристOFF, ушатко като кауна юмручето !
  • 31 .......

    4 1 Отговор
    КАК ВДИГАШ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИЙ КАТО С 8ЛЕВА ПАРТИЙНА СУБСИДИЯ КРАДЕШ ОТ НАРОДА
  • 32 Бомбето

    3 1 Отговор
    Това момче открай време се бори за едно и също , явно няма голям напредък
  • 33 asd

    5 1 Отговор
    Какво сте се разлаяли против бай ви Минчо? Хахахахахахаха
    Един от малкото с предложения/законопроект за борба с корупцията.

    "Като депутат например предложих три ефикасни и доказани средства за борба с корупцията – отмяна на депутатския имунитет, проверка на имуществото на политиците и въвеждането на т.нар. проверка за лоялност – възможност специалните служби да съблазняват с подкупи висши политици, магистрати и държавни чиновници."

    Към "теста за лоялност" спадаше също така и детектор на лъжата за работещите в по-специалните "служби"...
  • 34 199

    3 0 Отговор
    Смисълът е да се правят справедливи закони. Не законът да определя справедливоста, а справедливоста да пише закона Ако продължаваме да поставяме интереса над справедливоста ни чака гибел и на Третото бълг. царство
  • 35 Шаран БГ

    1 1 Отговор
    Разбрахте ли бре "тулупи ниедни" ? Голяма борба е падвнала, докато осиромашее цялата България.
    Сега пък още по-голяма , за да се излъскат жълтите павета.
    От цялата подмяна най-много ми харесва у Конституцията, глава ТРЕТА, чл.71. Спазва се стриктно и с голямо усърдие вече 30 години. Руснакът ще рече - Так держать !!!
  • 36 Гост

    2 3 Отговор
    Ше го търсите Бойко,червени комунета и жалки чалгарчета
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове